- Mamusia
Ja to tez juz tyle wozkow sie naogladalam, ze ciezko mi sie zdecydowac 🤨
Tak się ostatnio zastanawiałam- do prania ubranek dziecięcych są specjalne proszki, a co z płynem do płukania?
lydziaa84 napisał(a):Tak się ostatnio zastanawiałam- do prania ubranek dziecięcych są specjalne proszki, a co z płynem do płukania?
My i tak pierzemy w Jelpie lub Loveli, bo ja mam alergię, więc proszek już mamy 😉 Ubranka dziecka powinno się po praniu wypłukać jeszcze raz, w samej wodzie, nie powinno się stosować płynów do płukania.
Ja to tez wybiore jakis nowoczesny i w miare lekki, zebym sobie po schodach sama poradzila, a mi kupuja rodzice wiec pomyslalam, ze tak jak u niektorych z was wybiore taki zeby mi odpowiadal. 😆
Eleeza aaaa no to jak rodzice kupują to super sprawa !!! Możecie zaszaleć z wyborem hihih
Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂
Milium witamy 🙂 Czy byłaś już może na usg połówkowym?? I jesli tak to czy prywatnie czy państwowo? Ja jestem z okolic Szczecina i jutro wybieram się na usg do Czajkowskiego ale sama nie wiem czy dobrze robię bo on to już wiekowy dziadek i się waham....
No własnie wybieram sie na to usg w przyszłym tygodniu i też do doktora Czajkowskiego moja lekarka dała mi na niego namiary i stwierdziła że jest najlepszy w swojej profesji, no ale tez sie zastanawiam chociać powiem Ci że byłam na badaniach w 12 tygodniu w szpitalu w zdrojach i zapłaciłam 300zł, robiła mi te badania jakaś młoda lekarka ale nie byłam aż tak bardzo nią zachwycona, więc zobaczymy jak będzie u niego. Ale jak Ty jutro się do niego wybierasz to daj znać koniecznie jaki on jest i czy warto do niego iść, słyszałam tylko że jest niemiły, ale ta lekarka w zdrojach mimo że młoda też do nasymatyczniejszych nie należała, więc to mnie nie zniechęciło do niego 🙂
Spróbuję tą sodą oczyszczoną, moze puści. Mam nadzieję,że nie załatwię ubranek gorzej, no i że ta moja kumpelka nie pomyśli, że to ja narobiłam tych plamek nie do sprania, ludzie szybko zapominają że sami takie dali 🙂 🙂
Glukoza 80,6 naczczo, po 75 g po 2 h 138,6. U mnie zmieściłam się w normie. Mocz bez leukocytów ,białek, glukozy itp, itd. posiew - bakterii brak 🙂 🙂
Eleeza aaaa no to jak rodzice kupują to super sprawa !!! Możecie zaszaleć z wyborem hihih
Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂 prałam w rękach ale mimo to Bobas nie daje rady tym starym plamkom 🙂
Rekomendowane odpowiedzi
lydziaa84
Mi owego czasu podobała się Victoria z Inglesiny, ale stwierdziłam, że wolę coś tradycyjnego 🙂
lydziaa84
Eleeza
EleezaCzyli jednak na ten nowoczesny wózeczek się zdecydowaliście, pamiętam jak kiedyś go pokazałaś, fajny jest tylko ta cena zabójcza. Pewnie dlatego ze to nowość.
Cena wysoka, ale moi rodzice kupują więc nie musimy się tym przejmować 😉 Nie nadwyręży to ich budżetu za bardzo więc wszystko jest ok 🙂 Jakoś ten wózek najbardziej nam odpowiada i będzie najbardziej dopasowany do naszych potrzeb.