Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zgadzam się z Tobą troche hitlerowski ale w państwowym tak jest u mnie niby odnowili sale porodowa 🙂 w takich szpitalach jak nie dasz w łape to mają Cię za nic dlatego myśle że 2 opakowania tych podkładów starczą bo wiem że lepiej miec swoje tak samo z pampersami dla maluszka bo jak nie masz krzywo patrzą na ciebie 😞

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monia29 napisał(a):
Zgadzam się z Tobą troche hitlerowski ale w państwowym tak jest u mnie niby odnowili sale porodowa 🙂 w takich szpitalach jak nie dasz w łape to mają Cię za nic dlatego myśle że 2 opakowania tych podkładów starczą bo wiem że lepiej miec swoje tak samo z pampersami dla maluszka bo jak nie masz krzywo patrzą na ciebie 😞

tu jest o tyle fajnie ze wyprawke dla mamy i dzidziusia dostajesz od szpitla.. nie musisz praktycznie nic zabierac tylko szampon , szczteczke paste do zębów .aaaa i klapki 🙃

• Mamusia
U mnie w szpitalu troche się zmieniło personel jest inny i wywalili taką starą położ 😉 😉ną co była nie uprzejma dla rodzącej i pocieszam się tym faktem iż przy porodzie będzie mój ginekolog gdyż chodzę prywatnie do niego i wiem że pracuje również w szpitalu w którym będę rodzic i jest przy swoich pacjentkach 😜
Dziewczyny będzie dobrze przeżyjemy poród tyle kobiet urodziło my tez damy rade 😉nie ma co się stresowac 😎

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
pewnie jak zaczne rodzic to bedzie mi wszystko jedno.. kto tam jest przy tym porodzie 🙃

pewnie jabym rodziła w Polsce to napewno było by to w Łódzi , bo tam mieszkałam , ale był tam taki szpital co pojebane pielengniarki wkładały sobie takie malutkie dzieci do kieszeni od fartucha.. wolałabym w polu rodzic niż w tym szpitalu..

WIDZIALAM TO W TELEWIZJI-takiej to bym chyba palec popalcu ucinala tepym narzedziem! jak mozna sie pastwic nad takim bezbronnym stworzeniem???
a brac tylko szampon i szczoteczke brzmi jak jakas bajka 🙂

• Mamusia

tu jest o tyle fajnie ze wyprawke dla mamy i dzidziusia dostajesz od szpitla.. nie musisz praktycznie nic zabierac tylko szampon , szczteczke paste do zębów .aaaa i klapki

to Ty masz dobrze ja niestety wszystko musze miec i dla mnie i dla maleństwa jedynie co dają jakies próbki kremów na odparzenie i pełno ulotek wiem bo 6mscy temu szwagierka rodziła tam 🙂

• Mamusia
monia29 napisał(a):

tu jest o tyle fajnie ze wyprawke dla mamy i dzidziusia dostajesz od szpitla.. nie musisz praktycznie nic zabierac tylko szampon , szczteczke paste do zębów .aaaa i klapki

to Ty masz dobrze ja niestety wszystko musze miec i dla mnie i dla maleństwa jedynie co dają jakies próbki kremów na odparzenie i pełno ulotek wiem bo 6mscy temu szwagierka rodziła tam 🙂

ZAWSZE TO COS...byle nie uczulalo... ja np stosowalam na sobie penaten i sudokrem i sudokrem uwazam za kompletna beznadzieje! a pewnie ktos inny ma odwrotnie wiec takie probki to chyba dobra sprawa-POMOJAM ZE probki kremow kompletnie roznia sie jakosciowo od tego samego kremu tylko kupionego normalnie w sklepie

• Mamusia
hehe no widze ze wiosne juz u was czuc 😁

ja sie nie moge doczekac jutra-mam wizyte i zobacze mojego malutkiego tygryska 🙂 chyba sporo urosla bo juz sie wypycha ponad pepkiem 🤪 ale te nasze pociechy sa slodkie-juz sie nie moge doczekac kiedy ja wycaluje 🙂 znajac zycie bede wyc jak bobr 😁

• Mamusia
dziewczyny mam do sprzedania 2 fajne zestawy ubranek w rozmiarze 56 (bardziej dla dziewczynki)
zachęcam do obejrzenia

http://allegro.pl/zestaw-70szt-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300188.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300331.html

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 a ja dziś robiłam krzywą cukrowa 70 g, trzymajcie kciuki, żeby wyszło dobrze bo już mam dość diety dla cukrzyków 🙂 Jutro wynik. Obiecałam sobie że jak wyjdzie dobrze to piekę wielką karpatkę, hehe.....

