Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczynki ja się z Wami już pożegnam.
Muszę się jeszcze ogolić, wykąpać i przygotować przed jutrzejszym wyjazdem do szpitala
Tak,że mówię Wam dziś już DOBRANOC.
Powodzonka jutro na wizytach, ja się odezwę do Was jak się ulokuję w szpitalnej sali 😞 A tak mi się nie chce tam jechać 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Mam pytanie dot Balneum-polecacie czy nie i czy jest od pierwszych dni??
Jest od pierwszych dni, ja używałam zawsze przez pierwsze 3 miesiące. Cena niestety nie jest najmniejsza. Przy Emilce miałam zalecenia, przy Majce profilaktycznie ja jestem zadowolona.

a ja gdzies czytałam, że jest od 1. miesiąca 😮 to juz się sama pogubiłam 🤢

• Mamusia
Hej Dziewczynki ja teraz wpadłam zeby powiedziec wam DOBRANOC :* , troszke pocwiczylam sobie i ide sie kompac 🙂 ja oczywiscie od poczatku ciazy zawsze kompie sie nie biore prysznicy i raczej nic sie nie dzieje 🙂 ... nie biore poprostu goracych kapieli tylko w takiej letniej wodzie 🙂 Jutro oczywiscie znowu dzien praktyk ale tylko do 12 🙂 pozniej z kolezanka idziemy polowac na szmatki do Lupexow hihi 😁 Śpijcie dobrze brzucholki :*

A co do tej maści na zamówienie to ja też taką miałam dla Kuby. Bo miał okres taki że strasznie mu tyłeczek się paskudził. I pediatra mi przepisała na receptę. Ale nie mam składu. Musiała bym mamę podpytać. Tylko, że moja nie była brązowa tylko taka żółta i bardzo tłusta.

• Mamusia
Witajcie dziewczyny, ja dziś cały dzień pilnowałam panów od szaf i jadłam, ale więcej tego drugiego 🤪 🤪 🤪
Mapa dziękuję, ciesze się że ci się podoba 😆
Milium jak sie udały kartacze?
Daniela my mamy takie krzesła w pracy i są super wygodne i można sie pobujać, my w pracy mamy na nie polarowe kocyki pozakładane by sie nie zabrudziły.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
A co do tej maści na zamówienie to ja też taką miałam dla Kuby. Bo miał okres taki że strasznie mu tyłeczek się paskudził. I pediatra mi przepisała na receptę. Ale nie mam składu. Musiała bym mamę podpytać. Tylko, że moja nie była brązowa tylko taka żółta i bardzo tłusta.

Magda masz rację 🙂 jak teraz patrzę ma maść to ona jest żółtawa bardziej i jest tlusta 🙂

Diviana napisał(a):
Witajcie dziewczyny, ja dziś cały dzień pilnowałam panów od szaf i jadłam, ale więcej tego drugiego 🤪 🤪 🤪
Daniela my mamy takie krzesła w pracy i są super wygodne i można sie pobujać, my w pracy mamy na nie polarowe kocyki pozakładane by sie nie zabrudziły.

Diviana
mi również do gustu przypadły Twoje krzesła i stół 🙂 A powiedz mi te białe mebelki to jakiej firmy bo ta szafa to na dużą wygląda 🙂 Oj pięknie Tam będziecie mieli.... No i jak szafy?? zadowolona jesteś??Czekam na fotki w kąciku 🙂

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Mam pytanie dot Balneum-polecacie czy nie i czy jest od pierwszych dni??
Jest od pierwszych dni, ja używałam zawsze przez pierwsze 3 miesiące. Cena niestety nie jest najmniejsza. Przy Emilce miałam zalecenia, przy Majce profilaktycznie ja jestem zadowolona.

a ja gdzies czytałam, że jest od 1. miesiąca 😮 to juz się sama pogubiłam 🤢

Ja przy jednej i drugiej używałam od urodzenia. Nie mam opakowania bo bym ci przeczytała.

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):

Diviana
mi również do gustu przypadły Twoje krzesła i stół 🙂 A powiedz mi te białe mebelki to jakiej firmy bo ta szafa to na dużą wygląda 🙂 Oj pięknie Tam będziecie mieli.... No i jak szafy?? zadowolona jesteś??Czekam na fotki w kąciku 🙂

Dziękuję, fotki w kąciku już dodane 🙂
A szafa ikeowa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80157214 oczywiście przy wyborze kierowałam się rozsądną ceną.

A co do tego Balneum to tu jest fajny artykuł :
http://jejdziecko.pl/w-czym-kapac-dziecko

http://www.nowekosmetyki.pl/artykul/balneum-baby-basic-najlepsza-seria-kosmetykow-dla-dzieci

Ja już uciekam

Diviana szafy fajne, na pewno wiele w nich zmiescisz tylko nie zazdroszczę czyszczenia luster jak już dzidzia zacznie używać rączek i nóżek 😜 😉

DOBRANOC

Hej!
Właśnie skończyłam nierówną walkę z maszynką i nożyczkami... musiałam zrobić mariolce fryz na jutrzejszą wizytę 🤪

Mapa - o dziwo wyniki są dobre, i w końcu nie mam bakterii w moczu 🙂

Uciekam spać, bo cos mnie mocno kłuje w podbrzuszu... do jutra kochane papapa

Agnie-szka napisał(a):
Jo-aneczka znalazlam 🙂:
"Acidi borici 2.6
Lanolini 73.0
Vaselini 98.00
ag.dest. 26.4
M.f.ung"
ta maść jest brązowego koloru

Agnie-szka,
Dzięki, teraz sobie przypominam, że ta moja maść też miała w składzie kwas borny/borowy (? nie wiem jaka jest jego poprawna nazwa) więc to pewnie ta sama.
Moja była co prawda żółta a nie brązowa, ale widziałam na kolejnych stronach, że skorygowałaś "wersję kolorystyczną" na żółtą 😉
Super, cieszę się, że tajemna receptura się odnalazła 😁 😁 😁
Tak jak pisałam, ja byłam z tej maści bardzo zadowolona, więc teraz też będą ją kupować.

A linki do pościeli już sobie skopiowałam. Ale widzę, że ty piszesz o większym rozmiarze łóżeczka niż moje, więc muszę sprawdzić jakie rozmiary ma ten producent.

Póki co mówię wam wszystkim DOBRANOC.
Nasiedziałam się dziś przy biurku i czuję, że mnie gnaty bolą.
A moja mała próbuje wypychać mi kończyny na zewnątrz - też pewnie bidulce niewygodnie 😞

Wpadłam powiedzieć DOBRANOC 🙂 😆
Padam z nóg 🙂 🙂 Kupiłam sobie spodnie ciążowe i wcześniej chodząc w normalnych czułam się dobrze, bo nie są jeszcze za małe, ale te ciążowe są extra wygodne 🙃 🙂 🙂
Ok uciekam, dobrej nocki 😘 🙂 🙂

• Mamusia
My już w domku po wieczornym spacerku i kolacji 🙂 Tak się objadłam że ledwo doczołgałam się do domu 🙂 Teraz już wykapana i gotowa do spania, także wszystkim jeszcze nie śpiącym mamusiom i maluszkom mówię dobranoc 😘