Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ciezarnabebe to jeszcze raz gratuluje i powodzenia życze bedzie dobrze nie martw sie 🙂
czarnulka nio ja sie nie moge za bardzo wypowiedziec , bo ja musze do szpitala zabrac tylko klapki i szczoteczke do zębów , a dla bobaska tylko ciuszki na wyjscie bo wszystko tu dostane ...

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej ciezarnabebe- fajnie że się wkońcu odezwałas bo my tu juz snułysmy domysły z dziewczynami ale nitka nas uspokoiła bo o ślubie nam Twoim przypomniała!!
Współczuje bo pewnie nerwówke masz przed tym Pięknym dniem ale wszystko bedzie dobrze i nie ma powodu do obaw! Będziesz Piękną Panną Młodą 😘

• Mamusia
lunaaa86 napisał(a):
hej ciezarnabebe- fajnie że się wkońcu odezwałas bo my tu juz snułysmy domysły z dziewczynami ale nitka nas uspokoiła bo o ślubie nam Twoim przypomniała!!
Współczuje bo pewnie nerwówke masz przed tym Pięknym dniem ale wszystko bedzie dobrze i nie ma powodu do obaw! Będziesz Piękną Panną Młodą 😘

:* dziekuje
piekna ale nie jak sie patrzy z boku-WYGLADAM JAK BUKA Z MUMINKOW hehe 🙂
dzis w nocy tak jak wy spac nie moglam-a to mi sie nigdy nie zdarza na dodatek mialam isc do lekarza na usg w pon ale dla mnie nie starczylo miejsca i moge dopiero za poltora tyg i troche sie martwie czy z mala bedzie ok czy moge tyle czekac PRZEZ TE JEJ NERKI ale moze bedzie ok... ☺️

jesli chodzi o wyprawke dla mnie do szpitala to nie mam nic poza japonkami choc nie wiem czy sie w nich nie poslizgne no nie wiem...
LECE DO SZKOLY-oj bede miala pewnie znowu nadrabiania 🙂milego wieczoru MAMUSIE

• Mamusia
Właśnie ostatnio bardzo delikatny się synek zrobił i nawet częściej widzę jak się rusza, niż czuję 😮
czasem mu się zdarzy cios we wrażliwe narządy, ale po tym, jak prosiłam- Synku, nie bij, litości! uspokajał się momentalnie, a teraz czekam aż rąbnie trochę mocniej...

• Mamusia
Dziękuje ciezarnabebe za oklaska 😜 Fajna z Ciebie babka piszesz co myślisz z grubej rury 🤪
I wszystkiego dobrego życzę na nowej drodze życia będzie dobrze i się nie przejmuj tak wiem łatwo mówic bo nerwy jednak są ale trzeba byc pozytywnie nastawionym do tak pięknego dnia 😜

Pozwólcie że się wtrące ja mam 2 nowe koszule do karmienia takie podobne do tej co kasienkaks podała link i jedną troszke gorszą którą mam w domu do porodu ją wezme jak się ubrudzi to nie będzie żal wyżucac.zastanawiam się tylko nad stanikiem do karmienia mam 1 kupiony i nie wiem czy kupic jeszcze jeden czy póżniej mi mama dokupi bo nie wiem czy będę karmic a bardzo bym chciała 🙂
a co wy myślicie na temat stanika?

• Mamusia
Oh ciezarnabebe ode mnie tez Gratulacje i powodzenia w ten piękny dzień 🙂

A co do koszuli to ja na razie jedną zakupiłam, nic specjalnego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-xxl-44-m1-i1541846358.html o taką z misiami, wydała mi się mniej degustująca niż inne,ale wybór coś niewielki na tym allegro

