Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja to nie jadam niczego co buraka w sobie miało i tak już mam od dziecka 😎 ale ziemniaczki lubie bardzo i tak sobie myślę że 100 lat ziemniaków takich z ogniska nie jadłam, ostatni raz to chyba jak w podstawówce byłam 😮 a zjadłoby sie zjadło mniam 🙃

A ja buraki tarte do obiadu lubię, barszczu nie cierpię, a sok z buraków obrzydliwy 🤢 🤢 🤢 A przez jakiś czas piłam co dzień, na tą moją anemię. Fuuuuuj 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Ja pewnie też powoli się żegnam, musze jutro ogarnąć ekipę wstawiającą szafy no ciekawe co z tego będzie.
A i zapomniałam sie pochwalić od wczoraj mamy stół i krzesła 🤪 radość niesamowita 😎 teraz jeszcze o łóżku do sypialni marzę by przyszło jak najszybciej.

Ja już się z Wami żegnałam pospałam chyba z 10min obudziłam się głodna jak wilk i właśnie usmażyłam sobie frytki 😮 😮 hahah tak mi się chciało 🙂

Ann ja ziemniaczki z ogniska to uhuhuhu nie pamiętam kiedy jadłam a to co pokazała Diviana to nigdy.

Diviana to Wy chyba na dniach się wprowadzacie co?? My powoli działamy największy kłopot mamy z podłogą w pokojach 🤨 A z zakupów to kupiłam żyrandol i lampe podłogową z Ikea. No i teraz trzeba na panele zbierać kasę.

Teraz to już na prawdę mówię Dobranoc

• Mamusia
Hey dziewczyny xD
Znalazłam Was bo mam problem ze swoimi wynikami i sama nie wiem co teraz 😞 😞
Przedostatnie wyniki były "tragiczne" jak to ujął moj gin...hgb 6,5 etc.Diagnoza-anemia.Brałam jakieś bardzo mocne żelazo i to dwa razy dziennie a nie jeden jak w zalecaniach w ulotce.Ostatnio znow miałam robioną morfologie i hemoglobina 6,3...HCT,RBC rownież tak niskie jak były wcześniej.Wizyte mam 20 czerwca...Zagraża mi przedwczesny porod,3x byłam przez to w szpitalu-co ok. 10 tyg od początku ciąży.Jestem obecnie w 32 tygodniu...Czy lekarz moze nie pozwolic na naturalny porod przez spadajace wyniki?

• Mamusia
przejrzalam o czym pisalyscie, niestety mniej wiecej tylko ☺️ ☺️
ja musze sie pochwalic ze malowanie u nas zakonczone!!! 🤪 🤪 wczoraj 8 godzin zajelo mi sprzatanie i mycie wszystkiego ( jeszcze troszke pomogla mi siostra i tesciowa) wieczorem to juz w glowie mi sie ze zmeczenia krecilo, ale jak tylko polozylam sie na lozku to padlam...i tylko raz sie obudzilam na siku...juz dawno nie przespalam nocy tak dobrze 😁 😁 😁

co do wrednej ciotki to dalej chodzi i glupoty opowiada... 😮 i z m. stwierdzilismy ze nic od niej nie chcemy ( tzn. wozka przewijaka nosidelka itp.) ze damy sobie rade sami jak potem ma nam cos wypomniec i.... okazalo sie ze o wozek nie musimy sie martwic bo od kogo innego dostalismy...musze tylko pojechac go odebrac 🤪

jesli chodzi o jedzonko to ja ostatnio nawet m. zaskoczylam 😮 i wiadomo ze dziecko do niego sie wrodzilo...smakuje mi gotowana kielbaska, paprykarz z lososia i lody czekoladowe ( na szczescie nie wszystko na raz 😉 ) ale to sa produkty od ktorych widoku albo zapachu mdlosci dostawalam i w zyciu nawet nie spojrzalam 🤪 🤪

a i obcielam wlosy...mi sie wydaje ze duzo ( mimo ze nikt nie zauwazyl 😉 ) ale mysle ze tak z 10cm skrocilam...co dla mnie jest baaaardzo duzo bo podciecie koncowek nawet mnie bolao i pozwalalam na to w ostatecznosci 😉

