Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ooo-to niezły brzuszek! :-) Ja mam 93 cm :-) właśnie zmierzyłam hehe :-)
No właśnie ja nie wierzę w te "ciążowe przesądy"! I Ty jesteś doskonałym potwierdzeniem :-)

A czujecie już ruchy? :-)

Ja czułam pierwsze 21.03. :-) chociaż nie byłam pewna, czy to "to". A teraz to takie leciutkie dotknięcia jakby czuję.

Ja ostatnio miałam różnicę 11cm w obwodzie między pomiarami rano i wieczorem 🙃

madalena20 na pewno będzie piękna 🙂

agusiakowalczyk ja ruchy czuję od ok 18 tc 🙂
Cuudne są 🙂

Paninka napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Paninka myślę, że przez ten tydzień uda mi się na tyle upiększyć tą moją niespodziankę, że będzie warta Waszej uwagi 🙂

kochana ja nie watpie!!!! zzera mnie ciekawosc poprostu a tydzien to duuuuzoooo czasu 🤪 🤪

Noooooooo może dam się przekonać hmmmmmmmmm 🙂

mapa napisał(a):

Cuudne są 🙂

Właśnie - ja też zauważyłam, że rano brzuszek jest mniejszy, a wieczorem robi się wielki! :-) ale nie mierzyłam różnicy - muszę to zrobić :-)

mapa a to Twój pierwszy, czy kolejny dzidziuś? Podobno przy pierwszym później się wyczuwa ruchy... Chyba, że ktoś jest bardzo szczupły... Ja to jestem taka średnia i chyba mało wrażliwa ;-)

• Mamusia
Witaj nowa mamusiu 🙂
Mój brzusio jest podobno spory...Nawet wczoraj jak byłam u teściów i była mojego męża szwagierka która o trzy tygodnie więcej w ciąży jest ma podobno mniejszy brzusio od mojego 🙂
Mój brzusi w dwa ostatnie tygodnie podskoczył sporo i na dodatek mam go wysoko zaczyna mi się pod biustem zaraz....podejrzewam,że dlatego też moja zgaga powróciła, ale mam na nią sposób 🙂 Cola jest niezastąpiona 🙂

lydzia odpoczywaj dużo i nabieraj sił bo każda infekcja czy przeziębienie osłabiają nas organizm, który i tak teraz pracuje jak dwie fabryki w jednym opakowaniu....

crazzzyyy skoro lekarz mówi,że jest wsio ok tzn że łożysko, szyjka i serduszko są w bardzo dobrym stanie 🙂 Ja na przykład mam ciążę wysokiego ryzyka i nie mogę nawet za bardzo autem jeździć bo trzęsie i lekarz martwi się o moją szyjkę, ale są dziewczyny, które ciąże znoszą ok i nie mają ani,żadnych dolegliwości, ani przeciwskazań....
Moja mama włąśnie jak zobaczyłą w ten wekend jak mnie ta zaga męczy to powiedziała dziecko dla ciebie ta ciąża to na prawdę prawdziwa nie przysłowiowa choroba 😞

Ale ja już przywykłam i jakoś spoko jestem nastawiona, aż się boję tego żeby po czwartkowej wizycie nie okazało się znowu oś nie fajnego 😞

A i dziś wysłali mi ciuszki z tej stronki co zamawiałam zobaczymy jaka jakość i co to w ogóle jest 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
mapa napisał(a):

Cuudne są 🙂

Właśnie - ja też zauważyłam, że rano brzuszek jest mniejszy, a wieczorem robi się wielki! :-) ale nie mierzyłam różnicy - muszę to zrobić :-)

mapa a to Twój pierwszy, czy kolejny dzidziuś? Podobno przy pierwszym później się wyczuwa ruchy... Chyba, że ktoś jest bardzo szczupły... Ja to jestem taka średnia i chyba mało wrażliwa ;-)

ja ruchy czulam juz w 17 tyg, delikatne kopniaczki i takie przeciaganie bardzo nieregularnie, teraz to czuje motylki rybki itp 🤪 🤪 o kazdej porze dnia i nocy 🤪 ato tez moja pierwsz dzidzia ☺️a brzuszek u mnie juz widac gdzies od 9 tyg ☺️ ☺️ wiec nawet jakbym chciala ukryc przez jakis czas to nie bylo szans 😁 😁 😁 😁

