Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

dzień Dobry!
Od wczoraj nie jestem na bieżąco... Wpadłam w wir pracy i nawet nie miałam kiedy na Brzuszek zajrzeć 🤢 Zaraz zabieram się za czytanie zaległości a tymczasem życzę wszystkim miłego upalnego wtorku 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry brzuchole[color=green][/color]

Jak czytam jaka u Was pogoda to aż Wam zazdroszczę 😞 U mnie znowu pochmurno i zanosi się na deszcz.

Gratuluję mamusiom udanych wizyt 🙂 Super, że u Waszych maluchów wszystko ok 😁

Ja mam wizytę dopiero 23 czerwca a USG 26 lipca 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Wczoraj mały tak mnie kopnął, że aż podskoczyłam. Tak mocno mi jeszcze nie zasunął. Ale dzisiaj chyba przeprasza, bo tylko tak delikatnie się przesuwa jakby chciał mnie pogłaskać 😁

Ja niedługo jadę na zakupy. Muszę kupić sobie nowy biustonosz, bo w 85D już się nie mieszczę 🤔

Dziewczyny daję Wam test do zrobienia:
http://www.dlarodzinki.pl/testy/czy-jestes-dobrze-przygotowana-do-porodu/

Miłego Dnia

Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela daj mi link 🙂 Nie chce mi się szukać 🙂 🙂 🙂

Jaki link Martuś ??

Do tych pościeli od czarkaz. Ja tez kiedys u niego zamawiałam 🙂

Inez napisał(a):

Hehe ja chyba po dwóch porodach daruję sobie ten test 🙂 🙂 🙂

marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela daj mi link 🙂 Nie chce mi się szukać 🙂 🙂 🙂

Jaki link Martuś ??

Do tych pościeli od czarkaz. Ja tez kiedys u niego zamawiałam 🙂

http://allegro.pl/my_page.php?uid=9899679 proszę 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Inez napisał(a):

No to fakt 😁

Inez napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Inez napisał(a):

No to fakt 😁

Hehe ale zrobiłam i dostałam 6 🤪 🤪 🤪

Diviana napisał(a):
Ja też dostałam 6, ale pytania były łatwe bardzo, ciekawe jak wyjdzie test praktyczny 🙂 oby szybko poszedł i bezboleśnie 🙂

Hehe będzie fajnie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dobra dziewczynki ja się zbieram na zakupy.

Czy któraś z Was ogląda ''Na wspólnej''? Jest wątek młodej mamy, co ciotka ciągle jej nad głową siedzi i ją poucza. Normalnie jak to widzę, to aż mnie agresja bierze na tą starą ciotkę 😠

Mi też wyszło 6 😜

Mi też 6 wyszło

Diviana 🙂 zaraz zerknę

właśnie "doszła" moja pomidorowa 🙂 a ja biorę się za Allegrowe zakupy, kompletuję pierdołki o tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926

dzień dobry brzuszki
ja wczoraj nie miałam juz siły wejśc na nasze forum.Czułam sie nie za ciekawie 🥴Cały czas leżałam.
Bolał mnie brzusze,a raczej podbrzusze po lewej stroniek,i juz miałam dzwonic do swojego lekarza,ale wzięłma no-spe i jakos przespałam noc.Mam nadzieję że dzis bedzie lepiej.
Justyna Raspberry Moniq gratuluje udanych wizyt.
ja mam planowaną wizyte za dwa tygodnie.I juz nie moge sie doczekać
magdalena mój brzuszek ma 99 cm 🙂

Uff cos doczytałam 🙂
Gratuluję Wam dużych dzidzi 🙂 Ciekawe ile moja kruszynka waży... na ostatnim usg 3d w 20 tyg. ważyła 460 gr.... mam nadzieję, że teraz choć z 1 kg... W końcu ja też przecież przytyłam 🤪
Idę trochę na sofę się wyłożyć, bo cosik mi niedobrze 🤢
Będę zaglądać 🙂

• Mamusia
Witam Was, wczoraj byłam na działce i potem pojeździłam jeszcze autem w pare miejsc i myślałam że urodze tak mną wytrzęsło na tych dziurach w asfalcie, masakra jakas, potem bolał mnie brzusio i dzsiaj tez sobie leże, a w ogóle pisałyście o tym czopie śluzowym to kiedy on odchodzi? Bo dzisiaj sie przeraziłam w łazience bo cos zauważyłam, ale w niedużej ilości, moja lekarka cos nie odbiera, a ja z nerwów czuje skurcze, bo może to ten czop, ale w sumie to za wcześnie, chyba oszaleje., czy to możliwe żeby tak sobie coś tam odeszło w minimalnej ilości? Aj juz sama nie wiem.

