Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pati123 napisał(a):
Siehankowa fajny ten Twój wózio 🙂
Poleciła Ci go jakaś mamuśka ,że niby sprawdzony model czy po prostu opis i wizualizacja na all Ci podpasowały?

zakochałam się w nim wizualnie 😁 z opisu wydaje sie byc tez ok, więc zdecydowaliśmy się na ten model... i też chcielismy nowy, bo jak juz kiedyś pisałam za 2 max 3 latka chcemy kolejnego bejbika, więc wtedy juz nie będziemy kupować kolejnego wózka 🙂
mam tylko nadzieje, że ten się sprawdzi 🙂 ale jest gwarancja na niego, sprzedawca też wydaje się byc bezproblemowy, więc wierzę, że będzie ok 😜

też na początku zastanawiałam się nad Jedo, ale jaoś spacerówka wizualnie nie przemawiała do mnie...

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

My już po spacerku 🙂

Pati nie zamartwiaj się popatrz na suwaczek, albo lepiej na mój hehe 🤪 🤪 🤪 Jak niewiele 🙂

Siehankowa co do fotografa, to chyba o ile dobrze pamiętam cena za 30 obrobionych fotek to 200zł. Bez względu na miejsce , czy też ilość miejsc. Piszę chyba bo my zdecydowaliśmy się na więcej i jeszcze na fotoksiążkę,
więc u nas to większy koszt.

• Mamusia
a my juz po wizycie...pan doktor stwierdzil ze juz dawno nie mial tak bezproblemowej pacjentki i z takimi wynikami to krew powinnam oddawac bo bardzo rzadko bywa zeby pod koniec ciazey miec takie swietne wyniki 🤪 🤪 kazal isc na usg kolo 33 tyg wiec w przyszlym sie zapisze...juz nie moge sie doczekac 😁
to chyba Wasze wsparcie tak wplywa na moje wyniki 😉 😉 😉

teraz kawke pije bo wczesniej nie mialam czasu i biore sie za sprzatanko bo niestety po tym remoncie trudno dojsc do ladu...caly czas pyl i plamki z farby na panelach wylaza 😮

Pati123 napisał(a):
Powiedzcie mi czy kosmetykami Bambino można pielęgnować dzieciątko od 1 dnia życia???

Ja mam krem to na pudełeczku jest napisane od pierwszych dni, na oliwce to samo, ale reszta nie wiem, bo nie posiadam 🙂 🙂 🙂

Pati123 napisał(a):
Powiedzcie mi czy kosmetykami Bambino można pielęgnować dzieciątko od 1 dnia życia???
Moim zdaniem tak. Przynajmniej jeśli chodzi o oliwkę. Mojej koleżance w szpitalu po porodzie połozne własnie polecały oliwkę bambino, bo podobno najmniej uczula. Ja też zaczęłam stosowac u Majki, jednak moją Maję uczuliła, albo była dla niej poprostu za tłusta.

A wiecie co mi tata powiedział 😁 😁 😁 Żebym już sobie łóżeczko rozłożyła, żeby się wietrzyło od nowości 🙂 Bo podobno moja kuzynka, jak była mała to jak w domu było coś nowego to nie umiała spać. Jej tata jak kupił sobie skórę to musiał na noc ją na balkon wieszać, żeby nie poczuła 😁 😁 Takiego miała nosa 😁 😁

Dziewczyny kurcze takie ewolucje na kolanach na czworaka to nie wskazane. Tak mi lekarka w pierwszej ciąży mówiła. No chyba, ze już przed samym porodem żeby przyśpieszyć.

Dziewczyny, fajne te wasze wózki.. ale ja nadal niezdecydowana.. jak zwykle zresztą.... Mi niby bratowa chce dac wózek.. ale za cholerę nie podoba mi sie jego kolor... taka ciemna oliwka.... Bardzo ponury.. więc chyba raczej podziękuję...

Pati co do Bambino, ponoć można od pierwszych dni, tylko ja na pewno u małej tej firmy nie zastosuje, bo sama mam na wszystkie kosmetyki bambino uczulenie... podobnie jak na większośc mocno pachnących i tłustych kosmetyków..... Mam nadzieję, że Mała będzie miała po tacie nie po mnie... bo ja cerę mam okropnie wrażliwą 😮

Idę zobaczyć co dziś w stołówce na obiad, bo dalej mi strasznie niedobrze.. może jak zjem coś ciepłego to trochę przejdzie....

marta-lion napisał(a):
Siehankowa co do fotografa, to chyba o ile dobrze pamiętam cena za 30 obrobionych fotek to 200zł. Bez względu na miejsce , czy też ilość miejsc. Piszę chyba bo my zdecydowaliśmy się na więcej i jeszcze na fotoksiążkę,
więc u nas to większy koszt.

to całkiem tanio 🙂 a makijaż, fryzura i ubiór we własnym zakresie?

• Mamusia
Ja bambino na pewno nie bede używać kupiłam sobie oliwkę zeby brzuszek smarować, a po dwóch dniach patrze a tu same czerwone plamy tak sie przeraziłam ze od razu wyszorowałam brzuszek szorstką rękawicą i nałozyłam fissan, na drugi dzien zlazło, więc wyciągnęłam wnioski ze jestem na niego uczulona, ja bede kupowała te kosmetyki co siehankowa polecała. A wiece co robie dzisiaj na obiad??? Te kartacze, wczoraj o nich pisałyście i nabrałam smaka, ciekawe czy mi wyjda, narazie starłam ziemniaczki a część sie gotuje, jeszcze nigdy ich nie jadłam a na zdjęciu wyglądają tak apetycznie mmmm 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Paninka Bój się Boga kochana żadnego pucowania podłogi na kolanach!!!! Oszalałaś ponoć może to wywołać skurcze.

nie strasz mnie, nie mialam pojecia o tym w sobote to najpierw szczota szorowalam a potem caly czas ja mylam, jak tylko wyschla to od poczatku i tak 6 razy...ale dobrze ze mi powiedzialas to juz wiecej nie bede, ☺️ ☺️

Wiesz jak dobrze pamiętam to lekarka mówiła, że jak się kuca czy klęczy to główka uciska z całą siłą na szyjkę a jeszcze do tego te ruchy przy myciu podłogi mogą często spowodować skurcze i w konsekwencji możesz doprowadzić do przedwczesnego porodu. Dlatego nie rób tak więcej. Mimo że dobrze się czujesz i nie masz nakazu leżenia. Tak nie wolno, koniec kropka.

Paninka napisał(a):
madalena20 dziekuje Ci bardzo kochana!!! nawet nie pomyslalam ze moge nam zaszkodzic...dzisiaj dam sobie z ta podloga spokoj jutro mopa jakiegos kupie i nie bede juz sie narazac... ☺️ 😘 😘 oklas dla Ciebie

bardzo proszę 🙂 ja od dzisiaj nie chodzę do roboty więc będę Was miała bardziej na oku hihiih