Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mamusie, z dużym opóźnieniem, ale jestem.
Rano przedszkole, potem duże zakupy na targu (nie mogę wyjść z podziwu ile owoców i warzyw się pokazało w ostatnim miesiącu, a wszystkie kuszą...) no i zeszło do południa.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paninka napisał(a):
no to moje dziecko za kolysanke wybralo sobie
http://www.youtube.com/watch?v=t-u7xdH3eEI&feature=related
a im glosniej tym spokojniej w brzuszku sie robi 😮 😉 😮
Wow 😁 No to nieźle 🙂
A ja dzisiaj dostałam linka do takiego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=x01j3M3PrGk&feature=player_embedded#at=72
🙂
I nie wiem, czy znacie też to:
http://www.youtube.com/watch?v=upMgO3piw7g&feature=related
🙂
Osobiście wolę Marleya 😁

Daniela, a propos dopasowania żyrandola do karniszy i innych dodatków:
ja też myślałam, że wszystko musi do siebie idealnie pasować i tak też miałam urządzony dom zaraz po budowie.
Przy okazji ostatniego remontu pomagał nam troszkę architekt wnętrz i obalił całkowicie moją wizję kolorystyczną.
Efekt jest teraz taki, że w salonie mam jeden żyrandol w "tradycyjnym" stylu (w kolorze starego złota) i dwie duże mega nowoczesne wiszące lampy. A kolor każdej z nich jest inny. Do tego jeszcze cztery rodzaje oświetlenia punktowego. Wszystko z innej beczki 😉
I muszę przyznać, że wszystko wygląda razem bardzo dobrze. A nie chciałam się na to długo zgodzić bo myślałam, że wielka wtopa będzie 😉
No a karnisze, które kiedyś tak długo dopasowywałam do koloru żyrandola, teraz na strychu rdzewieją 🙂
Tak więc nie przejmuj się tak bardzo dopasowaniem kolorystycznym.
Takie jest moje zdanie teraz, ale rozumiem, że możesz mieć obawy, bo sama je miałam (i to w wersji meeeeega) 😁 😁 😁

agusiakowalczyk napisał(a):
Paninka napisał(a):
no to moje dziecko za kolysanke wybralo sobie
http://www.youtube.com/watch?v=t-u7xdH3eEI&feature=related
a im glosniej tym spokojniej w brzuszku sie robi 😮 😉 😮
Wow 😁 No to nieźle 🙂
A ja dzisiaj dostałam linka do takiego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=x01j3M3PrGk&feature=player_embedded#at=72
🙂
I nie wiem, czy znacie też to:
http://www.youtube.com/watch?v=upMgO3piw7g&feature=related
🙂
Osobiście wolę Marleya 😁

No nie 🙂 ten mały od reagge wymiata 😁 😁 😁 ale buźka mu się cieszy 😁 😁

Hehe siedzę z Majką w piaskownicy 🙂 Słońce wali między gałęziami, ze nic nie widze na tym monitorze 🤪 🤪 🤪 I do tego sąsiad kosi trawe i jest mega hałas 😮 😮 😮

Chyba Mapa pytała o prześcieradła, ja polecam frotte jak dla mnie mniej usterkowe i świetnie sie piorą. Ale jedno bawełniane też mam, bo frotte wtedy nie mieli 🤪 🤪 🤪

Marta podziwiam cie 😮 ja ledwo wytrzymuje takie pogody,chowam sie przed sloncem gdzie sie da. Najchetniej nie wychodzila bym z domu a ty na dworku w piaskownicy 😁

co do przescieradla to tez slyszalam ze frotka jest lepsza. Ja kupilam bawelniane bo sie zakochalam w desen z misiami 🙂 ale frotte tez pewnie kupie. dziewczyny a wy lozeczka macie juz wystawione czy czekaja zlozone na odpowiednia chwile? 🙂

• Mamusia
Cześć brzuszki mi coś dzisiaj szwankuje internet i co chwilę mnie rozłącza 🤨 nawet nie mogę przeczytać co naskrobałyście dzisiaj. 🙂
O 15:20 mam wizytę i zobaczymy jak nasz maluszek sie czuje heheh postaram się później wpaść i opowiem co na wizycie było buziaczki 😘

