Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

aneczkare22 napisał(a):
Mam do was pytanie,bo zamierzam kupić pościel,ale nie wiem czy z ochraniaczem czy bez??
Pisałam ci wczoraj 🙂 🙂 🙂

Pa laseczki ja idę sie szykować. Odezwę się wieczorkiem.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry dziewczyny 🙂
Nie było mnie od piątku a zaległości nadrobiłam do strony 4085, potem doczytam resztę a teraz po troszku, odniosę się do tego co pisałyście 🙂

Diviana i karolciakam to bardzo miłe z Waszej strony, takie zaproszenie 🙂 fajnie byłoby we trzy tak do porodu pobyc razem parę dni a potem razem do szpitala 🙂
Diviana czy Jaktarów Chylice to w okolicach Konstancina jest?

agusiakowalczyk dziękuję za info w sprawie szpitala i za pocieszenie 🙂

aniołek Ty też miałaś wizytę w tym czasie co ja ale dopiero dziś doczytałam. Cieszę się kochana, że wszystko z Wami w porządku 🙂

Eleza jak to choróbsko sobie już poszło to Ty już będziesz spokojniejsza i tak trzymaj. Cieszę się razem z Tobą 🙂

madalena20 spóznione ale najserdeczniejsze życzenia i uściski dla synka 🙂

Justyna wszystkiego najlepszego z okazji ślubu. Trochę przed czasem, ąle pózniej może mnie znów nie byc. Postaraj się nie myślec o wszystkim na raz, na co wpływu nie masz, odpuśc bo się wykończysz.

siehankowa zdjęcie synka super wyszło 🙂 Pamiątka wspaniała a synek jaki śkiczny, gratuluję maluszka 🙂

jo-aneczka do Wwy mam jakieś 50 min a do szpitala pewnie z 1,5h. Nie wiem jak to będzie, zastanawiam się i biorę pod uwagę różne opcje. Juz chwilami to myślę sobie, że co będzie to będzie. Najwyżej Radom zostanie. No nie mam gotowego rozwiązania jak tam dojechac. Najwyżęj taryfę zamówię a mąż ureguluje 😁

Pati pewnie doczytasz jak wrócisz za szpitala, alę życzę Wam szybkiego powrotu do domku bo tu zawsze najlepiej przecież 🙂 Tak patrzę, że u Ciebie 31 tydzień i tak sobie myślę, że z jednej strony nasze dzieci już są bezpieczne gdyby zechciały się już z nami przywitac ale wiadomo, każdy tydzień to dla nich lepiej. Życzę Ci kochana wytrwałości i już nie martw się. W szpitalu się Wami dobrze zaopiekują i wszystko będzie dobrze 🙂

Napiszę jeszcze, że dziś u mnie wody nie ma, w domu pierdolniczek, nie ma kto przywiezc paneli, nie ma kto mężowi pomóc w ułóżeniu, ja się do żadnej roboty nie nadaję i jak patrzę na to domowe pobojowisko to znów mam seksualne podejście 😁 Ze wszystkim jesteśmy w lesie... Jeszcze mnie pobolewa coraz mocniej tu i tam i mam wrażenie, że jak 2 tyg jeszcze wytrzymam to będzie dobrze. Synek rośnie, mamie coraz cięzej i tak sobie myślę i podziwiam wszystkie mamy, które tak zapracowane są i dają radę. Ale to dobrze, że się dobrze czujecie, miło poczytac jak ciężaróweczki się ładnie spisują 🙂

