Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

milium napisał(a):
Knedle z truskawkami, tak też bym to zjadła, to może wpadne do Ciebie jutro hihi. Cały czas mogłabym jeść i jeść masakra jakas 😮

milium witaj w klubie ja też ciągle szperam i szukam co by tu wszamać hehe 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Starczy mi tyle ciuszków z rozmiaru 56?
-3 body
-2 koszulki (jedna z długim, jedna z krótkim)
-bluza
-2 pajace
-1 pół śpiochy
-3 pary spodenek

Bo tyle tylko mam z 56, reszta 62, 68 i większe. A jadę dziś na te zakupy i jakbym miała za mało to coś dokupię.

Jak myślicie ? 🙂 🙂

Andzelika napisał(a):
Starczy mi tyle ciuszków z rozmiaru 56?
-3 body
-2 koszulki (jedna z długim, jedna z krótkim)
-bluza
-2 pajace
-1 pół śpiochy
-3 pary spodenek

Bo tyle tylko mam z 56, reszta 62, 68 i większe. A jadę dziś na te zakupy i jakbym miała za mało to coś dokupię.

Jak myślicie ? 🙂 🙂

wg mnie wystarczy 🙂
apropo ciuszków - to ile i jakie zabrać do szpitala? bo chciałabym już pakowac torbę 😉 bo tak patrze na ten mó j suwaczek i bocian prawie juz wrzuca dzidziusia do łóżeczka 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja do szpitala( jak wyczytałam w jakims mądrym artykule 🙂 ) zabieram body z krótkim rękawkiem, lub długim zależy od pogody i do tego grubszy dresik, to na wyjscie, bo tak to u mnie wszpitalu są ciuszki dla dzieci i nie pozwalają ubierać w swoje.

U mnie też dziecko jest w tych szpitalnych, dopiero na wyjście w swoje się ubiera. To ja wezmę body, spodenki, skarpetki, jakaś bluzę, czapeczkę i kocyk. No i te niedrapki 🙂 🙂 A z tymi ciuszkami to zależy jaka pogoda też 🙂

dzień dobry brzuszki
Zaległosci tylko nadrobiłam z wczoraj i z dzis.Z piatku i soboty nie dałam rady.Mam nadzieje ,że u was wszystko dobrze.
Ja w piatek nie najlepiej się czułam,bolał mnie brzuch,i prawie cały dzień przeleżałam,wzięłam no-spe i mi przeszłoA wieczorem poszlismy na ta 18-nastkę do kuzynki 🙂
A w sobote wyprawiałam urodzinki,nastepne spedzimy juz w trójkę 🙂
A wczoraj mąz zaprosił mnie na obiad,a potem bylismy na spacerku.
Jutro mam wizyte i juz nie moge sie doczekac,mam nadzieję ,że wszystko bedzie dobrze.Bo mnie tylko nie denerwuja te bóle brzuszka,które dośc czesto sie u mnie pojawiaja.
pati trzymaj sie kochana,powodzenia w szpitalu
Dziewczynki które sa po wizytach to wam gratuluje,natomiast te które dzis mają trzymam kciuki za was i wasze dzidzie 🙂
A dzis ma mnie odwiedzic siostra i ma u mnie spać 🙂
I nie wiem jak wy,ale mam non stop smaka na czeresnie,juz dzis kupiłam 0,5 kg.

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Siehankowa co do fotografa, to chyba o ile dobrze pamiętam cena za 30 obrobionych fotek to 200zł. Bez względu na miejsce , czy też ilość miejsc. Piszę chyba bo my zdecydowaliśmy się na więcej i jeszcze na fotoksiążkę,
więc u nas to większy koszt.

to całkiem tanio 🙂 a makijaż, fryzura i ubiór we własnym zakresie?

No tak ciuchy, makijaż swoje. Jakieś tam gadżety jak chcesz, w sumie też do dogadania.
Wiesz fotograf młoda dziewczyna, ale fajnie się z nia pracowało. Byli w parze więc na dwa aparaty, sprzęt tez profesjonalny. Ja jestem zadowolona 🙂

• Mamusia
Andrzelika- na skórę to nawet ja "uczulona jestem" nie pasuje mi strasznie jej zapach- rodzice swoją mają już ponad rok a ja co wchodzę do nich do sypialni to mi śmierdzi
magdalena- witam wśród niepracujących 🙂
siehankowa- lepiej zadzwonić i spytać. Mi położna powiedziała żebym wzięła da komplety śpiochów i kaftaników, bo nie ma szpitalnych.

Ja dla odmiany wcale apetytu nie mam- jem bo muszę, ale słodkie chętnie pałaszuję 🙂

• Mamusia
Cześc dziewczynki 🙂 wpadłam Was podczytać.
Marta sliczne masz to zdjęcie w avatarku a córeczki normalnie cudo 🙂
Pati jestesmy z Tobą, na pewno szybciutko wrócisz do domku i wszystko będzie w porządku, sierpnióweczki są z Tobą 🙂
Ja zmykam obrać ziemniaczki bo zaraz mąż głodny przyjedzie z pracy a do tego mam dzisiaj gołąbki z młodej kapustki mniam 🙂
Wpadne po obiadku 🙂

ja też uciekam, zrywam sie dzis wczesniej z pracy, bo mam trochę spraw do pozałatwiania w urzędach - wrrr na samą myśl dostaję gęsiej skórki 🤢
do pózniej brzucholki 🙂

A według mnie na wyjście ze szpitala najwygodniejsze będą śpiochy.
Piszecie o dresikach, spodniach i bluzach - hmmm... co prawda położna wam ubierze maluszka, ale zastanówcie się czy będziecie go potem w stanie rozbierać np. z bluzy wkładanej przez głowę 😉
Ja bym nie ryzykowała.
A z ubranek do szpitala to ja przygotuję koszulkę zapinaną z przodu (broń Boże wkładaną przez główkę) i śpiochy albo pajac rozpinany na całej długości.

Mamy poszukujące wózków: śpieszcie się bo wam czasu zabraknie 😉
Ja na mój ciągle czekam (od zamówienia do realizacji upływa ok. 8 tygodni), więc upewnijcie się jak jest w waszym przypadku.
Bo po porodzie będziecie dzidziusie w wannie wozić, he, he
O ile dobrze pamiętam to Marta pisała, że nie wychodziła z Majką przez pierwsze tygodnie na spacer, bo... wózek nie dojechał 😞

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Ja na swój pojazd czekam 4-5 tygodni.

U mnie realizacja niby 6 tygodni...
Więc zaplanowałam ,że zamówię na początku lipca 🙂 Termin mam na koniec sierpnia, może w połowie będzie cesarka więc mam nadzieję,że się wyrobię 🥴