madalena20 napisał(a):
Wiesz stwierdziłam, że sobie odpuszczam i teraz nie chcę już dociekać jak lekarz sam nie pokarze to nie będę dopytywać i poczekam cierpliwie do porodu 🙂
Hehe no i dobrze. Ja już tak bardzo przyzwyczaiłam się do mysli, że mam w brzuszku 3 córeczkę, że nie myślę inaczej. Ale w sumie powiedziało mi to 3 odrębnych lekarzy, więc raczej nie ma pomyłki.

Agusiakowalczyk ja czuję ruchy od 14tc. Ale to moje 3 dziecko. Hehe i ogólnie zaczynam od 48kg.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
mapa napisał(a):

Cuudne są 🙂

ja ruchy czulam juz w 17 tyg, delikatne kopniaczki i takie przeciaganie bardzo nieregularnie, teraz to czuje motylki rybki itp 🤪 🤪 o kazdej porze dnia i nocy 🤪 ato tez moja pierwsz dzidzia ☺️a brzuszek u mnie juz widac gdzies od 9 tyg ☺️ ☺️ wiec nawet jakbym chciala ukryc przez jakis czas to nie bylo szans 😁 😁 😁 😁

ja ruchy czuję od 10 marca od około 2 tygodni to z trzy razy dziennie. Już się do nich przyzwyczaiłam i jestem zła na siebie że na nie nie reaguję a poźniej się zastanawiam czy były 🤔

hehe :-) Super! To ja jestem nieczuła matka! ;-) I rybek i motylków jeszcze nie czuję :-)
Pati123 i Paninka ja się nie mogłam doczekać, kiedy będzie widać! :-) ale teraz już widać :-) i nawet w zeszłym tygodniu już w tramwaju dziewczyna ustąpiła mi miejsce :-)

hehe :-) Super! To ja jestem nieczuła matka! ;-) I rybek i motylków jeszcze nie czuję :-)
Pati123 i Paninka ja się nie mogłam doczekać, kiedy będzie widać! :-) ale teraz już widać :-) i nawet w zeszłym tygodniu już w tramwaju dziewczyna ustąpiła mi miejsce :-)
Hehe niby nic a tak cieszy 🙂

madalena20 napisał(a):
Dziewczyny a co powiedzie jak bym Was poprosiła o przesłanie na mojego e-maila zdjęcia Waszych SEXY BRZUSZKÓW a ja wstawiła bym je na niespodziance 🙂
Hehe ale chcesz takie golutkie 😎 😎 😎

marta-lion napisał(a):
Hehe niby nic a tak cieszy 🙂

Pewnie że cieszy! :-) Najbardziej mnie denerwuje, jak jakiś facet siedzi rozwalony... a ja muszę stać.. :-P
A chodzicie na jakieś ćwiczenia? Basen?

marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Dziewczyny a co powiedzie jak bym Was poprosiła o przesłanie na mojego e-maila zdjęcia Waszych SEXY BRZUSZKÓW a ja wstawiła bym je na niespodziance 🙂
Hehe ale chcesz takie golutkie 😎 😎 😎

Jak Wam się podoba, puszczajcie wodzę fantazji!!!!! Ta stronka będzie tylko do naszej dyspozycji wiec nie ma się czym martwic. Czas w sumie nie ograniczony z nadsyłaniem zdjęć ale im szybciej tym lepiej 🙂

Paninka napisał(a):
agusiakowalczyk ja nie musialam dlugo czekac az bedzie widac 😁 😁 😁 od poczatku z duma wypinalam sie 🤪 🤪 ☺️
hehe :-) super! :-) Ja też się wypinałam, ale u mnie to wyglądało co najwyżej, jak wzdęcie ;-) hehe
Teraz jak się mam spotkać z kimś, kto jeszcze mnie nie widział w tym stanie, specjalnie zakładam opięte sukienki :-) ...bo jak jestem w spodniach to jeszcze nie każdy widzi...