Pozdrawiam w ten fajny, wreszcie słoneczny dzień 🙂

Hej Brzuszki 🙂

Pogoda rewelacyjna wrociłam z drugiego spaceru 😎 bo zglodniałam ale zaraz znowu wychodze bo sie w domu nie chce siedziec!! Słoneczko swieci i humorek dopisuje 😜 Pozdrawiam 😆

• Mamusia
hej przyszle mamusie 😁 ja tak jak wy mam swietny humor-maluszek szaleje pogoda calkiem niezla 🙂 no i dzisiaj wizyta 🤪 i uniknelam rano stluczki-bo tak sie spieszylam do pracy ze wymusialam na gosciu pierwszenstwo-ale w pore sie oboje zatrzymalismy-dobrze ze na mnie nie nakrzyczal...bo jeszcze bym sie rozbeczala-ostatnio czesto mi sie to zdarza...

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
dzien dobry brzuszki widze ze pogoda wszystkim dopisuje 🙂
ja dzis lece do fryzjera bo zarosłam jak buszmen 🤪 wkoncu normalna Polska fryzjerka 🙂

UUUU ale ci fajnie-jak ja kocham jak ktos sie bawi moimi wlosami 😁

a tak apropos widzialam twoje nieawne foto i wlosy wygladaly calkiem niezle! zadnego buszmena tam nie bylo! 😁

• Mamusia
nio ale chyba takich długich włosów zeby sobie robic kitke to jeszcze nie miałam , no chyba jak nosiłam warkoczyki to tak , ale jeszcze bede miała farbowanie ,,zadanie dla specjalisty bo jestem uczulona na wszystkie farby do włosów i to tak ze po kazdym farbowaniu krew mi sie w oczach wylewała ... 😮 głowa puchła..mega wysypka na głowie uszach i na twarzy brr mam nadzieje ze fryzjerka zrobi mi dobrze ☺️

• Mamusia
JA CIE GWIZDZE! az takie uczulenie? a kiedy bylas ostatnim razem na farbowanku? ja pamietam ze sama farbowalam kiedys i to co 2 tygodnie bo odrostow nie moglam zniesc...
teraz podobno sa inne farby-w sensie takim ze maja troszke inny sklad chemiczny
(ostatnio jak bylam sie trzasnac na ciemno to pytalam fryzjerke czy ta farba nie zaszkodzi mojej dzidzi i powiedziala ze zadne farby ciazy nie szkodza...)

a jaki chcesz miec kolor? zaprezentuj pozniej fotke 😜

• Mamusia
ostatni raz byłam w pazdzierniku,, fryzjeka sprowadziła jakas specjalna farbe i przysiegała ze nie dostane uczulenia , hmm po 4 h głowa mi spuchła uczulenie masakra ,teraz bede miała robione na folie jak baljeż , tylko jeden kolor , i napewno to bedzie jakis cieny brąz 😮 i krótkie ciecie 🙂

• Mamusia
O jejku dziewczyny, ale wy tu dużo piszecie, ja jakaś zapóźniona jestem 🙂 dziś byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Położna prowadząca bardzo fajna i w umiejętny sposób przygotowuje nas do całej prawdy na porodówce i opowiada o szpitalach, a najlepsze ze daje cwane podpowiedzi :0, ale o tym nie kazała nikomu mówić 🙂

• Mamusia
Mężowi mojemu imię się bardzo podoba i ja nawet wiem dla czego.Studiowaliśmy razem na jednym roku i studiowała z nami taka jedna Liwia. Zapewne mu się podobała, ale nie powiem na prawdę ładna dziewczyna. Miała kręcone kasztanowe włosy i porcelanową cerę - mi tez się podobała 😉. No i do tego te ciekawe imię.