Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Co do wózka to chyba jesteśmy zdecydowani na Joolz'a 🙂 Lekki, stabilny, super zwroty, błyskawicznie i łatwo się składa do małych rozmiarów 🙂 Ma bardzo dużą gondolę i można do niego wpiąć fotelik Maxi-Cosi 🙂 Dla mnie to wózek idealny 🙂
Jeszcze tylko kwestia koloru wahamy się między antracytem, piaskowym a srebrnym, ale wszystkie tylko w opcji na srebrnej ramie.
Ostatnio na spacerze na Cytadeli widziałam ten wózek i namówiłam męża, żebyśmy śledzili "wózek" i powiem szczerze, że bardzo fajnie się "zachowywał" na każdym terenie 🙂

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1547

wózeczek śliczniutki 🙂 ale jak dla mnie to za wysoka cena 😞

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Milium witamy 🙂 Czy byłaś już może na usg połówkowym?? I jesli tak to czy prywatnie czy państwowo? Ja jestem z okolic Szczecina i jutro wybieram się na usg do Czajkowskiego ale sama nie wiem czy dobrze robię bo on to już wiekowy dziadek i się waham....

A gdzie nasza Crazzzyyy się podziewa??coś tu ostatnio nie zagląda

Co do wózków to ja się zastanawiam nad X-landerem XA używanym ale sama nie wiem jak to będzie. Sprawy z mieszkaniem nam się pokomplikowały i teraz mamy duzy i poważny problem.

Ogólnie mam dzisiaj doła i źle się czuję. Coś mnie w boku brzucha bardzo boli 🤢 A jeszcze na zebranie do przedszkola muszę jechac po 16 🤢 🤢 🤢

Powiem Wam że wózki bardzo fajne - podobają mi sie obydwa - myślę że przy wyborze ważna jest wielkość gondoli bo w nich raczej przezimują nasze smyki,no i koła pompowane jak najbardziej funkcjonalne...
Ja wózek całe szczęście mam i łóżeczko - a to chyba największy koszt wyprawki...a i babcie zawsze cosik dorzucą także sie nazbiera 😆
teraz chcę dokupić z 10 pieluch tetrowych i kilka flanelowych oraz rożek (u nas trzeba mieć rożek do szpitala)
a tak pomału będę dokupywać chusteczki nawilżone,potem kosmetyki i pieluchy jednorazowe...
no i muszę też dokupić drugi komplet pościeli
Do porodu jeszcze trochę czasu a więc uda się jakoś to wszystko po trochu rozdzielić w budżecie domowym 🙂

EleezaCzyli jednak na ten nowoczesny wózeczek się zdecydowaliście, pamiętam jak kiedyś go pokazałaś, fajny jest tylko ta cena zabójcza. Pewnie dlatego ze to nowość.

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):

EleezaCzyli jednak na ten nowoczesny wózeczek się zdecydowaliście, pamiętam jak kiedyś go pokazałaś, fajny jest tylko ta cena zabójcza. Pewnie dlatego ze to nowość.

Cena wysoka, ale moi rodzice kupują więc nie musimy się tym przejmować 😉 Nie nadwyręży to ich budżetu za bardzo więc wszystko jest ok 🙂 Jakoś ten wózek najbardziej nam odpowiada i będzie najbardziej dopasowany do naszych potrzeb.

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Tak się ostatnio zastanawiałam- do prania ubranek dziecięcych są specjalne proszki, a co z płynem do płukania?

My i tak pierzemy w Jelpie lub Loveli, bo ja mam alergię, więc proszek już mamy 😉 Ubranka dziecka powinno się po praniu wypłukać jeszcze raz, w samej wodzie, nie powinno się stosować płynów do płukania.
Tak słyszałam...

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Tak się ostatnio zastanawiałam- do prania ubranek dziecięcych są specjalne proszki, a co z płynem do płukania?

