Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj u nas z imionami jest problem dla chłopca na ta chwilę Jaś, Szymon, Grześ, co mi się podoba to mojemu już nie koniecznie no i na odwrót, a jeśli chodzi o dziewczynkę to nie mam żadnego pomysłu- ja bym za Zuzią była ale mój "małż" się nie zgadza:/
Póki co mamy małego miminka heheh

dzień dobry brzuszki 😁
miałam awarię neta 😠 przez 5 dni - uch...do tego się rozłożyłam - gile mi kapią do kolan i strasznie boli gardło i głowa...a więc kuruję się oczywiście czosnkiem i zionę na kilometr hih 😁
mam nadzieje że wszystko będzie już działać jak należy.
mam do nadrobienia 40 stron 😮 poczytam w wolnej chwili,a tymczasem miłego dnia 😘

Dzień dobry 😁

monieczek zdróweczka Wam życzę 😉
Oby te domowe sposoby szybko Wam pomogły 😉

Daniela
u nas na dzień dzisiejszy Paulinka albo Maciek 🙂

A ja dziś odebrałam wyniki hormonów tarczycy-wszystko ok 🙂
I oddałam mocz i krew pod kątem morfologii i grupy krwi.

Miłego dnia 😘

• Mamusia
Moniczek Dużo zdrówka życzymy! Na ból gardła polecam miód, cytrynkę i ISLA - tabletki z alg, bardzo łagodza gardło i nie są szkodliwe. Bez nich nie mogłabym pracować w tej chłodni jaką jest moja biblioteka 😉

Daniela Wcześniej pisałam że u nas z racji dwóch córek obstawiamy narazie chłopaka 😉 Pierwszy typ padł na Bartka - Bartłomieja, ale z dośziadczeń wcześniejszych ciąż wiem że to się zmienia 😉
Kiedy babcia zapytała Julię (3,5) a co będzie jak będzie dziewczynka? JAk będzie miała na imię dziewczynka? Moja rezolutna córcia odpowiedziałą - Bartolinka 😉

Witajcie brzuszki 🙂
Ja wczoraj całe popołudnie i noc się męczyłam. Ne wiem czy ten cheesburger, czy Majka sprzedała mi wirus. Wymiotowałam, miałam biegunkę. Masakra. Jeszcze dziś mnie trzyma, ale jest o niebo lepiej.
Co do imion to u nas jest typ na Michała, a jak będzie dziewczynka to będzie Julia 🙂 🙂 🙂
Mi się podoba jeszcze Antoni (chyba Michał będzie miał tak na drugie).

o jeju ponad półtorej godziny odczytywałam zaległości 😮 🤪
Witam nowe mamusie 🤪 🤪 🤪 super że do nas dołączyłyście - tu jest tak miło i "po domowemu" hihi...
Marta-lion duuużo zdrówka 😆 u mnie Bartuś zakatarzony ale nie przeszkodziło to w szczepieniu 🙂 wczoraj które zniósł dzielnie - ale w domu chyba mu się przypomniało i płakał z godzinę ufff....
Idę zaraz sobie zrobić mleczko z miodem i czosnkiem 😮 mam nadzieję że mi szybko pomoże bo czuję się fatalnie...
Moniq - pisałaś o nastrojach męża hmmm z doświadczenia wiem że tak im się zdarza...mój mimo że to już czwarta ciąża też potrafi mnie zaskoczyć negatywnymi emocjami 😞...
co do płci z testów wyszło mi że na 65% dziewczynka 😜 ale z chińskiego że chłopiec (i żadnego dziecka płeć się nie potwierdziła) a co do przeczuć to nic nie czuję 😞 , a wszyscy życzą mi syna - nie wiem czemu...
Imię na razie mam tylko dla dziewczynki bo został wybór z ciąży z Bartkiem hihi - Agnieszka - a nad chłopcem się już zastanawialiśmy ale nie możemy dojść do porozumienia ... mi bardzo podoba się Szymon...

• Mamusia
Cześć Kobietki 🙂
Jeżeli chodzi o imiona mi podoba się Nadia 🙂
Mężowi Kubuś 🙂
A macie może jakąś fajną sprawdzoną stonkę z duuuużą ilością imion? Chętnie skorzystam 🙂

chorym mamusiom szybkiego powrotu do zdrowia życzę 🙂
Polecam mleko z masłem i miodem działa super rozgrzewająco 🙂

marta-lion pytałaś o ruchy maluszka....tak czuję go codziennie ale u mnie jest to takie lekkie "trzepotanie" a czasami tylko najczęściej wieczorem poczuję mocniejsze szturchnięcie,ale na razie rzadko
Pati123 masełko do mleczka jak najbardziej mniam 😜 tylko ten czosnek hihi no ale lepiej się wykurować...a na gardło biorę Tantum Verde a o Isla nie słyszałam...ogólnie nie przepadam za algami (smak - fuuuj) a te tabletki to są w miarę zjadliwe?

• Mamusia
My z mezem dla dziewczynki mamy : Wiktoria, Karolina albo Paulina. A dla chlopca sie nie zgadzamy mi sie podoba Aleksander a mezowi Karol
Dzis ide na wizyte. Ma mi nagrac filmik ale z 2d 🙂 Juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze maluszka bo narazie nic nie czuje ruchow, ale to moja pierwsza dzidzia 🙂

Moniczek pytałam o ruchy, bo ja czasem czuję wyraźnie nawet kilka razy dziennie, a czasem jakby wcale nie czuję. I wiesz od razu schiza 🤢
Mi jakby dzisiaj ok. Zjadłam grzankę z dżemem i czekam na reakcje 😮 😮 😮

My mamy szczepienie za tydzień, przesunęło nam się trochę bo lekarz na ferie pojechał.

Pati123 napisał(a):

A macie może jakąś fajną sprawdzoną stonkę z duuuużą ilością imion? Chętnie skorzystam 🙂

tu jest dość ciekawa tabela 😉
http://gorny.edu.pl/imiona/
albo
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79748,4032682.html?VE_litera_a=lit_a&VE_sex_a=m%EA%BFczyzna

• Mamusia
mapa napisał(a):
Pati123 napisał(a):

tu jest dość ciekawa tabela 😉
http://gorny.edu.pl/imiona/
albo
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79748,4032682.html?VE_litera_a=lit_a&VE_sex_a=m%EA%BFczyzna

Dziękuję 🙂

marta-lion napisał(a):
Moniczek pytałam o ruchy, bo ja czasem czuję wyraźnie nawet kilka razy dziennie, a czasem jakby wcale nie czuję. I wiesz od razu schiza 🤢
Mi jakby dzisiaj ok. Zjadłam grzankę z dżemem i czekam na reakcje 😮 😮 😮

My mamy szczepienie za tydzień, przesunęło nam się trochę bo lekarz na ferie pojechał.

Wiesz marta-lion tak naprawdę to jeszcze kruszynki są 😎 i tak dość szybko poczułyśmy ruchy no a do regularnych kopnięć trzeba jeszcze trochę poczekać 😉 i jeszcze wyjdą nam bokiem haha ...