Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witajcie dziwczyny,
u nas dziś ciężkie chmury i deszcz co chwilke pada. dziś mamy dni Pleszewa, do niedzieli na rynku odbywają się koncerty zespołów (dziś oddział zamkniety) ale w taką pogodę nie wiem czy bedzie mi się chciałogdzieś wychodzic.

jestem zła na siebie bo zepsułam aparat fotograficzny. i nie wiemczy zdąże naprawić/kupić nowy prezed rozpakowaniem, a tu fotki brzusia z 8 i 9 mioesiąca jeszcze trzeba zrobić 🤨

co do imienia Laura, bardzo mi się podobało. razem z mężem robiliśmy nawet zestawienie w excelu, imię i kto da ile punktów. Liwia wygrała z Laurą, wysokie noty miała jeszcze Nadia i Sara 😉

• Mamusia
Mąż dumny z 3kg synusia jest! 😁 Ja cały czas mam przeczucie,że mały wcześniej na świat przyjdzie, więc ta waga to może potwierdzenie od małego? 😜 😁
Z drugiej strony od miesiąca na diecie jestem...a tu mały 1200g przybrał? Może usg coś źle wylicza 😮?

• Mamusia
agupurka gratuluję 🙂 Twój syn to prawdziwy facet już teraz 🙂 Ciekawe ile będzie ważył po porodzie 🙂 J jak byłam oststnio dziewczyna urodziła chłopca 3800 naturalnie 😮
Siehankowa znajdziesz sobie zqjęciee 🙂 Zresztą jak planujecei przeprowadzkę, to zanim się obejrzysz już będziesz po porodzie. 🙂 🙂
Bo najpierw pakowanie manatków, potem wypakowywanie, a jak za bardzo się przy tym naforsujesz i nie zdążysz złapać oddechu by się pocieszyć domkiem to i Twój syn bedzie już chciał wyjść, a potem o wolne przynajmniej na początku raczej nie masz co się martwić")

Paninka napisał(a):
agapurka ja tez gratuluje!!! ja mam na usg napisane ze granica bledu to 20gram ale moze to zalezy od sprzetu 😉

siehankowa jak mozna przez pol roku dziecka nie kapac 😮 😮

Brudny nie chodził, wycierali CHUSTECZKAMI 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

agapurka2 napisał(a):
Dowiedziałam sie przy okazji,że u mnie w szpitalu wszystko trzeba mieć swoje!! Nawet papier toaletowy, pieluchy dla maleństwa. 😮 😮

U mnie też pieluszki trzeba mieć swoje, szpital daje tylko ciuszki no i kosmetykami kąpią swoimi na czas pobytu. 😜 🙂 🙂

Oj ale się narobiłam. Mama dała mi dużo kopru, więc go pod wodę, suszenie, rwanie i pakowanie do pojemników. W międzyczasie zjedliśmy obiadek ziemniaczki z koperkiem 😁 jajeczko i mizeria...mniam
Później wielkie zmywanie, jak ja nienawidzę myc patelni 😠 i sprzątanie po koprze bo wszędzie go pełno było 😁

U nas pogoda też okropna, teraz cały czas leje z większym lub mniejszym natężeniem.

Paninka ależ ci zazdroszczę, kawka mrożona, leczo mmmm same pyszności.
Co do zdrabniania imienia Laura to ja myślałam Laureczka, Laurusia ale sama nie wiem. Muszę porozmawiać z mężem......chociaż On do Antoniny od początku był sceptycznie nastawiony

Jeśli chodzi o "kości w mariolce" to mnie też bolą. Szczególnie jak w nocy wstaję siusiu to najbardziej bolą.

Zbieram się jeszcze raz do sklepu i na budowę

Do później pa

Daniela, a ja spośród imion, które rozważasz, to jednak bym Antosię wybrała.
U mnie imię już od dawna "zaklepane" - nikt do brzuszka nie mówi inaczej niż Haneczka. Przyzwyczailiśmy się do tej myśli i nawet dziwnie byłoby teraz jeszcze coś zmieniać.
Myślę, że mój mały brzdąc już wie, że tak ma na imię i tak już na 100% zostanie.
No, chyba, że lekarz się pomylił...

• Mamusia
Daniela tak czekalam na to leczo ze jak tesciowa ziemniaki ugotowala to sie samymi z siadlym mlekiem i koperkiem najadlam, wiec lecza tylko lyzeczke zmiescilam 😜 😜 😜 😁 😁 😁czekam teraz az mi sie miejsce zrobi bo w calym domu pachnie a ja nie dam rady 😁 😁 😁

• Mamusia
No jestem Laseczki 🙂
agapurka dużego masz chłopa w brzuszku 🤪 🤪 🤪 🤪 Super że wszystko dobrze 🙂
U nas tak na zmianę raz potężna burza z ulewa a za chwilkę słonko wychodzi i tak od rana 😮
Ja chyba zaraz jakąś zupke sobie ugotuje, bo cos tak mnie ochota naszła, choć na pierwszy obiad zjadłam tonę pierożków, potem kawka i ciacho u cioci a teraz zupka ☺️ ☺️ ☺️ Jejku a tu jeszcze prawie dwa miesiące do rozwiązania. ciekawe czy do końca będe się tak obżerać i ile jeszcze kg mi przybędzie 🤪 😁 ☺️