Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam poranne ptarszki i te troszkę mniej poranne mamusie 😜

Daniela o Karolciakam czekamy na wieści z frontu o maliszkach 🙂
madalena20 ja mam 87 cm w pępku 🙂

kurcze nie wiem co mam zrobić z tą ręką palec mi spuchł 🤢 nie mogłam nawet kluczyka w stacyjce przekręcić prawą ręką 😞 wydaje mi się że to raczej nie jest złamanie bo by mnie chyba jeszcze bardziej bolało może to tylko wybicie, kurcze nie znam się zabardzo na tym 😞

miłego dnia 🙂

dzień dobry brzusie 🤪

karolcia , diviana powodzenia na wizytach 😁
Anya posmaruj palec altacetem i zawiń w bandaż - ja jak biegałam to też się wywaliłam i wylądowałam w szpitalu z ręką ale skończyło się na stłuczeniu
madalena mój brzucholek ma w obwodzie 103cm 😮 😮 😮 o rany hihi

Miłego dzionka kochane - ja dziś wybywam na caaaały dzień 😆
Pomiziajcie brzuszki od e-cioteczki 😉 😜

Wpadam do Was na chwilkę przed wyjazdem 🙂 co by później nie mieć zaległości 😁 😁 nie rozpiszcie się za bardzo 😁 😁
Karolciakam trzymam kciuki za wizytę 🙂
Anya może przejdź się do lekarza niech obejrzy rękę

A ja dzisiaj miałam sen że lekarz przepowiedział córeczkę. A najdziwniejsze jest to że mi się nic nie śni a nawet jak śni to ja nic nie pamiętam. Ciekawe czy się sprawdzi 😜

No to do popołudnia Brzusie

• Mamusia
Dzien Dobry Mamusie!!!
ale pogoda paskudna, zimno, strasznie wieje i wyglada na to ze zaraz zacznie padac....
karolcia , daniela trzymam kciuki za Was i Wasze Malenstwa!!! 😘 😘
Anya ja tez uwazam ze nie zaszkodzi jak tego paluszka obejrzy lekarz 🤨 🤨
a jesli chodzi o frytki z majonezem to ja uwielbiam ale wtedy jak sa z piekarnika i posypane zoltym serem 😜 😜 😜 takiej ochoty narobilyscie ze dzisiaj beda ze schabowym i surowka 😜 😜 😜 ( ale bez majonezu bo niestety w ciazy majonez(mdlosci) i ketchup (zgaga) u mnie nie wchodza do jadlospisu. Buziaczki dla Wszystkich w ten pochmurny dzien 😘 😘 😘

• Mamusia
dzieki laseczki za zainteresowanie paluchem 😜 dziś sprobuje sposob moniki a jak nie zadziała to jutro pjade do lekarza bo na weekend znów chcę jechać do turawy coś poplewić, pograbić więc 2 sprawne ręce się przydadzą 🤪

Witam Mamusie!!!!
Daniela, Karolcia - owocnego podglądania dzidziusiów 😆

Crazzyy - fajnie Ciebie znowu widzieć 🙂

Madalena
- ja gdzieś podawałam obwód ale, może nie zauważyłaś.... a więc na dziś jest to 93 cm na wysokości pępka.. a co dziwne, trochę poniżej........... 98, czyli jakoś niżej mam tego dzidziuśia 🙂

Anya - prawdopodobnie masz wybitego palca. Sposób Moniki, jak najbardziej dobry 🙂 Możesz jeszcze obłożyć lodem, jeżeli jest opuchnięty. Prawdopodobnie dziś lub jutro paluszek będzie siny, ale powinien mniej boleć ....

• Mamusia
Foga napisał(a):
Anya - prawdopodobnie masz wybitego palca. Sposób Moniki, jak najbardziej dobry 🙂 Możesz jeszcze obłożyć lodem, jeżeli jest opuchnięty. Prawdopodobnie dziś lub jutro paluszek będzie siny, ale powinien mniej boleć ....

troche siny już jest 😜 dzieki wielki 😘

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
UZUPEŁNIAJCIE TEŻ TEN RANKING OBWODU BRZUSZKÓW 🙂

na naszej liście przebojów brzuszkowych ranking następujący:
(pomiaru dokonujemy na wysokości pępka )

1.lyydzia84 - 81 cm
2.Diviana- 85 cm
3. Daniela- 85 cm
4.mapa - 86 cm
5. Eleeza - 86 cm
6.karociakam - 86 cm
7.existence- 88 cm
8. jolajola81 - 90 cm
9. k8_online - 90 cm
10.kamonik- 90 cm
11. madalena20- 90 cm
12. marta-lion - 92 cm
13._Evelina_ - 94 cm
14. aneczkare22 - 96 cm
15. Paninka - 105 cm
16. karolcia12345i- 105 cm

