Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak ze szpitala pisze 🙂
najpierw zalległości chciałam nadrobić, aa potem sie przywitać 🙂
Dzień Dobry 🙂
WIęc od rana w szpitalu już jestem, miałam pobraną i robione ktg.
Wszyscy mne tu już znają mile mnie powitały pielędniarki i spotkałam wiele koleżanek z któymi poznałam się tu w szpitalu. Okazało się ,że lekarz mój mi stwierdził 29 tc 😮 😮 😮 😮a jak byłam u niego 2 i pół tyg temu byłam w 28 więc nie łapię czegoś, ale nic tam. Wyniki jak będą i przyjdą z laboratorium to podpytam którąś siostrę aby wiedzieć co i jak i Wam napiszę jak się dowiem: 🙂
Miałam robione badanko ogólne szew trzyma 🙂 A wiecie co wczoraj jak się kąpałam zauważyłam znów te dziwną nitkę i kazało się,że to zrolowany papier toaletowy zaplątał misię i ja myśałam,że to szew puszcza 😁 😁 😁Taka jestem wariatka 🙂
Co do USG miała robione i bobasek jest spory jak na mój 29 tydzień jak to lekarz powiedział bo waży 1400 🙂 😜 😜 😜 😜 😜
Dopytałam, czy siusiak,żaden nie urósł od ostatniego razu i okazało się,że nie czyli jednak chyba Nadia Katarzynka będzie wpięknych różowych sukieneczkach 🙂 😁 😁 😁 😁 😁
Będę Was czytać cały czas i pisać w miarę możliwości bo tu mam niewygodne łóżko i muszę leżeć na prawym boku co dodatkowo potęguje moją zgagę 😮 😮 😮 😮
Jak dorwę listę od pielęgniarek co trzeba do szpitala to Wam podeślę co prawda każdy szpital ma swoje wytyczne ale może niektórym to w jakimś stopniu pomoże 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pati123 trzymaj sie tam dzielnie, juz nie duzo zostalo dacie rade! 😘 😘

amnie tesciowa zirytowala...szwagierka zamawiala wczoraj posciel dla malej ( o czym dzisiaj sie dowiedzialam) i ja chcialam kremowa...ale tesciowa zdecydowala ze rozowa jest ladniejsza i powiedziala jej zeby taka zamowila...i tak patrze na moja czerwona sciane na ktorej bedzie stalo lozeczko i jak pomysle o tym rozu to mdlosci dostaje 😮 strasznie bedzie sie to gryzlo...moze sie czepiam ale ostatnio takie detale bardzo mnie z rownowagi wyprowadzaja 🥴

i jak jej powiedzialam ze bedzie sie gryzlo to stwierdzila ze w sumie kolor niewazny, wazne zeby czyste bylo 😮 no to skoro niewazne to czemu nie moj kremowy 😠

ide na odstresowanie kluchy lepic... do pozniej 😘

Pati a wiesz jak długo zostaniesz w szpitalu?

Diviana zazdroszczę Ci tych przestronnych szaf wnękowych 🙂
Super się prezentują 🙂

My ostatnio kombinowaliśmy jak tu na naszej powierzchni zmieścić się we trójkę
i nie było łatwo 🙃

dzień dobry brzuszki
Ja dzis mam wizyte,i juz nie moge sie doczekać 🙂
Mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze.Jestem ciekawa ile malutki wazy.
Co do kapieli maluszka to ja bede uzywać Oilatum,bo słyszałam dobre recenzje i jak ostatnio byłam w aptece,pani mi tez go polecała.
Mam do was pytanie,bo zamierzam kupić pościel,ale nie wiem czy z ochraniaczem czy bez??

Pati trzymaj sie kochana 😘 podziwiam cie,ja sie trzese przed kazda wizyta u gina a co dopiero jak bym miala do szpitala isc 🤢
paninka nie dziwie ci sie, mnie tez szlag trafia jak cos sobie zaplanuje ale ktos oczywiscie "wie i zna sie na tym lepiej" 😠
chwile przerwy sobie zrobilam bo juz mi sie w glowie zakolowalo przy tym zlewie 🥴 a jeszcze tyle zostalo...jutro na badania jade z rana i chce dzisiaj jak najwiecej zrobic.A propo co mam zabrac na to badanie pod obciazeniem glukozy? ta glukoze tylko? drogie to badanie jest??

