Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Super moniczek. Ja na dzień dzisiejszy mam termin na 6 sierpnia. Więc też możliwe że na koniec okaże się że będę lipcową mamusią 😲. Super moniczek jutro zobaczysz fasolkę 😁. Ja nie mogę się doczekać jak pojadę na usg 3D. W sumie bez względu na jakość 😜 A ja bez zmian dużo leżę.

Witam Was Dziewczyny 🙂

Z moich obliczeń wynika, że mamusią zostanę pod koniec sierpnia 2011roku. Mam już jedną 5cio letnią córeczkę 🙂 Czas na następną dzidzię 😁 Myśęlę, że różnica wieku odpowiednia 🙂

Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Marta-lion za ciepłe przyjęcie 🙂 Postaram się tu do Was zaglądać jak najczęściej i powymieniać wiadomościami o mojej fasolce 🙂 Nast. wizytę mam 28.01 czekam.... 🙂
Jak na razie jakoś się bujam, trochę mdłości i pobudki w nocy ze 3razy na siusiu....ech

• Mamusia
Hej kochane.Zaglądam dopiero teraz dziś do was,bo dzień był makabryczny;-) pod względem samopoczucia.Rano prawie zasłabłam ( tak mnie zemdliło ),potem ciągle spałam,wstałam tylko na jedzonko i dalej poszłam spać.Jak się obudziłam od razu bolał mnie żołądek,nie brzuch ale właśnie żołądek.Boje się że zjadłam coś nie dobrego i że mi zaszkodziło,bo trzyma mnie do teraz.Mam nadzięję że te bóle żołądka nie maja nic wspólnego z dzidzią,?a może to również nalezy do mdłości w ciązy?Miałysicie kiedyś cos takiego?Co mogę zrobić żeby sobie ulżyć?

Malstep. Ja piłam herbatkę miętową w poprzednich ciążach. Ostatnio też, bo mi żołądek jakoś dokuczał. Ciężko mi było, bo brzuch miałam jak balon. A po herbacie miętowej jakoś było mi lepiej. Ale pijałam i pijam bardzo sporadycznie. Jakoś mi nie zaszkodziła. Choć opinii w internecie pewnie znajdziesz 1000. Jeśli masz jednak wątpliwości po prostu na następnej wizycie zapytaj ginekologa.

Daniela witamy w naszym gronie 🙂
Malstep ja też miewam bóle żołądka ale jest lepiej jak zaczęłam brać witaminy właśnie z dodatkiem mięty i żurawiny ,teraz mnie pobolewa rano jak się przebudzę...z głodu hihi.
A dzisiaj byłam już na pobraniu krwi 🙂 a popołudniu jadę zobaczyś się pierwszy raz z moją fasolinką 🤪...napiszę co i jak...
Miłego dnia dziewczęta 😘

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za rade.Pociesza mnie to że nie tylko ja jedna miałam te bóle żołądka,bo ju myslałam że jest cos nie tak.Dziś rano na szczęscie obudziłam sie juz bez bólu,ale za to z bolacym gardłem i lekkim katarkiem,oby to nie było jakieś dłuższe przeziebienie.Od razu pije cherbatkę z miodem i z cytryną,ale cos nie wierze żeby mi sie bardziej nie rozwinęło.
Moniczka to czekamy na wiesci po wizycie;-)
Trzymajcie się cieplutko mamusie;-)

Witajcie dziewczyny.
Moniczek koniecznie prosimy o zdjęcie fasolki 😁 😁 😁 A mogłabyś podać nazwę tych witamin?
Ja biorę FEMINATAL. Słuchajcie, a co wiecie o piciu soku malinowego w ciąży. Słyszałam kiedyś, że nie powinno się pić herbaty z liści malin, bo podobno wywołuje skurcze. Ja się przyznam szczerze, że pijam herbatkę z sokiem malinowym, albo wodę z sokiem.
Pozdrawiam.
Miłego dnia.
Moniczek czekamy na wieści.

marta-lion moje witaminki to VITA-MIN PLUS MAMA firmy OLIMP...a co do soczku malinowego pyyyyyyyyycha 😜 i najlepszy na przeziębienie w ciąży jak nic za bardzo nie wolno 😉
Liście malin owszem wywołują skurcze ale soczek już nie...

