Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolcia ja wymiotowalam jak mialam za dlugo glowe w dol np. jak myslam glowe w wannie i nakladalam maske na wlosy i musialam poczekac jakies 5 min to jak juz splukalam glowe to juz bylo mi niedobrze i niestety potem chociaz nie od razu, ale wymiotowalam. Potem nauczylam sie robic to szybciej prostujac sie...

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mam suwaczek JUPI 🤪
Ja chodzę tylko na obcięcie do fryzjera, bo jakoś nie dam farbować skoro mówi, ze można robić ostrą dekoloryzację. Chciałam spróbować coś sama zrobić ,póki co zdecyduję się na jakąś ciemną szamponetkę. Zobaczymy jak się poczuję. 🥴 Idę mężowi pizzę lepić, bo sobie zażyczył dzisiaj na kolację 😠

Hihihihi dobrze by było, ale niestety pizzy nie potrafi robić tak jak ja 🙂 🙂 Za to w innych obowiązkach bardzo mi pomaga. Oj dzidzia mi się właśnie obudziła i mnie kopie leciutko. DOBRANOC 😘

marta-lion napisał(a):
Dzień dobry brzuszki.

Witaj Joan84. Cieszę się, że jesteś 🙂.

Co do puszczania moczu przy kichaniu. No ja tak nie mam, mimo że to będzie moje 3 dziecko i dwa porody mam już za sobą. Powiem ci tylko tyle, że to wina nadmiernego rozciągnięcia lub nawet uszkodzenia tkanek pochwy i krocza podczas porodu. Być może przyczynił się do tego ciężki, długi poród, a może dzidziuś był spory (nie wiem zgaduję bo nic nie pisałaś o porodzie). Po trosze kobiety które mają z tym problem mają taką naturę poprostu słabsze mięśnie w tamtych okolicach. Teraz chyba nie za bardzo możesz, ale po porodzie możesz spróbować wzmocnić te mięśnie ćwiczeniami.

dziękuję za odpowiedz.no może być moja córeczka była dość duża i długa 🙂 więc możliwe że teraz mam coś nadwyrężonego ☺️.jeśli chodzi o wagę to ja przed pierwszą ciążą warzyłam 50kg.a i przez ciążę przytyłam 28 kg(miałam podejrzenia cukrzycy ciążowej i byłam na diecie pod koniec).nieźle co 🤪.ale udało mi się zrzucić przez pierwszy rok wszystko.niestety potem znów zaczęłam przybierać na wadze 😠.Teraz przy drugiej ciąży jak na razie mam brzuszek wystający ale waga stoi w miejscu nieraz nawet trochę spada(ale może to być przez fizyczną pracę).pozdrawiam i życzę miłej nocy wszystkim

Witajcie brzuchy 🙂 🙂 🙂
My dziś z Majeczką cały dzień same 😞 Mąż dłużej w pracy. Ale jakoś sobie poradzimy. Hihi niezły wyczyn opiekować się dzieckiem, zrobić obiad, i to wszystko przy leżeniu. No ale cóż jakoś trzeba.

Jak tam dziewczyny u was? Aniołek jak ten twój partner? Przeszło mu 🙂

Inez swoją drogą pięknie musi być w tej Norwegii tak sobie myślę 🙂 My myślmy o wyprowadzce (nie do Norwegii aż), ale to nie takie proste. Teraz z 3 dzieci to nawet ekstremalne 😉

Moniczek my mamy akwarium 120 litrów, a mój mąż chce takie 360. Masakra wypatrzył gdzieś sobie. Wogóle to mamy jakąś plantacje molinezji. Jak zaczęły się rozmnażać to przestać nie mogą. Hihi 😁 😁 😁

Miłego dnia 😎 😎 😎

karolcia12345i witam w naszym gronie 😎

Dzieńdoberek

u nas pięknie świeci słonko i chyba wybiorę się na spacerek z Bartolinkiem 🙂 🙂,który zresztą usilnie przeszkadza mi w pisaniu 🙃
syn na wycieczce a córka pisze sprawdzian próbny 6-stoklasistów i jestem poddenerwowana bo do nauki przygonić to wyczyn wręcz ekstremalny 🤪 😉
rozmawiałyście o farbowaniu,a ja właśnie wczoraj odświeżyłam sobie kolorek i już nie straszę hihi,ale dekoloryzacji i ja bym się nie podjęła to chyba jednak zbyt silne środki....

