Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Anya napisał(a):
jeśli mogę jeszcze spytać: wiem że pewnie wszędzie jest inaczej ale tak oreientacyjnie: ile takie badanie może kosztować mam na myśli glukoze?
Tam gdzie ja robię kosztują 18zł.
A sama glukoza w aptece około 3zł.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam w ten czwartek wizytę..Zobaczymy co tam doktorek powie o glukozie 🙂 Kiedy mi ją zleci i w piątek usg, ale pomimo,że pragnę już poznać płeć bobaska to nie nastawiam się wcale bo mój lekarz nie jest wylewny, a bobasek wstydliwy więc zapewne jeszcze poczekam na poznanie płci 🙂 A przez wekensd trwały dyskusje na temat imion... Nikomu moja Nadia nie odowiada mówią,że rosyjskie imie,że tyle ładnych polskich 🤔 mąż kategorycznie się nie zgadza mówi,żetakie imiona to mają przydróżki.... Ja Kube też mu z głowy wybiłam bo co drugie dziecko u nas ma na imię Kuba....
I znów jesteśmy w punkcie wyjścia Zuzia lub Marysia, może będzie, a jak chłopiec to może Mateuszek....Choć ja stwierdziłam,że po prostu bobas się urodzi to mu się imie dopasuje i już jak nam tak trudno teraz coś wymyśleć...Olivia mi się podoba to mąż wydziwia, a mi Marysia nawet podchodzi ale teściowa ma tak na imię i trochę lipa, matko zwariować można 😮 😮 😮 😮 😮Nawet nie podjrzewałam,że to mi spraw tyle trudności....

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Anya napisał(a):
jeśli mogę jeszcze spytać: wiem że pewnie wszędzie jest inaczej ale tak oreientacyjnie: ile takie badanie może kosztować mam na myśli glukoze?
Tam gdzie ja robię kosztują 18zł.

no to znośnie 😜

• Mamusia
Anya napisał(a):

Ja za badania w ogóle nie płace pomimo,że prywatnie do lekarza chodze...On daje mi zawsze skierowanie o szpitala i tam zawsze mam kompleks badań za darmo.Prawie zawsze lekarz tak daje skierowanie na 3 dni ale jak ktoś jest zdrosy to nawet dnia nie leży tylko papierki powypełnia, badania pobiorą i za trzy dni wraca się po wypis i wyniki, jednak niestety mi nigdy tak się nie udało moje pobyty w szpitalu zawsze są dłuższe ,ale dzięki temu mnie podleczą i jest jakiś czas spokój 🙂

• Mamusia
moniczek napisał(a):
ja jeszcze też nie miałam robionej glukozy...teraz wizytę mam 20 kwietnia to może wtedy.
A zastanawiam się kiedy powinno sie zrobić antyciała RH? wiecie może?

Ja też muszę zrobić i gdzieś czytałam,że coś koło 16-18 tygodnia...ale ja jeszcze nie miałam...teraz musze o wszystkim lekarzowi przypomnieć i zapewne teraz mi wsio porobi...
Ja mam konflikt i po pierwszym poronieniu dostałam immonuglobulinę i mam nadzieję,że teraz jest wszystko ok.Choć już przeżywam jak zawsze czwartkową wizytę....

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Ja mam w ten czwartek wizytę..Zobaczymy co tam doktorek powie o glukozie 🙂 Kiedy mi ją zleci i w piątek usg, ale pomimo,że pragnę już poznać płeć bobaska to nie nastawiam się wcale bo mój lekarz nie jest wylewny, a bobasek wstydliwy więc zapewne jeszcze poczekam na poznanie płci 🙂 A przez wekensd trwały dyskusje na temat imion... Nikomu moja Nadia nie odowiada mówią,że rosyjskie imie,że tyle ładnych polskich 🤔 mąż kategorycznie się nie zgadza mówi,żetakie imiona to mają przydróżki.... Ja Kube też mu z głowy wybiłam bo co drugie dziecko u nas ma na imię Kuba....
I znów jesteśmy w punkcie wyjścia Zuzia lub Marysia, może będzie, a jak chłopiec to może Mateuszek....Choć ja stwierdziłam,że po prostu bobas się urodzi to mu się imie dopasuje i już jak nam tak trudno teraz coś wymyśleć...Olivia mi się podoba to mąż wydziwia, a mi Marysia nawet podchodzi ale teściowa ma tak na imię i trochę lipa, matko zwariować można 😮 😮 😮 😮 😮Nawet nie podjrzewałam,że to mi spraw tyle trudności....