My i tak pierzemy w Jelpie lub Loveli, bo ja mam alergię, więc proszek już mamy 😉 Ubranka dziecka powinno się po praniu wypłukać jeszcze raz, w samej wodzie, nie powinno się stosować płynów do płukania.

dzięki za odp 🙂 i znów jestem mądrzejsza 😜

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Ja to tez wybiore jakis nowoczesny i w miare lekki, zebym sobie po schodach sama poradzila, a mi kupuja rodzice wiec pomyslalam, ze tak jak u niektorych z was wybiore taki zeby mi odpowiadal. 😆

Najważniejsze, żeby Wam odpowiadał, po uwzględnieniu gdzie będziecie chodzili na spacery, czy często jeździcie samochodem, czy macie duży bagażnik, gdzie mieszkacie, etc. Z ważnych rzeczy to na pewno, żeby miał pompowane tylne koła, żeby był stabilny ( bo widziałam dużo wózków na lekkiej ramie a po przejechaniu kilku metrów miałam wrażenie, że rama jest za lekka w stosunku do reszty wózka i że przez to w każdej chwili może się wywrócić), żeby miał dużą gondolę ( najlepiej wewnątrz 80 cm, bo nasze Maluchy będę musiały w niej wytrzymać 6 miesięcy), no i żeby była amortyzacja, bo inaczej Maluch będzie podróżował w mało komfortowych warunkach. A cała reszta to już kwestia indywidualnych preferencji 🙂

Eleeza aaaa no to jak rodzice kupują to super sprawa !!! Możecie zaszaleć z wyborem hihih

Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂 prałam w rękach ale mimo to Bobas nie daje rady tym starym plamkom 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie
Wkońcu nadrobiłam wszystkie zaległości, od wczoraj ponad 50 stron, zeszło mi na to 1,5h 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Oczywiście bez notatek sie nie obeszło 😜 😜 😜 😜
Lydzia gratuluje udanej wizyty. 🙂 jesli chodzi o imie Alicja, to jest naprawde bardzo piekne imie i wręcz jestem dumna z tego ze jestem jego posiadaczką 😜 😜 😜 Kuzynka rodziła w tamtym roku w sierpniu i tez nazwała swoja córcię Alicja. Słodziutka dziewczynka z iskierkami w oczkach 🙃 🙃
Mapa równiez gratuluje zdrowej i bardzo fotogenicznej dzidzi. Śliczne zdjęcie 😁 😁 😁
Paninka Ty na pewno masz termin na sierpień???? 🤪 🤪 🤪 Bo Twój brzucholek jest poprostu cudownie ogromniasty 🤪 🤪 🤪
existence jesli chodzi o mity co do płci to ja wyglądam na chlopaka, wsuwam wszystko co kwasne, ostre i pikantne, brzuszek mam dość wysoko a w nim OLIWKA 😁 😁 😁 Tak więc podobnie jak Martusia obalam wszystkie mity. 😁
Diviana trzymam kciuki za dzisiejsze USG, wracaj szybko i opisuj nam jak bylo 🙂
Karolciakam równiez przyłączam się do dziewczyn i trzymam kciuki za Twoja koleżankę. A jak tu juz któras mamusia zaznaczyła, że nasze kciuki maja ogromna moc więc na pewno bedzie wszystko dobrze 😉
Patusia jesli chodzi o Baby Merc to sama się zastanawiam nad ta marką, ale niestety nikt ze znajomych nie posiadal takiego wózka więc nie znam żadnych opini na jej temat.

A my wczoraj odebralismi wyniki. Glukoza przed obciążeniem wyszła mi 74mg a po 118. A Wam jak wyszło to badanie????? Mamy jeszcze podwyższone leukocyty i jakies bakterie w moczu 😠 😠 😠
Dowiadywałam sie tez dzisiaj o szkołę rodzenia i ide od 28.04. Juz się nie moge doczekać. A jak tam weszlam i zobaczyłam te wszystkie laleczki to rozczulilam się jak małe dziecko, babka mi opowiada jak przebiegaja zajęcia a ja mam łzy w oczach 🤪 🤪 🤪 🤪 Masakra.
Martusia trzymam mocno kciuki, zeby bylo wszystko dobrze.
No, chyba wszystko napisałam co chciałam. Cholewcia, juz nigdy nie pozwole sobie na takie zaleglości. 🙃

