Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Mam urodziny 29.07

i imieniny tego samego dnia?

Witam Nową Mamusię 😁

A u nas intensywny, aktywny dzień 🙂
Ale też poszalałam zakupowo i humorek dopisuje 😁
Dobrze, bo jutro praca... 🙃
Miłego wieczorku 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mapa jak ja Ci zazdroszczę zakupów, ja mieszkam na takim za przeproszeniem zadupiu, że fajnych sklepów nie ma. Z ciuchami to jedynie Cubus i Kappahl- serio. Dlatego jak wpadnę do Polski to mój portfel będzie biedny 😜

Foga mój mąż nawet jakby chciał wyjść do mamusi to nie może (chyba, że wcześniej zarezerwuje sobie 2 samoloty). Zresztą ja lepiej gotuję od jego mamusi - tu mam przewagę 😁 😁 😁

agapurka2 napisał(a):
Witam sierpnióweczki!
Właśnie tak zajrzałam w karte ciąży i wychodzi 04.08.2011 chociaż lekarz prognozuje na koniec lipca również 🙂. Najśmieszniejsze jest to,że moja mamaurodziła się 4.08 a ja 5.08 - to nam dzidzi niespodzianke zrobiło, no 🙂 😁.
Co do przebiegu ciąży, odczuwam coraz więcej różnych objawów.... 😜

Pozdrawiam przyszłe mamy 🙂

witaj agapurka2 🙂 no to mamy wyznaczony ten sam termin, bo ja też na 04.08 🙂

mapa napisał(a):
marta-lion moja mama ma na imię Marta i tak mi się skojarzyło 😉
Niezły zbieg okoliczności 😁

Hi u nas wogóle jest tak, ja jestem "lwem", Maja jest "lwem", moja teściowa jest "lwem", i ten dzidziuś też będzie "lwem" 😁 😁 😁
A moja starsza córka na dokładkę "koziorożec", taka prawdziwa koza 😁 😁 😁
Mój mąż nie ma łatwo 😜 😜 😜

Inez to odkładaj pieniążki a potem z czystym sumieniem szalej 😉
Śliczne są teraz wiosenne rzeczy...szkoda tylko,że jeszcze za zimno na nie.
Ja musiałam już coś kupić bo do pracy na zmianę miałam tylko jedną sukienkę
i jedną spódnicę 🤢
W spodnie żadne się już nie wciskam, zresztą najwygodniej mi teraz w sukienkach 😉

marta-lion
lwy rządzą 🤪
Ja też lew, mąż panna - zobaczymy co Dzidek na to 🙃

• Mamusia
Ja to tym ,,lwem,, to jestem troszke przerazona bo mój partner lew i ma taki charakterek ze czasem to ciary po plecach przechodzą 🙃 🙃 🙃, a jak sobie pomyslę, że dzidzia tez lew i dwa takie charakterki................. 🤨 🤨 🤨 Chyba zaczynam sie martwic....... 😁

• Mamusia
Ja mam termin wyznaczony na 24 sierpnia, ale z ostatniego USG wyszło, że 21 więc nie wiadomo czy panna czy lew, może być i tak i tak 🙂 ja chyba nikogo z sierpnia nie mam w rodzinie, u mnie same wagi 😁 ja też. A w sierpniu mam tylko imieniny ale 13 więc raczej nie wceluję 🙂

Diviana moja mama jest "waga" a tata "panna" hihi. Wagi to też charakterki 😁 😁 😁
Moja Maja miała być "panna", ale wybrała się na świat wcześniej i jest "lew". Urodziła się dokładnie w rocznice ślubu moich teściów 🙂

• Mamusia
hej brzuchatki 🙂 i kolejny weekend za nami 🙂
widzę, że o znakach zodiaku rozmawiacie to u mnie są dwie panienki- a teraz lwiątko się kroi 🙂
Ale miałam w sobotę pobudkę- spałam na lewym boku obudziłam się, położyłam na plecy patrzę na brzuch a tu coś mi po lewej stronie wystaje- pierwszy raz miałam coś takiego z lewej str taka kula mi wyszła, pewnie to nasz "miminek" jak myślicie?

Z tego co pamiętam lydzia jest szczuplutka, więc to całkiem możliwe. Mi też już raz dzidziuś wypchał pupcię bądź główkę, bo to dwie największe jego części ciała w tym momencie 🤪 🤪 🤪

aniolek82 ja też nie czuję ani nie widzę...
a już nie mogę się doczekać 🙂

Dziewczynki jak dostajecie zwolnienie od gina to na jaki okres czasu,
2-3 tygodnie?

Hihi, ja jeszcze tym bardziej nic nie czuję 😉 Ale na ostatnim usg Bobo tak szalało, że doktor nie mógł ładnej fotki zrobić... Ale sam stwierdził, ze skoro mama taka ruchliwa i żywa, to dziecko też musi 😉

• Mamusia
A ja sama nie wiem 😞 czuje czy nie 😞 Czasami wydaje mi się,że trzy razy w lewy bok dostaje boksa i finito, ale nie wiem czy to bobas....choć wydaje się,że tak bo nigdy tak nie miałam, a teraz raz na kilka dni się zdarza, a ostatnio przez trzy dni co dzień...
Mapaja jak dostaje zwolnienie to na miesiąc od razu.

• Mamusia
A ja sama nie wiem 😞 czuje czy nie 😞 Czasami wydaje mi się,że trzy razy w lewy bok dostaje boksa i finito, ale nie wiem czy to bobas....choć wydaje się,że tak bo nigdy tak nie miałam, a teraz raz na kilka dni się zdarza, a ostatnio przez trzy dni co dzień...
Mapaja jak dostaje zwolnienie to na miesiąc od razu.