Foga Na mdłości to mi też herbatka miętowa pomagała, albo zwykła z samą cytryną, ale typy są różne ponoć migdały pomagają (mi osobiście nie pomagały) koleżanka mówiła że sok ten z ogórków kiszonych pomaga (ale ja jakoś nie byłam skora do próbowania tego sposobu) miałam naprawde dobrze, bo za długo z tymi mdłościami się nie męczyłam i jak były to raczej wieczorem i rano a potem przechodziły i pamiętam że i tak się męczyłam więc Ci współczuję bardzo, że cały czas tak masz 🤢 Ale wiesz czytałam o takich badaniach, że jak kobieta w ciązy ma więcj mdłości i więcej wymiotuje to częściej dzieciaczki się zdrowe rodzą, bo to niby maleństwo się z nami kontaktuje co jest dla niego niedobre, wiec Twój Brzdąc chyba bardzo wybredny jest 😁
Foga, zapytaj swojego gina o jakieś tabletki... mój mówił mi kiedys i nawet dał opakowanie na spróbowanie takich tabletek właśnie na mdłości, ale nie pamietam nazwy - coś z imbirem chyba...
Hej sierpnióweczki 2011 o co chodzi z tym chińskim przesądem jak wy to sprawdzacie? pozdrowionka w ten zimny lutowy dzień
w pionie masz podany wiek w jakim byłas gdy zaszłas w ciążę, a w poziomie miesiąc 🙂 łączą się one w jednym miejscu - kolor różowy to dziewczynka, niebieski chłopiec 🙂 kalendarz chiński
Pytałam gina o tabletki na zgagę i wymioty, ale on mówi, że dopóki nie zagraża to zdrowiu mojemu i dziecka, to on nie będzie mnie lekami faszerował, bo one też maja swoje skutki uoczne... Mdłości w sumie już nie są takie uciążliwe ale ta zgaga, która powoduje wymioty... ech chyba rzeczywiście będę się męczyć do sierpnia... Na razie popijam kompot z jabłek i już w zapasie mam słoik truskawkowego... 🙂
Witam 🙂 Bardzo Ci współczuję z powodu zgagi. Może cierpisz na refluks??
Mi osobiście zgaga dokuczała w poprzedniej ciąży ale dopiero od 7mca żadnej rady na to nie znalazłam, starałam się unikać kwaśnych rzeczy. Mówią, że jak tak zgaga meczy to dzidzia będzie miała dużo włosów 🙂)
A tu nasza mała fasolka całe 82gramy 🙂 http://img526.imageshack.us/img526/861/usgm.th.jpg
Dziewczyny zastanawiałyście się już nad imieniem dla przyszłej pociechy?
Macie jakieś ulubione imiona??
Mi dla dziewczynki podobają się: Antonina, Kalina, Malwina, Jagoda, Anastazja, Jadwiga
A dla chłopca Ksawery-ale jak to zdrabniać?? Kaspian, Nataniel, Kajetan.....
sama nie wiem, jeszcze trochę czasu jest żeby pomyśleć 🙂 Pozdrawiam Wszystkie Brzuszki
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Diviana
Ale wiesz czytałam o takich badaniach, że jak kobieta w ciązy ma więcj mdłości i więcej wymiotuje to częściej dzieciaczki się zdrowe rodzą, bo to niby maleństwo się z nami kontaktuje co jest dla niego niedobre, wiec Twój Brzdąc chyba bardzo wybredny jest 😁
Diana30
Gość
Gość
w pionie masz podany wiek w jakim byłas gdy zaszłas w ciążę, a w poziomie miesiąc 🙂 łączą się one w jednym miejscu - kolor różowy to dziewczynka, niebieski chłopiec 🙂
kalendarz chiński
Gość
Gość
Mi osobiście zgaga dokuczała w poprzedniej ciąży ale dopiero od 7mca żadnej rady na to nie znalazłam, starałam się unikać kwaśnych rzeczy. Mówią, że jak tak zgaga meczy to dzidzia będzie miała dużo włosów 🙂)
A tu nasza mała fasolka całe 82gramy 🙂
http://img526.imageshack.us/img526/861/usgm.th.jpg
Gość
Macie jakieś ulubione imiona??
Mi dla dziewczynki podobają się: Antonina, Kalina, Malwina, Jagoda, Anastazja, Jadwiga
A dla chłopca Ksawery-ale jak to zdrabniać?? Kaspian, Nataniel, Kajetan.....
sama nie wiem, jeszcze trochę czasu jest żeby pomyśleć 🙂
Pozdrawiam Wszystkie Brzuszki