Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny co do leżaczków to moim skromnym zdaniem super się przydają np. wtedy gdy w domu jesteście same z dzieckiem a w między czasie macie coś do zrobienia, obiadek czy chodź by pranie. Wsadzacie do takiego leżaczka dzidzię i możecie zabrać je ze sobą. W ten sposób nie spuszczacie jej z oka i nie musicie bez przerwy zaglądać do łóżeczka. To jest super sprawa jak ktoś ma duże mieszkanko chociaż my mieszkamy w 27 m 2 to i tak uważam, że był nam przydatny. Czasami dziecko jest tak przywiązane do was, że chwilowe pozostawienie w łóżeczku powoduje lament i płacz. No i wtedy przysparza to Wam nie potrzebnego stresu no i jesteście bezradne. Ja pamiętam jak to było u nas. Bo leżaczek dostaliśmy dopiero jak Kuba skończył 1 m-c. Były takie dni, że płakać mi się chciało bo nie mogłam nawet spokojnie zadbać o higienę osobistą. Wszystko było w biegu bo Kuba zaczynał płakać. Najczęściej musiałam czekać aż zaśnie. Dlatego ja osobiście polecam Wam takie przenośne leżaczki.
My mieliśmy taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-l0539-i1659530859.html

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Andżelika szczerze Ci powiem, że ja miałam worek bucików dla niemowlaków. Najczęściej moja mama wynajdowała je w ciuchowni, nie które były nowe jeszcze z metkami. Ale tak naprawdę może z 2-3 pary Kuba miał na nogach a i tak najczęściej je zdejmował albo gubił. Bo takie niemowlę żwawo rusza nóżkami i rączkami co powoduje, że te buciki się zsuwają. Dlatego nie przesadzajcie z kupowaniem. Dziecko najlepiej się czuje w skarpetkach. Nie ma ograniczonych ruchów i może swobodnie nimi ruszać.

Ja patrzyłam właśnie na takie buciczki na zimę, takie normalne mam jedne i nie kupuję więcej, bardziej takie bamboszki mięciutkie kupię do domu, są leciutkie i na jesienną aurę mam nadzieje, że się sprawdzą 🙂
http://allegro.pl/wiosenne-buciki-kapcie-dla-niemowlat-13-kol-i1656777262.html

Tylko właśnie nie wiedziałam na jaki rozm. patrzyć z tymi bucikami na zimę, ale znalazłam rozm. 0-3 m. Chyba będą dobre http://allegro.pl/marksspencer-buciki-dla-malucha-0-3-m-i1650163859.html

Dla takiego niemowlaka nie ma jeszcze rozmiaru, najczęściej są opisywane dla niemowlaka od 0-3 m-c. 3-6 m-c i od 6-12 m-c
Rozmiar zaczyna się od nr 16 tj. 10 cm pomiar stópki. I to już dla takich dzieci co zaczynają stawiać pierwsze kroki.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Właśnie zjedliśmy obiadek, męża wyprawiłam do pracy, starszy syn pojechał do dziadka, a ja na chwilkę weszłam żeby się z Wami przywitać i przy okazji chwilkę odpocząć 🙂
Za chwilkę jeszcze naczynia pozmywam i będę mieć spokój 🙂
No i jeszcze pranie powieszę 🙂
Co do bucików to kupiłam tylko dwie pary - takich raczej skarpetkowych 🙂

• Mamusia
hej Brzucholki 🙂
czytam i czytam....czasem cięzko sie wtrącić bo tyle wątków... 🙂 co do bucików to ja miałam bardzo duzo w róznych rozmiarach - niepotrzebnie bo przewaznie nakładałam mu tylko 2 czy 3 pary.

madalena20 wyslalam Ci nowe fotki i obwód brzucholka 🙂 100 cm w 32 tc.

Cześc dziewczyny 🙂

Ja zmęczona na maksa po tych festynowych harcach 😁 😁 przez 2dni powroty o 1.00 ale fajnie było 🙂
My juz po występach Gabrysi, po obiadku-ryż z truskawkami mniam ale coś głodna dalej jestem 😮 😮 a wtrząchnęłam sporą porcję. Teraz odpoczywam i piję kawkę.

Poxia ślicznie wyglądasz 🙂 Jeśli chodzi o bujaczki to ja chcę kupić coś w stylu jak pokazała Madalena, na długo on wystarczy. 🙂

I kupiłam jeszcze taką lampę do Gabi do pokoju ona boi się ciemności więc myślę że powinna się sprawdzić 🙂 http://allegro.pl/ikea-dudero-lampa-podlogowa-nowa-wysylka-gratis-i1658253107.html

Agapurka to chyba w Gubinie jest ta przeprawa "promowa" ??