Moje akwarium to tylko 96L ale na takie mogłam sobie pozwolić a stoi w kuchni bo w pokojach nie byłoby gdzie 🤔 a i tak się cieszę że je mam ,marudziłąm mężowi 3 lata hihi...

Życzę wszystkim brzuszkom miłego słonecznego dnia !!! 😘

Witajcie Brzuszki 🙂

Ja jak co rano pobudka o 7 i z córą do przedszkola. Właśnie kończę śniadanko, chlebek z twarożkiem i rzodkiewką mniam 😜

Do Karolci z dekoloryzacją tak jak piszą dziewczyny bym poczekała. Ja u fryzjera byłam w sobotę czyli 3dni temu. Farbowałam i ścinałam włosy dosyć znacząco i powiem ci że jednak zapach farby (lekko rozjaśniająca) na początku mi przeszkadzał. A jak u ciebie zastosują silny rozjaśniacz to raczej możesz nie wytrzymać.

My rybek nie mamy za to trafiły nam się dwa kocurki 😁

moniczek napisał(a):
Moje akwarium to tylko 96L ale na takie mogłam sobie pozwolić a stoi w kuchni bo w pokojach nie byłoby gdzie 🤔 a i tak się cieszę że je mam ,marudziłąm mężowi 3 lata hihi...
Hi moniczek u nas akwarium zajmuje pół ściany w salonie (razem z komodami, na których stoi). A salon mamy 5mx6m. A że jeszcze pół ściany wolnej zostało to mąż mówi, że się zmieści 😁 😁 😁 Hihi.... Na szczęście to jego zabawka. Ja jestem od spraw technicznych tylko. Jak coś nie działa muszę znaleźć przyczynę 🙂

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
Witam kolejną nową sierpniową mamusie 🙂

Diana 30 napisz jak po wizycie.
Shienkowa to Twój pierwszy bobasek?

Co do obcinania nie przesadzajmy 🙂 Dbajmy siebie 🙂
Co do farbowania kwestia indywidualna, ja też chce się ufarbować,ale mąż mnie kategoryznie zabrania 😞 po pierwsze źle znosze długie siedzenie, po drugie ma jakieś dziwne uprzedzenie....

Ja wczoraj miałam wieczorkiem taki ból brzuszka,że bardzo się bałam, usnęłam i przeszło, ale dziś tylko leże i nie wstaje nie chce ryzykować i zamartwiać się bólem który mnie wykancza....
Wizyta dopiero 8 marca więc czekam z niecierpliwością....

Boże jak bym czuła ruchy maluszka byłabym, spokojniejsza, a na razie czekam i wydaje mi się,że to już, ale jeszcze 😞 cierpliwość nigdy nie była moją mocną stroną 😞

• Mamusia
marta lion pomimo,że sama w domku jesteś i masz sporo do zrobienie, nie forsuj się...
wiesz,że nie Twój maluch zaraz się buntuje więc pamiętaj o tym 🙂
Piszę bo ja już popuściłam i pomimo,że nic specjalnie nie robiłam to odchorowałam i walczyłam z bólem brzucha 😞

Wiem Pati wiem. Jakoś się staramy. Im bardziej optymistycznie do tego podchodzę tym mniej stresu. I wtedy nawet Majka się sobą zajmuje jakoś. Wprawdzie mamy dzis mało pedagogicznie bajki w telewizji. Ale są i klocki i puzzle na kanapie, którym Majka usiłuje teraz wytłumaczyć że pasują do siebie mimo wszystko 🙂 🤪 🙂 🤪 🙂

Dzień dobry Brzuszki 😁

Dziś skończyliśmy 15 tc i tak mi się przypomniało jak nie mogłam się go doczekać
widząc Wasze suwaczki 😁
Teraz odliczam do 20 😁

Bólu z wczoraj już nie czuję także to chyba jelita były 🙂

Miłego dnia Mamusie 😘

• Mamusia
mapa lecą te tygodnie- niedawno byłam na usg genetycznym w 12 tc a tu już za parę dni 17 się zacznie- oby tak dalej 🙂
Ja się zbieram bo mam trochę biegania najpierw do weterynarza z psiakiem a potem jedziemy maluszka podglądać- trzymajcie kciuki żeby udało się płeć sprawdzić 🙂
miłego dzionka

