Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mi kuzynka ostatni mówiła, że jak moja mama powiedziała jej, że brzuch jej się obniżył i że za 10 dni urodzi to urodziła 🙂 ciekawe czy i co do mnie będzie dobrym prorokiem 🙂 🙂 póki co u mnie brzuszek wysoko wg mnie 🙂 🙂 🙂
PANINKA to mówisz, że będziesz przede mną 🙂 🙂 🙂??

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Moja mama mi powiedziała, że jak się obniża to dosłownie zaraz nad mariolką jest, a ja mam jeszcze wysokoooo. 🙂 🙂

Aneczkare pisała, chyba dzień czy dwa przed porodem, że ktoś Jej powiedział, że brzuszek Jej się obniżył 🙃 😁

• Mamusia
moniq1984 w sumie to poczatek sierpnia jak dla mnie moze byc...ale z drugiej strony jak pomysle ze skoncza sie kopniaczki i przeciaganie malej w brzuszku to jakos przykro i smutno mi sie robi... 😮

andzelika to ja mam troszke powyzej mariolki...az mi sie taki woreczek wiszacy robi 😉, nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi ale obnizyl sie bardzo 😁

• Mamusia
Paninka napisał(a):
moniq1984 w sumie to poczatek sierpnia jak dla mnie moze byc...ale z drugiej strony jak pomysle ze skoncza sie kopniaczki i przeciaganie malej w brzuszku to jakos przykro i smutno mi sie robi... 😮

andzelika to ja mam troszke powyzej mariolki...az mi sie taki woreczek wiszacy robi 😉, nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi ale obnizyl sie bardzo 😁

Paninka no to pewnie początek sierpnia i będziesz miała maleństwo na rękach 😁

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):

Paninka no to pewnie początek sierpnia i będziesz miała maleństwo na rękach 😁

zobaczymy czy sie sprawdzi 🤪 🤪 🤪

A po obniżaniu brzuszka to jeszcze trudniej prorokować poród niż po odchodzącym czopie.
Bo brzuszek może się obniżyć nawet na miesiąc przed porodem (głównie u kobiet rodzących po raz pierwszy).
A poza tym to samemu trudno ocenić czy jest wysoko czy już niżej. Ja w tej chwili mam już obniżony brzuch (zmierzone i stwierdzone przez gina), ale wg mnie, jak spojrzę na siebie z profilu, to wygląda tak samo jak miesiąc temu 😉

• Mamusia
Witam brzuszki 🙂
Tak sobie podczytuje Was od rana, a mam dzisiaj takiego lenia ze szkoda gadac, karolcia trzymam kciuki za szybkie skurcze, ale to by sie nawet zgadzało teraz rozpakowują sie literki a i k, czyli początek i środek, następnie przyjdzie czas na koncówkę 🙂
A co dobrzucha to ponoc tez mi sie obniżył ale od wczoraj czuje nóżki małego w mariolce i mam wrażenie ze zaraz bede je miała na zewnątrz 🤢, wiec chyba raczej sie nie odwrócił jeszcze. Musze zrobic jakis obiadek ale nie wiem co.

siehankowa napisał(a):
ale ja chciałam do sierpnia wytrzymać 😁 zreszta marta-lion obiecała, że to ona będzie przede mną 😉 że ona juz w lipcu a ja w sierpniu 😁 marta - ratuj 😁 😁 😁

Siehankowa ja się wstrzymam z komentarzami i proroctwami. Mogę tylko obalić reguły. Nie prawda że czop podbarwiony krwią zwiastuje szybki poród, Ja po wypadnięciu takiego czopu na Emilkę czekałam jeszcze 6 dni. Na Majkę co prawda tylko 24 godziny. A teraz od 5 dni codziennie odchodzi mi kolejny kawałek czystego czopu i jak widać porodu "nie widać".

• Mamusia
A własnie jeszcze sztućce i kubek moze spakuje u mnie jest napisane ze mozna ale nie trzeba wiec moze wezme, ale nie wiem czy mi sie zmiesci do torby, mam juz ja tak upchaną, a na karteczce ze szpitala jest napisane w nawiasie, ze kobieta ma spakowac torbe tak zeby była w stanie ja udźwignąć i przeniesc 🙂

moniq1984 napisał(a):
A słyszałyście o tym, że od przyszłego roku ma nie być już tego wysokiego becikowego??

Ja w ogóle nie jestem zorientowana w temacie, na razie nie wiem ani jakie są stare zasady ani jakie nowe ☺️
Jakie becikowe nam przysługuje? i jakie dokumenty trzeba przedstawić i gdzie? Czy becikowe przysługuje wszystkim niezależnie od wysokości dochodów?

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
A słyszałyście o tym, że od przyszłego roku ma nie być już tego wysokiego becikowego??

Ja w ogóle nie jestem zorientowana w temacie, na razie nie wiem ani jakie są stare zasady ani jakie nowe ☺️
Jakie becikowe nam przysługuje? i jakie dokumenty trzeba przedstawić i gdzie? Czy becikowe przysługuje wszystkim niezależnie od wysokości dochodów?

na szczęście tak 🙂 co do dokumentów to zaświadczenie od lekarza, że byłaś chociaż na jednej wizycie 🙂 i jakiś tam druk musi być wypełniony z chyba mopsu dokładnie nie wiem 🙂 co prawda mam go już w domu i czeka na wypełnienie i złożenie 🙂

Paninka ciekawa co z agapurka2 no więc czytaj !!! Dobrze, że do niej napisałam sms co się z nią dzieje, że się nie odzywa. hehehe

Info od agapurka2:

Kochane przepraszam ale nie spodziewałam się że tak wszystko pójdzie i numeru nie miałam do was 😞 W niedziele po 23 odeszły mi wody. O 14 w poniedziałek Filip był już na świecie 🤪
Waga 3820g i 56cm długi. Mały zdrów tylko ja osłabiona 2 razy zemdlałam ale już lepiej. Dziekujemy za pamięć i przesyłamy buziaki.

marta-lion napisał(a):
Agapurka GRATULACJE !!!!

Takich wieści nam potrzeba. Co tam czopy, szyjki, skurcze i rozwarcia.
Wieści o narodzinach nam potrzeba 🙂

Marta, popieram. Nakręcamy się mniej lub bardziej wyimaginowanymi objawami i ... nadal trwamy w pakietach 😉
A u Agapurki raz- dwa i dzidziuś jest na świecie. Super.
GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Agapurka GRATULACJE !!!!

Takich wieści nam potrzeba. Co tam czopy, szyjki, skurcze i rozwarcia.
Wieści o narodzinach nam potrzeba 🙂

Marta, popieram. Nakręcamy się mniej lub bardziej wyimaginowanymi objawami i ... nadal trwamy w pakietach 😉

Nio i nawet Marta czasem coś mądrze napisze 🙂 🙂 🙂 Hehe 🤪 🤪 🤪

Paninka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Hehe na A 😁 😁 Agapurka GRATULACJE 🤪 🤪 Dużo zdróweczka dla Was 😘 😘

hihi wlasnie!!! dziewczyny na A ja bym zaczela sie troszke obawiac 🤪 🤪 😉 😉 albo cieszyc 😉 😉

😁 do mnie to wszyscy Asia mówią 😉 też na A
Tylko niech Ann i Agnie-szka tego lepiej nie czytają, bo w ich przypadku to jeszcze nie pora 🤔