Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mapa napisał(a):
Aaa i zapisałam nas na warsztaty chustowania-juppi 😁
Ciekawa jestem ich bardzo 🙂
O! Super - to daj znać, jak będziesz po! Też chciałabym się na takie warsztaty zapisać! 🙂 A to takie bardziej kameralne z nauką wiązania, czy takie ogólne? I jaki koszt?

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion, a powiedz, czy do tej sesji to szukaliście w necie jakiś inspiracji? Czy wszystko spontanicznie? Czy może fotograf Wam coś sugerował?
My też chcemy taką sesję - ale u mojego kolegi z LO, który jest fotografem 🙂 tylko on chyba jeszcze nie robił takiej sesji i właśnie nie wiem, czy coś wymyślać... jakiś scenariusz tej sesji... Do sesji ślubnej wymyślaliśmy wcześniej miejsca 🙂

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Taki 3000-3300g maluch swoja siłą napiera na szyjkę itp. a tym samym pomaga w postępie porodu.

No...taka waga moim zdaniem jest idealna 🙂
A zaliczam ją do tych mniejszych wag urodzeniowych z tego co ostatnio obserwuję wśród znajomych 🙂

Hehe wiesz to tylko moje zdanie. Mam kilka koleżanek które rodziły maluchy 2600g a nameczyły się przy tym o niebo więcej niż ja, i jeszcze były nacinane 😮
Ale ze mnie taki ginekolog-położnik jak z koziej d... trąba 🤪 🤪 🤪

agusiakowalczyk napisał(a):
O! Super - to daj znać, jak będziesz po! Też chciałabym się na takie warsztaty zapisać! 🙂 A to takie bardziej kameralne z nauką wiązania, czy takie ogólne? I jaki koszt?

Tak tak, takie dla 10 osób z nauką wiązania właśnie, bo na teorii mi nie zależy 😉
9 lipca, około 2-3h
A koszt to albo 40zł od osoby albo 60 od pary - ja idę z Mężem 🙂
Szukałam jakiś bezpłatnych bo czasem są w ramach reklamy lub przy różnych organizacjach
ale nic w najbliższym czasie nie widzę...

marta-lion, a powiedz, czy do tej sesji to szukaliście w necie jakiś inspiracji? Czy wszystko spontanicznie? Czy może fotograf Wam coś sugerował?
My też chcemy taką sesję - ale u mojego kolegi z LO, który jest fotografem 🙂 tylko on chyba jeszcze nie robił takiej sesji i właśnie nie wiem, czy coś wymyślać... jakiś scenariusz tej sesji... Do sesji ślubnej wymyślaliśmy wcześniej miejsca 🙂

Hmmm.... Wiesz u nas było tak. Ja poprosiłam moją fotografkę o propozycje, Poniewaz ona nie udostępnia sesji ciążowych, a czasem tez rodzinnych. Poprosiłam by przysłała mi przykłady zdjęć z tych dostepnych w necie ktore ona tez wykonuje. Sama też przeslałam jej kilka propozycji zdjęć znalezionych w necie. I tak powstały inspiracje. W czasie sesji oni i tak mieli więcej pomysłów. Co do miejsca. U nas było tak że nie było możliwości studia, i odpadał dom. Wynajęliśmy apartament dwupokojowy (sypialnia z łożem, i salon z stylową sofą), hotel posiadał też ogród z widokiem na góry, więc mieliśmy załatwiony plener i wnętrza. Sesja trwała prawie 3 godziny. Wiesz jak myślę o tym teraz to przychodzi mi do głowy o mogliśmy jeszcze cyknąć taka fotke czy taką. Ale nie da sie zrobić wszystkiego. U nas też były dzieci. Z jednej strony to minus bo nie da się zrobić wszystkiego, być w kilku miejscach bo to zbyt uciążliwe, a z drugiej ogromny plus bo więcej inspiracji i zdjęcia ciekawsze i weselsze.

mapa napisał(a):

Tak tak, takie dla 10 osób z nauką wiązania właśnie, bo na teorii mi nie zależy 😉
9 lipca, około 2-3h
A koszt to albo 40zł od osoby albo 60 od pary - ja idę z Mężem 🙂
Szukałam jakiś bezpłatnych bo czasem są w ramach reklamy lub przy różnych organizacjach
ale nic w najbliższym czasie nie widzę...

