Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja to się smieje, że wczesniej trzeba będzie zainwestować w nocniczek, bo kibelek mam na dole a w nocy bardzo często latam na siusiu więc jest to dość uciążliwe, a pragnienie tez mam niesamowite jakbym dzień w dzień na kacu była 😜 😜 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W pierwszej ciąży przytyłam 18 kg i po czterech miesiącach wróciłam do swojej wagi przed ciąży 48 kg. Nic mi nie pozostało po pierwszej ciąży. Zobaczymy jak będzie teraz . Życzę wam spokojnej nocy pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki

ja to samo przy pierwszej ciąży nie było jeszcze aż tak widać brzuszka prawie do końca 5 miesiąca,a teraz szybko mi brzuszek się zrobił wystający.jeśli chodzi o picie i załatwianie się to mam tak samo.mogłabym być przyklejona prawie na cały dzień do wody.no i załatwiam się bardzo często bo jak próbuje przetrzymać to brzuch zaczyna pobolewać.druga sprawa u mnie jest że już po pierwszej ciąży gorzej mi trzymać mocz np.jak kichnę to teraz to jakiś koszmar cały czas muszę uważać przy kichaniu też może ktoś z Was tak ma 🥴??

Dzień dobry brzuszki.

Witaj Joan84. Cieszę się, że jesteś 🙂.

Co do puszczania moczu przy kichaniu. No ja tak nie mam, mimo że to będzie moje 3 dziecko i dwa porody mam już za sobą. Powiem ci tylko tyle, że to wina nadmiernego rozciągnięcia lub nawet uszkodzenia tkanek pochwy i krocza podczas porodu. Być może przyczynił się do tego ciężki, długi poród, a może dzidziuś był spory (nie wiem zgaduję bo nic nie pisałaś o porodzie). Po trosze kobiety które mają z tym problem mają taką naturę poprostu słabsze mięśnie w tamtych okolicach. Teraz chyba nie za bardzo możesz, ale po porodzie możesz spróbować wzmocnić te mięśnie ćwiczeniami.

Co do ubikacji hihi. To ja też mam łazienkę na dole, a sypialnię na piętrze 🙂 🙂 🙂 A w nocy czasem biegam średnio co 2 godziny (jak do karmienia 🙂)

A o wadze swojej już pisałam. Po dwóch ciążach nie został mi ani jeden kilogram, a zawsze jestem +20kg. Mam nadzieję, że i tym razem mi nie zostanie nadbagaż 😉

dzień dobry maminki 😎[color=purple][/color]

jak zwykle po weekendzie 25 stron do przeczytania mam 🤔,zaraz się zabiorę hihi...
Bartol wstał o 7 więc my już po śniadanku 🙂 a teraz ogląda bajeczki...
życzę Wam miłego dnia i pędzę do czytania haha 🤪

Inez napisał(a):
Wiem, że objawy mam w porządku. Może też trochę dołuje mnie fakt, że mam pewną koleżankę, która non stop coś mi wmawia. Kiedyś jak powiedziałam jej, że prawdopodobnie wykryją u mnie przeciwciała (i faktycznie wykryto-mamy konflikt z mężem, co mogło być przyczyną plamień) to powiedziała, że urodzę chore dziecko...no jak można coś takiego komuś powiedzieć?! Dlatego tak się boję, nic nie wiem a ona jest matką 2 dzieci i niby wie więcej. Ech...tęsknię za Polską

Inez kochana ja mam z mężem również konflikt krwi i jestem dumną mamą trójki zdrowych dzieci i noszę pod sercem kolejne 🙂...nie stresuj się tym zupełnie,a koleżance powiedz że złą literaturę czyta 🙃...po porodzie dostaniesz zastrzyk z immunoglobuliny,żeby przeciwciała nie zagrażały kolejnym maleństwom,a jak będziesz w Polsce to zrób jeszcze koniecznie badania na obecność przeciwciał i idź do dobrego lekarza 🙂 .. tu na forach dużo się czyta o "zagranicznej" opiece w ciąży - masakra,ale tu u nas na pewno lekarze nie pozwolą Ci się zamartwiać 🙂

• Mamusia
Witajcie Brzuszki 😁
Cieszę się, że nas coraz więcej 🙂 ja dziś w nocy miałam miłą niespodziankę bo zaczęłam czuć moje maleństwo a do tego stopnia zaczęłam je czuć że budziło mnie co jakiś czas kopniakiem 🤪 takie pukanie od środka 😆 ale naprawdę siłę to ma chyba po tacie i ruchliwość zresztą też.
Brzusio mi już wystaje i co dziwne po tym weekendzie jakoś go sporo przybyło 😮 nie wiem czego to wynik ale zawsze z rana wydawał się mniejszy a dziś nic taki mocno wystający jest że jak prosto stoję i patrzę w dół to stóp już nie widzę ☺️

