Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jolajola81 napisał(a):
marta-lion a ja dostalam 50g glukozy a nie 75 a w czym jest ta roznica ciekawe?
Jola ja zawsze też miałam 50g. Teraz w tej ciąży dostałam 75g. Mimo że skłonności do cukru nie mam. Lekarka mi powiedziała poprostu teraz już robimy 75g. Nie wiem byc może chodzi o to że organizm się zmienia z wiekiem. Jeśli chodzi o normy one się nie różnią czy pijesz 50 czy 75. Poprostu stąd ten czas po 50g czekasz godzinę, po 75 dwie.
Joluś ty naprawdę się nie martw. Skoro pierwsza wyszła ok, a druga na granicy normy to jeszcze nie koniec świata. Uważaj tyllko bardziej i kontroluj się. A może ty bardzo słodka dziewczyna jesteś 🙂 🙂 🙂

Aneczkare widzę że twoja lekarka podeszła do tej pępowiny tak jak moja. Moja to niemal śmiała się z tego że się tak martwię 🙂 Przyznam trochę nie rozumiem twojej lekarki co do testu obciążenia glukozą. Każdej z nas glukoza na początku ciąży wyszła w normie. A test obciążenia glukozą to badanie standardowe, robi sie je w celu ewentualnego wykrycia cukrzycy ciążowej. No ale jak widać każdy lekarz ma swoje racje.
Gratuluję że maluszek rośnie zdrowo 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂

ja od godz nadrabiałam zaległości troche tego było 😁 widzę że poranne mamcie nadrabiają zaległości nocnych mamusiek 😜

u mnie pogoda śliczna ale wczoraj była zdradliwa bo było słonko i trochę wiało a ja na lody poszłam i efekty dziś są gardło boli i katar męczy ale co tam pracować trzeba 🤢

miłej słonecznej środy życzę mamusie i wasze już większe brzusie 😁 😘

• Mamusia
Witajcie dziewczyny
Ja dopiero doczytałam, bo wczoraj wieczorem mąż starał się mi zrekompensować swoje słowa, Foga karkówka była pyszna 🙂
Jola mi lekarz też powiedział ze za dużo ważę i za szybko tyję i powiem Ci że od tego czasu jeszcze więcej, ale moja koleżanka z pracy która też jest w ciązy najwięcej własnie przytyła między 20 a 26 tygodniem a teraz już spokojniutko, więc sądzę że u niektórych tak to przebiega, choć ja obciążenia glukozą jeszcze nie miałam.

witam serdecznie 🤪 😘 🤪

aneczkare22 cieszę się że jesteś zadowolona po wizycie 😁 i tak trzymaj hihi....zawsze miło sie czyta że dzidziulki nasze zdrowo sobie rosną 😎
Ja zaraz też się szykuje do lekarza a potem jadę do przyjaciółki na spacerek 😆 więc zapowiada się miły dzień...

a i wkleję obiecane zdjęcia :

Dzień Dobry Brzusie 🙂

aneczkare22
ale masz dużego Mężczyznę w Brzuszku 🙂
Super, że wszystko jest dobrze i że Mąż zadowolony 😆
Z tą glukozą to też się dziwię, bo cukrzycy ciążowej
to początkowe badanie glukozy nie wykrywa...

marta-lion napisał(a):
Mapa ale ty młodziutka jesteś 🙂 🙂 🙂

Dziękuję, w sierpniu skończę 26 lat 🙂
Ale rzeczywiście podobno młodo wyglądam...zawsze miałam problem z zakupem alkoholu 🙃

Wszystkiego dobrego dla Majeczki 🙂

madalena20
dziękuję za wszystkie wstawki i korekty 🙂
Fajnie, że chłopców coraz więcej 😁

Anya
zadbaj o gardełko... 😉

Moja krtań też coś w gorszej kondycji ale dziś wizyta i może dostanę dłuższe zwolnienie 😁

Witajcie Brzusie 🙂

Aneczkare gratuluję zdrowego synka 🙂
Marta Sto Lat dla Majeczki 🙂

Ja pranko wstawiłam, od rana jestem na nogach i dalej siedzę w projektach. Będę was podczytywać a teraz biorę się do roboty.

mapa napisał(a):

marta-lion napisał(a):
Mapa ale ty młodziutka jesteś 🙂 🙂 🙂

Dziękuję, w sierpniu skończę 26 lat 🙂
Ale rzeczywiście podobno młodo wyglądam...zawsze miałam problem z zakupem alkoholu 🙃

