Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc kochane 😘
moniczek czyzby to juz?? ja za kazdym razem jak wchodze na kompa rozmyslam czy ktoras juz sie rozpakowala 🙂
co do rozstepow to mam tak jak Paninka,pelno blizn wokol pepka i pod nim (na lusterku luknelam przy obrabianiu mariolki 🤢:lol 🙂 jak ost na nie narzekalam to maz zapytal czy nie mam wiekszych problemow 😜 jakby mi w czyms ujmowaly ☺️ a jak juz naprawde beda tak mi przeszkadzac to zainwestujemy w ich pozbycie sie 🙂
ja o antykoncepcji jeszcze nie mysle,ale napewno tabletki odpadaja. Mozna od nich (podobno) dostac guzki w piersi a ja jestem obciazona prawdopodobienstwem raka piersi.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ulala Witaj wśród sierpnióweczek
moniczek czekamy na wieści 😉
Diviana uroczy ten twój wózek!
Ja dziś się strasznie wkurzyłam wózkiem i mama zrobiła mi (może nieświadomie) ogromną przykrość. Opowiem Wam później 😉
Foga u mnie też możesz przenocować 😉 Przyjeżdżaj do Warszawy
agusiakowalczyk pozdrawia! U niej wszystko OK, jutro idzie na badania i może dojedzie do nas na Wileniak tylko później niż na 11 😉 Do zobaczenia jutro Diviana, jolajola i Palomka 😉 Mam nadzieję że pogoda się poprawi bo ta ulew mnie przeraża!!!!!!!!

• Mamusia
Hej 🙂
Ja dzisiaj tak niespodziewanie uciekłam, ale była u nas straszna burza i musiałam kompa wyłączyć. A potem byłam na wizycie. I też nie mam dobrych wiadomości 😞 Z dzieckiem jest ok. Mała ma 2220g i jak na mnie to dobrze. Gorsza sprawa, że moja szyjka skróciła się do 1 cm i mam rozwarcie na 1 palec na całej jej długości.
Tym sposobem dołączam do mam leżących i zażywających Fenoferol i Izoptin. Lekarz stwierdził, ze na tym etapie ciązy zakładanie krążka nie ma już sensu (nie wiem dlaczego) i żebym jakoś donosiła do 36 tygodnia to będzie oki.
Na dodatek chodziłam do niego co dwa tygodnie, a teraz jak mam problemy to idzie na urlop i będzie po 15 sierpnia 😞

• Mamusia
Dzięki Eleeza 🙂 Muszę jakoś dać, bo jakbym teraz zaczęła rodzić to mój szpital nie ma możliwości zapewnienia opieki wcześniakowi i przewieźli by małą do Cz-wy. A nie chcę być z daleka od dziecka. Poza tym mała mogła by mieć jakieś problemy zdrowotne 😞 No i najmniej ważna kwestia - dojazdu.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Dzięki Eleeza 🙂 Muszę jakoś dać, bo jakbym teraz zaczęła rodzić to mój szpital nie ma możliwości zapewnienia opieki wcześniakowi i przewieźli by małą do Cz-wy. A nie chcę być z daleka od dziecka. Poza tym mała mogła by mieć jakieś problemy zdrowotne 😞 No i najmniej ważna kwestia - dojazdu.

Wszystko będzie dobrze i tego się trzymajmy, innych opcji nie przewidujemy 🙂

ann5353 napisał(a):
Ann za ciebie też trzymamy kciuki.

• Mamusia
ANN w cale takich złych wieści nie masz 🙂 skoro lekarz powiedział byle do 36 tyg to przecież za chwile u Ciebie nastąpi 🙂 leżakuj póki możesz i zbieraj siły na potem a wszystko będzie oki 🙂 i to już chyba urok naszego forum, że te co nie powinny szykują się szybciej do rozpakunku a te co już mogą to dzieci grzecznie siedzą w środku 🙂

Właśnie czytam "Mam dziecko" i jest wyjaśniony termin STARE ŁOŻYSKO, bo jeśli dobrze pamiętam to któraś z dziewczyn się z tym określeniem spotkała. 🙂

A więc terminem "stare" określa się takie łożysko, które w ocenie USG osiągnęło 3, czyli ostatnio stopień dojrzałości. Wraz z trwaniem ciąży, każde łożysko się starzeje. Trzeci stopień dojrzałości osiąga zwykle pod koniec ciąży. Jeżeli dzieje się to wcześniej to powodem może być tryb życia matki np. palenie lub choroby [...] i tam dalej już chyba nas nie dotyczy, bo my to już w sumie koniec ciąży 🤪 🙂 😁

Mapa trzymamy kciuki 🙂
Ann za Ciebie również trzymam kciuki. Juz nie dużo Ci zostało, dbaj o siebie i leż jak najwięcej 🙂 Wszystko będzie dobrze 🙂
Moniq tekst o bieżniku i oponie mnie rozwalił 😁

A ja zjadłam chipsy ☺️ i teraz się dziwnie czuję tak bleee 🤢

Ja też trzymam mocno kciuki za mapkę i czekam na wieści od niej.......... jagódce też nakazałam piąstki trzymać zaciśnięte 🙂

Ann - ty tu nie wyjeżdżaj z wcześniejszym porodem..... masz leżeć jak dr przykazał i czekać na odpowiedni termin... wszak mamy iść łeb w łeb a do rozwiązania jeszcze trochę czasu 🙂 Na pewno będzie dobrze ...

