Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tu mapa atrakcji turystycznych sywalszczyzny
http://www.suwalszczyzna-jakbasn.pl/mapa.php
Moi rodzice mieszkają obok Dubeninek, które są zaznaczone na mapie (niedaleko mostów)
I kilka fotek, Suwalski park krajobrazowy
b.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Jak wiadomo Suwalszczyzna to kraina jezior, co chwilę mija się jakieś po drodze

A to ruiny zamku w Dowspudzie, w wakacje są tam fastiwale celtyckie, zachowała się z zamku jedynie brama 😞

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
a wiecie, że mi też sie moja Marysia śniła 🙂 a dokładnie, że urodziłam ją 27 czerwca ok 5 nad ranem i samego porodu jako tako nie pamietam jakby był poza mną 🙂
i to po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży śniła mi sie właśnie ona! bo tak to zawsze chłopczyk mi sie śnił 🙂

Przypomniałaś mi że mi dziś też śniło się że rodzę i to był na pewno 6 lipca bo dzwoniłam do mojej siostry i jej mówiłam, ze ma prezent urodzinowy 😁 😁 😁 Bałam się że za wcześnie ale powiedzieli że jest OK i się obudziłam!

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
a wiecie, że mi też sie moja Marysia śniła 🙂 a dokładnie, że urodziłam ją 27 czerwca ok 5 nad ranem i samego porodu jako tako nie pamietam jakby był poza mną 🙂
i to po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży śniła mi sie właśnie ona! bo tak to zawsze chłopczyk mi sie śnił 🙂

Przypomniałaś mi że mi dziś też śniło się że rodzę i to był na pewno 6 lipca bo dzwoniłam do mojej siostry i jej mówiłam, ze ma prezent urodzinowy 😁 😁 😁 Bałam się że za wcześnie ale powiedzieli że jest OK i się obudziłam!

🙂 ciekawe jak czesto teraz bedziemy śnić 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mnie co prawda nie dzisiaj, ale też śnił mi się poród 🙂 Z tym, ze sen był bardzo ekscytujący, bo rodziłam... w domu na podłodze 🤪 🤪 🤪
W tym śnie mąż poszedł do pracy na noc, dzieci spały, a karetka nie zdążyła dojechać 🙂
Mam tylko nadzieję, że to nie był jakiś sen proroczy 🤪
Acha i jeszcze w tym śnie to jakoś urodziłam, tylko potem nie wiedziałam co z pępowiną zrobić 🙂 Bałam się obciąć, a poza tym nie miałam czym...
Tak długo nad tym myślałam, aż się obudziłam 😁

CZEŚĆ, BRZUSZKI!
Coraz później udaje mi sie do Was zajrzeć... 😞 i długo nadrabiam zaległości w czytaniu 😜

Dviana- super, że wizyta udana i dziewuszka zdrowa! 😁 No i rewelacja, że z szyjką nic się nie dzieje. Mam nadzieję, ze u mnie też szyjka się nie skraca...
Daniela - współczuję... 😞 😘 ale na pewno będzie dobrze! Przynajmniej Twój troszkę odpocznie 🙂 a jak noga wydobrzeje, to robota już pójdzie szybciutko i sprawnie! 🙂
Jo-aneczka
A żucie ogona... hmmm... kocica wyglądała na perwersyjnie zadowoloną. Ale wtedy moja córka jeszcze zębów nie miała
Perwersyjnie zadowolona! 🤪 🤪 To mój chyba tez by był 🙂 A ciekawe, jak kotka Diviany by zareagowała! Ona ma taką puchatą kitę! 😁
Pati - super, że chociaż taki plus tego szpitala! Praktyka czyni mistrza! 🙂 Na pewno sobie super poradzisz ze swoim maleństwem! 🙂 To co mam powiedzieć np. ja, jak nigdy się nie zajmowałam nawet przez minutę noworodkiem! 😮 ba! Nawet już większym dzieciaczkiem się nie zajmowałam nigdy! 😜 Ale dam radę jakoś 🙂 licze na mój instynkt macierzyński 🙂
Rapsberry - masz całkowitą rację z tym przygotowaniem do nocnego karmienia, nawet na wykładzie na szkole rodzenia nam o tym mówili 🙂 żeby się nauczyć spać też w dzień! I zasypiać chociaż na chwilę, by regenerować siły 🙂
Pisałyście o twardnieniu brzuszka - mi też twardnieje tylko, jak dłużej pochodzę albo jak wchodzę po schodach. Jak usiądę, to przechodzi... Nie mam tych skurczów przepowiadających albo nie umiem ich rozróżnić...

