Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Eleeza napisał(a):
.... kurczę a ja od wczoraj strasznie kiepsko się czuję i ledwo chodzę 😞 No nic, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

Na czym to kiepsko polega? Ogólnie samopoczucie czy coś brzuszkowo-mariolkowo?

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza napisał(a):
.... kurczę a ja od wczoraj strasznie kiepsko się czuję i ledwo chodzę 😞 No nic, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

Na czym to kiepsko polega? Ogólnie samopoczucie czy coś brzuszkowo-mariolkowo?

brzuszkowo- mariolkowo 😞 od wczoraj mam wrażenie, że Liwcia wstawiła mi się w kanał rodny stópkami i kopie z całej siły, a do tego główką mi się boleśnie wybija pod prawą piersią albo wchodzi pod żebra 😞 Od wczoraj staram się leżeć jak najwięcej, ale niewiele to pomaga. Dziś musiałam pojechać do laboratorium i alergologa i ledwo dałam radę (mąż musiał wyjechać) ludzie się za mną oglądali bo chodziłam jak gejsza, mini kroczki i nóżki ciasno razem. Ehhh, myślałam, że położna mnie dziś zbada i powie co się dzieje, a tu klops, no może jutro się uda a jak nie to muszę poczekać do środowej wizyty.
A dziś w nocy moja Liwka śniła się kilku osobom, mam nadzieję, że to dobry znak...

Eleeza to trzymam kciuki żeby Liwcia zmieniła pozycję 😉
a dla spokoju mam nadzieję, że jutro będziesz zbadana,
bo do środy jeszcze troszkę czasu jest.

Diviana napisał(a):
Wiadomość od Fogi
Z powodu wichury i deszczu nie ma internetu ani prądu, więc przekazuje podziękowania za trzymanie kciuków i stawia lampkę wirtualnego szampana 😎

To na zdrowie 🤪

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Ja muszę zacząć wcześniej wstawać i wchodzić na brzuszka bo takie super wiadomości mnie omijają.

ANIOŁEK GRATULUJE 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I CÓRECZKI 😘

FOGA JA TAM SIĘ NAWET NIE DENERWOWAŁAM TWOJĄ OBRONĄ, BO WIEDZIAŁAM, ŻE PÓJDZIE CI ŚWIETNIE 😜 😜 😜 😜 😜 😜 GRATULUJE!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Mapa dzięki 😘 ale moja alergolog dała mi dziś brutalnie do zrozumienia, że mam przyjąć do wiadomości , że Mała tak już zostanie i cesarka praktycznie pewna, tylko obgadałyśmy co mam powiedzieć anestezjologowi przed podaniem znieczulenia (mam na myśli moją astmę i alergię).

Eleeza napisał(a):
Mapa dzięki 😘 ale moja alergolog dała mi dziś brutalnie do zrozumienia, że mam przyjąć do wiadomości , że Mała tak już zostanie i cesarka praktycznie pewna, tylko obgadałyśmy co mam powiedzieć anestezjologowi przed podaniem znieczulenia (mam na myśli moją astmę i alergię).

No to chociaż za zmianę pozycji na bardziej komfortową dla Mamusi 😉

postanowiłam poczytać co piszecie zanim pochwalę się wizytą a tu takie wieści 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
ANIOŁEK SERDECZNE GRATULACJE - DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I OLIWKI 😁 😁 😁 😎

FOGA - jestem z Ciebie dumna hihi 😜 😎

no a u mnie po wizycie równie dobrze 😉...Tosia nadal jest dziewczynką hehe,ma odpowiednią ilość wód,łożysko zdrowe a główny lokator gotów na wyjście 😜 😜 😜 ... a waga wg USG 3420g
tak więc pan doktor stwierdził że mogę urodzić dziś ale niekoniecznie - wszystko teraz zależy od dzidki hehe...mamm się nie stresować , w razie co łykać no-spę i czekać na wielkie bum 🤪

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza napisał(a):

No to chociaż za zmianę pozycji na bardziej komfortową dla Mamusi 😉

Od wczoraj ją o to proszę, póki co bezskutecznie 😉 Uparta bestyjka... po mamusi 😉

• Mamusia
BABKI JESTEŚCIE ŚWIETNE, że chciałyście pomagać Aniołkowi 🙂 wielkie dzięki
jestem jej kuzynką, byłam dzisiaj u niej, boli ją po cesarce, ale najbardziej boli to, że nie widzi małej, bo Oliwka leży na noworodkach. Aniołek leży na normalnej sali, gdzie inne mamy mają dzidziusie i widzi jak tamte się cieszą maluchami, a ona nie może 😞 więc jak macie do niej telefon to piszcie, niech ma jak najwięcej wsparcia
życzę Wam udanych, szybkich i jak najmniej bolesnych porodów 😉

• Mamusia
anochi napisał(a):
jestem jej kuzynką, byłam dzisiaj u niej, boli ją po cesarce, ale najbardziej boli to, że nie widzi małej, bo Oliwka leży na noworodkach. Aniołek leży na normalnej sali, gdzie inne mamy mają dzidziusie i widzi jak tamte się cieszą maluchami, a ona nie może 😞 więc jak macie do niej telefon to piszcie, niech ma jak najwięcej wsparcia

A dlaczego nie ma?? malutka w inkubatorze leży?? przecież mamusie po cc też mogą mieć maluszki przy sobie!

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
anochi napisał(a):

A dlaczego nie ma?? malutka w inkubatorze leży?? przecież mamusie po cc też mogą mieć maluszki przy sobie!

nie ma małej, bo jednak z tą nerką jedną nie jest wszystko ok i musi być dziecko pod obserwacją i leży na neopatologii - nawet jakby były problemy wspominano o operacji i usuwaniu nerki, ale chcą najpierw poobserwować dziecko, a aniołek po cesarce ruszyć się nie może, tylko zaraz po porodzie chwilę mała widziała i później na filmikach od tatusia

• Mamusia
anochi napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
anochi napisał(a):

nie ma małej, bo jednak z tą nerką jedną nie jest wszystko ok i musi być dziecko pod obserwacją i leży na neopatologii - nawet jakby były problemy wspominano o operacji i usuwaniu nerki, ale chcą najpierw poobserwować dziecko, a aniołek po cesarce ruszyć się nie może, tylko zaraz po porodzie chwilę mała widziała i później na filmikach od tatusia

Oj to faktycznie nie fajnie ale oby z malutka było ok!! nadrobią później tą niedogodność nie widzenia się 🙂 🙂POZDRÓW JĄ OD NAS!!!!! 🙂