• Mamusia
Eleeza aaaa no to jak rodzice kupują to super sprawa !!! Możecie zaszaleć z wyborem hihih

Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂

Mozemy przyszaleć to korzystamy 😉

Co do usuwania plamek, to chyba Vanish odpada, ale może poszukaj w necie ekologicznych środków do odplamiania. Kiedyś słyszałam, że jakaś mikstura z sody oczyszczonej i czegoś tam jeszcze daje radę 😉

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Milium witamy 🙂 Czy byłaś już może na usg połówkowym?? I jesli tak to czy prywatnie czy państwowo? Ja jestem z okolic Szczecina i jutro wybieram się na usg do Czajkowskiego ale sama nie wiem czy dobrze robię bo on to już wiekowy dziadek i się waham....

No własnie wybieram sie na to usg w przyszłym tygodniu i też do doktora Czajkowskiego moja lekarka dała mi na niego namiary i stwierdziła że jest najlepszy w swojej profesji, no ale tez sie zastanawiam chociać powiem Ci że byłam na badaniach w 12 tygodniu w szpitalu w zdrojach i zapłaciłam 300zł, robiła mi te badania jakaś młoda lekarka ale nie byłam aż tak bardzo nią zachwycona, więc zobaczymy jak będzie u niego. Ale jak Ty jutro się do niego wybierasz to daj znać koniecznie jaki on jest i czy warto do niego iść, słyszałam tylko że jest niemiły, ale ta lekarka w zdrojach mimo że młoda też do nasymatyczniejszych nie należała, więc to mnie nie zniechęciło do niego 🙂

Spróbuję tą sodą oczyszczoną, moze puści. Mam nadzieję,że nie załatwię ubranek gorzej, no i że ta moja kumpelka nie pomyśli, że to ja narobiłam tych plamek nie do sprania, ludzie szybko zapominają że sami takie dali 🙂 🙂
Glukoza 80,6 naczczo, po 75 g po 2 h 138,6. U mnie zmieściłam się w normie. Mocz bez leukocytów ,białek, glukozy itp, itd. posiew - bakterii brak 🙂 🙂

• Mamusia
Spróbuję tą sodą oczyszczoną, moze puści. Mam nadzieję,że nie załatwię ubranek gorzej, no i że ta moja kumpelka nie pomyśli, że to ja narobiłam tych plamek nie do sprania, ludzie szybko zapominają że sami takie dali 🙂 🙂
Glukoza 80,6 naczczo, po 75 g po 2 h 138,6. U mnie zmieściłam się w normie. Mocz bez leukocytów ,białek, glukozy itp, itd. posiew - bakterii brak 🙂 🙂

Jeszcze poczytaj w necie o tej sodzie, bo nie wiem czy czegoś nie pokręciłam 😞

aniolek82 jak roiłam posiew to mi w laboratorium powiedzieli że jak będą jakieś bakterie w moczu to będę musiała dopłacić 15 zł bo mi wyhodują antybiotyk na te konkretne bakterie, ja akurat nie mam bakterii ale ciekawa jestem czy ten antybiotyk załatwia sprawę i czy w ciąży można wziać wszystko to co oni zrobią.

Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂 prałam w rękach ale mimo to Bobas nie daje rady tym starym plamkom 🙂

Ja wyjęłam pierwszą paczkę ubranek po Bartusiu i okazało się że dwie rzeczy tez mają jakieś plamki więc zamoczyłam je w odplamiaczu OXY z Biedronki a potem wyprałam w proszku dla dzieci i wszystko zeszło 😁 ... a najbardziej ekologicznym i bezpiecznym odplamiaczem jest PROSZEK DO PIECZENIA - bez ściemy 😜

• Mamusia
A ja wlasnie usunelam takie stare plamy plynem Vanish Oxi Action jest jakis nowy na utrwalone plamy. Tarlam tarlam i troche namoczylam niecala godzine i sie spralo a myslalam ze nie zejdzie a to akurat byla czapeczka mala dostalam po kims, szkoda bylo mi ja wyzucac. a potem jeszcze wzocilam do pralki i wypralam w proszku dla dzieci i niemowlat. Nic teraz nie widac.