Pati 123 114 cm 😞

• Mamusia
Oj pierwsza, najgrubsza i najmniejsza prawie stażem, ale cóż mam nadzieję,że bobasek zdrowiutki i za tydzień to się potwierdzi na wizycie połówkowej...
Ja pomimo dużego obwodu wcale ostatnio nie mam apetytu 😞 Nawet dziś śniadania nie zjadłam 😞 Ugryzłam kawałek bułki i znów mi w buzi urosło i dałam sobie spokój wypiłam tylko inke 🙂A po tym gryzie kanapki już dostałam zgagi bleeeeeeeeeeeee.....
A teraz tak mi do głowy przyszło,że mam takio bwód przez ten szew który poniekąd wszystko ściśnął i do góry przesunął 🙂

dzień dobry brzucholki

Daniela powodzenia na USG
Pati nie ma sie czym przejmowac,powinnaś byc dumna z brzuszka.Mój mąż nie mógł sie doczekac az mi urośnie,a teraz jak idziemy na spacerek to jest taki dumny,że zostanie tatusiem 🙂A ten język spróbuj posmarowac taka maścia sachol,powinna pomóc.
U mnie pogoda do bani,zimno i wietrznie.Jeszcze mój małżonek jedzie na 18 do pracy i cały wieczór sama 😞
Mi apetyt dopisuje i to nawet bardzo.
Mam pyatnie do was,bo od wczoraj mysle.Jak byłam na tym USG 4d,to mały miał badany fałd karkowy i wyszedł 2,45 mmm,czy myślicie że jest ok??

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Oj pierwsza, najgrubsza i najmniejsza prawie stażem, ale cóż mam nadzieję,że bobasek zdrowiutki i za tydzień to się potwierdzi na wizycie połówkowej...
Ja pomimo dużego obwodu wcale ostatnio nie mam apetytu 😞 Nawet dziś śniadania nie zjadłam 😞 Ugryzłam kawałek bułki i znów mi w buzi urosło i dałam sobie spokój wypiłam tylko inke 🙂A po tym gryzie kanapki już dostałam zgagi bleeeeeeeeeeeee.....
A teraz tak mi do głowy przyszło,że mam takio bwód przez ten szew który poniekąd wszystko ściśnął i do góry przesunął 🙂

ja mierzylam przed kolacja i wyszlo 105cm 🤪 🤪 a po jedzonku jest duzo wiekszy moj brzuchol!!!wiec nie masz sie czym przejmowac bo moj wynik pewnie jest zblizony do Twojego!!! dzisiaj wieczorem jeszcze raz zmierze!!! i wcale nie uwazam ze jestesmy grube. kocham moj brzuszek i on jest dla mnie najpiekniejszy najkochanszy i najlepszy.... 😁 😁 😁
a jesli chodzi o jedzonko to ja jem za 3. o 7 pierwsze sniadanko (buleczka razowa z salata szynka serem pomidorem i rzodkiewka) teraz drugie sniadanie pochalaniam ( ogromnego rogala z dzemem jagodowym i kakao) a za jakies 2 godz juz o obiedzie bede myslec... ☺️ ☺️

madalena20 napisał(a):
Oki dziewczyny ja uciekam na mały spacerek z synkiem, bo już mnie oczy bolą od tego siedzenia przed komputerem i generowaniu naszej niespodzianki 🙂 Do później 🙂

a kiedy bedzie gotowa niespodzianka???? 😆 😆 😆

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
dzień dobry brzucholki

Daniela powodzenia na USG
Pati nie ma sie czym przejmowac,powinnaś byc dumna z brzuszka.Mój mąż nie mógł sie doczekac az mi urośnie,a teraz jak idziemy na spacerek to jest taki dumny,że zostanie tatusiem 🙂A ten język spróbuj posmarowac taka maścia sachol,powinna pomóc.
U mnie pogoda do bani,zimno i wietrznie.Jeszcze mój małżonek jedzie na 18 do pracy i cały wieczór sama 😞
Mi apetyt dopisuje i to nawet bardzo.
Mam pyatnie do was,bo od wczoraj mysle.Jak byłam na tym USG 4d,to mały miał badany fałd karkowy i wyszedł 2,45 mmm,czy myślicie że jest ok??

Na język płukam buzie szałwią i dziś lepiej jest niż wczoraj 🙂
Jeżeli chodzi o brzusio mój mąż też patrzy na niego z ogromną miłością i strasznie się cieszy 🙂Mówi,że chodzę jak ciężaróweczka i strasznie mu się podobam 🙂 😜 😜 😜
A jeżeli chodzi o ten fałd karkowy...niestety ja to badanko mam w następnym tygodniu więc dopierowtedy coś więcej na te temat będę mogła Ci powiedzieć, ale zapewne dziewczyny już coś wiedzą 🙂

Kurcze, jakiegoś doła mam dziś..... Nie mogę się uspokoić przed tą ponowna cytologią.... A na dodatek zaczęłam myśleć o tej przezierności karkowej.. Mi ogólnie gin podczas zwykłego usg powiedział, ze jest w normie, ale jakoś specjalnie się temu nie poświęcał. Nawet co dziwne nic nie mówi podczas wizyt o badaniu połówkowym... Chyba tę środową wizytę u specjalisty od usg wezmę za badanie połówkowe... Niby nie narzekam na mojego gina, ale jak go o coś sama nie spytam, to on też sam nie powie... I za co mu płace 120 za wizytę???? Naprawdę zaczynam myśleć że brak mi takiego kompleksowego gina i takiego, na którym mogę polegać... i bezgranicznie mu ufać...