Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Madzia tak, bedzie OLIWKA 😉
Karolcia12345i jak to oni ci sami zrobia antybiotyk????? A to nie powinien lekarz cos przepisać????? 🥴

A jesli chodzi o objętość brzuszka to my mamy 88cm a tatusia zmierzymy wieczorkiem 😜 😜 😜 Ale ze 100 bedzie 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

DZIEWCZYNY WPISUJCIE SIĘ DO RANKINGU!!! Szykuję pewną niespodziankę i potrzebna mi jest aktualizacja tego rankingu 🙂

Dziewczynki
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza - Liwia
3. jolajola81 - Emilka
4. aniolek82 - Oliwka
5. moniq1984 - Marysia
6. _Evelina_
7. moniczek
8. karolciakam
9. monika835 - Lena
10. k8_online – Julcia
11. existence
12. Paninka
13. lydziaa84

Chłopcy
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
4. karolcia12345i -Wiktor
5. Justyna891 – Norbert
6. Joan84 - Bastian (Sebastian)
7. Anya – Michałek
8. mapa

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Kurcze, ciekawe co to z bakterie sie przypałętały. 😠 😠 😠 😠
Ah i jeszcze witam bardzo goraco nowe mamusie 🙂 🙂 🙂

ja ostatnio też miałam bakterie. lekarka powiedziała bym powtórzyła badanie bo nic mnie nie bolało, nie piekło. na następny dzień z rana się podmyłam pierwszy strumien do muszli oddałam a resztę do pojemniczka i o dziwo nic nie wykryło badanie 🙂

Eleeza Poszukam, bo też coś z tą sodą mi się kojarzy. Nie zapisałam linka a miałam kiedyś taką stronkę ze było napisane czym kupkę, czym siuśki, czym wyplutą marchewkę sprać, jeszcze raz muszę to znaleźć. Dopiero po remoncie będę prać to jeszcze raz bo cała chata będzie w syfie od gładzi, więc ok. miesiąc mam na znalezienie przepisów na plamki 🙂 🙂 🙂 🙂
Jak coś wpadnie Wam do głowy jak tych plamek od chyba ulanego mleka 🙂 🙂 (bo tak u góry) się pozbyć to piszcie.

• Mamusia
moniczek napisał(a):
karolcia12345i napisał(a):
Eleeza aaaa no to jak rodzice kupują to super sprawa !!! Możecie zaszaleć z wyborem hihih

Co do proszków, to ze wzgledu na to że dostałam 3 szafy ubranek musiałam je w czymś przeprać bo niektóre długo leżały i się bałam że mole się zalęgną hehehe, kupiłam po promocji BOBAS-a,z tego co zauważyłam to ładnie pierze wszystkie ciuszki. Podobno Dzidziuś też jest niezły, ale nie miałam. Jedynie paru rzeczy Bobasem nie mogę doprać, biały szlafroczek i niebieski welurowy dresik mają plamki przy dekolcie wiecie jak się tego paskudztwa pozbyć, nie chcę wybielać bo muszę oddać te rzeczy później, ale są tak ładne że chciałabym je Wiktorkowi założyć też, z tym że brudnego nie założę 🙂 prałam w rękach ale mimo to Bobas nie daje rady tym starym plamkom 🙂

Ja wyjęłam pierwszą paczkę ubranek po Bartusiu i okazało się że dwie rzeczy tez mają jakieś plamki więc zamoczyłam je w odplamiaczu OXY z Biedronki a potem wyprałam w proszku dla dzieci i wszystko zeszło 😁 ... a najbardziej ekologicznym i bezpiecznym odplamiaczem jest PROSZEK DO PIECZENIA - bez ściemy 😜

Bo proszek do pieczenia to wodorowęglan sodu czyli soda oczyszczona 🙂

• Mamusia
Anya napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Kurcze, ciekawe co to z bakterie sie przypałętały. 😠 😠 😠 😠
Ah i jeszcze witam bardzo goraco nowe mamusie 🙂 🙂 🙂

ja ostatnio też miałam bakterie. lekarka powiedziała bym powtórzyła badanie bo nic mnie nie bolało, nie piekło. na następny dzień z rana się podmyłam pierwszy strumien do muszli oddałam a resztę do pojemniczka i o dziwo nic nie wykryło badanie 🙂

Ja tez zawsze sie podmywam przed i środkowy strumień daję do badania. Ale nic to, we wtorek wizyta to wytrzymam. 🙂

• Mamusia
ah, jeszcze zapomniałam się Wam pochwalic ze moja Oliwka jest bardzo ruchliwa od wczoraj wieczora. Wystarczyły tylko dwie szklanki coli wypite prawie że na raz i tak się rozsmigała, że nawet Krzysiu poczuł pare porządnych kopniaczków i tak szaleje do dzisiaj.:ED Teraz tez daje mamusi znac o sobie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Zapisuję sobie Wasze sposoby i będę próbować, z tym proszkiem do pieczenia to było chyba na podobnej zasadzie jak sodą. Niech już będzie po remoncie to będę eksperymentować 🙂 🙂 🙂