pislayscie o opuchnietych stopach...ja tez czasem mam ale ostatnio kupilam sobie krem chlodzacy do nog dla kobiet w ciazy i rewelacja... zaraz po posmarowaniu malo przyjemnie jest( bo zamiast ochlody mam wrazenie ze mnie stopy parza) ale po chwili tak blogo lekkie sie robia az milo 😁

oj chyba troszke sie rozpisalam...teraz lece sie kapc i spac, jutro rano wizyta u lekarza, mam nadzieje ze nadal wszystko ok,...

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂
Nam niedziele minęła na rybkach 😉 😉 😉 😉 Jeziorko, las, spokój, cisza. Super sprawa 😉 Co prawda wróciliśmy bez rybek ale warto bylo 😁 😁 😁 😁
Dzisiaj chciałam spróbować moich ogóreczków małosolnych i wiecie co się okazało............. 😲 😲 😲 😲 Zapomniałam dodac do nich soli 🤪 🤪 🤪 🤪
ann ja ostatnio byłam u lekarza bo miałam silne kłucia w pochwie, az się w pół zwijałam jak zakuło i okazało się że wszsytko oki, ze dzidzia mnie piąchami gdzieś tam boksuje i to daje takie wrażenie 🙂
Witaj alex_13666 Co prawda nie znam się na tym ale wydaje mi sie że niska hemoglobina może być wskazaniem do cc bo chyba z tego co kojarzę to ma to tez wpływ na krzepliwość krwi ale moge się mylić 😞 To jest tylko moje zdanie. Pewnie bardziej doswiadczone mamusie będa znaly konkretna odpowiedź 🙂 Ale naprawdę masz starsznie niska hgb 😲 😲 😲

Ann, ja też kocham pieczonki, ale robię je w zmodyfikowanej wersji. Zamiast warzyw (marchew,buraki) dodaję grzyby pasteryzowane (lub świeże jeśli mam).
Pychaaa.
Ja niestety zawsze robię w rondlu. Ale takie z ogniska, mniam, mniam, ale by się zjadło.

Paninka, ja też dziś o tobie pomyślałam, jak przeczytałam w necie, że jakiemuś gościowi ptasznik przyszedł w odwiedziny. No i ten zdzielił go patelnią, he, he.
Aż spojrzałam, czy to nie w twoich stronach się działo 😉
Ale nie, takie atrakcje mieszkańcy Krakowa mają.
A te twoje pupilki to jadowite są? Bo podobno mogą być różne.

alex_13666 napisał(a):
Hey dziewczyny xD
Znalazłam Was bo mam problem ze swoimi wynikami i sama nie wiem co teraz 😞 😞
Przedostatnie wyniki były "tragiczne" jak to ujął moj gin...hgb 6,5 etc.Diagnoza-anemia.Brałam jakieś bardzo mocne żelazo i to dwa razy dziennie a nie jeden jak w zalecaniach w ulotce.Ostatnio znow miałam robioną morfologie i hemoglobina 6,3...HCT,RBC rownież tak niskie jak były wcześniej.Wizyte mam 20 czerwca...Zagraża mi przedwczesny porod,3x byłam przez to w szpitalu-co ok. 10 tyg od początku ciąży.Jestem obecnie w 32 tygodniu...Czy lekarz moze nie pozwolic na naturalny porod przez spadajace wyniki?

Hmmm, alex, szczerze mówiąc nie mam pojęcia.
Myślę, że twój lekarz wie co robić w takiej sytuacji i wybierze najlepsze rozwiązanie dla ciebie i dzidziusia.
Tak przy okazji, witamy u sierpnióweczek, zaglądaj do nas częściej.

No nie, czy naprawdę już nikogo tu nie ma???
Jeszcze nie chce mi się spać i chętnie bym poplotkowała 😉
Ale skoro wszystkie już śpicie na lewym boczku 😉 to ja też idę.
Dobranoc, do jutra