My wczoraj kupiliśmy kocyk dla małego 🙂 zielony polarkowy 🙂
A dzisiaj Szymuś od rana tak się gramoli i wierci! 😁 normalnie wszędzie go czuję! 🤪

Ojej-chciałam wstawić opakowanie mojego maluszka - ale coś się nie chcą wkleić zdjęcia... 😞
To linka tylko podam jednego 😉
https://picasaweb.google.com/agusia.kowalczyk/Aga?authkey=Gv1sRgCMGX6fvigb68Ew#5618757932497923458

Diviana napisał(a):
Moja kotka jest tak przetrenowana czesaniem że ssania mogłaby nie zauważyć 🙂 gorzej z dzieckiem tyle sierścia.
Ale swoją drogą będąc dzieckiem ugryzłam kota za ogon więc coś w tym jest że ta zabawka dzieciom się podoba 🙂
No pewnie - ogon jest najfajniejszy! 😁 🙃

Mi się parę razy śniło, że okres dostałam 🥴 Moja mama mówiła, że jej w ciąży też się zawsze tak śniło.

A tak z innej beczki - macie takie obawy, czy z dzieckiem wszystko ok, czy się zdrowe urodzi i w ogóle. Bo mnie tak to czasami trapi 😞

Andzelika napisał(a):
A tak z innej beczki - macie takie obawy, czy z dzieckiem wszystko ok, czy się zdrowe urodzi i w ogóle. Bo mnie tak to czasami trapi 😞

ja jestem optymistką, więc nie myślę o złych rzeczach... i wierzę, że z dzidzią jest i będzie wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Mi się parę razy śniło, że okres dostałam 🥴 Moja mama mówiła, że jej w ciąży też się zawsze tak śniło.

powiem Ci, że ja sie czasem zastanawiam... czy skóra bedzie ok, kości, wszystko dobrze rozwiniete itd itp.

siehankowa napisał(a):
a ja własnie byłam w kadrach i pytałam o urlop macierzyński, i dowiedziałam się, że jest 20 tyg. + dodatkowe 2 tyg., a jak przeskoczy się z macierzyńskim na kolejny rok 2012 to dodatkowe 2 tyg. przysługują... szkoda tylko że się nie załapie 😜
O! Naprawdę? 😁 To jakbym urodziła w terminie, czyli 23.08, to macierzyński mam do 09.01., czyli załapuję się na te dodatkowe 2 tygodnie? Czyli bym miała do 23.01? Super by było! 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

ja jestem optymistką, więc nie myślę o złych rzeczach... i wierzę, że z dzidzią jest i będzie wszystko dobrze 🙂

ja tez nie dopuszczam do siebie mysli ze cos moze byc nie tak...Mala MUSI byc zdrowa innej opcji nie ma 😉 😉 😉

wlasnie zjadlam kanapki z paprykarzem pomidorenm i ketchupem...a przed ciaza nawet przez zamkniete opakowanie tak mi smierdzial ze nie bylam w stanie ruszyc 🤪 ciekawe czy po porodzie bede go jesc 😁

Daniela napisał(a):
Diviana wracam z zakątka 🙂 Twój kotek jest przeuuuroczy a to zdjęcie z kąpieli-boskie 😁 😁 😁 chyba mu się nie bardzo podobało bo jakiś taki zły się wydaje hhahahaha
I mam pytanko kupiliście czy dostaliście kotka w prezencie?? Mi się też pers marzył....no ale mam dachowca najukochańszego pod słońcem 🤪
Aż specjalnie weszłam po przeczytaniu Twojego posta do zakątka Diviany!
Kot CUDO! 😁 Zakochałam się! 😁 😘 🙃

Ja to nie wiem skąd mi się to bierze. Może dlatego, że mam takie wyrzuty sumienia, że jeszcze przed 6 tyg. ciąży zanim się dowiedziałam, to prowadziłam normalny tryb życia, pozwalając sobie na jakiś alkohol. I może to mi ciągle nie daje spokoju, że mogło coś zaszkodzić. Ech już sama nie wiem...