aneczkare22 trzymam kciuki za wizytę 😉
Ja ochraniacz kupiłam w zestawie z pościelą 🙂
Tak przytulnie z nim jest no i potem funkcja ochraniająca oczywiście...
Dziewczyny polecały na całe łóżeczko, ja kupiłam na razie ten mniejszy 😉

witajcie dziewczyny 🤪
pati jak dobrze że wszystko w porządku 😎
Martuś jaki masz śliczny brzusio 🤪 🤪 🤪
A ja trochę rzadziej będę zaglądać 😞 muszę więcej się oszczędzać i trochę poleżeć bo mój organizm nie wytrzymuje temperatury - cóż starość nie radość - hehe...moje serducho ledwo zipie i nogi odmawiają posłuszeństwa...i muszę je wysoko na poduchy kłaść... no ale co jakiś czas zajrzę bo mi bez Was smutno 😜
Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że Tosia jest główką w dół 🤪 i mam nadzieję że tak już zostanie...
buziaki dla wszystkich brzuszków 😘 😘 😘

• Mamusia
Justyna891 napisał(a):
Pati trzymaj sie kochana 😘 podziwiam cie,ja sie trzese przed kazda wizyta u gina a co dopiero jak bym miala do szpitala isc 🤢
paninka nie dziwie ci sie, mnie tez szlag trafia jak cos sobie zaplanuje ale ktos oczywiscie "wie i zna sie na tym lepiej" 😠
chwile przerwy sobie zrobilam bo juz mi sie w glowie zakolowalo przy tym zlewie 🥴 a jeszcze tyle zostalo...jutro na badania jade z rana i chce dzisiaj jak najwiecej zrobic.A propo co mam zabrac na to badanie pod obciazeniem glukozy? ta glukoze tylko? drogie to badanie jest??

Ja u siebie płaciłam 14 złotych. 🙂 Wystarczy wziąć glukozę, a dodatkowo można cytrynkę dla poprawy smaku 😁

Justyna891 napisał(a):
.A propo co mam zabrac na to badanie pod obciazeniem glukozy? ta glukoze tylko? drogie to badanie jest??

Justyna ja nic nie musiałam, bo u mnie w laboratorium mają swoja glukozę.
Miałam być tylko na czczo.
Ale ogólnie można ją kupić w każdej aptece za kilka złotych.
A badanie coś około 20zł
Aha i niektóre dziewczyny brały cytrynę, ja piłam bez 😉

moniczek super, że Tosia się odwróciła 🙂
A Ty odpoczywaj 😉
Ja młoda jestem i też mi upały nie służą...ehh

Tak myślę o Agusikowalczyk...mam nadzieję, że z szyjką nic się nie podziało po tym weselu...

justyna tak tez myslałam,zeby lepiej z ochraniaczem,ale wole uszłyszec od was opinie 🙂
pati trzymaj sie kochana
Ja ide po woli szykowac sie na wizyte.Jeszcze musze jakis obiadek zrobić.Trzymajcie kciuki dziewczynki 😆

A ja nie mam pomysłu na obiad i zrobiłam sałatkę- trudno dziś będzie bez obiadu 🤔
Jeśli któraś z Was nie ma torby do szpitala to sa w Biedronce za 23zł, porządnie wykonane i dosyć pakowane. Ja sobie sprawiłam 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
moniczek super, że Tosia się odwróciła 🙂
A Ty odpoczywaj 😉
Ja młoda jestem i też mi upały nie służą...ehh

Tak myślę o Agusikowalczyk...mam nadzieję, że z szyjką nic się nie podziało po tym weselu...

Ja tez właśnie o niej myślałam 🙂 Coś długo jej nie było...
A ty Moniczek odpoczywaj 🙂 Ja też z tych starszych mamuś jestem 🙂 i bardzo odczuwam te upały 🙂 Przede wszystkim właśnie to puchnięcie nóg.

• Mamusia
Daniela napisał(a):
A ja nie mam pomysłu na obiad i zrobiłam sałatkę- trudno dziś będzie bez obiadu 🤔
Jeśli któraś z Was nie ma torby do szpitala to sa w Biedronce za 23zł, porządnie wykonane i dosyć pakowane. Ja sobie sprawiłam 🙂

OOO dzięki 🙂