Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Eleeza to i ja poproszę! 🙂 zapłodnienie 30.11 hehe no chyba, że jednak na początku grudnia - ale raczej wszystko wskazuje, że 30.11., a miałam skończone 26 lat (ja z 18.12. jestem)

Wychodzi 2 razy dziewczynka i raz chłopiec, więc chyba babcie słusznie do różu ciągnie 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana wcale nie ma tam nie wiadomo jak dużo pokoi bo jak wspomniałam ten "dom" ma dziwny układ. pokoi takich większych bo po 26-27m 2 jest 4 do tego 3 mniejsze pomieszczenia, później takie "coś" łączone z klatką schodową no i to pomieszczenie na górze i jest jeszcze strych 🙂 Ale na razie skupiamy się tylko na 1pietrze bo tam będziemy mieszkać.....a posadzek ni widu ni słychu, więc nie wiem jak to będzie 🤢

My mamy salon i 3 maleńkie sypialnie, więc Wasz to pałacyk przy naszym domeczku, a z tymi robotnikami u Was to faktycznie przegięcie straszliwe, mój mąż to by się wściekł i sam wylał posadzki, ale on strasznie narwany jest.

Eleeza napisał(a):
Eleeza to i ja poproszę! 🙂 zapłodnienie 30.11 hehe no chyba, że jednak na początku grudnia - ale raczej wszystko wskazuje, że 30.11., a miałam skończone 26 lat (ja z 18.12. jestem)

Wychodzi 2 razy dziewczynka i raz chłopiec, więc chyba babcie słusznie do różu ciągnie 🤪 🤪 🤪 🤪

😲 🤪 A to zaskoczenie! 😁 No to będzie dopiero niespodzianka! 🤪
Na dwóch usg mówili nam, ze na 200% synek, ale już na tym wczorajszym usg nie było widać siusiaka! 😮
No to zobaczymy! 😁

• Mamusia
no to ladnie 😁 Ostatnio mi mowil lekarz ze dziewczynka 😁 jak sie okaze ze chlopiec to sie zalamie 😞 tak marzyłam o dziewczynce ... ale te wrozby sie nie sprawdzaja prawda ? 😁 jakies nastepne zabobony 😁

• Mamusia
Agusia traktuj to raczej jako zabawę niż coś wiążącego 🙂
Niby te kalendarze mają skuteczność między 85 a 92 % przy braku jakichkolwiek problemów ginekologicznych, nieregularnych miesiączek itd. I tak mniej więcej (sprawdzałam wstecz na rodzinie i znajomych) procentowo się zgadza. Wiadomo, że o płci decyduje przede wszystkim plemnik, więc pewnych rzeczy się nie da oszukać 😉

Ja zainteresowałam się tematem, bo marzyłam o córci a u męża w rodzinie od 4 pokoleń rodzą się sami chłopcy więc chciałam zintensyfikować szanse na dziewczynkę 🙂

• Mamusia
Ciekawe, ciekawe 🙂 A propozycji najlepiej pasujących imion tam nie masz przypadkiem, Eleeza? 😁

No nie bardzo 🙂

Ale jak myślałam, że będę miała synka to wymyśliłam Ignacego (znaczy ognisty i pasuje najlepiej do chłopców urodzonych pod znakiem Lwa)

Eleeza, to ja też poproszę 😉 bo we wszystkich kalendarzach, testach itp. wychodzło, że dziewczynka a będzie chłopczyk 😜 a z Twojej wrózby jeszcze nie korzystałam 😉 no więc miesiąc listopad, i skończone 26 lat 😉

• Mamusia
Wiecie co wkurzyłam sie jak nie wiem 😠
Zamówiłam paczkę w połowie kwietnia, dzwoniłam do firmy, pisałam smsy, maile, oni ani słowa myślałam,że już po prostu nie mają asortymentu i nie dostanę tej paczki, a tu co wczoraj nagle po prawie półtora miesiąca dwoni do drzwi z paczką....Wkurzyłam się jak nie wiem bo były tam rzezzy, które uwzględniłam w innym zamówieniu w innym sklepie, i ta paczka wg maili miała dziś przyjść i jeszcze jedna też, a tu co kurier ani słychu, ani widu 😠 I jak tu nie zwariować. Skoro już piszą maile to chociaż by się wywiązywali z umów a nie!! 😠

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Eleeza, to ja też poproszę 😉 bo we wszystkich kalendarzach, testach itp. wychodzło, że dziewczynka a będzie chłopczyk 😜 a z Twojej wrózby jeszcze nie korzystałam 😉 no więc miesiąc listopad, i skończone 26 lat 😉

