Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ann5353 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Na ile starcza jedna paczka chusteczek nawilżających ? 🙂 😁 Bo tak patrzę na all i opłaca się kupić te pakowane po 6 lub 12. Tyle, że w jakim czasie je wykorzystam ? 🙂

Tak dokładnie to nie pamiętam 🙂 Ale na początku dzieci, szczególnie te karmione piersią, załatwiają się praktycznie po każdym posiłku. Licząc, ze jedzą statystycznie co 3 godziny - to wychodzi 8 kup na dobę razy 2-3 chusteczki- to plus minus 20 chusteczek na dobę 🙂

No tak bym też to ujęła hehe 🤪 🤪 🤪 Na początku paczka na jakieś 4 dni.
Teraz gdy Majka ma 2 lata, a nadal używam chusteczek paczka starcza nam na 6-7dni.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dokładnie 🙂 Chyba, ze będziesz karmić butelką to wtedy już różnie 🙂 Jedne dzieci robią kupę prawie tak często jak te na piersi, a inne jak np. syn mojej szwagierki jedną co drugi dzień. W ogóle to oni mieli straszne problemy z zaparciami 🙂
Mój Iguś karmiony piersią załatwiał się tak jak ci napisałam wcześniej 😁

Tylko Andżelika pamiętaj, że na "dzień dobry" nie warto kupować hurtem. Nie wiesz czy maluszek będzie uczulony. A niestety jeśli chodzi o te kosmetyki często na jedne maluch ma uczulenie, na drugie już nie.

Ja to myślałam, że jedna kupka dziennie 😁 😁 Zajmowałam się siostrą i chrześnicą, ale wiadomo nie przykuwałam uwagi do tego ile dziecko kupek robi na dobę. 😁

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Ja to myślałam, że jedna kupka dziennie 😁 😁 Zajmowałam się siostrą i chrześnicą, ale wiadomo nie przykuwałam uwagi do tego ile dziecko kupek robi na dobę. 😁

Fajnie by było 🙂 Ale za to na pocieszenie dodam, że kupki dziecka karmionego piersią są bezwonne 😁

marta-lion napisał(a):
Tylko Andżelika pamiętaj, że na "dzień dobry" nie warto kupować hurtem. Nie wiesz czy maluszek będzie uczulony. A niestety jeśli chodzi o te kosmetyki często na jedne maluch ma uczulenie, na drugie już nie.

Chciałam kupować Nivea, ale teraz tak patrzę, że duo pak ich kosztuje tyle co 6-pak Pampers Senstive. Chyba te sensitive nie powinny uczulać 🤔 🤔

ann5353 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Fajnie by było 🙂 Ale za to na pocieszenie dodam, że kupki dziecka karmionego piersią są bezwonne 😁

Hehe wiem, wiem. Gorzej już jak się zacznie zupki podawać 😁 😁

• Mamusia
Z tego co się tak troszkę orientuję, produkty z pampersa są w sumie najlepszej jakości i najrzadziej uczulają. Przynajmniej moi chłopcy żadnych uczuleń nie mieli. Na początku też mam zamiar używać Pampersa, a po trzecim miesiącu przejść na Dady ze względu na oszczędność. Zresztą jakość podobnież zbliżona.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
A mi brat przywiózł wałówkę od mamusi 🤪 ummm 3 litrowy słój ogórów małosolnych, chyba z 3 kolo czereśni i tort 🤪 i mięsko i kartacze mniam 🤪 no i ciuszki dla małej bo mama nie może się powstrzymać 🤪

Oj, ale mi smaka zrobiłaś 🙂 Szczególnie na te czereśnie 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Hehe wiem, wiem. Gorzej już jak się zacznie zupki podawać 😁 😁

Nooo 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Diviana napisał(a):
A mi brat przywiózł wałówkę od mamusi 🤪 ummm 3 litrowy słój ogórów małosolnych, chyba z 3 kolo czereśni i tort 🤪 i mięsko i kartacze mniam 🤪 no i ciuszki dla małej bo mama nie może się powstrzymać 🤪

Może ja głupie pytanie zadam, ale co to są te kartacze?

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂

Dziś znów piękna pogoda, więc musiałam ją wykorzystać. Byliśmy na tak pięknej plaży, że muszę Wam zdjęcie wstawić 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/192/dsc0033pn.jpg/][IMG]http://img192.imageshack.us/img192/9463/dsc0033pn.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Teraz odpoczywamy. Chciałam wstawić jakieś moje zdjęcie, ale niestety chyba nadchodzi ten okres kiedy przestaje się sobie podobać. Wydaje mi się, że mam wielgachną twarz i wyglądam jak wieloryb 😞 A ręką to mogłabym zabić, taka się tłusta zrobiła ☺️

Mam nadzieję, że wszystkie mamusie spędziły cudowny weekend 🙂

To zamówię ten 6 pak na początek, myślę że nie powinny uczulić. A jak uczulą (odpukać) to wykorzystam ja bądź oddam komuś 🙂 Na pewno się nie zmarnują 🙂 🙂

A ja zrobiłam niedawno listę rzeczy potrzebnych i teraz mam taką ogromną potrzebę kupowania, żeby wykreślać z niej to kolejne pozycje, że mój Kuba to jest tym tak przerażony. Sobie odmawiam czegoś żeby tylko, jak najszybciej skompletować te pierdółki 😁 🙂 🙂

Ja tez od początku używam pampersów i chusteczek Pampersa, niestety około po 1,5 roku zawsze moje dzieci dostają uczulenie na pieluchy pampersa i zmieniam na Bella Happy.
Ale jak dla mnie pampers na początek zawsze, hehe teraz już kupiłam 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Diviana napisał(a):

Może ja głupie pytanie zadam, ale co to są te kartacze?

To nie jest głupie pytanie, to potrawa regionalna na suwalszczyźnie, szczególnie w okolicach Gołdapi. Są to takie kulki w środku mają mielone mięsko a na zewnątrz oblepione są ziemniakami potarkowanymi
Wygląda to mniej więcej tak:

• Mamusia
Wygląda bardzo smakowicie 🙂 Może znajdę na necie przepis i kiedyś wypróbuję 🙂
Jeśli chodzi o regionalne potrawy to będąc kiedyś z kumpelami na Mazurach zrobiłyśmy sobie pieczonki, które tam są nie znane i podchodzili do nas ludzie i pytali co to? Strasznie sie dziwili, że ziemniaki bez wody gotujemy 😁

• Mamusia
Hej dziewuszki 🙂 My już po gościach, o matko byli znajomi z dwójką chłopców jeden 3,5 roku, a drugi 7 miesięcy 🙂 Mąż się wynosił, wybawił i mówi,że trenuje, bo nie ma kondycji 😮 Ponosił młodszego,który tak w ogóle 9kg waży i mówi,że go biceps, aż zabolał 🙂
Divianko jakoś nie składa mi się robienie zdjęć czy to brzusia czy obrazu, ale jutoro może wreszcie się jakoś zmobilizuje 🙂
A tak w ogóle posiedziałam troszkę i tak mnie zmęczenie garnęło,że już Wam powiem
Dobranoc

Diviana napisał(a):
Andzelika napisał(a):
A u mnie się to chyba pyzy ziemniaczane nazywa 🙂 🙂 🙃

To jest troszkę inne bo te ziemniaki to po prostu ziemniak z jajkiem bez innych dodatków 🙂

Oj to ja nie wiem co jest w tych moich, nigdy tego nie robiłam, ale ważne że smaczne 🙃 🙂 🙂