Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Diviana napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
zatrzymana woda- fajnie by było 🙂

Tak to ja mam jej takie ilości że ho ho

Ta a jak latwo by schodzila ta woda haha :p tez jej mam zapas 😁 na pustyni bym przezyla z pol roku haha 😁

• Mamusia
Dziewczyny jak będziecie miały chwilkę to poczytajcie sobie. Ja właśnie czytam i ze wzruszenia mnie w gardle ściska:

http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,5847,0.html

Artykuł pt. ''Opowieść nienarodzonego dziecka''. Tytuł brzmi dziwnie ale to pozytywny artykuł 🙂

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Diviana napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
zatrzymana woda- fajnie by było 🙂

Tak to ja mam jej takie ilości że ho ho

do sierpnia możemy żyć takimi złudzeniami 😉

Pooszukujmy się przecież w ciązy nie wolno się denerwować 🤪 🤪 🤪 to z pewnością tylko woda 🙂

Inez napisał(a):
Dziewczyny jak będziecie miały chwilkę to poczytajcie sobie. Ja właśnie czytam i ze wzruszenia mnie w gardle ściska:

Artykuł pt. ''Opowieść nienarodzonego dziecka''. Tytuł brzmi dziwnie ale to pozytywny artykuł 🙂

Czytałam to, to zaczerpnięte jest z jakiejś książki tylko nie pamiętam jakiej 🙂 🙂 🙂

A to tak na pocieszenie dla Was 🙂
Zdjęcia słabe, bo z komórki...

I jeszcze napiszę, ze jest to sukienka, którą nosiłam przed ciążą 🙂 a w ciąży ujawniły się jej szczególne właściwości - brzuszek wydaje się jeszcze większy niż w rzeczywiśtości! 😁 Teraz to ja jestem prawdziwa ciężarówa 😉
I ja tak chodzę po ulicy 😉 hehe

Inez Diviana no zrobili nas w balona totalnie i nic nie zapowiada ich przybycia. Poprostu sie wypieli i tyle 🤨 😠 A teraz sezon remontowy więc nie ma szans na znalezienie kogoś bo gdzie nie dzwonię to terminy na za 2-3mce......i nie wiem sama jak to będzie.....w ten nasz pokoik to nie wciśniemy łóżeczka...a we trójkę a w sumie już czwórkę spać na jednym tapczanie też już nie daje rady...

• Mamusia
Inez napisał(a):

Wlasnie jestem w trakcie czytania 🙂 suuper !! 😁 😁

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Inez Diviana no zrobili nas w balona totalnie i nic nie zapowiada ich przybycia. Poprostu sie wypieli i tyle 🤨 😠 A teraz sezon remontowy więc nie ma szans na znalezienie kogoś bo gdzie nie dzwonię to terminy na za 2-3mce......i nie wiem sama jak to będzie.....w ten nasz pokoik to nie wciśniemy łóżeczka...a we trójkę a w sumie już czwórkę spać na jednym tapczanie też już nie daje rady...

O kurcze a nie da się ich znaleźć i postraszyć? A na czym polega to wylewanie podłóg nie dałoby się tego samemu jakoś zrobić? Bo postawili Was w fatalnej sytuacji 😞

Agusia slicznie wyglądasz 🙂
Diviana, piekny domek 🙂 a to zdjęcie kotka z wazonem - boskie 🤪

a ja właśnie wróciłam z pracy i ide sie brać za obiad, więc do poczytania wieczorkiem 😉

Diviana napisał(a):
Agusia laska z Ciebie, ja dziś w sukience bez pleców pomykałam na zakupy 🙂
mmmm.... szaleństwo! 😁 🙃
Jaka tam laska - właśnie wieloryb... No ale już się nie przejmuję 😉 I Wy też nie powinnyście! 🙂 (tzn te, które się przejmowały 😉 )
A ten tekst super! 🙂

• Mamusia
ja to sie przejmuje bo jak moj przyjedzie i mnie zobaczy jak obroslam w tluszczyk i tym samym w clulit to zemdleje ale nie z wrazena tylko przerazenia ... bo na zdjeciach jeszcze sie to jakos ukryje :P

• Mamusia
p0xia napisał(a):
ja to sie przejmuje bo jak moj przyjedzie i mnie zobaczy jak obroslam w tluszczyk i tym samym w clulit to zemdleje ale nie z wrazena tylko przerazenia ... bo na zdjeciach jeszcze sie to jakos ukryje :P

Przyjedzie taki stęskniony, że tej wody z organizmu nie zauważy, jedynie śliczny brzuszek z jego maleństwem w środku 🙂

• Mamusia
Hej Brzucholki! 🙂

Właśnie wróciłam ze "spaceru" zakupowego. Połaziłam troszkę, zjadłam loda włoskiego (zgrzeszyłam na diecie - ale Filipek zadowolony 🙂 )...
Byłam w poszukiwaniu lekarstwa dla ciężarówki na alergie - brak. Szukałam punktu gdzie można by cukier zmierzyć - efekty diety chciałabym sprawdzić by się nie martwić 🙂 , lecz równiez nic z tego 😞.

W związku z tym iż nie udało załatwić mi się nic z powyższego - złamałam dzisiejsza obietnicę i dokonałam zakupu - śliczne śpioszki z kaftanikiem z napisem - "Całuski dla mamusi i tatusia!" w kolorze biało zielonym 🙂 🙂 Są śliczniutkie.

Poza tym skwar na dworze nie do zniesienia. To tyle a jak wam dzionek mija?
Aaaaa! no i mąż dzisiaj poinformował mnie,że w czerwcu niedługo ma być wyrobiona karta ubezpieczeniowa (czy jakoś tak:/ ) niemiecka i będę mogła legalnie urodzić w Niemczech - także zapowiada się,że szybciej mężulka zobacze - i szybciej bedziemy razem 🙂 🙂

Diviana napisał(a):
p0xia napisał(a):

Przyjedzie taki stęskniony, że tej wody z organizmu nie zauważy, jedynie śliczny brzuszek z jego maleństwem w środku 🙂
hehehhehe DOKŁADNIE! 😁
Ja uciekam, Kochane Brzuszki! 🙂 Zobaczymy, co tam na porodówce ciekawego powiedzą! 😁 PA!

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Trochę mnie zastanawia pościel z Kubusiem Puchatkiem i kusi i po prostu jakiegoś obłędu dostaje z tą pościelą...

Pati, ja kupuje pościel z Kubusiem, z tym że widziałam w sklepie 3-el. za 90zł (bardzo dobrą gatunkowo-bo sprawdzona przez moją siostrę), a taka samą widziałam na all za ok 120zł+przesyłka 😮
ok, ja uciekam do domku 🙂 do pózniej 🙂

No właśnie ja się zdecydowałam na wzór nr 5.
http://allegro.pl/posciel-disney-3-el-120-x-90-cm-wysylka-w-24h-i1630382859.html
Tu wychodzi 125 + przesyłka 😞 ale cóż ja w sklepie kupić nie mam jak 😞 Chyba,że znajdę jeszcze gdzieś taniej...