Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam brzusie u mnie dziś słonecznie ale wiatr bardzo zimy zawiewa
Paninka- zmolestowałaś moje podniebienie opisem twojej kolacji mmmm
raspberry86- moja babcia też nosem kręciła ale powiedziałam jej, że i tak my podejmiemy decyzję co do imienia i nie ma sęsu żeby ona wymyślała 🙂 co do ruchów to spróbuj pokręcić biodrami albo powiercić się- moja mała jak np. jedziemy autem to strasznie rozrabia- nasze drogi skutecznie potrafią ją rozruszać
jola- witamy wśród zdrowych 🙂 cieszę się, że już lepiej
siehankowa-mi położna poweidziała żebym wzięła 2 pary kaftaników i śpiochów a reszte przecież mogą Ci dowieźć 🙂
Andrzelika- rozmawiałam z babką która idzie do Żor rodzić- podobno super szpital i ślicznie dzieciaczki ubierają 🙂

Lydzia hehe to dobrze, bo potem Mały jakoś normalnie będzie wyglądał na zdjęciach ze szpitala 😁 😁 A nie jak wieśniaczek jakiś 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

aniolek82 napisał(a):
Siehankowa ja też mam 😉 😉 😉 , ale nawet ich nie ruszam bo wczoraj wieczorkiem troszkę sobie podjadłam i może po nich taka zgagę w nocy miałam 😮 😮 😮

Za mna znowu chodzą czeresnie 😞 😠 😞

Haha, to możemy wymianke zrobic - bo do mnie zaraz tato przyjedzie z czereśniami 😁

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Nie wiem czy już o tym pisałam, ale w szpitalach ponoć maja urządzenie tens- są to 4 elektrody, które przykleja się do pleców i powodują one zmniejszenie bólu- koszt elektrod ok 30zł więc warto spróbować 🙂
Andrzelika- wieśniaczek dobre 😁

Ciekawe na jakiej zasadzie te elektrody działają 🤔 🤔 🤔

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Nie wiem czy już o tym pisałam, ale w szpitalach ponoć maja urządzenie tens- są to 4 elektrody, które przykleja się do pleców i powodują one zmniejszenie bólu- koszt elektrod ok 30zł więc warto spróbować 🙂
Andrzelika- wieśniaczek dobre 😁

Ciekawe na jakiej zasadzie te elektrody działają 🤔 🤔 🤔

podobno blokują odcinek na którym boli, jeśli ból się przedostaje to blokję kolejny odcinek- akoś tak mi to tłumaczyli 🙂

Doczytałam 🙂

Ja rano pojechałam na bazarek i kupiłam 1,5kg truskawek i 1kg czereśni więc się znowu objem 😁
Zrobiłam naleśniki, posegregowałam ciuszki i będę zmuszona dokupić pajacyków w rozm 62 bo wychodzi na to że jakoś mało mi się "dostało" ciuszków. Również wyprawkę do szpitala muszę zakupić

Byłam na budowie i wygląda na to że podłoga dzisiaj będzie skończona 🤪 🤪 chociaż tyle dobrze 🙂

Porodu tez się boje jak chyba każda z Was

A ja się nie boję 🙂 Przeszłam już jedną cesarkę - nie boli 😁
Za pierwszym razem trudno co prawda się podnieść z łóżka, ale to też nie jest ból nie do wytrzymania.
Ja tam jestem dobrej myśli 😁

Dziewczynki, czy spotkałyście w którymś z supermarketów/sklepów chusteczki pampers w plastikowym pudełku??? Bo ja szukam od jakiegoś czasu i nic.
Na all można dostać, ale nie potrafię znaleźć takiego, u którego bym mogła zrobić większe zakupy.
Dajcie proszę znać jak coś znajdziecie.

jo-aneczka napisał(a):
A ja się nie boję 🙂 Przeszłam już jedną cesarkę - nie boli 😁
Za pierwszym razem trudno co prawda się podnieść z łóżka, ale to też nie jest ból nie do wytrzymania.
Ja tam jestem dobrej myśli 😁.

Hehe to jak ja 🤪 🤪 🤪
Wprawdzie cesarki nie przezyłam. Ale dwa porody tzw "siłami natury" hehe 😁 😁 😁
Bylo ok a momentami nawet smiesznie 😉
Hehe uprzedze tez odpowiedź typu, że nie boję sie bo wiem co mnie czeka. Oj to nie prawda, jak się nie wie co czeka to jakoś z zaskoczenia idzie hehe 🙂 🙂 🙂
Teraz bardziej boje sie dotrzymania do 38 tygodnia 😞

Pati123 napisał(a):
Marta czemu tak piszesz,że boisz się dotrzymania do 38 tyfg?
Hmmm....Jakby ci tu odpowiedzieć Pati .... Coraz blizej, coraz ciężej, i do tego mam niełatwy tydzień....

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Marta czemu tak piszesz,że boisz się dotrzymania do 38 tyfg?
Hmmm....Jakby ci tu odpowiedzieć Pati .... Coraz blizej, coraz ciężej, i do tego mam niełatwy tydzień....

Źle się czujesz? Dzieje się coś??? Widzę,że mniej aktywna na forum jesteś, ale myślałam,że to ze względu na to,że mąż wyjechał i Ty sama z dziewczynkami...

aniolek82 napisał(a):
Martusia ja po tych filmach co się naoglądałam na szkole rodzenia to własnie wiem co mnie czeka i dlatego tak strasznie się boję 🤨 🤨 🤨

Hehe nie bój się. Nie wiem kto ale ktoś fajnie napisał tu na naszym forum: wlazło to i wyjdzie 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Martusia ja po tych filmach co się naoglądałam na szkole rodzenia to własnie wiem co mnie czeka i dlatego tak strasznie się boję 🤨 🤨 🤨

Hehe nie bój się. Nie wiem kto ale ktoś fajnie napisał tu na naszym forum: wlazło to i wyjdzie 🤪 🤪 🤪

No tak, tylko, że wchodziło takie maleńkie a jak bedzie wychodzic to dużo, dużo większe 😁 😁 😁

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

No tak, tylko, że wchodziło takie maleńkie a jak bedzie wychodzic to dużo, dużo większe 😁 😁 😁

mezowi tego nie mow...zeby sie nie obrazil bo oni chyba bardzo czuli na tym punkcie 😉 😉 😉 😁 😁 😁 😁

aniolek82 napisał(a):
Niestety, czereśni nie dostałam ale za to objadam się brzoskwinkami 😜 😜 😜 😜

Aniołek, a próbowałaś już tych płaskich brzoskwini? One w zależności od miejsca to się UFO albo paragwajki nazywają???
Przepyszne są 😜 Ja to je teraz wsuwam na potęgę - chyba nawet czereśnie zdetronizowały 🙂

Paninka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

mezowi tego nie mow...zeby sie nie obrazil bo oni chyba bardzo czuli na tym punkcie 😉 😉 😉 😁 😁 😁 😁

He, he Paninka, na twoje poczucie humoru zawsze można liczyć 😁 😁 😁
Uśmiałam się