Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

adka101 napisał(a):
joma napisał(a):
adka101 napisał(a):
Joma ja o 20 to już na jedno oko nie widzę hihihi .A drugie próbuje mu dorównać. 😮

Uffff 😉 Hhihihihihi 😉

Ja też chodzę prywatnie i też za wszystkie badania płacę...
Pewnie przez całą ciążę niezła sumka się z tego uzbiera, ale lekarz do którego chodzę nie przyjmuje na NFZ, a do niego mam zaufanie...

Ja również chodzę prywatnie ale skierowanie na badanie lekarz wypisuje mi w książeczce rumowskiej i normalnie mam na kase chorych.

z tego co ja wiem, to z prywatnego gabinetu są płatne, ale jeśli lekarz przyjmuje też gdzieś na NFZ to może tak wypisać i wtedy badania są darmo- mnie tak wypisał mój lekarz i dzięki temu w kieszeni zostało 150 zł

• Mamusia
marinka napisał(a):
Hussi31 ja mam problem ze skórą... W 1 ciąży też miałam. Na szczęście to minie.
Ja też słyszałam,że nie powinno się farbować 🙂 🙂 🙂 🙂

Aha no to sie uspokoilam z ta moja buzia troszeczke, duzo czytalam na ten temat i tak myslalam ze to minie ale wolalam was zapytac, wiadomo mama przyszlej mamie lepiej podpowie 🙂 co do wloskow to jeszcze popytam lekarza ale dzieki za rady.
Fijolek ja mam podobnie,poki co zostaje narazie maj i moje majoweczki ktore pozdrawiam 🙂

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
dziewczyny nie zastanawiacie sie jak to bedzie podczas porodu ?????? ☺️

Nie ukrywam że troszkę się boję ,rodzę duże dzieci synek miał 3990 a córcia 4100 .Jeszcze córeczka dała mi troszkę popalić bo nie chciała wyjść na świat mimo skurczów.Ale widok maleństwa wymazuje z pamięci wszelkie bóle 🙂Mysle że nie ma co się teraz zamartwiać bo każdy poród jest inny.Ijak to powiedział lekarz weszło to musi wyjść 😜

A będziecie rodziły z tatusiami ?
Ja na pewno bede miała poród rodzinny ,rodziłam córeczkę razem z męzem . 😆

• Mamusia
adka101 napisał(a):
Barakuda napisał(a):

Barakuda trafił mnie to jak cholera tym bardziej że byłam się upewnić w rejestracji (bo przyjmuje prywatnie w pracowni usg w szpitalu bo to ordynator) czy przyjmuje doktor ,to potwierdziła mi że tak oczywiście,no to czekałam.Gdy poszłam ponownie i trafiłam na inną pigułkę ,która po dwóch godzinach siedzenia poinformowała mnie że lekarz zmienił dni przyjęć.
Jestem taka zła 😠.Pozdrawiam gorąco.

Niunia, nie denerwuj się bo maluszkowi zaszkodzisz. Wiem, ze łatwo mówić bo jak dzisiaj czekałam 2 godz w kolejce do badania krwi to sama myślałam, że zrezygnuję i do tego na sam koniec dowiedziałam się, że nie mają odczynnika na Różyczkę i nie zrobią mi tego badania... I nie ważne, że musiałam zapłacić za ten zestaw badań...

To rozumiesz co czułam .
Rybka a dlaczego ty robisz badania na różyczkę i dlaczego musisz płacić za badania?

Bo dostałam dwa zestawy badań- jeden podstawowy bezpłatny a ten dodatkowy był płatny właśnie z różyczką. Nie wiem czemu moja pani dr. mi je zleciła ( te dodatkowe) chyba tak na wszelki. 100zł nie majątek a bedzie wiadomo co i jak. 🙂

• Mamusia
Uffff 🙂
W końcu udało mi się wejść na forum, bo już się za Wami stęskniłam 😉
Też miałyście problemy?

