Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hihi, ja wczoraj zważyłam się u doktorka i wyszło, ze jestem 5 kg na plusie... ale to ostatnie 1,5 miesiąca sprawiło, bo wreszcie nie wymiotowałam i nie miałam tak masakrycznej zgagi...
Co do ogórków to madalena ja wrzucam na oko... z przewagą na sporo kopru, chrzanu i czosnku na spód w środku pomiędzy ogórami i na wierzch a potem zalewam to gorącą woda w proporcji 1l wody/ 1 duża łyżka soli..... raczej zawsze się udają i nie są za słone... no chyba, że ogórki jakieś pędzone, to wtedy nie są smaczne 🙂 Na pewno ci się udadzą 🙂 smacznego

Babcia mi mówiłam, że mój tata ważył 5 kg, jak się urodził. Ona przytyła prawie 40 kg. Ale na szczęście ja chyba z tymi sprawami w mamę się wdałam 😁 A Mały, jak na razie książkowo ważył, a jutro się okaże czy trzyma kondycję heh 😁 😁

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Paninka napisał(a):
madalena u mnie wrzuca sie jeszcze liscie wisni debu albo winogrona...moja mama zawsze tak robi i sa pycha 😜 😜 😜

chyba dodaje się je dla twardości ogórków

nie wiem, mozliwe...myslalam ze moze jakiegos owocowego smaczku dodaja 🙃

dzień dobry brzuszki
mapa i Milium gratuluję udanych wizyt 🙂
A dziewczynki które jeszcze dzis maja wizyty to zycze powodzenia i trzymam kciuki 🙂
Co do wagi to ja mam ok 11,5 kg,jestem ciekawa ile jeszcze przytyje.Najwazniejsze,że mały przybiera na wadze i rosnie 🙂
paninka mam nadzieje ,że to fałszywy alarm i zadnej ospy nie bedziesz miała.Moja sioatra i siostrzenica kuzynka tez to dzidostwo miały jakies trzy lata temu,mi sie udało,że sie nie zaraziłam,ale tez panikowałam z każdej krostki,która mi sie pojawiła.
siehankowa ładna bryka,na pewno pakowna.
A co do obiadku u mnie dzis mięsko,poledwica,młode ziemniaczki z koperkiem i surówka.
Co do tego paciarkowca,to u nas w szpiatlu jest to badanie wymagane,i robi sie je po 35 tygodniu.Więc ja bede miała robione w 36 tygodniu,bo nastepna wizyta 12 lipca 🙂
A dziewczynki,które sie wybrały na lody to zycze smacznego,szkoda ,że Warszawa tak daleko ode mnie.

Foga, to odpuść i idz do odmu...
mnie na szczęście oszczędzają teraz, i są wyrozumiali - chcę iść szybciej do domu - to idę, i nikt nie ma pretensji 🙂 ale to tylko dlatego, że moja koleżanka jest na urlopie do 27. i zależy im, żebym nie poszła na L4, bo ktos pracowac musi... tak więc nie jest to bezinteresowna "troska" 😜

Paninka napisał(a):
madalena u mnie wrzuca sie jeszcze liscie wisni debu albo winogrona...moja mama zawsze tak robi i sa pycha 😜 😜 😜

u mnie wiśni, dębu i czarnej porzeczki 🙂

Jo-aneczka - właśnie przeczytałam Twój wpis
"A co do bakterii ..... hmmmm... ja się ich nie obawiam.
Nie wiem czy pamiętacie, ale wspominałam o dawnej pasji mojej córki - żuciu ogona kota.
Przy takich atrakcjach, kilka bakterii na gąbce nie rob na mnie najmniejszego wrażenia"

Żucie ogona kota?! 😁 🤪 🙃 A co kot na to?! 😁 To ciekawe, jak nasz Fredek zareaguje, jeśli Szymek będzie miał takie hobby! 😁

Foga to uciekaj do domku 🙂
agusiakowalczyk zapomniałam napisac,ze bardzo ładnie wygladałas na weselu 🙂
A co do ogórków małosolnych,to ja dzis się skusiłam na kupno w sklepie,juz tak ładnie pachniały ,ze nie mogłam sie powstarzymac.Ale pewnie,tez nie długo sie zmobiluzuję i zaprawie,chociaz nie pamietam jak to robiłam w zeszłym roku 🤨

Dzięki za dobre rady!!! Podeszłam do tematu profesjonalnie i nawet specjalny garnek zamówiłam do tych ogóreczków 🙂 Jutro czekam na kuriera i mogę zabierać się za przyrządzanie 🙂
A tak wygląda garnuszek 🙂
http://allegro.pl/sloj-3l-ogorki-garnek-kamionka-wiejski-stol-i1653183584.html

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Dzięki za dobre rady!!! Podeszłam do tematu profesjonalnie i nawet specjalny garnek zamówiłam do tych ogóreczków 🙂 Jutro czekam na kuriera i mogę zabierać się za przyrządzanie 🙂
A tak wygląda garnuszek 🙂
http://allegro.pl/sloj-3l-ogorki-garnek-kamionka-wiejski-stol-i1653183584.html

Ooo fajniusi ten garnek 🙂

• Mamusia
Naleśniczki się pieką 🙂 Starszy już przyszedł ze szkoły, więc dzieciaki zaraz będą jadły 🙂
Jeszcze tylko mąż i dziadek do nakarmienia zostaną, ale to dopiero o trzeciej 🙂
Bo ja mam jeszcze takiego 94- letniego dziadka, któremu gotuje, ale on mieszka osobno 🙂

Ja też zabieram się za obiadek, bo odkąd wróciłam pochłaniam tylko merci ☺️

Dostałam dziś przelew z ZUS-u i naprawdę nie ogarniam tych kwot 😮

Aaa i zapisałam nas na warsztaty chustowania-juppi 😁
Ciekawa jestem ich bardzo 🙂

Hehe widzę że dwa tematy waga i ogórki.

No więc co do ogórków się nie wypowiem, nie umiem ich robić, wolę stanowczo jak zrobią to za mnie inni 🤪 🤪 🤪.

Co do wagi. Też jestem zdania że waga mamy w niewielkim stopniu ma wpływ na wagę dziecka. Ma wpływ w przypadku radykalnie małego tycia matki, wtedy i maluch może być niedożywiony, bo brak składników - nie ma kogo objadać 🙂
Jeśli chodzi o rodzenie to nie do końca prawda że małe dziecko rodzi się łatwiej. Jak bardzo małe dziecko to swoją wagą nie pomaga w porodzie. Taki 3000-3300g maluch swoja siłą napiera na szyjkę itp. a tym samym pomaga w postępie porodu. Takie moje zdanie.

marta-lion napisał(a):
Taki 3000-3300g maluch swoja siłą napiera na szyjkę itp. a tym samym pomaga w postępie porodu.

No...taka waga moim zdaniem jest idealna 🙂
A zaliczam ją do tych mniejszych wag urodzeniowych z tego co ostatnio obserwuję wśród znajomych 🙂