Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

halo brzucholki, wpadłam na chwilke - nadrobić zaległości 😉
widzę, że pisałyście o wadze - ja na razie ok 7 - 7,5 kg na plusie ... jutro mam wizyte u gina - nareszcie 🙂 ale pewnie moja waga mu sie nie spodoba, bo wg niego do 3 trymestru powinnam tyc po 1 kg, więc pewnie powie "za dużo przytyłas" 😜 ale ja czuję się dobrze, rosnie mi tylko brzuszek, więc po co sie ograniczać 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Foga napisał(a):
Malstep, to mamy podobne wagi, bo ja przed ciąża 67, 68 a teraz 70... przy 175 cm wzrostu, a ty ile masz??

koteczku ja mam 165 cm wzrostu 🥴 🥴 to trochę mała jestem jak na tą wagę 🥴

• Mamusia
Dziewczyny mi się oczy zamykają.
Jutro idę na badania krwi i moczu i pewnie znowu nie doczekam się wyników 🤨
Te, które robili mi w 12tc jakoś do mnie nie dotarły. Ech...szkoda gadać.
Idę spać,bo złość mnie na to wszystko bierze.

D O B R A N O C

Malstep, ale świetnie wyglądasz z tą wagą i wzrostem.... a zresztą moim zdaniem ważne jest to, że naszym facetom się podobamy..... Jak już kiedyś pisałam, mój uwielbia zaokrągloną mnie tu i tam, i jakby pewnie tylko mógł, to łaziłby całą dobę z jedną łapa na moim tyłku a druga na cycku 🤪 Więc nieważna waga 🙂 Ważne jest malenstwo i to czy czujemy się kochane i doceniane 😉

aniolek82 napisał(a):
jak ginekolog może powiedzieć, ze za dużo przytyłyśmy???????? 🥴 A to nie zależy od organizmu kobiety??????? 🥴

Dobranoc Inez

Mi się wydaję, że właśnie dużo zależy od organizmu... Ale lekarze na pewno kierują się "książkowo" ile powinnyśmy przytyć. To od Magdy ze stronki kalkulator http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1 Możesz sobie sprawdzić 😆 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
jak ginekolog może powiedzieć, ze za dużo przytyłyśmy???????? 🥴 A to nie zależy od organizmu kobiety??????? 🥴

Dobranoc Inez

Mi się wydaję, że właśnie dużo zależy od organizmu... Ale lekarze na pewno kierują się "książkowo" ile powinnyśmy przytyć. To od Magdy ze stronki kalkulator http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1 Możesz sobie sprawdzić 😆 🙂

Oj Kurcze, 60kg to ja powinnam ważyć w 32tc 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Nadrobiłam zaległości ahhh dużo tego było...
Widziałam że pisałyście o wadze, ja jak narazie przytyłam 8 kg. Przed ciązą ważyłam 58 kg przy wzrtoście 178 cm także teraz 66 kg to nie jest jeszcze tak źle. A nawet jesli to ja się bardzo dobrze czuje w swoim "nowym" ciałku.

Zajrzałam i patrzę na Wasze wagi i Paninka jednak do Ciebie mi najbliżej 🙂 malstep Ja ważyłam 67 kg przed ciążą przy wzroście 163 a teraz ...................... niecałe 84 kg 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 dzisiaj normalnie krzyknęłam "o matko" jak na wagę weszłam, ale co tam, zgubimy to raz dwa 🙂 tak myślę przynajmniej, dostałam poradnik i jak się chce przejsc na inne jedzenie po ciazy np. bez slodkiego to trzeba w III trymestrze juz powoli zacząć się tak odżywiać jak będzie po porodzie bo dziecku nie będzie mleko smakować, więc czas wyciagnąć parowar i gotować marchewki i inne warzywka 🙂 🙂 🙂 DOBRANOC

Aniołek Ja się tam tym nie sugeruję, pomimo tego, że jak na razie mi dobrze wychodziło. 😜
Asia Ja też przed 58 przy 170cm. A teraz ważę 63kg, ale jakoś się też nie przejmuję, na chwilę obecną, bo nie wiem co mnie czeka potem 😜

Kochane, ja wymiękam z tą zgagą.. chyba spróbuję zasnąć bo jak nie to chyba spotkam się na rozmowie z kibelkiem 🤢 🤢 masakrycznie mi po prostu, bleeee
Uciekam, może uda mi sie to przespać...
Dobranoc

• Mamusia
Dzień dobry dziewczyny 😁
U nas dziś pochmurno, ja zbieram się do pracy właśnie dziś królowa szwedzka nawiedza Fundacje więc jakieś akcje z wchodzeniem do pracy będziemy mieli typu przeszukiwanie torebek itp myślę że mogą się zdziwić co ja w torebce nosze ale cóż może jakoś wejdę 🙂
Nie dałam rady Was wczoraj doczytać u mnie gorący okres w pracy a po pracy zakupy budowlano-wykończeniowe.
Życzę Wam miłego dnia

Dzień Dobry mamusie i brzusie 🙂
Zdjęcia powstawiane. 🙂 Miło się na Was patrzy kochane 🙂

Martuś jak nóżka?? Musisz swojego lubego zatrudnić jako masażystę. Może jak ci wymasuje nóżkę to Ci pomoże.

Foga fajny ten Twój M przylepa taka hehe Ciekawe czy tak się przyklei do Ciebie jak zacznie się poród 🤪 🤪

k8_online a Tobie to w nos się należy!!!! Czemu nas zaniedbujesz??? Co się z Tobą dzieje???
Napisz jak się czujesz, kiedy masz wizytę u lekarza, co z dzidzią??? A i czekam na fotki na naszą stronkę sierpnioweczki!!!!

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki 🙂

Wstałam wyjatkowo wczesnie jak na wolny dzien 🙂 U mnie pogoda pochmurna...
Od wczoraj zaczelam dolowac sie moimi rostepami .. bleee.. zadne kremy nic nie daja ...
Miłego dnia chociaz dla was :**

• Mamusia
mapa napisał(a):
p0xia jak już pojawiają się rozstępy to może zainwestuj w droższy kremik 🙂
Na już istniejące podobno dobry jest krem Mustela 🙂

Juz sie zaczely pojawiac daawno ... mam 4 rodzaje kremow ... polecanych przez lekarzy... slyszałam o Mustelli, ale obawiam sie ze jak w nia zainwestuje to i tak nie pomoze ;/ , teraz uzywam kremy z serii Eveline ... moze rozstepy sa mniej widoczne, ale wiadomo My kobiety zawsze bedziemy sie przejmowac takimi sprawami 😞..

Kobietki powgłębiałam się w temat fotelików dziecięcych
i mam do Was pytanie.
Czy Wy korzystacie z systemu mocowania ISO-FIX?
Bo my mamy taką opcję w samochodzie ale żeby z tego korzystać
trzeba mieć bazę, która kosztuje...o zgrozo...około 500zł. (+fotelik)
I w takim razie chyba sobie to odpuścimy...
i zaopatrzymy się w zwykły fotelik, tzn dobry ale bez żadnych baz i i FIX-a.

Aha i tak samo korzysta się z tej opcji nosidełko mocowane na stelaż?
Bo jeśli nie za bardzo to szkoda kupować adaptery...

I ostatnie pytanie, do jakiego mniej więcej wieku Dziduś korzysta z tego pierwszego fotelika?
Bo jak czytam to rozbieżności są duże; w stylu od 6 miesięcy do ponad roku.