Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
karolciakam napisał(a):
Chiński kalendarz mówi, że będzie chłopiec. 🤪 Z przesądów wychodzi dziewczynka! 🙃
W tej kwestii chciałabym raczej wierzyć Chińczykom niż polskiej tradycji i obyczajowości 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Hihi karolciakam wg chińszczyzny obie moje córeczki powinny być chłopcami 🙂 🙂 🙂

A to patrz ja tego w ten sposób nie przetestowałam 😉 Zaraz sprawdzę!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hihi moniq bobaski w brzuszku też płatają czasem figle. Jak byłam w ciąży z Emilką moja koleżanka z pracy też spodziewała się dziecka w tym samym czasie. Cały czas lekarka mowiła jej że będzie dziewczynka. Miała być Malwinka 😁 😁 😁. Nawet tuż przed porodem miała usg, bo nie byli pewni, że maluszek się odwrócił. Nawet wtedy lekarz mówił dziewczynka. Hi dwa dni później urodził się Maksiu 🙂 🙂 🙂

Także wszystko się może zdarzyć 🙂 🙂 🙂

k8_online napisał(a):
W wolnej chwili proponuję Wam zabawę z kalkulatorami płci dziecka, myślę, że wierzyć w to za bardzo nie można, ale pobawić się - czemu nie?! 🤪
zobaczymy później jak nam się sprawdzi 😁 🤪 😁

1) http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

2) http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Tu masz oba 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
I tak przy czytaniu forum minęły mi ostatnie dwie godziny pracy... zapomniałam nawet o tym że jest zimno i że zamarzła mi woda w rurach w domku...
Natomiast jak pomyślę o zimnie na dworzu to wcale nie chce mi się z tąd wychodzić... brrr...
Dobrze że mam autko mamusi w garażu 😉

A tak a propos jeżdżenia autkiem to ja uwielbiam 😉 Tak na serio zaczęłam jeździć samochodem w poprzedniej ciązy!!!!!!! Mój mąz nie dawał mi autka za często, ale jak zaczęłam źle znosić tłok w autobusach w drodze do pracy to stwierdził, że lepiej żebym tym autkiem jeździła. A teraz to tylko śmigam i nie tylko po Warszawce 😉

Miłego popołudnia 😉 !!!

Witam! Ja już po pracy i obiedzie. Cholera, siedzę w pionie jak ten dureń, bo ponoć po posiłku nie można się kłaść, bo zgaga będzie na maxa. Oprócz tego chce mi się pić ale też nie można po posiłku,bo trzeba odczekać... Stosuję to wszystko a i tak nie pomaga... od tych kwasów w gardle wymiotuję.. Jak ja Wam zazdroszczę, że macie zachcianki i jecie z chęcią - ja jem bo muszę, a we wszystkim czuję kwas... Dziś moja księgowa powiedziała, że dziwny przypadek jestem, bo męczy mnie cały czas zgaga i z byle zapachu wymiotuję - łatwo jej mówić, tak jakbym chciała to robić na własne życzenie.... Jutro idę w prośby do apteki, nich mi dadzą jakieś mleczko albo coś na złagodzenie, bo zwariuję...

A bierzesz jakieś witaminy Foga? Są takie dla kobiet ciężarnych z dodatkiem mięty i czegoś tam jeszcze, które łagodzą objawy żołądkowe.
Co do nie leżenia po posiłku i nie picia dla mnie to bzdura. Zgaga jak ma dopaść to i tak dopadnie.

Biorę Feminatal 800, do końca 13 tygodnia, a potem Feminatal 400 mam brać... O tyl leżeniu już w paru miejscach czytałam, podobnie z piciem po posiłku..cholera wie co robić... Na pewno jest to okropne uczucie...

To bierzesz takie same jak ja. Teraz zmienili im nazwę na Femibion Natal1 i 2, ja już biorę 2 🙂. Podobno imbir jeszcze pomaga. Może herbatka z imbirem, mi trochę pomaga miętowa. Jak fatalnie się czuję sięgam po nią 🥴

Martuś, raz spóbowałam herbaty imbirowej i.. nie zdążyłam do kibelka 😞 źle na mnie działa jej zapach, więc odpada. Mięta ponoć wzmaga wytwarzanie kwasów, więc też starch...

