Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

lydziaa84 napisał(a):

Mam pytanie jak wasze maluchy reagowały na pierwsze kąpiele??
I kiedy poszłyście na pierwszy spacer??

lydzia, nasz Ksawier lubi się kąpać, ale musi mieć cieplejszą wode niż zalecają 😉 tak koło 39 a nawet 40 😜 a co do spacerku, to my pierwszy mieliśmy dzień po wyjściu ze szpitala - czyli jak Ksawier miał 4 dni 🙂

Kornelka trzymam kciuki 🙂

Andzelika gratuluję dobrych wieści 🙂
To możesz teraz korzystać ze swobodnego czasu 🙂

Moniczek jak miło czytać, że jesteście szczęśliwe w domku 🙂
A "Życiowy dorobek" imponujący 🙂

• Mamusia
Dzień dobry
Magdalena uroczych masz synków.
Maluszki sierpniowe same słodziaki 🙂

Co do laktatorów to ostatnio szukałam w necie i przystępną cenę + dobre opinie były o Tommie Tippee. Na razie sama nie kupiłam ale jak będzie taka potrzeba to wybiorę z tej firmy.

Miłego dnia wszystkim życzę 🙂

siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

lydzia, nasz Ksawier lubi się kąpać, ale musi mieć cieplejszą wode niż zalecają 😉 tak koło 39 a nawet 40 😜 a co do spacerku, to my pierwszy mieliśmy dzień po wyjściu ze szpitala - czyli jak Ksawier miał 4 dni 🙂

siehankowa a Szymek w wodzie jako tako ale jak go wyciągamy z wanienki to jest jeden wielki krzyk i płacz do momentu aż go całkowicie nie ubiorę 🙂 heh mogła bym brać udział w zawodach na jak najszybsze ubieranie noworodka hehe 🙂 tak mnie już wyszkolił.

Pati123 napisał(a):
Dziewuszki a jakich laktatorów używacie ręcznych czy elektrycznych i jakiej firmy? Bo właśnie tak sobie myślę,że chyba jak pójdę do szpitala po cesarce zdało by się moją laktację jakoś rozruszać a same herbatki nie pomogą...więc zdałoby się mieć jakiś laktator...tylko nie mam pojęcia jaki 😞

pati, ja mam ręczny... ale teraz przestałam go uzywać, bo unormował mi sie pokarm... ale tak koło 3 miesiąca Ksawiera bedę ściagała na nowo, żeby pózniej do butelki go przyuczać... bo po macierzyńskim do pracy niestety trzeba wracać.... 🤢

madalena20 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

siehankowa a Szymek w wodzie jako tako ale jak go wyciągamy z wanienki to jest jeden wielki krzyk i płacz do momentu aż go całkowicie nie ubiorę 🙂 heh mogła bym brać udział w zawodach na jak najszybsze ubieranie noworodka hehe 🙂 tak mnie już wyszkolił.

madalena, Ksawier ma to samo 😁

moniczek napisał(a):
a to mój "życiowy dorobek" 🤪 🤪 🤪

i najmniejszy skarb w domowych pieleszach

w tych czasach nie wiele osób decyduje sie na taki dorobek... ale ja podziwiam, tych, co jednak się decydują 🙂 i sama chciałabym mieć 3 dzieciaczków 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Dziewuszki a jakich laktatorów używacie ręcznych czy elektrycznych i jakiej firmy? Bo właśnie tak sobie myślę,że chyba jak pójdę do szpitala po cesarce zdało by się moją laktację jakoś rozruszać a same herbatki nie pomogą...więc zdałoby się mieć jakiś laktator...tylko nie mam pojęcia jaki 😞

pati, ja mam ręczny... ale teraz przestałam go uzywać, bo unormował mi sie pokarm... ale tak koło 3 miesiąca Ksawiera bedę ściagała na nowo, żeby pózniej do butelki go przyuczać... bo po macierzyńskim do pracy niestety trzeba wracać.... 🤢

Nie myśl na razie o tym tylko ciesz się maleństwem 🙂
Ja właśnie uzyskałąm info od księgowej o urlopie macierzyńskim i zaległym wypoczynkowym...Uzbierało mi się tego 🙂
Więc spokojnie do kwietnia z małą będę mogła sobie pobyć 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
no to sie wam pochwaliłam wózkiem 😠 😠 😠 😠teściowa nie pozwoliła go na razie przynosić do domu dopiero jak będę miała wracać ze szpitala to go przyniosą od babci bo przecież gdzie teraz go będziemy trzymać a później kuźwa to gdzie??!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
no normalnie wszytko musi być jak ona chce!!!!!! aż dziw, że łóżeczko mogliśmy sobie rozłożyć

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Ten jest ponoć dobry moja bratowa używała go i była zadowolona ale to już większy wydatek :
http://bedemama.bazarek.pl/opis/2047685/laktator-reczny-isis-scf-30020-philips-avent.html

Ja go kupiłam, ale za 109zł w sklepie i z dwoma pojemnikami do przechowywania w lodówce, moja kuzynka go używała i bardzo sobie chwaliła.
wiec to pewnie zalezy gdzie sie go kupi.

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki

My nadal w dwupaku, ale to chyba nikogo nie zdziwi 😁 😁

Zdjęcie wózka wstawię jak się zmobilizuję i zrobię 😉

Moniczek i Madalena dzieciaczki jak marzenie 🙂

Mapa mnie KTG ostatnio bardziej stresuje niż cieszy, bo zawsze Mała coś "wywinie", wczoraj była nerwowa a do tego miała przez ponad 10 minut czkawkę 😉

Pati i Paninka gratuluję skończonych tygodni 🙂

Diviana powodzenia na wizycie, na pewno z pęcherzem wszystko będzie ok 🙂

Kornelka powodzenia 🙂

eleeza Twoje dzieciątko grzecznie czeka na powrót położnej tak 🙃 hiihi
nie wiem jak Wy ale ja przy pierwszej ciąży którą przenosiłam to miałam dość heh - cały czas wyczekiwałam na skurcze z zegarkiem w ręku 🤔 i nie mogłam się doczekać aż w końcu ktoś mi powiedział że mam wieczorem wypić megamocną kawę i wziąc cieplejszą kąpiel no i w nocy odeszły mi wody ...
cała reszta urodziła się przed terminem więc nie zdążyłam się denerwować 😉

• Mamusia
Moniczek Mała grzecznie czeka na powrót położnej 🙂
Jak to powiedziała wczoraj moja ginekolog "chyba nie daje sobie pani psychicznie przyzwolenia na poród" i to najwłaściwiej obrazuje moją sytuację 😁 😁 😁
Mam tylko nadzieję, że nie przesadzę w drugą stronę, bo powiedziała też " całe życie w ciąży pani nie może chodzić i prędzej czy później wydostaniemy z pani to dziecko" 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Brałyście może w ciąży Clotrimazolum ?

Ja wczoraj na wizycie powiedziałam, że od kilku dni czasem piecze i boli mnie mariolka i dostałam te globulki "tak na wszelki wypadek" i nie wiem czy ich używać czy sobie odpuścić ☺️ ☺️

Ja brałam i szybko mi się wszystko zagoiło 🙂 znaczy przestało piec itp 🙂