• Mamusia
Czarnulka ja do szpitala biorę dla dziecka kaftaniki i śpiochy,ewentualnie pajacyki a ile szt to jeszcze nie wiem czy po 3szt z rozmiaru56 i rozm.62 mam dylemat oczywiście kocyk,rożek,ręczniki 2szt,pieluchy tetrowe 2szt,skarpetki 2pary i rękawiczki,2 cienkie czapeczki,paczke pieluszek pampersów,chusteczki nawilżone,ubranko na wyjscie i jakiś sweterek w razie czego i chyba to wszystko może coś pominełam

• Mamusia
czarnulka też tak myśle że 1 wystarczy a potem kupic zawsze można 🙂
No a dla mnie jestem w trakcie spisywania listy bo ja jak zauważyłam podobnie jak ty muszę się sama zaopatrzyc w rzeczy dla siebie jak i dla dziecka co wcześniej pisałam.Nie wiem jak inne brzuszkowe mamusie co biorą o ile muszą coś brac 🙂

Powiem że cieżka sprawa z tymi stanikami bo nie wiadomo jaki się będzie miało rozmiar po urodzeniu, ja przykładowo teraz mam pod biustem 95 a zawsze mialam 80 więc różnica bardzo duża! Wymierzyłam się dokładnie i zamówiłam na allegro, sprzedawali dwa w komplecie biały i czarny za niewielkie pieniądze więc zaryzykowałam 🙂 dużo osób zresztą go zamówiło wiec mam nadzieje że się nie rozczaruje jak je dostane!

• Mamusia
Hej dziewczyny, jestem nowa na forum ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona czerwcówek, termin mam na końcówkę miesiąca. Obecnie siedzę na zwolnieniu i nie mam do kogo "gęby" odezwać (poza maleństwem), tylko, że ono jak zwykle śpi ...
Obserwowałam troszkę ten temat i fajnie wiedzieć, że nie ja jedna mam milion wątpliwości, pytań, rozterek dotyczących nowego rozdziału w życiu (urzędy, badania, wyprawka, twardnienie brzuszka, bezsenność).

Ja wiem od koleżanki że w tym szpitalu w którym będę rodzić dla dziecka mam mieć pampersy i chusteczki nawilżające, ubranko tylko na wyjście! Nie akceptują ubranek nowych dla noworodka bo boja się uczuleń! Wiec dają takie szpitalne ale jak kumpelka opowiadała nie są w za ciekawym stanie bo trafiają się poprute itp. Kosmetyki mają tam, ręczniki też! Więc tylko przybory higieniczne dla siebie no i nie można zapomnieć o pomatce nawilżającej bo podczas porodu usta sechną i pękają okropnie 😞

• Mamusia
Dzięki Monia 29 !
Jak zaczęłam czytać to forum to się przeraziłam, że wiekszosc z Was pisze, że już ma 90-100 % wyprawki a ja nie i też zamówiłam mnóstwo rzeczy na allegro od gościa r_p poleconego przez którąś z Was - już nie pamiętam którą bo rzeczywiście ma dużo i nie drogo,

Ale stanika jeszcze nie mam bo nie wychodze ostatnio z domu i też trzeba wiedziec jak go kupic (rozmiar) ...
A mogłabyś Lunaa podać link z tymi stanikami na allegro ?

• Mamusia
Witaj Doris25! tu nikt nie gryzie, więc śmiało 🙂 ja mam termin na 30 czerwca, więc chyba ostatni z tutejszych terminów 😎
Mnie ciezarnabebe zbiła z tropu i otrzeźwiła- chciałam body wziąć, najbardziej praktyczne się wydawało, no ale przecież pępek... i też śpiochy wezmę, koszulkę z długim, pieluszkę tetrową, czapeczkę- to wszystko x2 🙂 no i kilka pampersów, dla siebie koszulę na poród z którą bez żalu się rozstanę, koszulę rozpinaną, majtki jednorazowe 3 szt., ręczniki, pastę i szczoteczkę, klapki pod prysznic, ciapy, podpaski, chusteczki nawilżane, szlafrok- mam nadzieję, że napisałam wszystko, bo zaraz przepisuję to na kartkę i wg tego pakuję 😉