Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja tez już dawno zapomniałam o dwóch parach moich ulubionych spodni. POzostały mi jeszcze tylko jedne jeansy, w które sie mieszcze, ale jak tylko gdzieś dłużej w nich siedzę to muszę rozpinac guzik 🙂 póki co nowych nie kupuje, bo stwierdziłam, że jak przyjdzie wiosna to przerzucę się na leginsy i tuniki. Teraz i tak większość czasu siedzę w domu, więc moim głównym strojem są dresy 😉 A brzuszek mam już widoczny, nawet w ubraniu mocno odstaje 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mgrzedzicka napisał(a):
Tak sobie czytam i zazdroszcze ze dopiero teraz dziewczyny zaczynacie niemieścić sie w wasze ciuch bo ja juz ledwo wchodze
Hihi kto teraz to teraz 😁 Ja od dwóch miesięcy już nie wchodzę w swoje spodnie 🙂

Czyli nie jest tak źle z moją wagą 🙂 Pamiętam, że w 1ciązy już w 3 mcu nie mieściłam się w jeansy teraz jakoś lepiej 🙂 Tylko boję się co będę nosiła jak tak dalej będzie zimno.... 😮 Spodnie będą za małe, legginsy za "chłodne" spódnic nie lubię Ojjjjjj..........

Dzisiaj w Teleexpresie mówili że w 1990 roku o tej porze na dworze było UWAGA! +21 stopni ! Lato normalnie 😆

lecę robić kolacyjkę-dzisiaj tosty. Staram się nie jeść tak całkiem na noc, ewentualnie jak jestem bardzo głodna to marchew podżeram.... 🙂

• Mamusia
k8_online napisał(a):
hej 🙂 u mnie dopiero od tego tygodnia zaczął pojawiać się brzuszek 🤪 ale nie należę do szczupłych, gdyż moja normalna waga to 60kg. Obecnie przytyłam 0,6kg ☺️ myslę że nie jest źle... 😁

Jak możesz 60 to wcale nie dużo 😠 przed ciążą też tyle ważyłam a teraz ważę 61,5 i tylko brzuszek mi się powiększył

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Dziewczyny mam pytanie-jak tam z Waszymi brzusiami? Są już widoczne?? Mieścicie się w jeansy??
Na dzisiejszej wizycie było ważenie i wyszło że już przytyłam jakieś 2,8kg ale mam takie wrażenie jakby od wczoraj brzuszek mi się powiększył i dzisiaj ciężko mi w jeansach 😞

Dzisiaj mam jakiś taki dzień dziwny, coś bym zjadła sama nie wiem co 🤢

Ja niby mieszczę się w jedne ale musze je rozpinać jak dłużej siedzę, a koleżanka która była jest miesiąc dalej jak była w 13 tyg chodziła w normalnych jansach i zrobił jej się krwiak taki podłużny więc mnie nastraszyła że to od tego, więc już pomykam w ciązóweczkach. Co prawda mam tylko jedne jeansy ciążowe i 2 pary legginsów, więc będę musiała coś dokupić bo chodze codziennie do pracy. A brzuszek mi już wyszedł i ogólnie wszyscy zaczęli rozczulać się na mój widok (słodkie to jest) niektórzy nawet pytają czy mogą brzuszek pogłaskać 😆

Diviana napisał(a):
Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):
Daniela to super, że wszystko dobrze 🙂 chyba jesteśmy w tym samym momencie ciąży 🙂 14 tydzień i 2 dzień 😁

faktycznie 🤪
A skąd jesteś Diviana?

Z Warszawy 🙂 z Saskiej kępy

oj daleko, ja okolice Szczecina 🙂

mój brzusio też już jest pokaźny a w jeansy wchodzę tylko biodrówki a tak to już w ciążówkach śmigam 🙂
dziewczyny nie przejmujcie się wagą,przy mnie jesteście jak smukłe łanie hihi...ja w każdej ciąży +20 a że tendencję do tycia mam w genach to zawsze trochę nadbagażu zostaje 😞,no ale przed Bartkiem udało mi się zjechać do 62 kg a teraz moja wyjściowa waga to 80 kg 🤔 ale od początku ciąży schudło mi się na 78 i na razie stanęło....
dobrej nocki i udanego weekendu 😘 😘 😘