Nadia jest ładne, mi się Anastazja jeszcze podobała ale mój mąż stwierdził że rosyjskie 😮 a nawet jak rosyjskie to i tak ładne, Marysie to z mojego doświadczenia rozrabiaki są, a Zuzie wszystkie jakie spotkałam zawsze takie fajne były wesołe, pozytywne z jakimś celem w życiu, więc też mi się podoba. Ale wiesz faktycznie tak jest że czasem jak dzidziuś się urodzi i się na niego spojrzy to się wie, że to właśnie będzie to imię 🙂
Pamiętaj też, że to zazwyczaj tata idzie rejestrować w urzędzie dzidziusia, mój wujek jak poszedł to był taki zestresowany że zamiast Daniel jest Dawid 🙂 bo mu się zapomniało po srodze ha ha ha 😁

Witajcie brzucholinki 🙂

Wyprawiłam Gabi do przedszkola po tygodniowym chorowanku 🙂 Mam nadzieje że juz będzie się trzymała i żadna zaraza jej nie dopadnie bo najgorzej zacząć chorować 😞

Moniczek więc jednak Antonina! 🙂 A u nas się pojawił problem bo mężowi się odwidziało i mówi że one nie zapamięta tego iminenia.Z kolei Gabrysia mówi że ma być Antoninka i koniec zadne inne imię hahah i już sama zdurniałam 😁
W pierwszej ciąży jakoś nie mieliśmy problemu z imieniem.

Lydzia jak się czujesz?

Marta kotom żeby zmierzyć temp wkłada się termometr w d**e 🤨 biedne kotki
Diviana jak się niepokoisz to zadzwoń do lekarza i zapytaj co byś na darmo jeździć nie musiała.

A co robicie dzisiaj na obiad?? Kurcze ja 0 pomysłu 😞

Miłego dzionka

• Mamusia
Dzien dobry Brzuszki!!!

ale dzisiaj pospalysmy... dopiero o 9 podnioslam sie z lozka ( co u mnie jest bardzo pozno bo zazwyczaj od 6 juz nie spie)

Daniela okazalo sie ze to nie winogrona byly przyczyna moich rewolucji zoladkowych...wieczorem jeszcze raz sie na nie skusilam i juz nic mi nie dolegalo...pomyslalam ze to moze przez to ze wczoraj okolo 4 godz spedzilam w autobusach tramwajach i samochodzie.... pewnie mnie wytrzeslo... 🙃 🙃

Diviana nie martw sie o kotka, moja 2 lata temu miala zabieg i do tej pory na brzuszku ma takie podluzne zgrubienie. a jakby miala goraczke to nie chcialaby jesc duzo wody by pila i goracy, suchy nosek by miala.a piszesz ze jest wesola i rozrabia...

ja mam na obiad dzisiaj pizze, ciasto juz mam zrobione, pieczarki pokrojone, i wiekszosc dodatkow tez przygotowanych... 😜 😜 😜

Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe Paninka to ja poproszę na wynos 😁 😁 😁

nie ma problemu... tylko moze troche ostygnac zanim do Ciebie dojedzie 😁 😁 😁
Mam mikrofale 🙂 Podgrzeje się 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Aaaaaaaaaaaaaale smaka narobiłyście 😉 tą pizzą... W sumie drożdże mam... moze by tak zrobić...

choć walka Karolcia :Garderoba wynik 0:1 - ale poddac się nie mogę! Do boju! Potem będę kombinować obiadek, a może sobie dziś chińczyka zafunduję w nagrodę za wygraną z ciuchami? O! I to się nazywa automobilizacja! Tak chyba będzie!

