Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
ja bede miala pomidorowke z makaronem...bo odkad jestem w ciąży to nie ugotowalam zadnej zupy 🤪

Jejku Paninka u mnie pomidorowa jest przynajmniej dwa razy w tygodniu, tak jak krupnik i rosołek 🤪 🤪 🤪 🤪. Odkąd jestem w ciąży to mogła bym jeśc tylko te trzy zupki i nic więcej 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Właśnie dostałam tel. od mamy....zaskoczona bardzo...przywieźli do rak własnych duże piękne bukiety...Babki w robocie zaskoczone a jedna to się wzruszyła nawet 😁 😁 😁 😁 😁

Także moja niespodzianka dla mojego Mamutka się udała 😁 😁

Mam nadzieję,że mój synuś tez kiedys będzie tak o swej mamusi pamietał 🤨 😁

Ja juz po obiadku - bigosik ze słodkiej kapusty...teraz idę pograć chwilunię, potem poleżakuję

• Mamusia
Wiecie co?
Dzisiaj pałam jakąś niesamowicie wielką radością z ciąży 🙂 i niesamowicie wielką miłością do maleństwa w brzuszku - czyżby to ten Dzień Matki tak na mnie działał?? No dzisiaj to się Filipek wyznań od mamusi nasłuchał....i zapewne na tym nie koniec 😁 😁...Te miesiące tak szybko lecą,musimy się nimi nacieszyć...

a ja dzis na obiadek ziemniaczki,kotlecik i buraczki 🙂
A po południu jede do swojej mamki 🙂
A tak ogólnie to nie mam dzis w ogóle humoru,jest mi smutno 🙂Jeszcze na dodatek pokłóciłam się z męzem i z tego wszystkiego sie popłakałam,tylko nie wiem z jakiego powodu.Wczesniej mi sie cos takiego nie zdarzyło.
agusiakowalczyk super że z dzidzią wszysko ok 🙂
dziewczynki które dzis mają wizyty-zycze powodzenia 🙂

Biorę się zaraz za obiadek, ziemniaczki, pulpeciki sosik pomidorowy i kapusta kiszona 🙂

Wstawiam fotkę "domku" Diviana pokazała to i ja tez się pochwalę 😁 😁 Tylko się nie przestraszcie 😁 😁
Oto i on

I moje skalniaczki jeszcze nie dokończone dzieło męża:

• Mamusia
A tak a propos tekstów starszaczków anegdotka z dzisiejszego poranka 🙂
Mój mąż tłumaczył mojemu pięcioletniemu synkowi, ze dzisiaj jest dzień mamy i że musi mi ładnie życzenia złożyć i buziaczka dać. Więc mój synuś przyleciał, wtyknął buziaka, ale stwierdził, ze życzeń mi nie złoży, bo zapomniał jak to się robi 🙂 Po dwóch godzinach w trakcie których bez przerwy mnie wołał, a to pić, a to zabawka zginęła, a to jeszcze coś, już taka mocno zdenerwowana (bo ciężko mi się chodzi) usłyszałam jak woła mnie z końca placu. Szłam i myślałam sobie, że jak to jakaś głupota, to się na niego już mocno wkurzę. A tu słyszę:
" mamka, bo ja sobie już przypomniałem"
Co, kochanie?
"DUZO SCĘŚCIA"
I jak tu się gniewać 😁

agusiakowalczyk napisał(a):
Daniela - no imponujący! 😁 Jakby odnowić elewację, to normalnie dworek jakiś 😁

Zgadzam sie w zupełności mój przy twoim to jak domek dla słuzby 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Daniela bardzo ciekawy domek, aż się zapytam co planujecie w wieży na górze urządzić? sypialnię?
Ja Dziewczyny wykapałam się, spakowałam torbę i jadę powoli na dyżur do mojego gina. Trzymajcie się cieplutko 🙂 🙂 Do zobaczenia za tydzień 🙂 Ściskam Was wszystkie 🙂

