Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Co do smoczków-uspokajaczy piszecie cos o niezbędności. Hehe u mnie ani jedna ani druga panna nie miała takiego smoczka. Nie dlatego że ja jakaś radykalna jestem, hehe wszystko jest dla ludzi. U mnie poprostu żadna nie chciała, kiedy dawałam smoczka, pluły 😉 Z jedną i drugą miałam ze trzy rodzaje, żaden nie przypadł do gustu, więc po co na siłę.
Ale za to nie wiem co to znaczy odzwyczajanie od smoczka, płacze itp. Nigdy nie miałam tez problemu z tym, że wpychały wszystko do buzi, ani też że zabierały smoczki innym dzieciom.

Hehehe... jakbym czytała o sobie i moich kobietkach. Też obie nie chciały smoczka. W moim przypadku jednak smoczek przydał się w szpitalu. Kiedy chciałam iść pod prysznic dziewczyny z sali zerkały na małą i jakby co dawały jej smoka 😉 To był plus tego że na sali było nas 5 dziewczyn. Coś jak nasze forum na żywo, pomoc, pogaduchy, wsparcie i wymiana doświadczeń 😉

siehankowa świetne autko! wszystko zapakujesz na rodzinną wyprawę 😆

wizytowym mamusiom życzę powodzenia 🙃

smoczki mam 2 różne kształty końcóweczki. anatomiczny i ołówkowy, zobaczymy może taj jak u niektórych mam, wcale on nie będzie potrzebny.

w weekend pojechałam nad jeziorko do Gołuchowa, wywaliłam troszkę brzusio na wierzch w takim półcieniu i chyba byłam jedyną ciężarówką na plaży. złapałam troszkę słoneczka - aż miłooo jak już wracałam do auta, na plażę szły jeszcze dwie brzuchatki 😁
oczywiście taka ciężarna z gołym brzuszkiem w miejscu publicznym to atrakcja nr 1!!!

a i jeszcze pytanko o butelki TT, czy któraś z mam ma linka na allegro do jakichś fajnych sprawdzonych butelek? jest troszkę rodzai, a ja nie wiem jaką zakupić(małą, większą z jakim smokiem ?) pozatym chciałabym karmić piersią po porodzie, ale lepiej mieć w zapasie butle, nigdy nie wiadomo czy pokarmu nie bedzie mało 🤨

Miłego dnia życzę

raspberry86, ja słyszałam, że nie wolno wystawiać gołego brzuszka na słońce 🤔
co do butelek, to ja kupowałam 2 z TT antykolkowe ze smoczkami o wolnym przepływie i z takim czujnikiem ciepła, jedną małą 150 i jedną dużą 260 ... tutaj masz link TT

Cześć, Kochane Brzuszki! 😁

Dostałam smsa od karolciakam, to od razu weszłam! 🙂
Niestety nie miałam wczoraj zupełnie czasu 😞 a tym bardziej w weekend...

A na lody na 11.30 też nie dam rady dzisiaj, bo siedzę w pracy do 17... 😞

Wesele udało się super i wytrwałam całą noc! 😁 o 5 wróciliśmy 🙂 na szczęście zaczęło się dość późno, bo o 18 był ślub, więc szybko zleciało! 🙂 Tylko następnego dnia mnie plecy bolały trochę... ale już przeszło 🙂
A na weselu miałam pod sukienką ukrytą piłeczkę 😉 https://picasaweb.google.com/lh/photo/-Vcj1tkrHUs9HL-29BwjT6CfYCfqnTPuuNhSWthc6wE?feat=directlink 🙂

DZIĘKUJĘ WAM ZA PAMIĘĆ I TROSKĘ - JAKIE TO SUPER MIŁE! 🤪 😘 😘 😘

siehankowa wiem że nie wolno ☺️, ale siedziałam w takim półcieniu pod drzewami i nie długo około 40 min (bo mała się wierciła)
bardzo uważałam żeby promienie nie kierowały się bezpośrednio na brzuszek.
dziekuje za linka 😁

Agusia świetnie z tą "piłeczką" wyglądasz. może goście myśleli że prezent tam chowasz???

Andzelika napisał(a):
Siehankowa a gdzie ten czujnik? Bo ja go chyba nie mam 😠 😁 😁 I nie umiem znaleźć w sklepie tej 260 anty kolkowej 🤔 🤔 🤔

andzelika, bo może masz tą bez czujnika? bo są też bez... na poprzedniej stronie podałam raspbery linka do tej antykolkowej z czujnikiem, to możesz zobaczyć 🙂

dzień dobry brzusie 🤪
po wizytach dobre wieści 😁 gratulacje - dzidzie zdrowe i duże niech rosną dalej 😜
wizytowym brzuszkom życzę powodzenia
wczoraj u nas padało i dziś lepsze powietrze troszkę 😆 można odsapnąć
mam problem ze spaniem uch 😮 całą noc się przewracam z boku na bok a sen przychodzi dopiero koło 5 rano 🙃 dobrze że chociaż mój brzdąc śpi długo to parę godzin kimnę hehe
dzisiaj u mnie leniuchowo 🤪
wszystkim brzuszkom miłego dnia !!!