Wg 1 kalendarza chłopiec a wg 2 pozostałych dziewczynka 😁 😁

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Zamówiłam paczkę w połowie kwietnia, dzwoniłam do firmy, pisałam smsy, maile, oni ani słowa myślałam,że już po prostu nie mają asortymentu i nie dostanę tej paczki, a tu co wczoraj nagle po prawie półtora miesiąca dwoni do drzwi z paczką....Wkurzyłam się jak nie wiem bo były tam rzezzy, które uwzględniłam w innym zamówieniu w innym sklepie, i ta paczka wg maili miała dziś przyjść i jeszcze jedna też, a tu co kurier ani słychu, ani widu 😠 I jak tu nie zwariować. Skoro już piszą maile to chociaż by się wywiązywali z umów a nie!! 😠

To miałaś prawa tej paczki nie odebrać, przynajmniej ja bym tak zrobiła

• Mamusia
siehankowa napisał(a):

to tak jak ja 🙂 listopad 26 lat

• Mamusia
Pati123 napisał(a):

Nie martw się Pati najwyżej komuś odsprzedaż to co Ci się powtarza, a ja najbardziej nie lubie takich sprzedających co kontaktu z nimi nie ma 😠 teraz zanówiłam szafki do łazienki, powinny przyjść w tym tygodniu, ale pan na maile i telefony nie odpowiada, a pieniądze już mu przelałam dawno temu 🤨

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Ciekawe jakie imię pasuje najlepiej do dziewczynki z pod znaku lwa 🙂 Co prawda ja już nie mam zamiaru zmieniać, ale tak z ciekawości...

Pod tym względem nie mam pojęcia, bo mi od zawsze się podobała Liwia 🙂 a w opisie tego imienia nie ma wzmianki o tym do jakiego znaku zodiaku pasuje.
Pewnie do lwa to coś z cyklu Leona 😁 😁 😁

• Mamusia
Znalazłam coś takiego:
Lwy są towarzyskie i pragną być zawsze w centrum uwagi wszystkich domowników. Szybko się uczą, są bystre i inteligentne. Wiedzą, że nawet w żłobku najważniejsza jest dobra opinia i potrafią na nią zapracować. Przyłapane na przewinieniach potrafią skłamać, aby bronić siebie przed zbyt surową karą. Wiedzą, co trzeba powiedzieć, aby rodzice byli w dobrym humorze. Są ruchliwe i zawsze uśmiechnięte. Lubią wszystkich i nie uprzedzają się do osób, które mają odmienne poglądy. Dzielą się swoimi słodyczami i śniadaniem.

Są sprawiedliwe i chętnie pomagają słabszym od siebie. Jeśli jednak muszą z kimś rywalizować, to potrafią dać z siebie wszystko! Ich ambicja budzi się powoli, bo nie zazdroszczą innym sukcesów. Jednak kiedy Lew zapragnie być najlepszy, to zrobi wszystko, aby osiągnąć swój cel. Cierpliwa nauka, intuicja i siła woli szybko przeradzają się w sukces, który zaskakuje rodziców i nauczycieli.

Lwy mają zdolności humanistyczne i językowe. Piszą długie wypracowania i z zapałem udowadniają swoje teorie. Chętnie biorą udział w pracach kółka teatralnego, dziennikarskiego, artystycznego lub szachowego.
Daty:

23.VII - 23.VIII
Najlepsze imiona dla tego znaku zodiaku:

Alina, Bartłomiej, Celina, Dorota, Dariusz, Ewa, Filip, Izabela, Joanna, Kacper, Lucjan, Natasza, Oktawian, Paulina, Róża, Sonia, Daniel, Hektor

Inez napisał(a):
siehankowa napisał(a):

to tak jak ja 🙂 listopad 26 lat

🙂 Inez, a Ty wiesz już co będziesz miała?

• Mamusia
I jeszcze to. Bo u mnie może też być panna:Panny są bystre i niezwykle inteligentne. Nie lubią jednak niepotrzebnie rzucać się dorosłym w oczy. Lubią bawić się w ciszy i samotności. Są bardzo dociekliwe i spostrzegawcze. Potrafią w niezwykły sposób skoncentrować się na swoim zadaniu i nie spoczną, póki nie znajdą rozwiązania. Liczy się dla nich radość odkrywania i potwierdzania swoich spostrzeżeń.

O swoich sprawach rozmawiają bardzo niechętnie. Nie zwierzają się rodzicom i do ostatniej chwili starają się same radzić sobie z ewentualnymi problemami. Są bardzo wybredne i nie zjedzą byle czego. Lubią różne tajemnice, mają wiele książek i notesików. Nie są przesadnie towarzyskie, a od głośnych rozrabiaków trzymają się z daleka. Pragną być intelektualistami i z zapałem czytają lektury dla starszych.

Panny miewają niezwykłe zainteresowania i chętnie zdobywają różne praktyczne umiejętności. Najczęściej zdolności Panien dotyczą matematyki, biologii i informatyki, szybko uczą się gramatyki obcych języków.
Daty:

24.VIII - 22.IX
Najlepsze imiona dla tego znaku zodiaku:

Alicja, Adam, Ewelina, Jarosław, Katarzyna, Lucyna, Łucja, Maria, Marta, Michał, Oliwier, Paulina, Rafał, Robert, Weronika, Wiktoria, Ernest, Krystian, Seweryn