Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Diviana napisał(a):
AAsiu a jak Ty się czujesz?

Diviana dziękuję, narazie jakoś daję rade. Generalnie cały czas leżakujemy i obserwuje ruchy Małego. Biorę fenoterol ale i tak delikatne skurcze się pojawiają ale nie są zbyt regularne. We wtorek idę do lekarza to dowiem się czegoś więcej. Dziękuje za troskę, oklask dla Ciebie 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

To prawda Marta!!! Zgrałyśmy się świetnie. Nie każdy może liczyć na taką pomoc tym bardziej, że tak naprawdę to znamy się tylko z forum. Myślę, że nie zależnie, której dziewczynie trzeba było by pomóc to pomoc była by bezinteresowna. 🙂

Foga gratulację zdolniacha z Ciebie i już!!! Piję Twoje zdrowie co prawda zimnym mleczkiem ale zawsze to wzniesiony toast 🙂

Aniołku kochana Tobie również gratuluje!!! Dałaś radę!!! Oliwka na pewno jest śliczna. Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko się ułożyło. No i oczywiście dużo, dużo zdrówka 🙂

• Mamusia
AAsiu to najważniejsze że skurcze nie są regularne a już jutro 36 tydzień jeszcze jeden przetrzymasz i już na pewno będzie dobrze, buziaki dla Ciebie 😘
Paninka no-spa nie zaszkodzi na pewno mi lekarz kazał brać jakbym miała skurcze to i 3 razy dziennie więc się nie martw niczym.
Marta-lion i Madalena bo my tu wszystkie fajne kobitki jesteśmy 🤪 ale na taką pomoc to czasem wśród znajomych nie można liczyć co u nas.
A ja pewnie wieczorkiem się nie pojawie, bo przyjechał kurier i przywiózł m. sprzety siłowniane 🤪 więc pewnie będzie montował, cieszył się a ja będę musiała patrzeć i mówić jaką to ma super siłownię 🙃

• Mamusia
witajcie brzuszki- wpadam na chwilkę,bo pewnie dłużej nie wytrzymam- cały czas pod łopatką mnie boli i już nie wiem jak mam siedzieć, leżeć itd.

Wszystkiego nie nadrobiłam ale widziałam, że mamy kolejnego bobaska- Aniołek moje gratulacje sużo zdrówka dla świeżo upieczonej mamy i córeczki 🙂
Foga- tobie również gratuluję piąteczki

Ja wczoraj miałam wizytę i lekarz stwierdził, że jeszcze się nie zanosi na poród, ale wszystko może się zdarzyć. Alicja jest już donoszona więc nic tylko czekać 🙂
A ja pokornie proszę o zasadzenie kopa, bo jakoś nie mogę się zmobilizować żeby torbę do szpitala spakować ☺️

• Mamusia
Lydzia może wszystko w swoim czasie, jak mnie dziś duży skurcz dopadł to się zastanawiałam czy iśc leżeć czy biec i pakowac torbę 🤪 ale wybrałam leżenie i póki co więcej nie ma 🤪 ale wiesz Aniołek miała termin na 16 sierpnia chyba a tu o połowę szybciej więc Ty w 37 już jesteś a to oznacza że nie znasz dnia ani godziny 😉

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Lydzia może wszystko w swoim czasie, jak mnie dziś duży skurcz dopadł to się zastanawiałam czy iśc leżeć czy biec i pakowac torbę 🤪 ale wybrałam leżenie i póki co więcej nie ma 🤪 ale wiesz Aniołek miała termin na 16 sierpnia chyba a tu o połowę szybciej więc Ty w 37 już jesteś a to oznacza że nie znasz dnia ani godziny 😉

zdaję sobie z tego sprawę, ale chyba nie dopuszczam tej myśli do siebie 🙂

Wpadlam na chwile zobaczyc co slychac a tu takie nowinki 🙂 🙂 🙂 🙂
DZIEWCZYNY JESTEM Z WAS DUMNA!!!!![color=red][/color]
FOGA ty zdolniacho 😜 no ale przeciez wszystkie sierpnioweczki byly pewne ze dasz rade 🙃 prawda? 🙃 😁
Aniolkukochana cudowne wiesci. Z Oliwcia napewno wszystko bedzie dobrze 🙂 jest dzielna po mamusi wiec wszystko bedzie dobrze 😉
Ojej ale sie serducho raduje 😁 🙂 cudowny dzien 🙂
lece do lazienki zrobic u siebie generalny porzadek na jutro (rano zdarze tylko szybki prysznic wziac i sie umalowac) 😉 wesele brata 🙂 i tak bede pewnie tylko siedziec ale musi byc wszystko cycuś glancuś.
trzymajcie sie kobietki 😘 😘 😘