Jeszcze opiszę jedną sytuację z wizyty. Mowa już o tym była, ale chyba nie przestanie mnie to zaskakiwac. Otóż w poczekalni w przychodni gdzie przyjmuje mój gin jest kilka krzeseł.Zawsze jak tam jadę korzystam z toalety żeby się ogarnąc. Tym razem na krzesłach sami panowie.... oj chorzy tacy.... oj słabi.... oj starzy przecież.... Wyszłam z tej toalety, stanęłam przy jednym jegomościu. Siedzi i czyta zawzięcie gazetę, drugi główa odwrócona w inna stronę ( bardziej ciekawą 😉 ) Czekam i nic, żaden nie zapyta ani nie zaproponuje krzesła. Na bezczelnego już ukucnęłam przy tym co czyta..ludzie patrzą a ten nic. I powiedziałam sobie, że już nigdy nie ustąpię miejsca.Nigdy nie wykorzystywałam ciąży, żeby coś załatwic, predzej zrobic itp ale ta sytuacja pokazała kolejny raz jaka znieczulica jest wśród ludzi i to panów, co zaskoczyło mnie bardziej. Po prostu słów mi zabrakło. My wszystkie jesteśmy tylko w ciąży przecież, to nie choroba.

TO TRZYMAJCIE SIĘ ZDROWO KOBITKI 😘 U mnie ograniczony dostęp do kompa, ale postaram się cos tam napisac od czasu do czasu 🙂 Pozdrawiam 😘

Dzień Dobry!
Witam się z wami i śpiesze nadrabiac zaległości w czytaniu - dziś miałam tak zabiegany dzień w pracy, że dopiero teraz włączylam kompa 🙂

O 18.10 mamy wizytę, więc odezwę się dopiero wieczorkiem..Do zobaczenia 🙂

AA zapomniałam.. dziś jedząc w stołówce coś podobnego do zupy ogórkowej znalazłam w niej jakieś kawałki nitek czy szmaty.. nie wiem co to było, ale puściłam z tym pawika i ...to był ostatni mój obiad w tej stołówce.. nigdy więcej nic z tego miejsca nie ruszę ... obrzydlistwo 😠 😠 😲

Foga napisał(a):
AA zapomniałam.. dziś jedząc w stołówce coś podobnego do zupy ogórkowej znalazłam w niej jakieś kawałki nitek czy szmaty.. nie wiem co to było, ale puściłam z tym pawika i ...to był ostatni mój obiad w tej stołówce.. nigdy więcej nic z tego miejsca nie ruszę ... obrzydlistwo 😠 😠 😲

A fuj a biedne dzieci jedzą.......Foga miałam pytać jak długo czekałaś na pieniądze z Zusu?? ja mam działaln. gospod więc u ciebie pewnie jakoś inaczej z wypłatą ale wczoraj minął miesiąc od kiedy poszłam na zwolnienie w maju a kasy nie ma.

Daniela - dostałam ponad trzy tygodnie po terminie, w jakim płacił mi zakład pracy... W czerwcu miałam normalnie 10tego, bo wróciłam do pracy... a teraz dyr wygania mnie na wakacje na zwolnienie... bo chce zaoszczędzić.. więc już wiem, że wypłaty nie będę miała 10 lipca tylko ok. 30 tego lub później 🤢

• Mamusia
a ja tak objadlam sie kluskami ze teraz najchetniej polozylabym sie spac...zostalo mi truskawek to oprocz knedli szybko ciasto na pierogi zrobilam i mam teraz 3 tace...i ciekawa jestem czy do wieczora starczy bo jak m. powiedzialam ze zrobie to sie jak dziecko cieszyl 😮a nie powiem ze jakbym miala miejsce to jeszcze wsunelabym kilka ☺️ ☺️ ☺️

Jestem z powrotem i poczytać już zdążyłam.
Daniela, na zasiłek z ZUS-u w naszym przypadku (czyli działalność) można czekać dość długo. Podobno przepisy są takie, że ZUS ma 30 dni na wypłatę, przy czym te 30 dni liczy się od otrzymania przez nich ostatniego potrzebnego do wypłaty dokumentu.
I teraz najlepsze: tym ostatnim dokumentem jest ZUS DRA wraz z potwierdzeniem opłacenia składek za miesiąc w którym byłaś na L4!!!!!
Jeżeli byłaś na L4 przez cały miesiąc to wypłacą ci szybko (bo nie płacisz składek), ale jeśli chorowałaś np w pierwszym tygodniu maja, to płacisz składki za "resztę" miesiąca, deklarujesz je i opłacasz w czerwcu - a to oznacza, że zasiłek możesz otrzymać nawet na początku lipca.
Ot i sprawiedliwość.
Ja jeszcze za maj nie dostałam 😞

Marta, chciałam cię jeszcze zapytać o balneum. Napisałaś, że nie stosowałaś szamponu do mycia włosów, tylko żel do kąpieli. A czy ten żel nie jest za tłusty na włosy dziecka? Bo w sumie wydawało mi się, że balneum to taka oleista emulsja???

