Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry brzusie

ja też dziś wcześnie na nogach, 5 razy w nocy wstawałam siusiu 🤨
w zasadzie to takie przygotowanie do nocnego karmienia.

Andżelika powodzenia na wizycie
a propo PEPCO dziś lecę obejrzeć te bodziaki, w sumie to jedyne miejsce w moim miasteczku, gdzie można dostać coś tańszego a za razem dobrej jakości dla dzieciaczków

Miłego dnia kochane!!!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry brzuchatki 🙂

andzelika, powodzenia na wizycie 🙂
u mnie też jest Pepco, ale w sumie mam tyle ubranek, że narazie odpuszczam zakupy 😜
ale za to wczoraj mój M. kupił torbę w Biedronce, więc w sobote już będę się pakować 😉 a co tam, niech sobie spokojnie leży i czeka na odpowiedni moment 😜
a teraz zabieram się za picie herbatki 😉

Dzień dobry Brzusie 🙂

marta-lion
tu możesz sobie poszukać gdzie masz najbliżej 🙂
http://www.pepco.pl/sklepy
Tylko nie wiem jak u Was, ale u mnie tam strasznie dużo "chińszczyzny" jest 🤢

Andzelika
trzymam kciuki za wizytę i popytaj o ten brzusio 😉

martusia, w samym rynku 🙂 praktycznie na przeciwko ratusza - z tym, że jego tylnej części 😉
a czyżbys wybierała się do Dzierżoniowa? 🙂 bo Ty kiedys pisałaś że będziesz, ale pózniej albo cos przegapiłam, albo nie napisałaś juz kiedy dokładnie....

mapa napisał(a):
Dzień dobry Brzusie 🙂

marta-lion
tu możesz sobie poszukać gdzie masz najbliżej 🙂
http://www.pepco.pl/sklepy
Tylko nie wiem jak u Was, ale u mnie tam strasznie dużo "chińszczyzny" jest 🤢

Andzelika
trzymam kciuki za wizytę i popytaj o ten brzusio 😉
O dzięki. ja nie wiem nigdy nie byłam nawet w tym sklepie 🤪 🤪 🤪

siehankowa napisał(a):
martusia, w samym rynku 🙂 praktycznie na przeciwko ratusza - z tym, że jego tylnej części 😉
a czyżbys wybierała się do Dzierżoniowa? 🙂 bo Ty kiedys pisałaś że będziesz, ale pózniej albo cos przegapiłam, albo nie napisałaś juz kiedy dokładnie....
No zamierzam być niedługo, moze w poniedziałek. Ale niestety nie wiem czy będzie okazja się spotkać.

mapa, troche chińszczyzny jest, ale co do ciuszków, to są na prawde dobre gatunkowo, wiem, bo moja siostra tam kupuje i jest zadowolona 🙂 zresztą odziedziczyłam juz sporo rzeczy po jej dzieciach i wszystkie wyglądają jak nowe 🙂

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
No zamierzam być niedługo, moze w poniedziałek. Ale niestety nie wiem czy będzie okazja się spotkać.

uuu, szkoda... w sumie w poniedziałek, to ja i tak w pracy, w domu to tak dopiero koło 16.30 jestem... 🤨

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):

uuu, szkoda... w sumie w poniedziałek, to ja i tak w pracy, w domu to tak dopiero koło 16.30 jestem... 🤨

Ja jadę z Emilką do alergologa, nie wiem jeszcze na którą godzinę. I czy wogóle w poniedziałek. Ale jak będę wiedzieć to dam znać. Może jakoś uda nam sie poczatkiem lipca ???

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):

Ja jadę z Emilką do alergologa, nie wiem jeszcze na którą godzinę. I czy wogóle w poniedziałek. Ale jak będę wiedzieć to dam znać. Może jakoś uda nam sie poczatkiem lipca ???

fajnie by było 🙂 ja pracuję tylko do 24. czerwca i spadam na L4 (wkońcu) 😜 tylko jeszcze z aniołkiem trzeba by się dogadać 🙂

Wiecie co czytam o Waszym zachwycie nad PEPCO i muszę się wtrącić. Ja jak urodził się Kubuś to sporo rzeczy tam kupiłam. I jeśli chodzi o ubranka dla noworodków to na początku byłam zachwycona ale jak trzeba było je wyprać to mój zachwyt się skończył. Już po pierwszym praniu zmieniły swój pierwotny kształt. Porozciągały się jak by ktoś je powykręcał na siłę. Dlatego nie kupuję już tam ubranek dla niemowląt.