• Mamusia
Kobietki ale nagrzeszyłam....... zjadłam pake chipsów ser-cebula( nie mogłam sie oprzeć tak dawno ich nie jadłam), moja dzidzia chyba nie lubi chipsów 🙂
a co do spodni mam dwie pary, w które na szczeście sie jeszcze mieszcze 🙂 zapinane są pod brzuchem, wiec mam nadz, że szybko ich nie wrzuce do szafki 🙂
MONICZEK mamy te samą wage startową 🙂 tylko, że ja nie chudne 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):

Jak możesz 60 to wcale nie dużo 😠 przed ciążą też tyle ważyłam a teraz ważę 61,5 i tylko brzuszek mi się powiększył

🙂 tyle, że może jesteś ode mnie wyższa, dla mnie jednak przy 60 kg szaleństwa a'la Claudia Schiffer nie ma 🤪 🤪

To ja 🙂 Martuś, śluz ma trochę inny odcień i boję, się, że to znowu grzybica powraca 😞 11 lutego gin kazał mi brać 2 globułki clotrimazolum przez dwa dni, myślałam,że już mam z tym spokój, a tu chyba znowu powraca... jej.. jak wymioty przeszły, zgaga maleje, to teraz to paskudztwo.. A co do jeansów, to ja w moje biodrówki ledwo się dopinam, już mi nie wygodnie, cisną... staram się chodzić do pracy w leginsach. Ja na razie mam wagę tą co zwykle 68, przy 174 cm wzrostu.

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Byłam tu na samym początku, jednak zniknęłam na 2 miesiące.
Mam jednak nadzieję, że dalej jestem tu mile widziana.
Miałam problemy na początku ciąży, ale mam nadzieję, że teraz wszystko jest ok. Mieszkam na stałe za granicą i opieka zdrowotna jest tu OKROPNA.
Parę razy krwawiłam i był to dla nas bardzo trudny okres czasu. Pewnego dnia po kolejnym krwawieniu lekarz ''od wszystkiego'' (do ginekologa trzeba mieć skierowanie) stwierdził, że poroniłam i kazał iść do domu (to był 7tc). Na szczęście mój mąż wykłócił się, że chce skierowanie do szpitala. Pojechaliśmy i na USG zobaczyliśmy, że z naszym maleństwem wszystko ok i serduszko bije jak szalone :-))
Ponad 3 tygodnie temu miałam robione badania i do tej pory nie mam wyników (przychodzą pocztą). Jestem już tak zdenerwowana. Najgorsze myśli przychodzą mi do głowy. Od tamtego feralnego dnia nie miałam robionego USG i jak patrzę na Wasze piękne zdjęcia to łzy stają mi w oczach. Ja nie mogę być pewna czy z moją istotką jest wszystko w porządku.
Na szczęście za niecałe 2 tygodnie lecę do Polski i tam zrobię wszystkie możliwe badania i USG.

Dzięki, jeżeli przeczytałyście ten wywód :-)
Siedzę sama w domu, więc na pewno będę mieć czas, żeby codziennie pisać.

Pozdro dla moniczek :-)))

Aha...widzę, że piszecie o wadze. Ja przytyłam 3kg a w jeansach nie dopinam się od około miesiąca. Mam nadzieję, że to od ciąży, bo lubię podjadać i to niemało :-)

• Mamusia
Cześć Dziewczynki. 🙂 My w miare dobrze sie czujemy, bierzemy ta luteine jak lekarz kazał, ale nie wiem czy nie robi mi sie tam jakis stan zapalny???? 🤨 Dzisiaj Nas strasznie wzięło na ogórki kiszone 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 Jadłysmy az uszy się trzęsly a teraz..................................................................................................................................................... potworna zagaga!!!!!!! 😁 😁 😁 😁 😁

Witaj Inez no to faktycznie opieka tam nie zaciekawa. 😠 A przepisał ci lekarz jakies leki???

• Mamusia
Na początku brałam kwas fioliowy a teraz witaminy dla kobiet w ciąży.
Lekarz nic mi o żadnych lekach nie mówił. W ogóle oni mają tu podejście typu ''uda Ci się donosić to super, a jak nie to cóż...życie''.

• Mamusia
jejku, to normalnie strach tam zachodzic w ciąże. 🤨 🤨 🤨 A my tu na swoich lekarzy narzekamy. 😜 Wogóle jak lekarz może powiedziec przy krwawieniu nie badając pacjentki że poroniła??????????? 😠 😠 😠 i puscic ja do domu!!! To przeciez jakaś paranoja!