O-to super-a gdzie te warsztaty? Może wycieczkę sobie zrobimy 😉

wrr i teraz jeszcze dyro ma problem z moimi kwalifikacjami w momencie awansu.... już mam tego dość, jakby szukali dziury w całym... Zadzwoniłam do KO żeby się upewnić, czy mam wszystko w porządku, to jeszcze miałam przeprawę z niemiłą panią przez telefon...........
Jeszcze trochę i się okaże,że może jest ktoś chętny na moje miejsce pracy i nie będę miała do czego wracać po macierzyńskim 😮 🤢

marta-lion aha-no to chyba też poszukam w necie - ale to racja, że mało zdjęć z takich sesji jest udostępnianych publicznie. Sama pewnie też nie będę chciała się na to zgodzić... Chociaż kto wie! 😁
Z dzieciaczkami to na pewno przesłodkie te zdjęcia! Juz sobie je wyobrażam! 😁
To zobaczymy... Tomek nie chce studia-nie wiem czemu właściwie... Chce w plenerze - ale ja w plenerze nie za bardzo będę chciała się odsłaniać np. 😜 😜 także jeszcze pomyślimy... 🙂

Foga napisał(a):
wrr i teraz jeszcze dyro ma problem z moimi kwalifikacjami w momencie awansu.... już mam tego dość, jakby szukali dziury w całym... Zadzwoniłam do KO żeby się upewnić, czy mam wszystko w porządku, to jeszcze miałam przeprawę z niemiłą panią przez telefon...........
Jeszcze trochę i się okaże,że może jest ktoś chętny na moje miejsce pracy i nie będę miała do czego wracać po macierzyńskim 😮 🤢
Uuuu... to świństwo.... Akurat teraz mają takie problemy? 😠 niefajnie... Ale nie gryź się tym! Walcz o swoje, ale na spokojnie!

• Mamusia
dziewczynki ja uciekam do lekarza. licze na Wasze kciuki i wsparcie, chociaz oprocz tych pojedynczych plamek na gorze brzuszka na dole zauwazylam taki placek z samych krostek, i tak wmawiam sobie ze to moze proszek do prania czy inne uczulenie ale caly czas uzywam tych samych produktow...no nic za jakas godz powinnam byc juz w domu i wszystko wiedziec 🥴

A ja dostałam zdjęcie fotelika, jaki pożyczymy 🙂
🙂
taki kolor "chłopakowy"! A przecież szef ma dziewczynkę hehehehe 😉
Ale dla nas to lepiej 🙂

fajny, taki militarny 🙂

jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk szkoda, że nie byłaś z nami na lodach 😞
karolciakam chciala ci wyslac fotke jak sie objadamy lodami hehe ale nie chciala cie denerwowac...
bo ty w pracy 😉
Mogłyście przesłać! 😁 CHociaż bym sobie wyobraziła, że jestem z Wami 🙂 Mam nadzieję, ze następnym razem się uda! 🙂
A ten fotelik też mi się podoba. Właśnie może być ciężkawy, tak mi się wydaje... chociaż Tomek mówi, ze jest "taki jak inne" 🙃 Ale fajnie, że jest bezpieczny i że mamy go za free 😁 🙃

• Mamusia
witajcie Laseczki 🙂 🙂 🙂
My dzisiaj tak późno tutaj bo troszkę spraw z rana było. Jeszcze musiałam jechać do lekarza bo nagrał Nam wszystkie zdjęcia i filmiki z USG 🤪 🤪 🤪 🤪Jak znajde chwilke to powrzucam, zwłaszcza jeden z 14 tc jak niunia moja fika w brzuszku mamusi 😁 😁 😁 😁
Mamusie gratuluje udanych wizyt. 🙂
Paninka trzymam kciuki żeby to nie była ospa 😉 😉 😉 😉 Panda, hi hi hi rozbawił mnie twój małż 😁
Siehankowa autko super, na pewno wygodne 😉 😉 😉 Kurcze, a ja cos swojego nie mogę sprzedać 😠
agusiakowalczyk slicznie wygladałaś na slubie i ten brzuszek tak subtelnie ci odstawał, super 😉 😉 😉
Martusia Twój brzuszek też słodki 😁 😁 😁 😁 taki duuuuży 😁
A pamiętacie jak w kwietniu jeszcze takie te Nasze brzuszki malutkie były. teraz zaledwie czerwiec a tu takie piły ogromne 😲 😲 😲 😲 Jejku, kiedy to urosło 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ja juz w domku...i nadal nic nie wiem 😲 pani doktor stwierdzila ze na podstawie tego ciezko stwierdzic co to jest i ze mam czekac...albo mnie wysypie ( i bedzie pewnosc) albo nie...powyciagala ksiegi i encyklopedie i okazalo sie ze i tak nic nie moze mi przepisac wiec nawet jesli to ospa to sama bede musiala sobie z nia poradzic...ale pocieszyla mnie ze teraz jesli juz musi mi sie przytrafic to jest najlepszy okres, najbezpieczniejszy dla malej...marne pocieszenie ale z braku laku 😉 😉 😉