ann5353 ale słodziak! 😁 też bym się nie mogła gniewać! 😁

Czytam własnie, że miałyście temat piersi i siary. Ja jakiś czas temu tez się budziałam z plamkami na piersiach 🙂 a teraz to już standardowo jak ścisnę, to troche wylatuje. Czasem więcej, czasem mniej - ale nigdy jakimś strumieniem.
Nie słyszałam, by to mogło spowodować skurcze... Ja to żadnych skurczy jeszcze nie odczułam... ani razu...
Ja za to słyszałam od teściówki i bratowej męża, że w ciąży trzeba "hartować" brodawki! 😮 Np. szorstką gąbką pocierać. Czy słyszałyście o czymś takim?! Z takimi przekonaniem o tym mówiły... że niby to ma zapobiec później rankom na brodawkach, jak już dziecko będzie ssało...
Ja o niczym takim nie słyszałam, ani nie czytałam. Tylko, ze te ranki to się tworzą najczęściej, jak dziecko jest źle przystawiane. I nawet mój tomek im to powiedział 🤪 to się spojrzały na niego, jak na głupka i dalej swoje, że trzeba hartować, bo potem będę cierpieć! 😮

• Mamusia
agusiakowalczyk mi lekarz kazal rekawice z froty uszyc i zamoczona w zimnej wodzie trzec...nigdy tego nie robilam i nie zamierzam...
a ja juz wczoraj pisalam ze jak scisne to czesto w oko sobie prysne albo pozalewam sie cala..ale samo nigdy jeszcze ni epolecialo

Witajcie brzuszki moje kochane!!! 🙂
Dzisiaj wypisali mnie do domku. Taka jestem szczęśliwa, że jestem już u siebie. Martwiłam się o moich chłopaków a szczególnie o Kubusia, który źle znosił nasze rozstanie. Ale najważniejsze, że mamy to już za sobą. Wyniki morfologii ogólnej i krzywa cukrowa jak zwykle wyszły mi rewelacyjnie. I lekarze tylko potwierdzili, że nic złego się nie dzieje. Ale ten cukier w moczu nadal mam. Lekarze stwierdzili, że po prostu jestem takim rzadkim przypadkiem i że czasami tak jest, że ten cukier wychodzi w moczu a cukrzycy brak. Trochę się zdziwiłam, bo myślałam,że będą szukać i robić inne badania pod kątem nerek itp. Ale oni powiedzieli, że skoro wyniki inne są bardzo dobre i że dobrze się czuję, nie mam skurczy i szyjka w porządeczku to nie ma co się martwić. Jedyne zalecenie to dużo odpoczywać i łykać 3 razy dziennie no-spe i magnez.
Leżałam na sali z 4 dziewczynami. Było dobrze chodź pierwsza noc była ciężka i w ogóle nie spałam. Jedzenie marne ale rodzinka mnie zaopatrywała. Co dziennie maiłam 2 razy ktg i mogłam posłuchać serduszka mojego bobaska. Ale najważniejszy dzień był wczoraj kiedy to ordynator szpitala zrobił mi usg. Była to najwspanialsza chwila spędzona w szpitalu. Ponieważ dzidzia pokazała co ma między nogami. I w końcu z wielką ulgą mogę się Wam pochwalić, że będziemy mieli drugiego ślicznego SYNECZKA. 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Waży już nieco ponad 1500g i jest śliczniutki. Lekarz nawet zrobił mu trójwymiarowe zdjęcie buźki. Jak uda mi się zeskanować zdjęcie to je Wam pokarzę. Teraz możemy poważnie zastanowić się nad wyborem imienia. 🙂 🙂 🙂
Ok. Teraz zabieram się za sprzątanie bo chłopaki z grubsza tylko pilnowali porządku. Ale wybaczam im to. Najważniejsze że jesteśmy już razem i to się teraz liczy.
Na pewno trzymaliście mocno kciuki za nas i dlatego tak szybko wróciliśmy do domku. Dziękuję Wam. Wieczorkiem zabiorę się za nadrabianie zaległości bo jest ich aż 180 stron. 🥴 🥴

• Mamusia
Jeśli chodzi o tarcie i hartowanie brodawek to ja słyszałam ,że nie wolno...bo nie dość,że gospodarka hormonalna w naszym ciele jest teraz jak na rauszu, wszystko jest wrażliwe to jeszcze drażnienie brodawek może "dać im znak" do wcześniejszej produkcji pokarmu właściwego, a ja nie zamierzam juz laktatora przystawiać. Pokarm ma czekać na synusia 😁