Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja to jo-aneczko chciałam po 15 sierpnia,żeby zapolować na dodatkowe dwa tygodnie macierzyńskiego 🙂 Ale teraz moje myślenie się zmieniło: małymi kroczkami do przodu i najpierw doczekać to 36 tygodnia i już będzie sukces 🙂
A obstawiam agapurkę, moniczek i madalenę, ale tak jak pisałyśmy wszystko się może jeszcze zmienić.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cały czas czekam na wieści od mapy..... nawet moja nauka stanęła w miejscu, bo myślę co u niej i Maciusia... Kurczę chyba nie wyłączę kompa, dopóki nie zobaczę info od Mapki ........

• Mamusia
milium napisał(a):
Ann Twoje samopoczucie wynika z psychiki i wiedzy o Twojej szyjce i rozwarciu, powiem Ci ze jak ja sie dowiedziałm ze mam niewielkie rozwarcie to przez całą noc miałam wrażenie ze mi wody odchodza i ze mam skurcze, ale juz mi przeszło bo o tym nie mysle i teraz czuje sie doskonale, moge góry przenosić od paru dni nie wiem czemu 😮

Też tak myślę millum, ze to może wynikać z dzisiejszego przeżytego stresu. I tez mam dziwne wrażenie, ze coś dzieję i co jakiś czas idę do ubikacji sprawdzam czy mi czop nie odchodzi 🙂 Albo się wody nie sączą 🙂 Ale liczę, że ze mną bedzie tak jak u was i dam radę jeszcze troszkę 🙂

• Mamusia
milium napisał(a):
Ann Twoje samopoczucie wynika z psychiki i wiedzy o Twojej szyjce i rozwarciu, powiem Ci ze jak ja sie dowiedziałm ze mam niewielkie rozwarcie to przez całą noc miałam wrażenie ze mi wody odchodza i ze mam skurcze, ale juz mi przeszło bo o tym nie mysle i teraz czuje sie doskonale, moge góry przenosić od paru dni nie wiem czemu 😮

dwa razy 🙂 🙂 🙂

Ann, spokojnie.... jeszcze ci czop nie odejdzie....i wody też nie mogą.. wszak ponad miesiąc jeszcze mamy do terminu 🤪
Kurcze, mapa się nie odzywa a do mnie zbliża się burza.......
Wyłączę na razie kompa i po burzy zerknę, bo podczas ostatniej burzy blisko mnie walnęło w latarnię.. wszyscy okoliczni mieszkańcy, którzy mieli coś włączonego w gniazdka mają teraz popalone sprzęty - włącznie z ruterami, laptopami i telefonami stacjonarnymi... trzeba dmuchać na zimne.. Do później i mam nadzieję na dobre wieści od mapy...

• Mamusia
Ann nie denerwuj się 😉, do 36 tc juz nie daleko więc na pewno dacie radę. 😉
mapa nadal milczy...............
Eleeza z Kacperkiem masz racje ale po ostatnich przejsciach to juz mi sie odechciało 🥴 Jeszcze dzisiaj miałam jakis dziwny atak, serce zaczęło mi walić, telepawki jakiejs dostałam, juz miałam jechać do szpitala ale po chwili pusciło. Teraz to mnie cała klata boli 🤢

• Mamusia
Witam ponownie
Jak pisałam wcześniej miałam dziś wizytę, z synkiem wszystko oki i już jest ułożony główką do dołu - oby tak zostało 🙂 Fenoterol mam brać do końca miesiąca 4x1 potem przez 3 dni 4x0,5 tabletki a od 4 odstawić i szykować się na poród. Mam starać się urodzić przed 15.08 bo wtedy mój lekarz idzie na urlop. Super 🙃

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Aniołek to pewnie po tych lekach 😞

No na pewno. Dlatego o 24.00 miałam jeszcze brac ale ta dwke sobie odpuszczam, bo nie mam zamiaru w nocy wylądować na kardiologi 😞
ulala super wiadomosci. 🙂 A jak znosisz ten fenoterol??????

Ja też chyba na dziś spasuję i się pożegnam. Późno się zrobiło.
A Mapa pewnie jutro rano się odezwie. Może wrócili z usg bardzo późno i już nie miała ani siły, ani ochoty, żeby włączyć kompa.
Ulala, dobrze, że u ciebie same dobre wieści.
Ja też już niedługo odstawiam leki rozkurczowe (ja akurat biorę nieco łagodniejszy - cordafen) i będę czekać na rozwój wypadków 😁

Eleeza, a ciebie chciałam zapytać czy prałaś już kocyk fusseneggera. Daj znać czy po praniu coś się z nim dzieje.
Ja się właśnie zastanawiam czy pranie jest konieczne 🥴

Kochane dopiero wróciliśmy...

Ogólnie...jest lepiej niż rano...ale dysproporcja jest widoczna.
HC 31.32 cm -->35t1d
AC 27,48cm -->31t4d
FL 6,63 -->34t1d
waga szacunkowa 2125g (+/-310g)
Wszystkie inne wymiary są w normie, przepływy i w mózgu i serduszki i w pępowinie w normie.

Ten brzuszek ewidentnie malutki, i przez to tez stosunek serca do klatki piersiowej troszkę za wysoki.

Mamy w tygodniu podjechać na ktg i obowiązkowo za tydzień-lepiej za 2 tyg
skontrolować czy brzuszek rośnie.

Dziś tylko Dziduś była badany, ja nie także mam nadzieję, ze wytrzymamy jeszcze razem 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Eleeza, a ciebie chciałam zapytać czy prałaś już kocyk fusseneggera. Daj znać czy po praniu coś się z nim dzieje.
Ja się właśnie zastanawiam czy pranie jest konieczne 🥴

Prałam na razie tylko ten cienki bawełniany, nic mu się nie stało 🙂 A bawełniano- akrylowy wypiorę dopiero jak się zrobi chłodniej, bo na początku i tak nie będę go używać.

Mapa, mam nadzieję, że się trochę uspokoiłaś po tym badaniu.
Zobaczysz, z każdym następnym badaniem będzie lepiej. Najważniejsze, że dzidziuś jest zdrowy, dysproporcje jeszcze zdążą się wyrównać.
Buziaki dla ciebie 😘 😘 😘

Kochane popłakałam się jak przeczytałam jak nas wspieracie...
Dziękujemy 😘
Jutro poczytam dokładniej-teraz czas ochłonąć.

Ann trzymam kciuki za Was 😘

Dobranoc 😘