Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hehe tatuś ma 2 metry wzrostu, ma po kim duży być 😁 😁

A i jeszcze pytałam o "mariolkę" 😁 Bo ostatnio jakaś spuchnięta mi się wydawała, to też powiedziała że normalne, bo u macica już nieźle naciska 🙂 😜 🙂 🙂

• Mamusia
Dzien dobry Mamuski!
ja juz wrocilam ze sklepu teraz biore sie za sprzatanko...i skusilam sie na puszeczke coli...jakby m. zobaczyl to darlby sie okropnie na mnie, nawet nie wie ze kawke ( mleko z kawa) pije...

Andzelika gratuluje synka...ja w przyszlym tyg zamierzam sie zapisac na usg tez juz nie moge sie doczekac 🤪 🤪

Witajcie 🙂

Siehankowa mi się też wydaje że nie mam skurczy ale w 1ciąży po wizycie lekarz wysłał mnie do szpitala bo mówił że mam skurcze 😲 😮 a ja tego wcale nie czułam. Poleżałam tydzień, pobrałam leki i mnie wypuścili. Więc ja nie wiem jak jest z tymi skurczami.

Andzelika gratuluje udanej wizyty 🙂

Divianka dzięki za troskę. No cóż noga boli ale chyba nie na tyle żeby się oszczędzać bo małż chodzi, kuleje co prawda ale leżeć nie chce 😮

Ja dzisiaj w biedronce kupiłam body na krótki rękaw Disneya na 62- na ramionkach mają napki. Sa po 11,99 i też są fajne wiaderka do piasku z akcesoriami z Wadera za 9,99 więc kupiłam dla Gabi.

Miłego dnia dziewczynki u nas coś słonka brak dzisiaj

• Mamusia
Andżelika gratuluje udanej wizyty, dużego masz syneczka, fajnie cieszę się ze zdrowo sie rozwija, ja to nawet nie wiem ile waży 😠
Jade za 3 godzinki na czereśnie, tzn mój m bedzie zbierał a ja sobie pochodze i moze pozbieram z tych dolnych partii drzewa 🙂 Zamówiłam w końcu koszule do karmienia kupiłam 2 myśle że starczy co? I jeszcze stanik muszę kupić, ale kupię taki rozmiar jak mam obecnie. Musiałam sie zmobilizowac i kupić te rzeczy bo jak widze że Wy już popakowane, a ja w sumie jakby co to nie miałabym co spakowac 🙂 Aha kupiłam jeszcze szlafroczek 🙂

a ja własnie byłam w kadrach i pytałam o urlop macierzyński, i dowiedziałam się, że jest 20 tyg. + dodatkowe 2 tyg., a jak przeskoczy się z macierzyńskim na kolejny rok 2012 to dodatkowe 2 tyg. przysługują... szkoda tylko że się nie załapie 😜

siehankowa napisał(a):
a ja własnie byłam w kadrach i pytałam o urlop macierzyński, i dowiedziałam się, że jest 20 tyg. + dodatkowe 2 tyg., a jak przeskoczy się z macierzyńskim na kolejny rok 2012 to dodatkowe 2 tyg. przysługują... szkoda tylko że się nie załapie 😜
Dlaczego nie, masz szanse.

• Mamusia
dzień Dobry Kochaniutkie 🙂
Andzelika gratuluje udanej wizyty i duuuuuzego synusia 😁
Madzia kurcze, u Ciebie juz 34tc 🤪 🤪 🤪 🤪 Jakos mnie to przeraża 🤪
Siehankowa, Martusia szkoda ze tym razem spotkanie nie wypali 😞 Ale może w lipcu się uda 😉
Jesli chodzi o twardnienie brzuszka, to mi dół brzuszka twardnieje kilka razy dziennie i nie ma znaczenia czy leżę czy chodzę. Myslałam, ze to skurcze Braxtona 🥴

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):

ojjj, marne szanse 😉 bo jak termin mam na 4. sierpnia, to musiałabym trochę przenosić... a poza tym i tak czuje, że w lipcu juz będę wypakowana 😜

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Paninka, zrobiłaś mi smaka na ciasto drożdżowe z truskawkami 🤪 i z kruszonką 🤪

Teraz Ty mi zrobiłaś smaka hehe 😁 😁 😁

wyskoczyłabym szybko do sklepu i chociaz takie gotowe kupiła, ale jak na złośc portfela dziś zapomniałam 🤢 dobrze chociaż że zrobiłam sobie do pracy truskawki ze smietaną 🤪 zawze to coś 😎

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):

ojjj, marne szanse 😉 bo jak termin mam na 4. sierpnia, to musiałabym trochę przenosić... a poza tym i tak czuje, że w lipcu juz będę wypakowana 😜

Urlpo macierzyński masz 20 tyg plus 2 dodatkowe, a jeśli będzie Ci się kończył w styczniu 2012 to masz prawo do jeszcze następnych dwóch tygodni czyli razem 20 tyg plus 4tyg.Tak samo z ojcowskim urlopem jeśli ojciec weźmie ten urlop dopiero po styczniu 2012 to ma prawo do 2 tygodni a nie jednego jak to jest teraz do konca grudnia.

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Paninka, zrobiłaś mi smaka na ciasto drożdżowe z truskawkami 🤪 i z kruszonką 🤪

Teraz Ty mi zrobiłaś smaka hehe 😁 😁 😁

wyskoczyłabym szybko do sklepu i chociaz takie gotowe kupiła, ale jak na złośc portfela dziś zapomniałam 🤢 dobrze chociaż że zrobiłam sobie do pracy truskawki ze smietaną 🤪 zawze to coś 😎

A ja mijałam truskawki w drodze powrotnej od lekarza, ale jakoś nie naszła mnie ochota. Teraz dopiero 😁 😁

Paninka napisał(a):
siehankowa ja to z ciast najbardziej lubie kruszonke...i lukier 🤪 🤪 🤪

ja od kiedy pamiętam, to skubałam kruszonke z ciasta i wcinałam 😁 ale taką drożdzóweczke z kruszonką jeszcze ciepłą, to bym zszamała 🤪

• Mamusia
siehankowa napisał(a):

To bardzo ciekawa informacja. Myślałam, że tylko 20 i koniec + te 2 jeśli uda mi się przeskoczyć 🙂 A co to za dodatkowe 2? I czy trzeba jakiś wniosek o nie składać?