Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion a jak Twoje poszukiwania samochodu?
Tak mi się przypomniało 🙂

Foga jeszcze co do białka w moczu to wyczytałam, że niewielkie jego ilości mogą pojawić się w moczu w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia.
U Ciebie kilka kwestii się nakłada także głowa do góry i do lekarza 😉

Kurcze...cera mi się coś zaczyna psuć 🙃
A zawsze miałam ładną i jak dotąd w ciąży też...

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mapa napisał(a):
siehankowa...przykro mi...zadbaj o siebie 😘

Diviana cieszę się, że endokrynolog rozwiał Twoje wątpliwości 🙂
Podjęłaś decyzję o zmianie lekarza prowadzącego?

madalena20 super, że badania w normie 🙂
Ja idę w piątek na badania to jutro sobie w ogóle odpuszczę słodkości 😉

Tak zdecydowałam że zmieniam, pójdę do pana który robił mi raz USG bo wtedy będę mogła się do niego i na USG zapisywać i więcej mi powie i taki był konkretny, niestraszący. Bo ta moja to nie wiem czemu kazała mi jak najszybciej iśc do endokrynologa, bo jak poszłam no to wszystkie hormony w porządku się okazały i mówił że wszystko jest ok. Po co mam się nią stresować.

Trzymajcie się kochane ja uciekam bo znowu mi brzuch twardnieje. A i dzidzia mnie cały czas kopniakami uszczęśliwia. 🙂 🙂 🙂

dobranoc, buziole dla Was 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Diviana dobra decyzja 🙂
To kiedy najbliższa wizyta?

madalena20 dobranoc 🙂

Ja też pomału zmykam, zmęczona jestem strasznie...
Dobranoc Brzuszki 😘

• Mamusia
HEJ MAMUSIE 🙂
Jaka ja dziś jestem samotna 😞mój mąż ma urodziny a czuje sie jakbym to ja je miała i kompletnie nikt o tym nie pamietał 😞 i co do pracy klamka zapadła od 1 kwietnia wracam, choć jak porozmawiałam z kierowniczką to porządnie sie zdenerwowałam !! bo teściowa cały czas powtarzała, że wystarczy jak na miesiąc wróce a sie okazało, że na 3 musze wrócić aby mi sie podwyżka liczyła!!ma radoche z tego, że zrobiłam z siebie idiotke no i że pozbedzie sie mnie z domu w końcu!!
RYCZEĆ MI SIE CHCE!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Moniq bardzo miprzykro..Dla pocieszenia powiem Ci,że ja dostałam 900 zł netto podwyżki, a tylko dwa miesiące pobrałam wyższą pensję bo musiałam na zwolnienie iść i nie mam możliwości powrócić i biore 700 zł netto mniej niż powinnam, ale jakoś tam przeboleje...Najważniejsza teraz dzidzia która każdego dnia kopie mnie jak szalona a ja ją jeszcze dodatkowo stetoskopem podsłuchuje 🙂 Wtedy wszystko przestaje się liczyć, i wiem co jest najważniejsze, nie kasa a Twoje szczęście, które nosisz pod serduszkiem 🙂
Co do teściowej serdecznie współczuje, postaraj się ją olać i nie zwracać uwagi na nią i na to co mówi...

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
moniq1984 a czemu musisz wrocic az na 3 miesiace? a nie na miesiac jak planowalas?
Ja tez mialam wrocic, ale jak porozmawialam z kierowniczka to w sumie mi sama odradzila wiec nie wracam.

wiesz co powiem Ci tak, gdybym wcześniej porozmawiała z kierowniczka a potem z meżem pomijając to co mówi teściowa to bym nie wracała!! bo kierowniczka tak troche nie specjalnie na mnie popatrzyła dziś(bo na moje miejsc maja już zastepstwo) wiec wyszłam na naciągaczke i szczerze jeżeli dzidziuś mi tylko pozwoli pracować głupio byłoby mi odejść na L4 po miesiącu zwłaszcza, że po macierzyńskim chciałbym wrócić na pół etatu!

• Mamusia
Diviana napisał(a):
moniq1984 może nie będzie tak źle w pracy, ja cały czas chodzę i mam zamiar jeszcze przez 3 miesiące chodzić, a jak będzie Cię kierowniczka denerwować to faktycznie może lepiej podwyżkę sobie darować i się nie stresować.