Co do porodu...
Póki co jeszcze się nie boję...
Bardziej obawiam się o przebieg ciąży, czy wszystko będzie ok...
Ale jestem dobrej myśli 🙂
I chciałabym rodzić z mężem, on póki co też chce...zobaczymy co czas pokaże 😉

• Mamusia
justiks23 napisał(a):

Pewnie, że się zastanawiam i sporo rozmawiam z innymi mamami na ten temat. My planujemy poród rodzinny, niestety w szpitalu, który wybrałam nie ma porodów w wodzie a tak chciałam, żeby jak się maleństwo urodzi to od razu zanurkowało 😉, poza tym słyszałam opinie, że woda łagodzi ból, nawet ciepły prysznic pomaga przetrwać ten bolesny czas.
Przede wszystkim chciałabym, żeby wszystko odbyło się szybko i bez komplikacji i żeby maluszek był zdrowy. 🙂
Na razie mam fazę szykowania gniazda... ☺️ Chyba trochę wcześnie ale pokoik dla maleństwa już chciałabym mieć gotowy. Na razie w weekend planujemy zakończenie malowania 🙂. Czeka nas jeszcze kompletny remont kuchni i chyba stąd mój pospiech, przecież wiecie jak takie rzeczy potrafią się ciągnąć a na maj już wszystko musi być na tip-top 😎 .

• Mamusia
justiks23 napisał(a):

ja na razie nie mysle jak to bedzie za te 6 miesiecy 🙂 tyle mi zostalo, w zasadzie co do dnia... 🙂 aaaa. oj chyba jednak mysle. 🙂
to moja kolejna ciąża, dwie poprzednie zakończyly sie niestety strata. Ale teraz lekarze mowia ze najgorsze mamy za soba i nasza DZIEWCZYNKA dzielnie rosnie 🙂 teraz ciesze sie kazdym dniem i staram delektowac faktem ze tu zabol, tam urosnie, wyskoczy :] Ciąża to piękny okres, nawet jak za oknem leje. a Brzucho rosnie... jest BOSKO!

Witajcie Majowe Mamy 🙂
Niestety muszę się z Wami pożegnać ponieważ dzisiaj w nocy straciłam swoje Maleństwo 😞
Życzę Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnego przeżycia ciąży. Szczęśliwego rozwiązania .
Pozdrawiam

• Mamusia
Luwa napisał(a):
Witajcie Majowe Mamy 🙂
Niestety muszę się z Wami pożegnać ponieważ dzisiaj w nocy straciłam swoje Maleństwo 😞
Życzę Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnego przeżycia ciąży. Szczęśliwego rozwiązania .
Pozdrawiam

współczuję Ci bardzo 😞 . Trzymaj się Luwa

• Mamusia
Luwa napisał(a):
Witajcie Majowe Mamy 🙂
Pozdrawiam

wiem doskonale co czujesz i calym sercem jestem z Toba.
Nie wolno tracic wiary.

😞

• Mamusia
Luwa Jest mi strasznie przykro. Nie wiem co napisać, nie wiem jak dodać Ci otuchy... 😞 Sama ciągle w strachu jestem... Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz w staraniach. Odezwij się czasem mimo wszystko. Ściskam mocniutko. Trzymaj się Słoneczko 😘

• Mamusia
Luwa napisał(a):
Witajcie Majowe Mamy 🙂
Pozdrawiam

Luwa tak mi przykro.Trzymaj się. 😞

• Mamusia
Luwa napisał(a):
Witajcie Majowe Mamy 🙂
Pozdrawiam

Az dech w piersi zapiera i lezka kreci sie w oku z powodu twojej straty, bardzo mi przykro az slow brakuje, mam nadzieje jednak ze dasz rade i napewno urodzisz jeszcze niejedno piekne malenstwo....

• Mamusia
Buuuuu az mnie ciary przeszly 😞 Bardzo mi przykro ale co sie wlasciwie stalo 😞

co do porodow to moje dzieci za kazdym razem byly mniejsze pierwsze 3860 60cm 2 3420 57cm i 3 3100 i szczerze porod masakra dziecko zablokowalo sie w kanale rodnym polozna przy skurczach naprowadzalo dziecko buuuuuuuuu mam nadzieje ze tak mnie nie wymeczy hihihi no ale fakt dziecko po porodzie na naszych piersiach BEZCENNE