Magda gratulacje za transparent 🙂

• Mamusia
Dziekuje Brzuszki ze mi doradzilyscie troszke z tymi lezaczkami.. wiec trzeba znalezc jeszcze fundusze na to :P tylko ze ja bym chciala wlasnie ten od 0-18 kg zeby byl na dluzej 🙂 Ja juz po grillowym obiadku troszke sie senna zrobilam, wogole brzuszek mnie troszke dzisiaj pobolewa nie wiem czemu 😞 ...

Jeszcze mam takie pytanie ile razy juz mialyscie robione USG .. na NFZ ?? bo slyszalam ze tylko 3 przysluguja a ja to ostatnie mialam trzecie .. a chcialam jeszcze isc chociaz raz ...

Witajcie Mamusie 🙂
Pięknie wyglądacie Wy, Wasze Brzusie i Maluszki 🙂

Madalena20
masz talent 🙂

U nas aktywny weekend, właśnie wróciliśmy na obiadek
a potem jeszcze mamy gości 🙂

agapurka
ja bezwzględnie wszystko dla Dzidka będę prać,
te nowe rzeczy przede wszystkim z chemii tak jak pisała Madzia 😉

pOxia nam znajomi polecali właśnie te leżaczki z FP.
Drogie są to fakt ale zakup podobno opłacalny.

• Mamusia
Daniela no z ta przeprawą promową można tak powiedzieć. Jak chce się do Maszewa dojechac i w inne nieliczne miejsca to niestety ale trzeba promem - kawałek niewielki ale jednak. Jak Odra była wysoka to niestety zablokowane było...a my chcieliśmy akurat wtedy jechac 😞.

Mnie już sie huorek popsuł 😞... Kumpela już w domku po naszym grilu...z mężem miałam na skypie rozmawiać ale coś on się zalogowac nie może i lipa z rozmowy. Żal mam o to do niego, że nie spróbuje gdzie indziej - a sporo tych kafejek tam ma. Boli mnie jak gada "skype nie działa a i tak bede musiał 1euro zapłacić" A co to jest to 1 euro? Na kebaby wydaje po 4 euro i nie mam pretensji - zrobiło mi się przykro..... 😞 😞 😞

• Mamusia
Dziewczynki, a u mnie wyskoczył problem. Nigdy w żadnej poprzedniej ciąży tak mi się nie działo i nie wiem czy się martwić, czy to normalne. Otóż jak chodzę to czuję taki kłujący ucisk w pochwie. Szyjka podobnież mi się trzyma, macica wysoko, ale jak chodzę to aż klnę taki ból 😞

• Mamusia
Nie. Dopiero dzisiaj. Mam problem z chodzeniem, ale nic mnie nie kłuło. Nie wiem może to faktycznie dzidziuś Albo coraz starsza jestem i gorzej znoszę tę ciążę niż poprzednie.
W każdym razie jak sobie pomyślę, ze tak może zostać aż do porodu to aż coś mi się robi 😞

Ann mnie też tak kuło, czasami nawet był to taki ból, że się zwijałam. Pytałam lekarki czemu tak to powiedziała, że więzadła maciczne się rozciągają i dlatego ten ból. Mnie kuło w pachwinach. Teraz też czasami tak mam. Dziś rano jak wstawałam to z 5 mnie trzymało. A ostatnio stałam w sklepie to aż na głos wrzasnęłam AŁŁA 😁 😁 😁 Nie martw się 😘 🙂 🙂 🙂

Dzień dobry brzuszki 🙂
wpadłam sie tylko przywitać 🙂 my dzis mielismy aktywną niedzielę - zrobiliśmy sobie wypad do Szklarskiej i Kowar 🙂 połaziliśmy po górach i skałach - kurde, kondycje mam lepszą chyba niz przed ciążą 😁 zwiedziliśmy Park Miniatur Dolnego Śląska ...
a teraz trzeba odpoczywać, bo jutro juz powrót do rzeczywistości czyli do pracy 😜

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 🙂 Pocieszyłyście mnie trochę 🙂 Może to faktycznie te wiązadła. Zresztą nastałam się dzisiaj przy obiedzie i może zbytnio się przeforsowałam. Ale jak tu poleżeć jak w domu trzech facetów i pies 🙂 Może jak posiedzę to mi przejdzie.

