Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Dziękuję Madalena 🙂

Szkoda było by Cię widzieć pierwszy i ostatni raz w ciąży. Bo na prawdę ciąża Ci służy.

Kochana jesteś 😘 😘 😘 ale jeszcze trzeba pamiętać o finansach i innych rzeczach nie tylko o wyglądzie w ciąży 😉 choć ostatnio rozmawialiśmy znów z mężem i jednak chyba nie podda się wazektomii, więc może za pare latek jak się ustabilizujemy finansowo i psychicznie 😉 nam się coś odmieni (mam nadzieję że jednak będzie lepiej) póki co stoimy na stanowisko że Alicja będzie jedynaczką 😎

_Evelina_ napisał(a):
Ja dzis ide na ktg. Magda mojej siostrze lekarka zalecila 5km spacer w dosc szybkim tempie bo byla po terminie. Jak szla zaczal ja bolec brzusch a jak wrocila to od razu do szpitala. Moze to jaksa metoda 🙂

hmmmm dziękuję za radę. Ale wiesz ja już myłam okna, prałam dywan na kucaka i nie zliczyłam już ile razy weszłam i zeszłam na moje 4 piętro. I dalej nic 🙂 😁 🤪 🤪

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
_Evelina_ napisał(a):
Ja dzis ide na ktg. Magda mojej siostrze lekarka zalecila 5km spacer w dosc szybkim tempie bo byla po terminie. Jak szla zaczal ja bolec brzusch a jak wrocila to od razu do szpitala. Moze to jaksa metoda 🙂

hmmmm dziękuję za radę. Ale wiesz ja już myłam okna, prałam dywan na kucaka i nie zliczyłam już ile razy weszłam i zeszłam na moje 4 piętro. I dalej nic 🙂 😁 🤪 🤪

Może jeszcze nie pora Szymka, no bo po praniu dywanu to myślę sobie że raczej skurcze powinny się pojawić.

Diviana napisał(a):
madalena20 napisał(a):
_Evelina_ napisał(a):

Może jeszcze nie pora Szymka, no bo po praniu dywanu to myślę sobie że raczej skurcze powinny się pojawić.

Wieszzz i były ale co z tego jak po jakimś czasie przeszły. 😞 😞 😞

• Mamusia
Madalena to może wypierz 3 dywany to nie przejdą 😉 bo u Ciebie to już pora jednak, ja tylko o myciu okien, wieszaniu firan, zmywaniu podłogi i seksie słyszałam na wywołanie porodu. Ale szczerze mówiąc u mnie tylko mycie podłogi wywołuje skurcze.

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!!
widze ze nie ma zadnych wiesci o nowonarodzonych bobasach 😁

Diviana i po raz kolejny z czystym sumieniem moge powiedziec do Ciebie CHUDZIELCU!!!!!!!

_Evelina_ widze ze mamy podobne plany 😉 😉 😉, ja tez ze tydzien chce zaczac myc okna...i nie moge sie doczekac az podloge na kolanach umyje bo juz nie moge patrzec jak panele umyte mopem wygladaja 😠

madalena ja tez mysle ze jak zapisalas sie na sierpniowy to musisz czekac 😉 😉 😉

Cześć brzuszki,
Szkoda, że jeszcze nie ma żadnych wieści od Aneczki.
Diviana, śliczne zdjęcie w avatarku - tak jak napisała Madalena, dobrze ci z ciążowym brzuszkiem. A gdzie te twoje kilogramy na które tak narzekałaś????
A co do drugiego dzidziusia - zastanówcie się dobrze, żeby czasem zbyt pochopnie nie podjąć tak poważnych decyzji. Życie toczy się różnymi drogami, kto wie czy za parę lat nie zechcecie powiększyć rodzinki.
Ja do decyzji o drugim dziecku dojrzewałam 6 lat, hi,hi.
Moniq - na swędzący brzuszek spróbuj Physio- gel (krem lub balsam). Kupuje się go w aptece, mi pomógł. Na początku trzeba go stosować bardzo często - jak tylko poczujesz, że brzuch znów zaczyna swędzieć. Po 1-2 dniach powinnaś poczuć ulgę. Jeżeli nie zużyjesz całego opakowania to krem możesz wykorzystać do twarzy a balsam do ciała (rewelacyjny po opalaniu)

A co do wywołania porodu, to mój małż bardzo się stresuje, żeby nas mała nie zaskoczyła znienacka i zabrania mi absolutnie wszystkiego 😉
Nie wolno mi szybko chodzić, schylać się, o sportach ekstremalnych (typu mycie okien, dywanów i chodzenie po schodach) to w ogóle nie myślę.
A od paru dni to nawet nie dotyka mojego brzuszka bo myśli, że jak za mocno dotknie córcię to ta... wypadnie 😁
Ehh, chłopy, czasem to jak dzieci są.

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Nie wiem dokladnie ale chyba 500 zl biora

Dla mnie to niestety sporo 😞 biorąc pod uwagę fakt, że nie dostałam z jakiś powodów pensji 😠 a ściągneli mi ratę pożyczki, nie było wystarczająco środków, to jestem póki co na minusie 😞