ufff....doczytałam hahaha 🤪 🤪 🤪
same dobre wieści przez weekend 😜 oczywiście witam nowe sierpnióweczki 😎 😎 😎 super nam się grono powiększa...
co do znaków zodiaku u nas pomieszanie hihi...ja jestem najbardziej postrzelona - bliźniak...pierwszy syn - ryby,córka - strzelec,najmłodszy smyk - waga a mąż - byk (łoj 😉 )
teraz termin na 15.08 więc szansa na lwiątko 😜
w weekend poszalałam sobie a co hihi...w piątek urodziny przyjaciółki a w sobotę szaleństwo zakupowe - wzięłam "wolne" od rodzinki i wybrałąm się z przyjaciółkami na "łowy" 🤪 🙃
A w niedzielę udało nam się sprzedać na giełdzie autko 😆 i z głowy ufff...
No i mąż mi zafundował nowe,większe akwarium hihi - zajęcie na dziś : przeprowadzka rybek 🙃 🙃
Ogólnie samopoczucie dobre,maluszek fika w brzuszku i zaczynam w końcu mieć apetyt 😆

Buziaki dla wszystkich 😘 😘 😘 i duuuużo słonka !!!

• Mamusia
Witajcie 😉
Uf.. ja też doczytałam, poweekendowo 28 stron miałam 😉 jednak powrót do pracy ma sowje plusy! Ma się chwilkę dla siebie 😉

Inez, co do norweskiej opieki medycznej to sporo wiem. Mam siostry w Norwegii w okolicach Oslo i ciocię w Alesund. Moje sieostry jak były w ciąży to tez sporo narzekały na opiekę. Najbardziej zaskoczył mnie poród i "opieka" po 😮 Moja siostra po porodzie w Oslo leżała 4 godziny na poporodowej, a potem przeszła z mężem i dzieckiem do hotelu przyszpitalnego!!!! I pojawiałą się dwa razy dziennie na oddziale! jadła na stołówce a po trzech dniach poszła do domu!!!!!! to był szok!!!!!! Jak przyjedziesz do Polskie to znajdź dobrego lekarza i jak będziesz wyjeżdżała tam to umów się na kontakty telefoniczne!!!!!

Co do znaków zodiaków to ja i mąz jesteśmy raczkami 😉 Zosia-waga, Julia bliźniaki (choć miałabyć rakiem) więc podejrzewam, że maleństwo szybciej będzie lwem niż panną , bo do 27 to ja raczej nie donoszę 😉

Miłego dnia i tygodnia zyczę!!!!!!

Witam nowe mamuśki-sierpniówki!!!!!!!

Moniczek jak możesz podaj jeszcze raz link do przepisu na te bułeczki maślane. Zbliżają się ostatki, a ja nie umiem pączków piec 😉. A na naszym forum mogę do wigilii nie znaleźć strony z tamtym postem hihi 😁 😁 😁. Twoje rogaliki jak może doczytałaś zrobiły furorę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dzień dobry mamuśki/b]

Czytam i aż się cieszę na wszystkie wasze dobre wieści 🙂

Ja już po śniadanku, nie mam planu na dzisiejszy dzień, może znów popatrzę za jakimiś ciuszkami ciążowymi 8 wizyta u lekarza a ja już nie mieszcze się w żadną wizytową bluzkę 😮 😮 😮 😮
Musze poszukać jakiejś 🙂

Witam wszystkie nowe mamusie 🙂

Ja rano zawiozłam córkę do przedszkola, pojechałam na małe zakupy. Teraz gotuje zupkę pomidorową 😉

W poprzedniej ciąży jak już pisałam przytyłam 15kg, karmiłam piersią przez prawie 2 lata. Do wagi wróciłam w ok 3-4mce do swoich 46

Tak się zastanawiam czy dzidzia będzie Panną termin na 24.08 czy może jednak Lwem. W poprzedniej ciąży urodziłam tydzień przed terminem i córka zamiast 4.01.2006 była już z nami 27.12.2005 🤪

Co do usg połówkowego to z moich obliczeń wynika że 20tydz przypada 6.04.2011

Miłego dnia brzucholki

Hehe u mnie też pomidorowa 🙂 tylko nie mam pomysłu co jeszcze 🙃
Ja idę na połówkowe 18 marca 🙂. Umówiłam się na 3D.
A 10.03. idę na normalną wizytę i też zobaczę mojego maluszka 😁 😁 😁

PS. Coś mnie okropnie boli lewa pachwina 😞

• Mamusia
hej dziewczęta 🙂
😁 dzisiaj to się nawet wyspałam... mam takie 2-3 godzinne sety bezsenności w nocy - też tak macie? rety, strasznie to meczące ale w ciągu dnia w ogóle nie śpię gdyż nie czuję potrzeby... nie wiem jak to jest... 😮
🤪 trzymajcie się - choć już dziś trochę cieplej - może jakiś spacerek? 😁
miłego tygodnia 🤪

haha doczytałam o rogalikach ☺️ ☺️ ☺️ cieszę się że Wam smakowały 🙂
co do bułeczek już nie pamiętam gdzie ten przepis znalazłam 🤨 ale mam w zeszycie hihi :
1 kg mąki
5 dag drożdży
ok 2 szkl. mleka
3 całę jaja + żółtko (białko do smarowania)
1 kostka margaryny
1,5 szkl cukru