• Mamusia
Dzień Dobry mamusie. 🙂
Martusia z partnerem juz oki 😁 ale musiałam pierwsza zadzwonić bo inaczej nie wiem ile by trwała ta cisza 🥴 🥴 🥴 On dobrze wie że ja nienawidzę się kłucic ani długo gniewać i przez to nawet duma nie moge sie unieść. ☺️ ☺️
A nas dzisiaj w nocy tak dziwnie brzuch pobolewał, i to nawet nie brzuch tylko okolice ,,wzgórka,, , momentami nawet tak kuło. Pati123 a ty czułaś cos jak ci sie szyjka skracała?????? 🤔

• Mamusia
A nas dzisiaj w nocy tak dziwnie brzuch pobolewał, i to nawet nie brzuch tylko okolice ,,wzgórka,, , momentami nawet tak kuło. Pati123 a ty czułaś cos jak ci sie szyjka skracała?????? 🤔

aniołek
Ja miałam cały czas tylko bóle jak na okres......a niedawno kłucie się pojawiło i poczytałam troche na formu i w innych miejscach i tam dziewczyny mówiły o kłuciu przy skracającej szyjce, ale nie denerdwuj się ani nie sugeruj tym, ani innymi wypowiedziami ponieważ kłucie kłuciu nie równe i nie u każdego to samo oznacza...

Polecam zachowawczo duuuuużo odpoczywać,oszczędzać się i cierpliwie poczekać do wizyty i na niej powiedzieć o tym lekarzowi. A on po obserwacji macicy na usg powie co i jak dokładnie się dzieje.kiedy masz wizyte?

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂

U mnie pogoda taka sobie, ale i tak wyciągnę męża na krótki spacer.

marta-lion pewnie, że w Norwegii jest pięknie. Mieszkam w miasteczku otoczonym górami, które teraz są ośnieżone. W lato są tu białe noce-czyli 24h jasno. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale ja to uwielbiam 😁 Za to w zimę jest tylko 2h jasno przez całą dobę. Jest to okropne, a moja mama się śmieje, że się nie dziwi, że zaszłam w ciąże zimą 😜
Podoba mi się tu, oczywiście odliczając kiepską opiekę medyczną oraz brak: twarogu, kiszonej kapusty, kiszonych ogórków i fasoli 😞

Dziś będę robiła rogaliki z marmoladą (próba generalna przed tłustym czwartkiem) 😜

Miłego dnia mamusie!

lydzia zazdroszczę USG. Na jaką płeć stawiasz?

No czas leci dziewczynki. Ja idę na wizytę 10.03. i też mam nadzieję, że dzidziuś pokaże co tam ma 🙂 🙂 🙂 A jak nie to tydzień później i tak jadę na 3D 🙂

Jeśli macie ochotę zagłosować na Mateuszka z sierpnióweczek 2009. Walczy w konkursie fotograficznym to znajdziecie link tutaj Sierpień 2009 GoGr prosi o głosy 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Pati123 napisał(a):

aniołek
Ja miałam cały czas tylko bóle jak na okres......a niedawno kłucie się pojawiło i poczytałam troche na formu i w innych miejscach i tam dziewczyny mówiły o kłuciu przy skracającej szyjce, ale nie denerdwuj się ani nie sugeruj tym, ani innymi wypowiedziami ponieważ kłucie kłuciu nie równe i nie u każdego to samo oznacza...

Polecam zachowawczo duuuuużo odpoczywać,oszczędzać się i cierpliwie poczekać do wizyty i na niej powiedzieć o tym lekarzowi. A on po obserwacji macicy na usg powie co i jak dokładnie się dzieje.kiedy masz wizyte?

Pati ja mam wizyte dopiero 11.04. 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
A ja właśnie zjadłam drugi śniadanko 🙂
Naszła mnie ocota na pomidorka cebulką i śmietanką... o matko pomimo,e pomidory nie do konca mają idealny wiosenny smak, to na szczęście cebula za którą przepadam i o którą mi dziś głównie chodziło, zachowuje swoje właściwości 🙂

Nie moge doczekać się wiosny, lata i swoich warzyw............