• Mamusia
Teoretycznie to ja nawet po Tobie Foga powinnam urodzić 🙂
A teraz to mnie jakoś troche w podbrzuszu boli i nie wiem czy to ma podłoże psychologiczne, czy to oznaka zbliżającego się porodu czy też wynik badania ginekologicznego, bo mi gin palec przez całą szyjkę przeprowadził, żeby sprawdzić stan szyjki z drugiej strony.
Ale już nie narzekam i mocniej jeszcze trzymam kciuki za mapę 🙂

• Mamusia
ann5353 bedzie dobrze...oszczedzaj sie lezakuj i dacie rade!!! 😘 😘

mapa juz pewnie po badaniu! ez mam nadzieje ze wszysko sie wyjasnilo i jej Macius jes calkiem zdrowy 😘 😘

ja pojechalam do sklepu....oj ciezko juz za kierownica....brzuch przeszkadza a jak fotel odsuwam to nogi mam za krotkie i do pedalow nie siegam 😮 😉 😉 i pojechalam bo mi sie chcialo "czegos" i jak weszlam do sklepu to sama nie wiedzialam czego chce i praktycznie tego czegos nie mam 😮 🙃 🙃

• Mamusia
Dziewczynki mam nadzieję, że się na mnie wrześnióweczki nie pogniewają, ale porwałam im wierszyk ☺️ ☺️ ☺️
Na swoją obronę mam tylko to, że ogromnie mi się spodobał i wzruszył:

Pod moim sercem inne bije serce...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca.
Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej?
Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama...

ann5353 napisał(a):
Dziewczynki mam nadzieję, że się na mnie wrześnióweczki nie pogniewają, ale porwałam im wierszyk ☺️ ☺️ ☺️
Na swoją obronę mam tylko to, że ogromnie mi się spodobał i wzruszył:

Pod moim sercem inne bije serce...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca.
Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej?
Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama...

Wzruszające 🙂 🙂

Dobry wieczór dziewczynki, dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby przeczytać co nadrukowałyście.
Mapa, koniecznie daj znać jak wyniki badania usg. Razem z innymi mamusiami od godziny trzymałam kciuki.
Ann, a teraz zaczynam trzymać za ciebie. Odpoczywaj jak najwięcej i nie stresuj się nadto, w końcu Marta też chodzi już drugi tydzień z miękką szyjką i wizją szybkiego porodu, i Aniołek, i Agnie-szka, i kilka innych dziewczyn też ma problemy z szyjką. Dacie radę. A 36 tydzień jest już blisko.
Moniczek, a ty to nam podgrzewasz atmosferę kolejnymi wieściami o twoim czopie 🙂 Wytrzymajcie jeszcze z Tosią przynajmniej kilka dni - tak do końca 37 tygodnia 😉
Marta, smakowity ten twój przepis. I łatwy - tak akurat na moje umiejętności 😁, więc tez może wypróbuję. Mam tylko pytanie- czy margarynę można zastąpić masłem??? Bo margaryna w takiej ilości to mnie trochę odstrasza.
Ulala - dzień dobry. No, zdążyłaś niemal w ostatnim momencie 😁. Zapraszamy w nasze skromne progi

ann5353 napisał(a):
Trzymajcie kciuki 🙂
A co do terminów porodów to przypomniało mi się jak ostatnio pisałyśmy, ze daty naszych porodów mogą się przetasować, no i rzeczywiście tak się może stać.

Ann, rzeczywiście tak się pewnie stanie wcześniej czy później.
Ja to obstawiałam w pierwszej kolejności Agapurkę, potem Madalena z Martą były niemal pewniakami, moja sytuacja też swojego czasu wskazywała na szybki poród, a teraz to się zablokowałyśmy chyba.

• Mamusia
Ann Twoje samopoczucie wynika z psychiki i wiedzy o Twojej szyjce i rozwarciu, powiem Ci ze jak ja sie dowiedziałm ze mam niewielkie rozwarcie to przez całą noc miałam wrażenie ze mi wody odchodza i ze mam skurcze, ale juz mi przeszło bo o tym nie mysle i teraz czuje sie doskonale, moge góry przenosić od paru dni nie wiem czemu 😮