Dzień dobry mamusie,
ja już się melduję z powrotem w domku, tydzień minął bardzo szybko, co więcej zdążyłam wszystko przeczytać. Teraz czuję się tak jakbym w ogóle nie wyjeżdżała.
Tak nota bene to już nie najlepszy pomysł na dalekie wyjazdy.
Mimo, że byliśmy jedynie 200 km od domu to podróż zniosłam nie najlepiej - co pół godziny trzeba było robić przerwy bo mi brzusio twardniał.
Teraz mam już pewność, aż do porodu nie ruszam się dalej niż 30 km - nie ma co ryzykować.
Tak więc Kornelka, ty się jeszcze zastanów nad tą Warszawą (przeczytałam jakie masz szalone plany porodowe 😉)
A w jakim czasie jesteś w stanie przebyć drogę z Radomia do Warszawy - nie jestem najlepsza z geografii, ale wydaje mi się, że to dość spora odległość.
Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i ślicznych zdjęć maluszków (Siehankowa, to o twoim brzdącu piszę).
Madalena - świetny jest ten twój Kubuś - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
Wyślę ci wkrótce jakieś aktualne zdjęcie na stronę sierpniówek.

Co do fotelików - to ja się skuszę na Fisher Price - leżaczko- bujaczek - kiedyś któraś z was go pokazywała (nie pamiętam dokładnie kto, ale wiem, że mia być to prezent od cioci dla maluszka)

A do wanienki kupię gąbkę - używałam jej przy pierwszym dziecku i świetnie się sprawdzała.
A co do bakterii ..... hmmmm... ja się ich nie obawiam.
Nie wiem czy pamiętacie, ale wspominałam o dawnej pasji mojej córki - żuciu ogona kota.
Przy takich atrakcjach, kilka bakterii na gąbce nie rob na mnie najmniejszego wrażenia 🙂
A wydaje mi się, że foczka jest niezbyt wygodna.
My początkowo próbowaliśmy kąpać małą bez żadnych "dodatków" , ale niezbyt pewnie się czuła i mocno płakała przy każdej kąpieli.
A odkąd włożyliśmy gąbkę, wszystko było ok.

Witajcie brzuszki 😎 😎 😎

Jeszcze was nie nadrobiłam, właśnie wróciliśmy. Z weekendu 🙂 i sesji zdjęciowej 🙂 🙂 🙂.
Na efekty trzeba oczywiscie poczekać, ale wrazenia 🤪 🤪 🤪
Hehe mieliśmy też niespodziankę 🙂 W hotelu w którym się zatrzymaliśmy spała Doda z zespołem.
Ech Milka miała oczy jak 5 zł 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
My dzisiaj cały dzień poza domem, pojechaliśmy do mojej chrzestnej poza miasto i odpoczywaliśmy na łonie natury 🙂 Oczywiście objadłam się truskawkami, czereśniami a na koniec kiełbaska z grilla 🙂 i teraz ledwo mam siłę się ruszać hehe. Idę się wykąpać i położę się do łóżeczka bo padam z nóg. Do jutra dziewczynki :*

Na ile starcza jedna paczka chusteczek nawilżających ? 🙂 😁 Bo tak patrzę na all i opłaca się kupić te pakowane po 6 lub 12. Tyle, że w jakim czasie je wykorzystam ? 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Na ile starcza jedna paczka chusteczek nawilżających ? 🙂 😁 Bo tak patrzę na all i opłaca się kupić te pakowane po 6 lub 12. Tyle, że w jakim czasie je wykorzystam ? 🙂

Tak dokładnie to nie pamiętam 🙂 Ale na początku dzieci, szczególnie te karmione piersią, załatwiają się praktycznie po każdym posiłku. Licząc, ze jedzą statystycznie co 3 godziny - to wychodzi 8 kup na dobę razy 2-3 chusteczki- to plus minus 20 chusteczek na dobę 🙂

ann5353 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Tak dokładnie to nie pamiętam 🙂 Ale na początku dzieci, szczególnie te karmione piersią, załatwiają się praktycznie po każdym posiłku. Licząc, ze jedzą statystycznie co 3 godziny - to wychodzi 8 kup na dobę razy 2-3 chusteczki- to plus minus 20 chusteczek na dobę 🙂

O jejku to ja nie wiedziałam, że tyle kupy dziecko robi 😁 😁 😁 🤪 🤪
No to wychodzi na to, że licząc jak będzie się zużywało koło 20 chusteczek na dobę, to starczą na 3 dni, bo w paczce jednej paczce jest 63, więc opłaca się kupić tą większą paczkę 🙂 🙂 🙂