• Mamusia
No właśnie jak mówię komuś jak tu jest, to od razu przestaje narzekać na polską służbę zdrowia :-)
Próbuję się jakoś trzymać, mąż mnie wspiera, ale boję się jak cholera zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąże. Jesteśmy świeżo po ślubie (4 miesiące) i tak czekamy na to maleńkie, a ja boję się nawet cieszyć, bo boję się, że zapeszę...

• Mamusia
Inez Nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. 😁 Skoro masz apetyt i wciąz cie przybywa to chyba jest oki. 😁 😁 ja to bym chyba do końca ciąży na twoim miejscu zostala juz w Polsce. Gdzie do ginekologa skierowanie. 😮 😮 😮 Masakra jakas.
Zreszta jutro pewnie Martusia cos ci napisze. Ona naprawde potrafi pocieszyc. 😁

• Mamusia
Wiem, że objawy mam w porządku. Może też trochę dołuje mnie fakt, że mam pewną koleżankę, która non stop coś mi wmawia. Kiedyś jak powiedziałam jej, że prawdopodobnie wykryją u mnie przeciwciała (i faktycznie wykryto-mamy konflikt z mężem, co mogło być przyczyną plamień) to powiedziała, że urodzę chore dziecko...no jak można coś takiego komuś powiedzieć?! Dlatego tak się boję, nic nie wiem a ona jest matką 2 dzieci i niby wie więcej. Ech...tęsknię za Polską

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Diviana napisał(a):

🙂 tyle, że może jesteś ode mnie wyższa, dla mnie jednak przy 60 kg szaleństwa a'la Claudia Schiffer nie ma 🤪 🤪

Ja mam 170 cm i chyba po prostu bardzo drobną budowę kości, po tatusiu 😁 No modelka ze mnie nie jest, ale za grubaska też się nie uważam ☺️

• Mamusia
Inez napisał(a):
Wiem, że objawy mam w porządku. Może też trochę dołuje mnie fakt, że mam pewną koleżankę, która non stop coś mi wmawia. Kiedyś jak powiedziałam jej, że prawdopodobnie wykryją u mnie przeciwciała (i faktycznie wykryto-mamy konflikt z mężem, co mogło być przyczyną plamień) to powiedziała, że urodzę chore dziecko...no jak można coś takiego komuś powiedzieć?! Dlatego tak się boję, nic nie wiem a ona jest matką 2 dzieci i niby wie więcej. Ech...tęsknię za Polską

Inez wracaj do Polski bo tylko stresu się najesz a to nie dobre dla maleństwa 🤨 A co do koleżanki to bym się zastanowiła czy chcę takową posiadać 😮 😮 😮 takich rzeczy nie mówi się nikomu 😲

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki [color=purple][/color]

Ja jak zawsze pierwsza 😉 mój mąż ma dziś szkołę musiał wstać o 6.00 a bez niego i ja spać nie mogę 🤢 Tak już dziwnie mam.
Natomiast od przebudzenia myślę o lodach, najlepiej jogurtowych 🙂 może któraś ma ochotę się na lody spotkać?

• Mamusia
hej. Na lody to ja od poczatku ciazy mam non stop ochote 🙂 Wczoraj tez sie naopychalam w mc donalds z polewa karmelowa mniam 🙂
Bylam u lekarza dzidzia ma 10 cm machala nozkami ale nie chciala sie ujawnic kim jest. W czwartek ide na 3d lekarka mnie wyslala chociaz powiedziala ze kazdy mi bedzie mowil ze to powinien byc 12 albo juz 20 tydz. Ale powiedziala ze to nie ma znaczenia i mam isc. Zobaczymy moze moj skarbek bedzie bardziej machal nozkami. Troche sie zaniepokoilam bo powiedziala ze wg niej ciaza w 100% przebiega prawidlowo ale ona zawsze woli zeby jeszcze ktos inny spojrzal okiem i to potwierdzil. A we mnie juz niepokoj.... Jednak staram sie myslec pozytywnie 🙂
Wlasnie na sniadanko zjadlam sloik ogorkow kwaszonych. Pierwszy raz od poczatku ciazy bo tak same slodycze zajadalam 🙂