Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

lydziaa84 napisał(a):
Już po wizycie 🙂 wszystko dobrze i na swoim miejscu- lekarz powiedział, że będzie dziewczynka tylko nie na 100%, bo do 28 tc mogą jeszcze zejść jądra, ale siusiaka nie ma (więc nie wiem czy mam się cieszyć na dziewuszkę czy jeszcze się wstrzymać

lydzia tobie też gratuluję zdrowego bobaska 🙂
Ale jestem głodna,zraz ide zrobic sobie kolację 😉

mojego męża to lepiej ubierać niż zywić,hehehhe ja jestem ciekawa kiedy mu dorównam z brzuszkiem,na razie nasz mały bąbelek tez przybiera na wadze,ma to za tata 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Mapa- 316 g w 20t 6d, a według usg wyszło, że z taką wagą jest o 5 dni młodsza

Kobieto Moja Droga to czym Ty się martwisz???
Mój w 20t1d waży 305g!!!
i piszę Ci, że to Chłop a Ty masz delikatna Kobitkę!!!
Mi z wagi wyszło 19t5d a ze ogólnych pomiarów 20tc.
Mają czas jeszcze na nadrabianie 🙂

Tylko po kim ona ma niby być delikatna.....bo raczej nie po mnie 😁
Dzięki Mapa, chyba mam za dużo czasu i głupoty mi do głowy przychodzą 😉 Oklask dla Ciebie za wsparcie 🙂

Eleeza 😘

20 tydzień ciąży

Możesz odczuwać dyskomfort w oczach i mieć problemy z wyraźnym widzenie. W okresie ciąży jest to normalne i po porodzie zazwyczaj wraca do normy. Wyobraź sobie, że dno Twojej macicy znajduje się teraz na wysokości Twojego pępka! Z biegiem czasu będzie podnosić się jeszcze wyżej.

Maluch waży 260 gram
i ma 16 cm wzrostu! Chociaż jego oczy są zamknięte, może sięgać rączką w stronę źródła światła (przeprowadzano eksperymenty z latarką przystawianą do brzucha). Maleństwo już całkiem dobrze słyszy. Najwyraźniejszy i najukochańszy odgłos to oczywiście bicie serca mamy. Nagły, głośny dźwięk powoduje wyraźną zmianę w zachowaniu dziecka.

Magdalena Drab

Źródło:
Maruszczak M., Kalendarium ciąży, Warszawa 2005
Murkoff H., Eisenberg A., Hathaway B.S.N., W oczekiwaniu na dziecko, Poznań 2006

• Mamusia
Mapa gratuluję ślicznego i zdrowego Synka

Paninka i Jolajola macie śliczne brzuszki 🙂

ja się zmierzę jutro w pracy bo nie wiem gdzie mam cm 🤢 sądzę że będe się mieściła w pierwszej 3 😜

ale się dziś wkurzyłam byłam z psem u wet bo coś miał z uchem tzn. tak mi się zdawało lekarz stwierdził że wszystko jest ok ale za wizytę wziął 70 zł 😞 poprostu masakra 🤢

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Już po wizycie 🙂 wszystko dobrze i na swoim miejscu- lekarz powiedział, że będzie dziewczynka tylko nie na 100%, bo do 28 tc mogą jeszcze zejść jądra, ale siusiaka nie ma (więc nie wiem czy mam się cieszyć na dziewuszkę czy jeszcze się wstrzymać

No to jesteś w takiej sytuacji jak ja, mi powiedział, że dziewczynka na 90 % bo do 22 tyg mogą zejść jąderka.

Dziewczyny a jak to jest z tym "wyglądaniem na chłopca lub dziewczynkę"? Ja cały czas słyszę, że wyglądam na chłopca a tu potwierdzenia brak. To kolejny zabobon, czy coś w tym jest? Jak jes w Waszym przypadku, też słyszycie, że wyglądacie na ...... no właśnie na co Wam mówią najczęściej?

Anya, marta-lion dziękuję 😘

existence jak chłopiec to jesteś nadal piękna i mało się zmieniasz 🙂
Dziewczynka podobno odbiera urodę Mamie...
takie przesądy.
I jeszcze coś mówią na temat kształtu brzucha...
ale ja nie wiem co, bo zawsze się z tego śmiałam 🙂

marta-lion
lepiej już? 😘

existence napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

No to jesteś w takiej sytuacji jak ja, mi powiedział, że dziewczynka na 90 % bo do 22 tyg mogą zejść jąderka.

Dziewczyny a jak to jest z tym "wyglądaniem na chłopca lub dziewczynkę"? Ja cały czas słyszę, że wyglądam na chłopca a tu potwierdzenia brak. To kolejny zabobon, czy coś w tym jest? Jak jes w Waszym przypadku, też słyszycie, że wyglądacie na ...... no właśnie na co Wam mówią najczęściej?
Hehe ja już drugi raz wyglądam na chłopca, a drugi raz będzie dziewczynka. 🤪 🤪 🤪 Ja już się kiedyś rozpisywałam na ten temat. O wyglądaniu, obaliłam wszystkie mity 🙂 🙂 🙂.

• Mamusia
na początku ciąży to miałam strasznie dużo pryszczy i wszyscy mówili że będzie dziewczynki, w drugim trymestrze wyładniałam (podobno ;p) więc na synka tak jak wyszło mi w usg 🙂 więc cięzko powiedzieć czy to zabobon czy nie 🙂

• Mamusia
existence napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Mi cały czas wszyscy mówią, że wygladam na "chłopca", tylko babcia od samego początku mówiła- "będzie dziewczynka", a ona skubana we wróżeniu jest lepsza ode mnie, ma 100% skuteczności 😁 😁 😁