• Mamusia
HEJ BRZUSZKI!!!!
Marcia pochwalam Twoją inicjatywę przeplatania języków obcych w domu...Tu wiadomo wiele dzieci mówi w dwóch językach ale początki sa naprawdę trudne bo mimo że rodzice siedza w Irlandii parę lat to mówą do dzieci po polsku w domu a te potem idą do przedszkoli i maja problem z podstawową komunikacją...A co do kombinatorstwa pociech to czasami mam ubaw z bratanka bo tak miksuje po angielsko-polsku że padam 😁 Widzisz mąż jednak sie w"wylizal" szybko
Pati123 witaj...ale się uśmiałam z tego "pawia"..Ps...Kochana napisz jakie przyczyny tych póznych poronień u Twoich znajomych były...

• Mamusia
Witajcie dziewczyny 🙂
Dzięki za zainteresowanie moim zdrowiem- no niestety nie jest najlepiej tatar mnie wykańcza i na nic siły nie mam, a nos mam jak Rudolf 😞
Dobrze, że pisałyście o tej glukozie bo przypomniałyście mi, że muszę wyniki odebrać-bo jutro wizyta. Mam nadzieję, że będzie ok.
Ja na razie zmykam, bo muszę się ogarnąć i do przychodni jechać.

• Mamusia
Witajcie Mamusie i Maluszki 🙂

Ja znowu zrobiłam sobie weekendowy detox komputerowy 😉 A od rana nadrabiam zaległości 🙂
W weekend naspacerowałam się za wszystkie czasy 🙂 zrobiliśmy pierwszego w tym roku grilla, byliśmy w kinie, kupiliśmy materacyk i kilka drobiazgów dla Niuni 🙂 Więc można powiedzieć, że weekend aktywny i udany 🙂

Daniela i Marta- śliczne brzuszki 🙂

Foga- uff... dobrze, że wszystko już o.k. 🙂 Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj.

Lydziaa- Chorusku, kuruj się i wygrzewaj!! 🙂 Dużo zdrówka

Właśnie się dowiedziałam że znajoma urodziła 2dni temu w 5mcu, wody jej odeszły i nie dało się akcji zatrzymać. Dzidziuś zmarł... a jeszcze z miesiąc temu z nią rozmawiałam o naszych ciążach. Jejku ale smutno się tego słucha 😞 i tak przykro człowiekowi.

• Mamusia
Daniela to jest bardzo smutne i przygnebiajace...ostatnio bylam u cioci, ona urodzila w 9 miesiacu martwa coreczke, drugie dziecko poronila w 4 miesiacu, trzecie (po calej ciazy w szpitalu) przez cesarke ale w spiaczke zapadla i ledwo ja odratowali...nie powinno sie takich historii przyszlej matce opowiadac... 😞 pocieszam sie ze to prawie 30 lat temu bylo i od tamtego czasu wiele sie zmienilo, ale mimo wszystko takie opowiesci siedza potem w glowie i doluja 😠 😠 😠

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Właśnie się dowiedziałam że znajoma urodziła 2dni temu w 5mcu, wody jej odeszły i nie dało się akcji zatrzymać. Dzidziuś zmarł... a jeszcze z miesiąc temu z nią rozmawiałam o naszych ciążach. Jejku ale smutno się tego słucha 😞 i tak przykro człowiekowi.

😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Daniela napisał(a):

Współczuję bardzo, ja słyszałam że jak dzidziuś jest w 5 miesiącu to daje się go odratować.
Przykro mi bardzo 😞 😞 😞