madalena, możliwe że się zmieniły... jak juz pisałam, mam mnóstwo rzeczy z Pepco po niuni mojej siostry - mała ma 10miesięcy - i ciuszki wyglądają jak nowe... 🙂

Te body co ja kupiłam są Made in India 😁 😁 Chińskie też są zapewne, zresztą jak wszędzie 😁 A co do prania są i ciuszki dupiate i są fajne. Te co teraz kupiłam to akurat są fajne jak na razie, zobaczymy jak po praniu. Ale za 6zł, opłaca się myślę 🙂 🙂 😜

Teraz uciekam do tego lekarza. Zapytam o ten brzuch 😜 😜 Papaa 😘 🙂 🙂

Dzień dobry wszystkim,
Andżelika, powodzenia na wizycie. Mi też dokucza twardy brzuch. I to zarówno skurcze przepowiadające jak i jego ogólna twardość jak chodzę.
Ja już nie pamiętam jak to było przy pierwszej ciąży.
Świeższe mamy - wypowiedzcie się proszę na ten temat - czy w tym okresie ciąży to dolna część brzucha zawsze jest twarda (podczas chodzenia i stania).
A dzisiejsza noc to jakaś masakra była. Wczoraj się przeciążyłam i w nocy spać nie mogłam. Bolał mnie brzuch i nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania.
Coraz intensywniej myślę o zakupie rogala do spania, ale powstrzymuje mnie to, że już tak niewiele czasu mi pozostało. To chyba wyrzucanie pieniędzy w błoto.
A poza tym mam obawy czy taki rogal rozwiąże moje problemy senne.

Jolajola, miałam ci już dawno o tym napisać, ale do tej pory uciekało - ja będę brała te zastrzyki z heparyny, o których kiedyś rozmawiałyśmy. Wyniki badań wyszły mi nie najgorsze (trochę poniżej normy) ale mój hematolog zadecydował, że na wszelki wypadek dobrze byłoby się trochę pokłuć 😉
Z tym, że jeszcze nie teraz. Zacznę je brać na około 14 dni przed porodem (cesarką) a skończę 14 dni po.

Dzien dobry brzuszki 😘 wlasnie zrobilam 4 km spacerek ( 2 km w jedna). Teraz kawusia i znowu przygotowania.Cholera codziennie mi sie wydaje ze jest jeszcze wiecej do zrobienia 😮 co do pepco,sklep ogolnie oki ale u mnie zawsze juz wszystko przebrane jest. I Magda ma troche racji,siostra kilka razy zakupila tam body (takie z nakladkami a nie napkami) i po kilku praniach we wszystkie strony sie porozciagaly.

• Mamusia
Witam dzisiejszego mało słonecznego ranka 🙂
Andżelika powodzenia na wizycie.
Co do pepco ja tam nic nie kupowałam wiec sie nie wypowiadam 🙂, a nie przepraszam kupiłam choinkę ubraną na biurko do pracy ale to sie nie liczy 🙃 , w sumie kojarzy mi sie ten sklep z chińszczyzną dlatego tam nie zachodze, ale jak mówicie że są fajne ciuszki to moze sie wybiore jak będe potrzebowała ciuszków na 74 wzwyż, bo teraz już sobie daruje zakupki ciuszkowe. Zamówiłam oillan mam nadzieje że będzie dobry do kąpieli.
Magdalena wczoraj dodałam 2 łyżki soli do ogórków ale to jednak za mało lepiej dodać 3 albo 2,5 łyżki.

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂

powodzenia dla Mamusiek udających się na wizyty 🙂
jo-aneczka widzialam na stronie Lidla w dziale sypialnia-oferta aktualna, taką poduchę ktora co prawda nie jest rogalem ale pisza ze moze sluzyc kobietom w ciąży - wejdz na stronkę i luknij 😉 brzuszek tez mi twrdnieje nawet jak chodze po domku 🤔 ale na dole jest w miarę miekki, twardy jak skala jest raczej na samej gorze tuz przy zeberkach 🤨
Mam pytanko do Brzuszkow ktore juz sa Mamami - powiedzcie prosze jak to jest ze stanikami do karmienia. Czy mam kupic rozmiar taki jaki nosze w tej chwili czy tez uzyskam bardziej obłe kształty i powinnam zakupic jakiś większy - hm???????
buziaki :*