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Siehankowa a gdzie ten czujnik? Bo ja go chyba nie mam 😠 😁 😁 I nie umiem znaleźć w sklepie tej 260 anty kolkowej 🤔 🤔 🤔

andzelika, bo może masz tą bez czujnika? bo są też bez... na poprzedniej stronie podałam raspbery linka do tej antykolkowej z czujnikiem, to możesz zobaczyć 🙂

Jest i czujnik, wlałam gorącej wody 😁 😁 To taka kreseczka czerwona się zrobiła 😁 😁 To chyba ta sama co z linka, bynajmniej wyglądem 🙂 🙂 Dzięki 🙂 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry!
pije ktoras mamusia jeszcze kawke bo ja dopiero teraz z lozka sie zwleklam ☺️ ☺️ ☺️

Daniela moj lekarz tez stwierdzil ze to badanie na paciorkowca wcale nie jest potrzebne i jak wszystkie inne sa ok to nie bedzie robil 😮 wiec dowiem sie czy u nas w aptece mozna kupic i sama sobie je zrobie 🙃

slicznie wszytkie wygladacie i tylko brzuszki macie a ja cala wyggladam jak pilka plazowa z druga pileczka z przodu 😉 wczoraj mialam czarno-biala luzna koszulke ( tzn. na brzuszku juz nie jest luzna) i m. stwierdzil ze jak panda wygladam 🤪

Paninka napisał(a):
Dzien Dobry!
pije ktoras mamusia jeszcze kawke bo ja dopiero teraz z lozka sie zwleklam ☺️ ☺️ ☺️

Daniela moj lekarz tez stwierdzil ze to badanie na paciorkowca wcale nie jest potrzebne i jak wszystkie inne sa ok to nie bedzie robil 😮 wiec dowiem sie czy u nas w aptece mozna kupic i sama sobie je zrobie 🙃

slicznie wszytkie wygladacie i tylko brzuszki macie a ja cala wyggladam jak pilka plazowa z druga pileczka z przodu 😉 wczoraj mialam czarno-biala luzna koszulke ( tzn. na brzuszku juz nie jest luzna) i m. stwierdzil ze jak panda wygladam 🤪

HAHAHA ta panda mnie rozbawiła 😉 😜

hehehehe - pewnie tak 🙂 piłkę albo arbuza... 😁 no chyba, ze taki okrągły wazon by mógł być na prezent w sumie 😁
Cieszę się, że dobrze się czułam całe wesele 🙂
A teraz zabieram się do czytania, co tam naskrobałyście 🙂
Widzę dużo nowych zdjęć brzuszków! 😁 SUPER! Cudne są! 😁 i jakie już duuuże! 🤪
My dostaliśmy fotelik samochodowy, tzn pożyczyliśmy, od Tomka szefa, więc ten zakup nam odpada 🙂 First Class (Emmaljunga) - jak patrzę w necie, to dobry jest...
W weekend pojedziemy oglądać wózki - może już nawet kupimy, jeśli nam się spodoba! Do tego Tutka, bo lżejszych niż u niego nie znaleźliśmy! 🙂 http://www.tutek.pl/menu,45,Camaro_ALU
I od przyszłego tyg już zaczynamy szykowac torbę i robić na poważnie zakupy - bo to najwyższa pora! 😁
Ale mi się miło zrobiło, ze o mnie pamietacie 😁 😘

agusiakowalczyk napisał(a):
hehehehe - pewnie tak 🙂 piłkę albo arbuza... 😁 no chyba, ze taki okrągły wazon by mógł być na prezent w sumie 😁
Cieszę się, że dobrze się czułam całe wesele 🙂
A teraz zabieram się do czytania, co tam naskrobałyście 🙂
Widzę dużo nowych zdjęć brzuszków! 😁 SUPER! Cudne są! 😁 i jakie już duuuże! 🤪
My dostaliśmy fotelik samochodowy, tzn pożyczyliśmy, od Tomka szefa, więc ten zakup nam odpada 🙂 First Class (Emmaljunga) - jak patrzę w necie, to dobry jest...
W weekend pojedziemy oglądać wózki - może już nawet kupimy, jeśli nam się spodoba! Do tego Tutka, bo lżejszych niż u niego nie znaleźliśmy! 🙂 http://www.tutek.pl/menu,45,Camaro_ALU
I od przyszłego tyg już zaczynamy szykowac torbę i robić na poważnie zakupy - bo to najwyższa pora! 😁
Ale mi się miło zrobiło, ze o mnie pamietacie 😁 😘
My o wszystkich pamiętamy 🙂
A te które o nas zapominają dostana ochrzan 😠 😠 😠