Z tym antybiotykiem to się też zastanawiałam, bo w ciąży to wiadomo że nic nam prawie nie wolno brać, tak sobie pomyślałam ze to naciąganie kasy, bo jak nie będę mogła wziąć tego to 15 zł muszę i tak zapłacić, na szczęście nie miałam tych bakterii 🙂 🙂 🙂

zawsze tak jest że jak można zbić kasę to trzepią jak się da 😉 😠 niestety...
samo to że na "ciężarówkach" niezły biznes co?...ciuchy ciążowe,kosmetyki specjalne dla ciężanych.witaminy specjalne a wszystko automatycznie droższe 😞 bo i tak większość kupuje...

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
ah, jeszcze zapomniałam się Wam pochwalic ze moja Oliwka jest bardzo ruchliwa od wczoraj wieczora. Wystarczyły tylko dwie szklanki coli wypite prawie że na raz i tak się rozsmigała, że nawet Krzysiu poczuł pare porządnych kopniaczków i tak szaleje do dzisiaj.:ED Teraz tez daje mamusi znac o sobie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

kurcze ale mi smaka narobiłaś na tą cole 😜

• Mamusia
Anya napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

hi hi hi 😁 Mi własnie wczoraj tak się coli zachcialo, ze wypilam dwie szkalny na raz a wieczorkiem brzuszek pobolewal 🥴 🥴 🥴 Ale za to malutka się pobudziła 😜 😜 😜

Laseczki skąd wy juz bierzecie mlode ziemniaczki. Ja ma taka ochote na nie z koperkiem i polanym masełkiem że masakra, az mi ślinka cieknie jak sobie pomyślę 😠 😠 😠 😠 😠

Już jestem.
Na pytanie czy to haft krzyżykowy odpowiadam: tak 🙂 Uwielbiam go 🙂
Pati - ten wózek Baby Merc też mi wpadł w oko, szczególnie ten czarno - żółty, tylko cholerka nie wiem jaki jest w użytkowaniu, bo nikt znajomy go nie ma.... Ale wdaje się być stabilny i zwrotny... Chciałbym go gdzieś na żywo zobaczyć.. Musze po hurtowniach pojeździć... Wśród moich faworytów jest też TAKO Jumper X, .. Z tego co wyczytałam, to w nim też gondola nie jest mała..
http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-94-kolory-12-gratisow-i1528917971.html

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Anya napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

hi hi hi 😁 Mi własnie wczoraj tak się coli zachcialo, ze wypilam dwie szkalny na raz a wieczorkiem brzuszek pobolewal 🥴 🥴 🥴 Ale za to malutka się pobudziła 😜 😜 😜

Laseczki skąd wy juz bierzecie mlode ziemniaczki. Ja ma taka ochote na nie z koperkiem i polanym masełkiem że masakra, az mi ślinka cieknie jak sobie pomyślę 😠 😠 😠 😠 😠

oj oj oj teraz to i na ziemniaki z masełkiem mam ochote 😜

Eleeza....... miej litość, takie pyszności tu opisujesz, że dostałam ślinotoku....... Kurcze, nie chce mi się jechać do miasta 11 km po młode ziemniaki, ale zjadłabym takie z cebulką i mizerią......... mniammmmmmm

• Mamusia
Foga napisał(a):
Eleeza....... miej litość, takie pyszności tu opisujesz, że dostałam ślinotoku....... Kurcze, nie chce mi się jechać do miasta 11 km po młode ziemniaki, ale zjadłabym takie z cebulką i mizerią......... mniammmmmmm

A Ty mi narobiłaś ochoty na mizerię, mam składniki więc też zrobię 🙂 Wpadaj na obiad, dla wszystkich starczy- mąż kupił duży kawał schabu i musiałam cały wstawić, ziemniaków też mogę zrobić więcej więc nie ma problemu 😉

Eleza. Jakieś 160 km miałabym do pokonania, więc chyba jednak sobie daruję, bo wtedy na obiado- kolacje trafię... Ale jutro rano jadę na targ po młode ziemniaki i ogóry na mizerię 🙂 Nie będę miała dylematu, co zrobić jutro na obiad 🤪 dzięki kochana 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Anya to z ziemniaczakmi razem się pomeczymy do puki nie będzie naszych, polskich 😜 😜 😜 😜

chyba że... Eleeza coś wspominała że starczy dla wszystkich 😁 😁 😁 😁 to może się ładnie wporosimy 😉 😁 😁