Foga no to chyba trzeba tylko czekać do sierpnia 😮 😮 😮
Ja zjadłam dziś cheesburgera z McDonalda i jest mi teraz tak niedobrze, że masakra 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
Diviana napisał(a): ... w czwartek ide na USG zobacze co mi lekarz powie i tak sobie myślę że jak w marcu wrócę z urlopu to jednak pójdę do innego lekarza bo nie czuję się wystarczająco zadbana przez tą panią 🤨

Jeżeli moge Ci doradzić lekarza to polecam dr Kulhawika w przychodni prywatnej na Kłopotowskiego (od Targowej). Bardzo dobrze opiekuje się ciężarnymi, dużo dziewczyn go chwali. Niestety minus jest taki że przyjmuje tylko w piątki, ale dla "grubasów" zawsze ma czas 😉 Często trzeba w związku z tym troszke poczekać przed gabinetem, ale to dobry czas na integrację ciężarnych lub poczytanie książki 😉

Dziękuję za info, przyda się jakby co, choc mam niby prywatną opiekę od męża z pracy więc wolałabym nie płacić bo nie za bardzo stoimy finansowo, a w tej przychodni są jeszcze inni ginekolodzy i czekając ostatnio w kolejce podpytałam inne Brzuszki i nawet mam typ, myśle że po urlopie zgłosze się do niego i sprawdzę, a jak nie to skorzystam z Twojej rady 🙂

• Mamusia
Foga Na mdłości to mi też herbatka miętowa pomagała, albo zwykła z samą cytryną, ale typy są różne ponoć migdały pomagają (mi osobiście nie pomagały) koleżanka mówiła że sok ten z ogórków kiszonych pomaga (ale ja jakoś nie byłam skora do próbowania tego sposobu) miałam naprawde dobrze, bo za długo z tymi mdłościami się nie męczyłam i jak były to raczej wieczorem i rano a potem przechodziły i pamiętam że i tak się męczyłam więc Ci współczuję bardzo, że cały czas tak masz 🤢
Ale wiesz czytałam o takich badaniach, że jak kobieta w ciązy ma więcj mdłości i więcej wymiotuje to częściej dzieciaczki się zdrowe rodzą, bo to niby maleństwo się z nami kontaktuje co jest dla niego niedobre, wiec Twój Brzdąc chyba bardzo wybredny jest 😁

Foga, zapytaj swojego gina o jakieś tabletki... mój mówił mi kiedys i nawet dał opakowanie na spróbowanie takich tabletek właśnie na mdłości, ale nie pamietam nazwy - coś z imbirem chyba...

Diana30 napisał(a):
Hej sierpnióweczki 2011 o co chodzi z tym chińskim przesądem jak wy to sprawdzacie? pozdrowionka w ten zimny lutowy dzień

w pionie masz podany wiek w jakim byłas gdy zaszłas w ciążę, a w poziomie miesiąc 🙂 łączą się one w jednym miejscu - kolor różowy to dziewczynka, niebieski chłopiec 🙂
kalendarz chiński

Pytałam gina o tabletki na zgagę i wymioty, ale on mówi, że dopóki nie zagraża to zdrowiu mojemu i dziecka, to on nie będzie mnie lekami faszerował, bo one też maja swoje skutki uoczne... Mdłości w sumie już nie są takie uciążliwe ale ta zgaga, która powoduje wymioty... ech chyba rzeczywiście będę się męczyć do sierpnia... Na razie popijam kompot z jabłek i już w zapasie mam słoik truskawkowego... 🙂

Witam 🙂 Bardzo Ci współczuję z powodu zgagi. Może cierpisz na refluks??
Mi osobiście zgaga dokuczała w poprzedniej ciąży ale dopiero od 7mca żadnej rady na to nie znalazłam, starałam się unikać kwaśnych rzeczy. Mówią, że jak tak zgaga meczy to dzidzia będzie miała dużo włosów 🙂)

A tu nasza mała fasolka całe 82gramy 🙂
http://img526.imageshack.us/img526/861/usgm.th.jpg

Dziewczyny zastanawiałyście się już nad imieniem dla przyszłej pociechy?
Macie jakieś ulubione imiona??

Mi dla dziewczynki podobają się: Antonina, Kalina, Malwina, Jagoda, Anastazja, Jadwiga
A dla chłopca Ksawery-ale jak to zdrabniać?? Kaspian, Nataniel, Kajetan.....
sama nie wiem, jeszcze trochę czasu jest żeby pomyśleć 🙂
Pozdrawiam Wszystkie Brzuszki