Justyna891 napisał(a):
Marta podziwiam cie 😮 ja ledwo wytrzymuje takie pogody,chowam sie przed sloncem gdzie sie da. Najchetniej nie wychodzila bym z domu a ty na dworku w piaskownicy 😁

co do przescieradla to tez slyszalam ze frotka jest lepsza. Ja kupilam bawelniane bo sie zakochalam w desen z misiami 🙂 ale frotte tez pewnie kupie. dziewczyny a wy lozeczka macie juz wystawione czy czekaja zlozone na odpowiednia chwile? 🙂

Wiesz Justyna z Mają nie ma żartów papa i już 🙂. Podwórko mamy osłonięte wielkim kasztanem i dwiema topolami takze jest przyjemny cień.

Co do łóżeczka to moje stoi w całosci w sypialni. Jak kupilismy Majce nowe łóżko stwierdziliśmy że nie ma sensu składać łóżeczka, bo kiedy jest w częściach też trzeba je gdzieś trzymać. A tak stoi na swoim miejscu 🙂

• Mamusia
Ja już mam rozłożone i łóżeczko i komodę do przewijania, wietrzą się 😉
Mieliśmy się z tym wstrzymać do lipca ale wymieniamy meble w pokoju i staramy się urządzić wszystko jak najbardziej funkcjonalnie. Rozłożone mebelki dla Małej nam to ułatwiają, bo wymiary wymiarami a okazało się, że kilka zaplanowanych rzeczy nie zmieści się tam gdzie planowaliśmy a tam gdzie myśleliśmy, że nic już nie da się wcisnąć zrobiło się trochę miejsca. I tak kombinujemy 🙂

Dzień dobry 🙂 🙂
U nas też pogoda super, tylko rano trzeba było wstać na glukozę, bo ostatnio nie zrobiłam ☺️ ☺️

Dziś 75g, ale pomieszałam sobie w domu, dałam cała cytrynkę i do zamrażarki, więc to bardziej, jak jakaś lemoniada 😁 Potem mi tak trochę słodko było, ale zjadłam plasterek cytryny, żeby to zagłuszyć i było ok, taką glukozę to mogę co dzień pić 😁 😁

Jeszcze musiałam Rh powtórzyć, bo mi jakoś źle wyszło. Ręka mnie trochę boli od tego kłucia i od skrobania ziemniaków.

Teraz jeszcze się wkurzam, bo muszę zrobić gołąbki bez zawijania, a nie te "kotleciki" przypalają mi się na patelni, nie wiem czemu 🤢 🤢 Bo patelnia jest super. Coś musiałam spartolić. No nic będę musiała na pomoc poczekać 😁 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
Hehe jak patrzę jak wyrosły te moje panny już to wiem jaka stara jestem 😮 😮 😮

Marta popatrzysz na Julkę, jak się urodzi to odmłodniejesz 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):

Martusia wcale stara nie jesteś, tym bardziej że następna panna w drodze 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Kochane masz te córunie 🙂

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi co do prześcieradła 😉

Ja spędziłam półtorej godziny na spacerze i jestem ugotowana 😮
Przydałby się leżaczek w cieniu....

Ale za to kupiłam sobie truskawki i zaraz będzie ryż z truskawkami i bota śmietaną 🙂

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Marta popatrzysz na Julkę, jak się urodzi to odmłodniejesz 🙂 🙂 🙂

Hehe jeszcze staro się nie czuję 🙂 Ale metryczka nie kłamie 🙂 🙂 🙂

marta-lion napisał(a):

Hehe jeszcze staro się nie czuję 🙂 Ale metryczka nie kłamie 🙂 🙂 🙂

za to w taki razie lustro i aparat fotograficzny to największe kłamczuchy świata 😁

Ostatnio mamy fazę z Mężem na Przyjaciół (serial)
i wczoraj był na tapecie odcinek o 30-tych urodzinach 🙂
Stwierdziliśmy, że czuć się staro wypada najwcześniej po 60 😉