Witajcie dziewczyny

Ja również miałam problemy z żołądkiem, ból okropny + mdłości W pierwszej ciąży nie miałam takich objawów. Nie ma chyba żadnego skutecznego sposobu na ten żołądek, ja piłam i jeszcze piję herbatkę miętową oraz staram się jeść często i małe porcje.
Ból nie jest już tak dokuczliwy jak na początku. Więc niestety tylko czas pomoże 🙂

Dzisiaj odbieram wyniki z krwi, biorę kwas foliowy. I tu do Was pytanie. Czy biorąc sam kwas foliowy mogę brać dodatkowo jeszcze witaminy dla kobiet w ciąży? Czy dopiero po zakończeniu brania kwasu foliowego ???

Miłego dnia Wam życzę[color=purple][/color]

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Witajcie dziewczyny.
Moniczek koniecznie prosimy o zdjęcie fasolki 😁 😁 😁 A mogłabyś podać nazwę tych witamin?
Ja biorę FEMINATAL. Słuchajcie, a co wiecie o piciu soku malinowego w ciąży. Słyszałam kiedyś, że nie powinno się pić herbaty z liści malin, bo podobno wywołuje skurcze. Ja się przyznam szczerze, że pijam herbatkę z sokiem malinowym, albo wodę z sokiem.
Pozdrawiam.
Miłego dnia.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Witajcie dziewczyny.
Pozdrawiam.
Miłego dnia.
Moniczek czekamy na wieści.

Jesli chodzi o sok malinowy to internecie znajdziesz mnóstwo na ten temat,ale oczuwiście niczego się nie dowiesz jedni mówią że można inni że nie.Też czytałam że wywołuje skurcze.A naczytałam sie wczoraj tyle o róznych miksturach na ból żołądka,że jednak postanowiłam położyc się spac z bólem i poczekac aż przejdzie.Lepiej zapytaj lekarza czy możesz pic.
Marta możesz mi powiedziec z którego tygodnia jest to USG którego zdięcie masz w profilu?
I jeszcze jedno dziewczyny czym ratowac sie na rozpoczynajace sie przeziębienie.Ból gardła i katar?

ból gardła minie po tantum verde jedyny bezpieczny w ciąży,na katar woda morska albo lek homeopatyczny no i oczywiście soczek malinowy w herbacie jak najbardziej...
Daniela możesz brać witaminki ale sprawdź czy zawierają kwas foliowy ( te dla ciężarówek powinny) więc albo skończ sam kwas i potem bierz witaminki albo przerwij bo obydwa naraz to za dużo...

• Mamusia
dziekuje wam slicznie za slowa wsparcia. Jestem po strasznej nocy bo nie bylo terminu w szpitalu na zabieg i dostalam tabletki poronne i na usuniecie pecherzyka, ktory nadal rozwijal sie normalnie, wiec ból był nie do zniesienia.
Zycze Waszym maluchom duzo zdrówka i będe za was trzymac kciuki oby wszystko poszlo pomyslnie.

Malstep dokładnie wg USG był to 10 tydzień i 4 dzień ciąży. Dzidzia miała 3,72cm. Według terminu ostatniej miesiączki to wychodził chyba 10 tydzień i 1 dzień. Usg robiłam w ten poniedziałek 😜 A czemu pytasz?? 🙂

To prawda Daniela w witaminach dla kobiet w ciąży zazwyczaj jest już dawka kwasu foliowego, więc najlepiej sprawdzić ulotkę.