Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
Ja dzis zrobilam zupe pieczarkowa, ale jak maz wroci to zrobie nuggetsy z kurczaka z sosem meksykanskim, ciekawe jak to smakuje. 😜

Robiłam nuggetsy z sosem meksykańskim z fix knorr pycha 🙂

• Mamusia
ktoś tu był chory właśnie natrafiłam w gazecie coś co powinno "postawić na nogi:
- KATAR- sól fozjologiczna,
- BÓL GARDŁA- płukanka z letniej wody z solą, naparu z szałwii lub rumianku. pół łyżeczki ziół zalać szkl. wody i parzyć 10 min. Można ssać cukierki szłwiowe,
- ZŁE SAMOPOCZUCIE- herbatki ziołowe, które są bogatym źródłem wit C np. rozgrzewająca z sokiem malinowym, z lipy z dzikiej róży,
- KASZEL- kleik z kaszy jaglanej
- GORĄCZKA- napoje- soki owocowe, herbata z kwiatu lipy, czarnego bzu, dzikiej róży chłodny prysznic (nie lodowaty) polewać nogi i ramoiona

Przepraszam, że się nawet nie przywitałam ale chyba i tak tu długo nie posiedzę z Wami. Ja się jakoś trzymam ale z moim synkiem jest nie ciekawie. Od wczoraj utrzymuję mu się gorączka, którą co 6 godzin muszę zbijac. Do tego już dwa razy zwymiotował ale to od tej temperatury i bólu gardełka. Jutro idę z nim do lekarza. Chyba bez antybiotyku się nie obejdzie. 😞 😞 😞

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
ktoś tu był chory właśnie natrafiłam w gazecie coś co powinno "postawić na nogi:
- KATAR- sól fozjologiczna,
- BÓL GARDŁA- płukanka z letniej wody z solą, naparu z szałwii lub rumianku. pół łyżeczki ziół zalać szkl. wody i parzyć 10 min. Można ssać cukierki szłwiowe,
- ZŁE SAMOPOCZUCIE- herbatki ziołowe, które są bogatym źródłem wit C np. rozgrzewająca z sokiem malinowym, z lipy z dzikiej róży,
- KASZEL- kleik z kaszy jaglanej
- GORĄCZKA- napoje- soki owocowe, herbata z kwiatu lipy, czarnego bzu, dzikiej róży chłodny prysznic (nie lodowaty) polewać nogi i ramoiona

Mi farmaceutka powiedziała, że szałwia w ciąży jest zakazana a lipa niewskazana....i bądź tu mądra 😉

• Mamusia
oj współczuje , najgorzej jak dziecko chore bo wtedy cały dom też tak naprawdę odczuwa chorobę. Może lepiej ten antybiotyk bo idzie weekend i do lekarza nie tak łątwo sie dostać wtedy,a poza tym żebyś ty sie nie załatwiła. powodzonka

• Mamusia
Anya napisał(a):
nie chce nic mówić ale własnie sprawdzałam magiczny kalendarzyk i w 3 na 3 przypadkach strzał w dziesiątkę 🙂 jeśli w moim przypadku też się sprawdzi to będe miała synka 🙂

Ja sprawdzałam ten kalendarzyk na ok. 30 "przypadkach" i chyba tylko w 2 czy 3 się nie sprawdził 😉

lydziaa84 napisał(a):
a jakie kupki robi- u nas panuje jelitówka (oby to nie było to)

Wydaje mi się, że to jakis wirus podłoża żołądkowego. Chodź na razie rozwolnienia nie ma.

• Mamusia
Daniela napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Ja dzis zrobilam zupe pieczarkowa, ale jak maz wroci to zrobie nuggetsy z kurczaka z sosem meksykanskim, ciekawe jak to smakuje. 😜

Robiłam nuggetsy z sosem meksykańskim z fix knorr pycha 🙂

No wlasnie wczoraj to kupilam, ale nie wiem czy jedno mi starczy.

U nas obojga zaczęło się drapaniem w gardle potem kaszel a teraz ciągle gorączka. Ja mam lekko stan podgorączkowy no i jeszcze troszkę mnie swędzi w gardle. 😞 😞

lydziaa84 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
no to w takim razie są dwie opcje albo dziewczynka albo mega przystojny syn 😁
No i to jest podejście. Oklaski dla Pani.
Ja mam dwie córki, trzecia w drodze. I wszystkie słodziutkie 🙂 🙂 🙂

mama super to jak dziewczynki mają nie być słodkie 😉
I uwielbiają śpiewać i się przebierać 🙂

• Mamusia
Dzień dobry kobietki!
Dziś wyjątkowo wstałam o 11 😜 poszłam na ploty do koleżanki a teraz gotuję obiad (dziś buraczkowa).
Pogoda u nas też nieciekawa, ciągle pada i jest chlapa więc ze spaceru nici.

Co do przeczucia o płci, to ja myślę, że będzie córa 🙂 Nie wiem czemu, ale naprawdę się zdziwię jak będzie inaczej (chociaż będę równie szczęśliwa 🙂)

Ja dalej nie mam wyników badań (co tam to tylko już miesiąc i 2 tygodnie). Najlepsze jest to, że nawet nie wiem na co mi robili. Zaczynam się powoli podłamywać, bo czytam o tych Waszych badaniach a ja NIC kompletnie NIC nie wiem. Wiem tylko, że badania moczu w normie.
Boże mam nadzieję, że za tydzień zdążę na ten samolot do Polski i zrobię sobie wszystkie badania jakie istnieją 🙂 Dobrze, że chociaż tydzień temu zrobili mi USG i widziałam moje maleństwo, to dodaje mi otuchy.

Miłego dnia dziewczyny

• Mamusia
Witam nową mamusię 🙂
Nie jesteś jedynym problemowym mamusiem w tym gronie...
Każda z nas przeżywa wszelkie dziwne sytuacje, które mają miejsce w naszym organiźmie...
Ja też miałam plamienie, ból brzucha, sskok ciśnienia, podwyższone leukocyty i tak od 5 tygodnia a już jest 17 więc nie martw się kochana może po połowie się zmieni i będzie już wszystko z górki bez żadnych krwotoków itp.
A do mnie mama zaraz przyjedie i obiadek midowiezie bo dzis wyobraźcie sobie w szpitalnym menu zaserwowali nam rosół z kaszą manną bllleeeeeeeeeeeee 😮
Wyglądało to jak dosłownie wymiociny 😞

• Mamusia
Mi z kalendarza wychodzi dziewczynka, czyli tak jakby lekarz sie nie pomylil, ale wszsyscy do okoła mówia mi ze bedzie chłopiec bo ładnie wygladam 😠 A ja chce byc brzydka i miec dziewczynke 😁 😁 😁
Pati nie ma to jak szpitalne menu 😜 😜 😜 😜 Nie dziwie Ci sie ze jeszcze cie dokarmiają. 😁

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Mi z kalendarza wychodzi dziewczynka, czyli tak jakby lekarz sie nie pomylil, ale wszsyscy do okoła mówia mi ze bedzie chłopiec bo ładnie wygladam 😠 A ja chce byc brzydka i miec dziewczynke 😁 😁 😁
Pati nie ma to jak szpitalne menu 😜 😜 😜 😜 Nie dziwie Ci sie ze jeszcze cie dokarmiają. 😁

Bez domowego jedzonka to brzusio by mi się zapadł, a nie wyrywał do przodu. porcje są bardzo skąpe i trzy dziennie, a ja nadrabiam owocami i obiadami z domu.Dobre,że mama mieszka tylko 15 km od szpitala 🙂