• Mamusia
Witajcie Mamusie

ja dziś cały dzień zabiegana, rano laboratorium, później lekarz, o 16 miałam się spotkać z położną na badanie ale okazało się to niemożliwe, miałam wpaść do niej do szpitala na dyżur ale okazało się, że dziś wysyp porodów, między godziną 8 a 15 przyjęli 18 porodów i kolejka oczekujących 🤪 🤪
No nic, będziemy próbowały się jutro spotkać, ale nie wiadomo z jakim skutkiem, bo ona ma jutro poród domowy zaplanowany.... kurczę a ja od wczoraj strasznie kiepsko się czuję i ledwo chodzę 😞 No nic, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

Aniołek super wieści, gratuluję ślicznej Oliwki 🙂

Foga gratuluję serdecznie, zdolniacho Ty nasza 🙂

Karolcia i Moniczek Wy chyba następne kolejce 😁 😁

• Mamusia
No zostawić dziewczynki na moment a tu takie wieści 🤪 🤪

Foga gratulacje - 5 była pewna 🙂

Aniołku całusy dla ciebie i Oliwki...i gratulacje 😘 😘 😘

No i to tyle co mogłam wykrzesac z dobrego nastroju. Któras tu pisała,że jakby się ruchy maleństwa się zmniejszyły to ma smigac do lekarza. A ja już podenerwowana jestem...Po tym KTG dowiedziałam się,że nie dość że łożysko zwapnienia ma to i jeszcze mało wód...Już mam czarne myśli jak teraz moje maleństwo się nie rusza... 🤨 😞 😞
Tylko kopniaków mi nie zasadzcie...ja po prostu mam smutek..... 😞 😞

• Mamusia
agapurka2 To jedź do szpitala niech Ci zrobią ktg !! jesteś w takim tyg ciąży, że w każdej chwili możesz rodzić!! po co czekać!! a i martwić się przestaniesz a przecież ty lekarzem nie jesteś i skąd masz wiedzieć czy jest ok??!!
Magdaleno na sierpnióweczkach napisałam obwód brzuchola mego 🙂

• Mamusia
Wysypujemy się pomalutku hehehe teraz to się dopiero zacznie 🙂 🙂 🙂
Wiecie co, dzisiaj dostałam paczkę z Bebilona a w niej ... miś pluszowy dla Małego hehe 🙂 🙂 🙂 fajnie, miło coś takiego dostać tym bardziej że się w ogóle nie spodziewałam że coś przyjdzie. Kiedyś wypełniłam jakiś formularz na stronie bebilona i oto są efekty 🙂

• Mamusia
Nie wiem sama co mam robić...buczeć zaraz bedę... 😞
Te czekanie mnie wykończy...
Nastepne KTG mam w czwartek....
Nic mnie nie boli jak na razie...poleże troszke....Malutki leniwie się rusza. 🥴
Ja nie chce tu złego nastroju wnosić, potrzebuje się wyzalić 😞 😞
A czy któraś z was też ma takie mocno dojrzałe łożysko?

marta-lion napisał(a):
Dziewczyny muszę wam powiedzieć że jestem z was dumna.
Zachowalyście się wspaniale.
Jedno info o pomocy i byłyście gotowe pomagać.
Naprawdę jesteście super.

Dobra i właściwie zainicjowana chęć pomocy w takim gronie - nie mogło być inaczej 🙂

• Mamusia
agapurka2 napisał(a):
Nie wiem sama co mam robić...buczeć zaraz bedę... 😞
Te czekanie mnie wykończy...
Nastepne KTG mam w czwartek....
Nic mnie nie boli jak na razie...poleże troszke....Malutki leniwie się rusza. 🥴
Ja nie chce tu złego nastroju wnosić, potrzebuje się wyzalić 😞 😞
A czy któraś z was też ma takie mocno dojrzałe łożysko?

ja bym chyba mimo wszystko jechała do szpitala do czwartku to możesz już Filipka mieć w ramionach 🙂widzisz jak co jakiś czas któraś się rozpakowywuje 🙂
ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak moje łożysko i ilość wód aż w pon zapytam o to i ktg też jeszcze nie miałam robione wszystko przede mną!
NIE SMUĆ SIĘ !! 🙂