Uffff 🙂 W końcu udało mi się wejść na forum, bo już się za Wami stęskniłam 😉 Też miałyście problemy?
Co do porodu...
Póki co jeszcze się nie boję...
Bardziej obawiam się o przebieg ciąży, czy wszystko będzie ok...
Ale jestem dobrej myśli 🙂 I chciałabym rodzić z mężem, on póki co też chce...zobaczymy co czas pokaże 😉
dziewczyny nie zastanawiacie sie jak to bedzie podczas porodu ?????? ☺️
Pewnie, że się zastanawiam i sporo rozmawiam z innymi mamami na ten temat. My planujemy poród rodzinny, niestety w szpitalu, który wybrałam nie ma porodów w wodzie a tak chciałam, żeby jak się maleństwo urodzi to od razu zanurkowało 😉, poza tym słyszałam opinie, że woda łagodzi ból, nawet ciepły prysznic pomaga przetrwać ten bolesny czas.
Przede wszystkim chciałabym, żeby wszystko odbyło się szybko i bez komplikacji i żeby maluszek był zdrowy. 🙂 Na razie mam fazę szykowania gniazda... ☺️ Chyba trochę wcześnie ale pokoik dla maleństwa już chciałabym mieć gotowy. Na razie w weekend planujemy zakończenie malowania 🙂. Czeka nas jeszcze kompletny remont kuchni i chyba stąd mój pospiech, przecież wiecie jak takie rzeczy potrafią się ciągnąć a na maj już wszystko musi być na tip-top 😎 .
dziewczyny nie zastanawiacie sie jak to bedzie podczas porodu ?????? ☺️
ja na razie nie mysle jak to bedzie za te 6 miesiecy 🙂 tyle mi zostalo, w zasadzie co do dnia... 🙂 aaaa. oj chyba jednak mysle. 🙂 to moja kolejna ciąża, dwie poprzednie zakończyly sie niestety strata. Ale teraz lekarze mowia ze najgorsze mamy za soba i nasza DZIEWCZYNKA dzielnie rosnie 🙂 teraz ciesze sie kazdym dniem i staram delektowac faktem ze tu zabol, tam urosnie, wyskoczy :] Ciąża to piękny okres, nawet jak za oknem leje. a Brzucho rosnie... jest BOSKO!
Witajcie Majowe Mamy 🙂 Niestety muszę się z Wami pożegnać ponieważ dzisiaj w nocy straciłam swoje Maleństwo 😞 Życzę Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnego przeżycia ciąży. Szczęśliwego rozwiązania .
Pozdrawiam
Witajcie Majowe Mamy 🙂 Niestety muszę się z Wami pożegnać ponieważ dzisiaj w nocy straciłam swoje Maleństwo 😞 Życzę Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnego przeżycia ciąży. Szczęśliwego rozwiązania .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wiem doskonale co czujesz i calym sercem jestem z Toba.
Nie wolno tracic wiary.
Luwa Jest mi strasznie przykro. Nie wiem co napisać, nie wiem jak dodać Ci otuchy... 😞 Sama ciągle w strachu jestem... Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz w staraniach. Odezwij się czasem mimo wszystko. Ściskam mocniutko. Trzymaj się Słoneczko 😘
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Az dech w piersi zapiera i lezka kreci sie w oku z powodu twojej straty, bardzo mi przykro az slow brakuje, mam nadzieje jednak ze dasz rade i napewno urodzisz jeszcze niejedno piekne malenstwo....
Buuuuu az mnie ciary przeszly 😞 Bardzo mi przykro ale co sie wlasciwie stalo 😞
co do porodow to moje dzieci za kazdym razem byly mniejsze pierwsze 3860 60cm 2 3420 57cm i 3 3100 i szczerze porod masakra dziecko zablokowalo sie w kanale rodnym polozna przy skurczach naprowadzalo dziecko buuuuuuuuu mam nadzieje ze tak mnie nie wymeczy hihihi no ale fakt dziecko po porodzie na naszych piersiach BEZCENNE
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
joma
W końcu udało mi się wejść na forum, bo już się za Wami stęskniłam 😉
Też miałyście problemy?
Co do porodu...
Póki co jeszcze się nie boję...
Bardziej obawiam się o przebieg ciąży, czy wszystko będzie ok...
Ale jestem dobrej myśli 🙂
I chciałabym rodzić z mężem, on póki co też chce...zobaczymy co czas pokaże 😉
Barakuda
Pewnie, że się zastanawiam i sporo rozmawiam z innymi mamami na ten temat. My planujemy poród rodzinny, niestety w szpitalu, który wybrałam nie ma porodów w wodzie a tak chciałam, żeby jak się maleństwo urodzi to od razu zanurkowało 😉, poza tym słyszałam opinie, że woda łagodzi ból, nawet ciepły prysznic pomaga przetrwać ten bolesny czas.
Przede wszystkim chciałabym, żeby wszystko odbyło się szybko i bez komplikacji i żeby maluszek był zdrowy. 🙂
Na razie mam fazę szykowania gniazda... ☺️ Chyba trochę wcześnie ale pokoik dla maleństwa już chciałabym mieć gotowy. Na razie w weekend planujemy zakończenie malowania 🙂. Czeka nas jeszcze kompletny remont kuchni i chyba stąd mój pospiech, przecież wiecie jak takie rzeczy potrafią się ciągnąć a na maj już wszystko musi być na tip-top 😎 .
fijolek
witam pięknie 😉
fijolek
ja na razie nie mysle jak to bedzie za te 6 miesiecy 🙂 tyle mi zostalo, w zasadzie co do dnia... 🙂 aaaa. oj chyba jednak mysle. 🙂
to moja kolejna ciąża, dwie poprzednie zakończyly sie niestety strata. Ale teraz lekarze mowia ze najgorsze mamy za soba i nasza DZIEWCZYNKA dzielnie rosnie 🙂 teraz ciesze sie kazdym dniem i staram delektowac faktem ze tu zabol, tam urosnie, wyskoczy :] Ciąża to piękny okres, nawet jak za oknem leje. a Brzucho rosnie... jest BOSKO!
Gość
Niestety muszę się z Wami pożegnać ponieważ dzisiaj w nocy straciłam swoje Maleństwo 😞
Życzę Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnego przeżycia ciąży. Szczęśliwego rozwiązania .
Pozdrawiam
Joasia1988
współczuję Ci bardzo 😞 . Trzymaj się Luwa
joma
fijolek
wiem doskonale co czujesz i calym sercem jestem z Toba.
Nie wolno tracic wiary.
😞
Barakuda
adka101
Luwa tak mi przykro.Trzymaj się. 😞
hussi31
Az dech w piersi zapiera i lezka kreci sie w oku z powodu twojej straty, bardzo mi przykro az slow brakuje, mam nadzieje jednak ze dasz rade i napewno urodzisz jeszcze niejedno piekne malenstwo....
Gość Gość
justiks23
co do porodow to moje dzieci za kazdym razem byly mniejsze pierwsze 3860 60cm 2 3420 57cm i 3 3100 i szczerze porod masakra dziecko zablokowalo sie w kanale rodnym polozna przy skurczach naprowadzalo dziecko buuuuuuuuu mam nadzieje ze tak mnie nie wymeczy hihihi no ale fakt dziecko po porodzie na naszych piersiach BEZCENNE