Kierowniczką sie nie martwie, spoko kobieta, bardziej mnie w kurza to na jaką ja materialistke wyszłam!!
i na samą myśl o plotkach poza moimi plecami "koleżanek" z pracy szlak mnie trafia! zwłaszcza, że już dziś usłyszałam, że po co chce przerywać L4?!z pretensjami, bo przeciesz i tak one wiekszość za mnie bedą robić!

• Mamusia
Inez witam w Polsce 🙂
moniq- nie zazdroszczę tych komentarzy, nie ma to jak koleżanki z pracy:/
Dziewczyny jutro zaczynam 20 tc 🙂 teraz już pójdzie z górki heheh.
Aż się boję zaległości, bo już jutro wyjeżdżamy na weekend do rodziców- więc czekają mnie spacerki po "górach" znając życie po górskich miejscowościach hehe.
To do niedzieli albo poniedziałku 🙂

Dziewczyny może nie powinnam się wypowiadać. Ale na temat pracy. Nie warto się szarpać. Na prawdę. Czy to w jedną stronę czy w drugą. Tzn. moniq jeśli wrócisz do pracy olej wszystko, komentarze teksty itp., jeśli nie wrócisz olej komentarze teściowej. Na prawdę nie warto. Wiem, ze być może łatwo się mówi, ale uwierz mi myślimy że wszystko inne jest ważne dopóki wszystko idzie jak trzeba. Pamiętaj najważniejszy jest tylko dzidziuś. Nie ambicje i opinie.

DOBRANOC BRZUSIE 🙂

• Mamusia
moniq1984 zawsze mozesz w pracy powiedziec ze mialas ciaze zagrozona do 12 tyg przeciez tak lekarze mowia i wysylaja na zwolnienia na poczatku a potem jak juz jest ok mozna wrocic wiec nie mow ze wyszlas na naciagaczke bez przsady.
A co do tesciowej to powiem ci, ze mojej tez jest ciezko dogodzic. Mialam dobra prace, ktora lubilam pracowalam juz 2 lata wszystko znalam wiedzialam, ale jak zamieszkalismy z tesciami to sie zaczelo, ze za daleko jezdze ze praca to nie wszystko, ze powinnam pomyslec o dzieciach a nie o pracy, ze taka prace jak ja mam to znajde gdzies blizej.....ze oni wszyscy pracuja to ja musze narazie pracowac....wiec dla swietego spokoju zostawilam ja... i co potem sie okazalo, ze jak zmienilam prace mialam blizej lepiej dobrze zarabialam. tez jej nie pasowalo... ze pozno wracam do domu ze pracuje w weekendy, ze co to za praca, ze z mezem nie moge niedzieli spedzic, az mnie szlak trafial przez to....napierala strasznieeeeeeee. Zaszlam w ciaze niestety, ale poronilam mialam juz dosyc nie mozna bylo jej dogodzic, juz nie pracowalam prawie 2 miesiace musialam odpoczac, ale nieeeeeee bo jej nie pasowalo ze siedze w domu i nic nie robie mi w sumie bezposrednio nie powiedziala tego, ale slyszalam od innych wiec od tamtej pory juz przestalam na nia zwracac uwagi. Tylko licze sie ze zdaniem meza. Odpoczelam znalazlam mniej stresujaca prace w sumie spokojna i powoli jakos sie ulozylo i teraz nie mam zamiaru wracac do pracy. 😉 🙂

• Mamusia
MARTUŚ masz 100% racji z tym, że ja jeszcze nie umiem olewać tego co inni mi mówią, okropnie biore sobie to co inni na mnie mówią! teściową pomału zaczynam olewać ( i tak jestem złą synową) ale w pewien sposób jestem z meżem na jej i teścia utrzymaniu!! 😞
ALE MÓWIE SOBIE, ŻE WSZYSTKO ZCIERPIE BYLE DZIDZIA BYŁA ZDROWA I SILNA!! 🙂
DZIEKI KOBIETKI!!

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
jolajola81 DZIEKI WIELKIE!!! na prawde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie ma za co musimy sie jakos wspierac 😁 nie ma co sie przejmowac i brac do siebie wszystkiego.
Mi tez niby kolezanki powiedzialy z pracy, ze mowilam im, ze nie chce miec dzieci narazie a tu prosze... ale sie wkurzylam, szczegolnie na jedna co tak opowiadala, ale co tam olalam ja 😜 a i tak czasem dzwoni do mnie kierowniczka i pyta sie co slychac.