A ja dziś odebrałam wózek dla małej - nareszcie przyszedł. Tyle tylko, że jest zapakowany w bagażniku i musi czekać na mojego małża. A tak bym go sobie już wypróbowała 😉

jo-aneczka napisał(a):

Marta, chciałam cię jeszcze zapytać o balneum. Napisałaś, że nie stosowałaś szamponu do mycia włosów, tylko żel do kąpieli. A czy ten żel nie jest za tłusty na włosy dziecka? Bo w sumie wydawało mi się, że balneum to taka oleista emulsja???

Chyba źle zrozumiałaś Martę. Ten płyn balneum wlewa się bezpośrednio do wanienki z wodą. Marcie chodziło o to ,że tą wodą myła córeczki całe również i główkę. Bo ta emulsja jest do takiego stosowania. A jak już dziewczynki siedziały i mogła im spokojnie umyć i wypłukać główkę to już go nie używała tylko kupowała oddzielnie żel do kąpieli chyba z nivea jak dobrze pamiętam i oddzielnie szampon ale nie wiem już jakiej firmy.

• Mamusia
Witajcie Mamusie

Wpadam tylko się przywitać i zakomunikować, że jeszcze dycham....ledwo ledwo ale jednak...
mój ostatni szumnie zapowiadany powrót do zdrowia, niestety okazał się falstartem 😞
Dalej walczę z tym paskudnym choróbskiem, ciągle na antybiotyku, 2 kg mniej i totalny brak siły na cokolwiek 😞
Ale nie z takich opresji wychodziłam 😁 😁

jolajola81 napisał(a):
jo-aneczka a jaki wózek kupiłas?

Teutonia Cosmo, ponizej link do spacerówki
http://www.topmarket.pl/wozek-spacerowy-teutonia-cosmo-spacerowka-4170-p44424.html
Niestety nigdzie nie znalazłam linków do całego zestawu, bo oczywiście kupowałam razem z gondolką i fotelikiem.
No i kolor w rzeczywistości jest nieco inny - na zdjęciu wygląda na czarny, w rzeczywistości to gorzka czekoladka 😉

ojejjj Eleeza nie dobrze kochana 😞 😞 😞 Bardzo Ci współczuję 😞 Bidulko tego Ci jeszcze brakowało. Musisz być silna i nie poddawać się. Jesteśmy z Tobą!!! Będę myślami z Wami. A wieczorkiem pomodlę się za Twój szybki powrót do zdrowia. Buziaki.

madalena20 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Chyba źle zrozumiałaś Martę. Ten płyn balneum wlewa się bezpośrednio do wanienki z wodą. Marcie chodziło o to ,że tą wodą myła córeczki całe również i główkę. Bo ta emulsja jest do takiego stosowania. A jak już dziewczynki siedziały i mogła im spokojnie umyć i wypłukać główkę to już go nie używała tylko kupowała oddzielnie żel do kąpieli chyba z nivea jak dobrze pamiętam i oddzielnie szampon ale nie wiem już jakiej firmy.

Zrozumiałam dobrze, ale chyba się źle wyraziłam ☺️ Wiem, że tą emulsję wlewa się do wody. Chodzi mi o to czy ta woda potem nie jest za tłusta, żeby w niej umyć włoski????

jo-aneczka moja sąsiadka takim wózeczkiem pomyka 😆

Eleeza
ojjj 😞 Zdrowiej Kochana 😘

Ja wróciłam ze spacerku i pochłaniam czereśnie 😁
I zaraz zabieram się za obiadek 🙂
Paninka szczerze podziwiam za te kulinarne wyczyny 😁