Cześć, Brzuszki! 😁
Ja mam dzisiaj sporo pracy, więc dopiero później może nadrobię, co naskrobałyście od wczoraj 😉
Ja wczoraj na tą szkołę rodzenia dojechałam na ostatnie 15 min zajeć! 😠 W centrum był jakiś poważny wypadek i zerwała się sieć trakcyjna tramwajów! Dali jakiś autobus zastępczy, ale ten autobus raczej stał niż jechał... 😠 Jeszcze taka spiekota była, a oczywiście klimatyzację włączył po wielkiej interwencji pasażerów! I właściwie ona nic nie dała! 😞 A w tym autobusie chodziły mrówki!! 😲
A co do zajeć, to super babeczka prowadzi i uczyła oddychania "brzuchem", czyli przeponą, a nie klatką piersiową - także Wy też sobie ćwiczcie to, jak tylko sobie przypomnicie 🙂
Do tego wychwalała pod niebiosy ćwiczenie mięsni kegla - i powinno się ich robić ok 150 dziennie!! Chyba, ze ktoś ma krótką szyjkę, to trzeba robić seriami i sprawdzać ręką, czy podbrzusze nie robi się ciepłe.
No i jeszcze było kilka ćwiczeń na obręcz barkową, by potem piersi nie obwisly 😁 ćwiczenia proste - czyli np. złapanie dłoni za dłoń za plecami (że jedna ręka od góry, a druga od dołu - wiecie o co chodzi? 🙂 tzw. agrafka 🙂 )
Dzisiaj mamy mieć wykład na porodówce! 😁
Najśmieszniejsze było to, że mój tomek przyjechał tam wcześniej i był na całych zajeciach - jedyny facet, który był bez żony i wszyscy się z niego śmiali, że co on-sam będzie rodził? 😁 hehe

milium może o nie był czop, tylko po prostu zwiększona ilość wydzieliny... może tak być... a czop to odchodzi różnie - niektórym nawet na tydzień przed porodem! A innym przed samą akcją porodową... Najlepiej, jakbyś pokazała się lekarzowi...

Milium czop ta taki "glut" dość duży. Taka kupka gęstego śluzu, czasem z takimi paseczkami krwi lub podbarwionego brązowymi upławami. Więc raczej byś tego nie pomyliła z niczym innym.
A skurcze to raczej z przemęczenia, a teraz ze stresu. Usiądź spokojnie i staraj sie skontaktowac z lekarzem. Ale nie stresuj sie to ci nie pomoże.

• Mamusia
witajcie mamusie
dziewczyny - super wieści po wizytach
jo-aneczka- czujki chyba łapią od jakiejś wysokości, że jak byś na kolanach szła mogą cię nie złapać.
Diviana- ja od ładnych paru lat mam problemy z kolanami, lekarze nic poradzić nie umią i każdy ma swoją inną diagnozę, strasznie się bałam, że jak w ciąży przybędzie mi kilogramów to będę miała problem z chodzeniem, ale (odpukać) jest wszystko ok.

milium napisał(a):
może, zobaczymy wizyte mam za 2 tygodnie, a ona nie odbiera, miała jechac na wakacje ale teraz to juz nie pamietam moze teraz, no nic zobacze jak do wieczora sie sprawa potoczy, zawsze cos 😞

Milium jeśli tak bardzo niepokoi cię ta sprawa zadzwoń na oddział położniczy do szpitala i zapytaj położne. Jeśli każą ci przyjechać jedź.
A jak ty odczuwasz te skurcze?