Wszystkiego dobrego dla Majeczki 🙂
Hehe no i dobrze przynajmniej w nałóg nie wpadłaś i cera ładniutka 🙂
Nie martw się ja jak miałam 26 lat to też proszono mnie o dowód jak kupowałam piwo 🙂
Hehe a najśmieszniej było jak byłam z gimnazjalistami na wycieczce i ktoś chcial rozmawiac z opiekunem 🤪 🤪 🤪

A dziękuję Majeczka leży i objada się paluszkami 🙂

dzień dobry mamuśki
Ja juz po sniadanku,i nie długo wybieram sie do miasta i do mojej pracy.Jade odwiedzic koleżanki.Dziekuje kochane za gratulacje,tez się ciesze,że wszystko jest dobrze i mały rosnie 🙂
A co do tej glukozy to tez byłam zdziwiona,ale skoro tak zadecydowała pani doktor to niech tak bedzie.
U mnie pogoda super,słoneczko pięknie świeci.Potem sie odezwe.
marta-lion -sto lat dla Majeczki 🙂

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
lydzia co do wózka jeszcze się nie zastanawiałam jak go kupię czy przez net czy w sklepie...Muszę porównać ceny i zobaczę...U mnie w mieście co prawda nie ma sklepów Jedo, ale są w Radomiu i Kielcach , a i tu i tu mam około 50 km więc może kiedyś męża wyślę , choć zapewne skończy się na tym,że on powie,że się nie zna i może z moją mamą go wyślę lub sama na necie zamówie 🙂
Dziś przyszła mi paczka z cool baby 🙂 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜
Matko i bodokaftaniki i pajacyki i kompleciki są jeszcze piękniejsze na żywo niż w necie 🙂 Materiał jest dobry gatunkowo i pewnie nie raz u nich coś jeszcze zamówię 🙂Tym bardziej,że wczoraj przed wysyłką dzwonil do mnie dopytać czy oby dobrze przeczytałam,że niektóre rozmiarówki zaniżone i czy oby nie zamienić na inny rozmiar, abym była w 100% zadowolona 🙂
Marta buziaczki dla Majeczki od ciotki Pati 🙂 Też po świętach przymierzam się do glukozy 🙂
Aneczkare gratuluje zdrowego, sinego i duuużego synunia 🙂

• Mamusia
DZIEN DOBRY KOCHANE!!!
ale jest pieknie na dworku!!! ja dzisiaj pozyczylam od kuzynki komplet poscieli ( poszewki na kolderke i poduszke i ochraniacz na lozko) zeby tesciowej na wzor dac... i ona powiedziala ze nie ma problemu i uszycie tego to latwizna... bardzo mnie to cieszy bo z tego co sie orientowalam to material na to wyniesie okolo30zl... dla mnie ogromna oszczednosc... musze tylko wybrac sie do jakiegos sklepu z tkaninami i wybrac jakis wzor 😁 😁 😁 mala dzisiaj szaleje... chyba tez sie cieszy ze babcia takie ladne rzeczy jej uszyje 🤪

Dzień Dobry brzuszki!
Ja dziś planuję posmażyć trochę mięska i zamrozić już na święta, co by później nie narobić się jak dziki wół...... Brzuszek mniej boli a i Mała dziś bardzo żywa - kopniakami obudziła mnie ok. 7.00...
Aneczka - gratuluję zdrowego i duuuuuuuuużżżżżżżżzego synka 🙂
Jola - nie bój nic, i tak masz figurę modelki 🙂
Wszystkim życzę miłego dnia 🙂

• Mamusia
a ja w tym roku upieke tylko karczek i jedna salatke zrobie...zawsze szalalam w swieta, narobilam sie a pozniej rozdawalam jedzonko...poza tym odkad jestem w ciazy to jakos strasznie niechetnie przychodzi mi gotowanie... a wczesniej nie mozna mnie bylo wygonic z kuchni bo ciagle cos kombinowalam... i przed swietami to nie tylko u siebie ale jeszcze do tesciowej szlam i tam kilka godzin jej pomagalam...a teraz jak mam obiad wymyslec i ugotowac to mnie glowa boli 😁 😁 😁 😁

Ja w sumie tez mam lenia, jeżeli chodzi o gotowanie... Ale mięska upiec to nie ciężka robota.. przyprawić i wstawić do piekarnika.... Sałatkę M zrobi jak przyjedzie w końcu i będzie po robocie. W końcu tez cały czas w domu nie będziemy siedzieć, tylko w gości pójdziemy 🙂
Diviana... ale w domu byłoby przyjemniej na Brzuszku siedzieć 🙂