paninka nie stresuj się niepotrzebnie nie każdy choruje po spotkaniu z osobą zarażoną ospą 🙂 aniołek super wieści po wizycie 😆 i Oliwka spora dziewuszka 😉 - a ja wczoraj byłam na wizycie i też lekarz kazał przyjść dopiero za 4 tygodnie...a z badań zlecił tylko mocz i morfologię 🤔 ja ten test na paciorkowca to sama sobie kupię w aptece i zrobię - nie będę się prosić - a mojemu lekarzowi to trzeba samemu sie o wszystko upomnieć bo na wizycie tylko pyta jak sie czuję 😮 miłego popołudnia dziewczynki 🤪😘
aniołek, gratuluje zdrowej Oliwki 🙂 hmm...ale dziwne że lekarz nic nie wspomniał o wizycie 🤨 ja po ostatniej wizycie, kolejna mam za 3 tyg.-czyli juz 27.lipca 😆 a nastepne będą co 2 tyg ...
p0xia, co do kosmetyków to ja zastanawiałam się miedzy Skarb Matki a Oillan, i jednak zostaje przy Oillan 🙂
a na temat ZUS-u sie nie wypowiem, bo się nie znam 😉
hej brzuszki,
wpadłam na chwilkę, przerobiłam was tylko powierzchownie 🤨 nie mam kompa (wciąż u naprawy) a na mamy kompie siadam tylko z doskoku.
muszę troszkę zwolnić tempo, bo od piątku non stop coś się dzieje i ciągle jacyś goście...
zdaje mi się że wszystkie suwaczki przesuwają się szybciej 😉 czyli wkrótce po kolei, jedna po drugiej będzie się rozpakowywała.
aha pytanko bo nie zauważyłam na forum czy mamy jakąś sierpnióweczkę z bliźniakami???
pod koniec miesiąca idę na wizytę, już nie mogę się doczekać, mała wariuje w środku a ja się cieszę 😁
Madalena, przed chwilką wysłałam ci maila z dwoma zdjęciami z weekendu.
Wczoraj miałam problemy z pocztą, więc gdybyś ich nie dostała, daj mi proszę znać
Wczoraj miałam problemy z pocztą, więc gdybyś ich nie dostała, daj mi proszę znać
Na razie nic nie dostałam 😞
W takim razie spróbuje jeszcze z drugiej skrzynki 😞
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
ann5353
Gość
aniołek super wieści po wizycie 😆 i Oliwka spora dziewuszka 😉 - a ja wczoraj byłam na wizycie i też lekarz kazał przyjść dopiero za 4 tygodnie...a z badań zlecił tylko mocz i morfologię 🤔
ja ten test na paciorkowca to sama sobie kupię w aptece i zrobię - nie będę się prosić - a mojemu lekarzowi to trzeba samemu sie o wszystko upomnieć bo na wizycie tylko pyta jak sie czuję 😮
miłego popołudnia dziewczynki 🤪 😘
p0xia
Gość
p0xia, co do kosmetyków to ja zastanawiałam się miedzy Skarb Matki a Oillan, i jednak zostaje przy Oillan 🙂
a na temat ZUS-u sie nie wypowiem, bo się nie znam 😉
Gość
Gość
wpadłam na chwilkę, przerobiłam was tylko powierzchownie 🤨
nie mam kompa (wciąż u naprawy) a na mamy kompie siadam tylko z doskoku.
muszę troszkę zwolnić tempo, bo od piątku non stop coś się dzieje i ciągle jacyś goście...
zdaje mi się że wszystkie suwaczki przesuwają się szybciej 😉 czyli wkrótce po kolei, jedna po drugiej będzie się rozpakowywała.
aha pytanko bo nie zauważyłam na forum czy mamy jakąś sierpnióweczkę z bliźniakami???
pod koniec miesiąca idę na wizytę, już nie mogę się doczekać, mała wariuje w środku a ja się cieszę 😁
Gość
Gość
Na razie nic nie dostałam 😞
Gość
W takim razie spróbuje jeszcze z drugiej skrzynki 😞
Gość